צפייה בגרסה מלאה : בטיחות של הרחפן
hareliko
19-02-2014, 02:44:35
הי
אני לפני קבלת הרחפן הראשון שלי :-)
קראתי את "שרשור בטיחות הרחפנים הגדול" ושם לא הרחיבו את נושא הבטיחות וחוץ מזה גם הסרטונים היו פרטיים ולא יכולתי לצפות.
וכן ניסיתי לחפש "בטיחות" ו"רחפנים" ונתקלתי באיזה אתר ממשלתי שמסביר על הבטיחות אבל מסתבר שזה נוגע למטיסים בדלק או בצעצועים רציניים יותר עם מונחים שלא מבין...
אשמח אם אתם מניסיוניכם תוכלו לתת טיפים מה מותר/אסור על מנת שלא פתאום אגיד : " לא ידעתי".
לדוגמא, ברור שאסור להטיס בקרבת שדה התעופה ברדיוס עד 5 (?) קמ...
אסור להטיס בקרבת אנשים, במיוחד שהרחפן "עף" ועומד בצורה אנכנית (כשהאנשים למטה), בקרבת אנטנות ועמודי חשמל....
בפארק אפשר, אבל מה קורה אם זה אדם בודד עם כלב, למשל מטייל פתאום בפארק בזמן שאני מטיס? או למשל בחוף הים, אם אני בוחר שטח ריק להטסה, ופתאום זוג מטייל להנאתו על קו החוף? אז אפשר "להזיז" את הרחפן לקו המים למשל? עד שהזוג יעבור את השטח שלי?
לא חוכמה להטיס בחצר הבית כי זה שטח פצפון, אבל בגן שעשועים אפשר? (ברור שהתנאי שהמקום יהיה ריק?).
קראתי קצת בסרטונים שלכם בפורום איפה אתם מטיסים בדר"כ, וראיתי שלרוב זה בשדות חקלאיות, האם זה לא פלישה לשטח פרטי? האם קיבלתם אישור מהמקומיים? אין בעיה לבקש?
אשמח לקבל ממכם עוד טיפים של בטיחות...(בבקשה לא לצעוק עליי:)
בברכה
AvivT
19-02-2014, 11:06:08
אתה בעיקר צריך להפעיל שיקול דעת נכון.
אין חוק שאומר בדיוק מה צריך לעשות "
אם זה אדם בודד עם כלב, למשל מטייל פתאום בפארק בזמן שאתה מטיס או למשל בחוף הים, אם אתה בוחר שטח ריק להטסה, ופתאום זוג מטייל להנאתו על קו החוף".
אתה צריך באופן מודע ושוטף לא להטיס בצורה שעלולה לסכן את עצמך, אנשים אחרים, בעלי חיים, נכסים, וכו' וכו'...
אתה צריך לדעת מה המגבלות שלך ושל הכלי שאתה מטיס ולהיות מוכן למצבים שבהם משהו ישתבש.
או בקיצור, אם לחזור על המשפט הראשון - צריך להפעיל שיקול דעת נכון.
yuvalko
19-02-2014, 11:30:29
על איזה רחפן מדובר?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
OferGeva
19-02-2014, 14:34:27
אני שוב שואל, כמו ששאלתי בשרשור אחר בו התעלמו משאלתי- אם אסור לטוס בקרבת אנשים וקהל, האם כל מי שטס בקרבת אנשים וקהל (בעיקר כחלק מאירוע פרטי או ציבורי) בהכרח עובר על החוק? האם כל צילום של רחפן בחתונה או בפיחת מרוץ כזה או אחר או בתחרות גלישה הוא ראיה המצולמת על ידי פושע?
Hagay
19-02-2014, 15:21:00
החוק מגביל שימוש מסחרי ומחייב אישור רת"א ורשיון לכל צילום מסחרי ולא משנה היכן, אין אישור לפנטום בחתונות כמובן
לגבי התחביב תקרא פה זה כולל צב"ר
http://www.aeroclub.org.il/homesites/PageGen.asp?page=22266
לגבי שידור וידאו כבר כתוב שזה לא חוקי ולכן אנחנו רק מדברים פה בצורה היפותטית בלבד בפורום וכל הצילומים זה בסה"כ פוטושופ ולא אמיתי!
hareliko
19-02-2014, 23:15:40
הי
תודה למגיבים.
לפי הקישור שנתת לי, חגי, זה חוקים "מהממשלה" וזה ממש בכלליות.
יובלקו, במקרה שלי זה פאנטום2.
כמובן השימוש אינו מסחרי אלא פרטי אבל אני לא רוצה לפסול את עניין צילום אירוע (מהצד כמובן) כמו מירוץ, חתונה או אירוע בטבע. אני לא מתכוון להכניס אותו לאיזור התקהלות של אנשים כי אני לא רוצה לסכן אותם או אותי.
לא ברור לי איך אני עובר על החוק אם אני מצלם משהו באופן פרטי, זה כמו שמישהו שיש לו פלאפון יצלם משהו, במה זה שונה???
צילום מהאויר בטבע למשל, לפעמים המצלמה קולטת אנשים וזה חלק "מהתפוארה" של הטבע, אי אפשר לפנות לכל אחד "שנחשף" בצילום אם הוא מאשר לי...
:cool:
ולעניין הבטיחות, הבנתי באחד מהכתבות שבהתחלה יש להתאמן על "יבש" : בלי מצלמה, באיזור ריק מהאדם, טיסות קצרות, שליטה בשלט וכו...ואז ...
להפעיל שיקול דעת - אין כל ספק! תודה!
mixerfix
20-02-2014, 05:23:26
החוק היבש דורש אישור משרד הבטחון להעלות מצלמה לאוויר.
צילום שכולל אנשים - במידה ואתה עושה בו שימוש מסחרי - דורש ממך לקבל אישור מכל המופיע בו (model release) וניתן לזהותו, בין אם אתה חושב שזה הגיוני או לא.
צילום שיש תשלום בצדו דורש תשלום מיסים.
הי
תודה למגיבים.
לפי הקישור שנתת לי, חגי, זה חוקים "מהממשלה" וזה ממש בכלליות.
יובלקו, במקרה שלי זה פאנטום2.
כמובן השימוש אינו מסחרי אלא פרטי אבל אני לא רוצה לפסול את עניין צילום אירוע (מהצד כמובן) כמו מירוץ, חתונה או אירוע בטבע. אני לא מתכוון להכניס אותו לאיזור התקהלות של אנשים כי אני לא רוצה לסכן אותם או אותי.
לא ברור לי איך אני עובר על החוק אם אני מצלם משהו באופן פרטי, זה כמו שמישהו שיש לו פלאפון יצלם משהו, במה זה שונה???
צילום מהאויר בטבע למשל, לפעמים המצלמה קולטת אנשים וזה חלק "מהתפוארה" של הטבע, אי אפשר לפנות לכל אחד "שנחשף" בצילום אם הוא מאשר לי...
:cool:
ולעניין הבטיחות, הבנתי באחד מהכתבות שבהתחלה יש להתאמן על "יבש" : בלי מצלמה, באיזור ריק מהאדם, טיסות קצרות, שליטה בשלט וכו...ואז ...
להפעיל שיקול דעת - אין כל ספק! תודה!
---MAV
Marc A Volovic
marc@bard.org.il
mixerfix
20-02-2014, 05:24:28
איני יודע אם סוג העבירה הוא פשע או עוון, אבל כן.
אני שוב שואל, כמו ששאלתי בשרשור אחר בו התעלמו משאלתי- אם אסור לטוס בקרבת אנשים וקהל, האם כל מי שטס בקרבת אנשים וקהל (בעיקר כחלק מאירוע פרטי או ציבורי) בהכרח עובר על החוק? האם כל צילום של רחפן בחתונה או בפיחת מרוץ כזה או אחר או בתחרות גלישה הוא ראיה המצולמת על ידי פושע?
---MAV
Marc A Volovic
marc@bard.org.il
yuvalko
20-02-2014, 07:04:52
שאלתי מה סוג הרחפן כדי להבין. יש כאלה שקונים v939 ודומיו ובמקרה שלהם שיקול הדעת קצת משתנה כי פוטנציאל הנזק כמעט ולא קיים. במקרה של פאנטום תמנע מלהטיס בקרבת אנשים במגבלת שיקול הדעת שלך. צילום של חתונה למשל זה no no
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.