PDA

צפייה בגרסה מלאה : טירון בתחום, מספר שאלות (comanche)

the_shultz
29-03-2009, 08:18:54
שלם לכולם
לא מזמן (שבועיים...) ניסיתי להיכנס לתחום, קניתי COMANCHE
אחלה מסוק, נראה טוב (יותר מדי פלסטיק לטעמי), וטס מעולה (אחרי שבוע של ריסוק כל אגרטל אפשרי בסלון).
עם כל התלהבותי היוקדת לתחום, אני עדיין טירון ולא מבין חצי מהמושגים המסתובבים לידי. כמו כן, בניגוד למחשבתי הקודמת, אני לא מוצא יותר מדי את ה comanche בפורומים.
מספר שאלות:

- אחרי סריקה של הפורום (הזה ואחרים) עוד לא מצאתי איזה דף מרכז וממצה הסוקר את כל הטרמינולוגיה של התחום, הקבלות באנגלית וכו'.. האם למישהו יש משהו כזה ? (משהו שלמשל ימנע ממני להעלות לאוויר שאלה כמו מה זה מנוע ברשלס ולמה זה טוב ?)

-במסוקי החבוט (להזכירכם, comanche), החלה בעיה מוזרה לאחרונה. הרוטור העליון, החל "מצפצף" במהירות בינוניות ומעלה. הצפצוף מלווה גם בהורדת הסל"ד לפרקי זמן קצרים ביותר. משמיעה חצונית זה נראה כאילו המנוע כל כמה מאיות שניות (מאיות !) מקבל הפסקה של כמה מאיות שניה (שוב מאיות). זה קורה רק מהרוטור העליון, ורק כשהמצערת (מקובל להגיד מצערת בתחום ??) באזור השליש התחתון (כלומר צריך לתת עוד גז בשביל ממש להרים אותו באוויר - ואי אפשר כי אז מתחילים הצפצופים ואיבוד הסל"ד).
הניחוש שלי (ושוב אני טירון ולא מבין כלום בתחום) הוא שזה נשמע כאילו הלך המיסב של הציר והוא חורק עליו ממהירות מסויימת. אופציה אחרת שחשבתי עליה זה אולי משהו דפוק בבקר, אבל נראה לי פחות סביר כי לאורך כל האירוע הבקר לא משדר אותות מצוקה (אור ירוק יציב בוקע ממנו) וכן זה קרה פשוט פתאום ללא שום קשר לנפילה או תיקון או לא יודע מה..)
האם יש כיוונים אפשריים ?

תודה
שולץ

drgabbay
29-03-2009, 10:46:02
המסוק שלך הינו אחד מגרסאות מסוקי LAMA V4 רק בעל אריזה או כיסוי אחר
לבעייתך - במסוקים הללו ישנם שני גלגלי שיניים בתיתית המסוק אחד לכל רוטור לפעמים אם נפגעים וניתן להחליפם
בכל מקרה אתה יכול לשאול אותי בטלפון 0523725673

wind556
29-03-2009, 11:22:57
אם אתה באמת רוצה להיכנס לתחום,אתה מוזמן להתקשר אלי
אדריך אותך בצעדיך הראשונים

the_shultz
29-03-2009, 17:31:55
היי
תודה על התגובות
2 גלגלי השיניים תקינים, מיושרים ומאוזנים. (ספציפית את הגג"ש התחתון (של הרוטור העליון) החלפתי לפני כמה ימים בשל שחיקת הישן, ומאז המסוק טס בצורה מעולה, עד לקלקולו זה).

בכל אופן, הקלטתי את הצפצופים הנלוזים, וצרפתי אותם כאן בקובץ MP3 (שרק הומר לסיומת MP4, צריך להחזיר אותו להיות MP3)
(תוך כדי ההקלטה אני משחק לפעמים עם המצערת כדי להגביר ולהוריד את רעש הצפצוף)
אם למישהו זה מספק רמז באשר לסוג הבעיה אשמח לשמוע.

למציעי העזרה בטלפון, ראשית תודה,
שנית, אני רוב היום בעבודה ולא יכול להתקשר משם ומגיע מאוחר מדי הבייתה, לכן אני מנסה לטכס עצה בפורום תוך כדי. אשמח להתקשר ברגע שאוכל.
באופן כללי אני לא מחפש להשאב יותר מדי לתחום (אין לי כסף... :) ) והייתי די מסופק ושמח מן המסוק הזה לעת עתה... רק שיעבוד כבר !

תודה
שולץ

the_shultz
29-03-2009, 17:33:11
טוב אני רואה שאני לא מצליח להעלות את הקובץ המדובר משום מה.. חבל.