PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! מערכת 3gx?

Yehuda1212
14-02-2014, 22:15:58
שלום לכולם יש לי מערכת 3gx על מסוק 500 gaui x4 שאני מנסה להרים אותו מהרצפה המערכת לא מתאפסת והמסוק מנסה לתקן והמסוק זז לצד ממש או שאם אני מנסה להרים אותו קצת יותר הוא קופץ קדימה רק אחרי שאני מקפיץ אותו לאוויר ואני מצליח לייצב אותו המערכת מאפסת את עצמה. למישהו יש איזשהו פיתרון?
פשוט זה בעייתי קצת להתחיל ככה כל פעם להרים אותו תודה מראש על העזרה יהודה.

ויזל ישי
15-02-2014, 02:47:46
להערכתי יש סבירות גבוהה שמקור הבעיה הוא ברעידות שבהתחלת הטיסה אשר משפיעות על המערכת,
ממליץ שתבדוק :
1.גג"ש ראשי ישר ולא ביצתי (עקב תקלת יצור).
2.משינג בין הגג"שים שיהיה תקין+לגרז (גם לחץ של גג"ש על גג"ש יכול לגרום לרעידות)
3.להבים מאוזנות (מעולם לא קרה לי שהוצאתי להב מהקופסה והיא היתה מאוזנת,לצורך זה השתמש במכשיר לאיזון וספריי לק)
4.ציר ראשי וספינדל תקינים וישרים (לא באמת צריך להסביר למה)
5.הד טרקינג (חשוב מאוד, במקרה שאין טרקינג יגרמו רעידות חזקות)
6.שהמערכת מוצמדת עם דו"צ כמו שצריך

Yehuda1212
15-02-2014, 08:20:40
להערכתי יש סבירות גבוהה שמקור הבעיה הוא ברעידות שבהתחלת הטיסה אשר משפיעות על המערכת,
ממליץ שתבדוק :
1.גג"ש ראשי ישר ולא ביצתי (עקב תקלת יצור).
2.משינג בין הגג"שים שיהיה תקין+לגרז (גם לחץ של גג"ש על גג"ש יכול לגרום לרעידות)
3.להבים מאוזנות (מעולם לא קרה לי שהוצאתי להב מהקופסה והיא היתה מאוזנת,לצורך זה השתמש במכשיר לאיזון וספריי לק)
4.ציר ראשי וספינדל תקינים וישרים (לא באמת צריך להסביר למה)
5.הד טרקינג (חשוב מאוד, במקרה שאין טרקינג יגרמו רעידות חזקות)
6.שהמערכת מוצמדת עם דו"צ כמו שצריך

היי תודה רבה על התשובה והעזרה אך זה לא בעיה של רעידות הוא עומד יציב על הריצפה אבל ברגע שהוא מנסה להתרומם הוא נוטה לצד מסויים אם אני זוכר נכון לצד שמאל ואחרי שמעלים אותו לאויר ומייצבים אותו הוא פתאום מתייצב ולא נוטה לשום צד.
אני לא מצליח להבין מה הבעיה.
דרך אגב הזנב עומד פלס באוויר ולא זז ואין שום רעידה אפילו לא קטנה על הרצפה חוץ מהנטייה לצד.
אשמח לתשובה תודה יהודה.

ויזל ישי
15-02-2014, 13:53:17
אני מדבר על רעידות במבנה ולא של הזנב , לעיתים יהיה קשה מאוד להבחין בהם בעין והם קורות רק בסל״ד נמוך . אפשרות נוספת היא שהד טרקינג לא תקין + אפקט קרקע יכלו לגרום לנטיה עד גובה של אורך הלהב , אבל אתה מתאר נטיה לצד אחד בלבד זה לא מסתדר עם התאוריה . כשאני חושב על זה אולי יתכן שמרכז הכובד לצד שמאל ואז כל עוד הלהבים מסתובבות בסל״ד נמוך למסוק עדין אין מספיק כוח לתקן את הסטיה . בכל מקרה יכול להיות פה המון סיבות החל ממכניות וכלה באלקטרוניות ובלי לראות בעיניים יהיה קשה מאוד להגיע לשורש הענין.

ישי ויזל tap talk