צפייה בגרסה מלאה : תופעת הרחפנים
מושיק
21-03-2014, 15:23:02
היום הפריע את השנ"צ שלי רחפן dji שריחף לו מעל הבית שלי ושל השכן שלי,
יצאתי מהבית והכן להפתעתי ראיתי את רחפן ואת השכן (שאני לא כל כך מכיר) מטיס אותו מעל הבתים.
ביקשתי ממנו שלא יטיס לכיוון הבתים ושיש מספיק שדות ממול,שאל אותי למה הסברתי לו שהכלי הזה מאוד מסוכן והוא יכול ליפול על בית והגרוע מכל על בן אדם.
לטענתו אמר שהכלי הזה בחיים לא יכול ליפול, ככה הוסבר לו מאיכן שקנה (לא יודע איפה קנה וגם לא מעניין).
הוא "בודק" את הכלי כי הוא רוצה לקנות אותו לעסק שלו.
כל הניסיונות שלי להסביר לו על התחום רק גרמו לו לתפוס עלי עצבים :p
לפחות הוא הפסיק להטיס וחזר הביתה :D
TazmanianDevil
21-03-2014, 16:37:24
http://amablog.modelaircraft.org/amagov/2014/03/07/ntsb-judge-rules-faa-ban-on-commercial-uasdrones-unenforceable/
hatul
23-03-2014, 09:29:30
אתמול ראיתי על הקיר שלי בפייס תמונה של משפחה במרפסת מצולמת ע"י המטיס שנכח גם הוא במרפסת ובנוסף תצלום אוויר של העיר בלילה.
כשאני מצרף את זה לכך שחבר שאינו מהתחום סיפר לי כי בעל חנות בעיר מדגים טיסה ברחבי העיר כדי למשוך לקוחות עם רחפן כמו שלי בצבע לבן....
אני לא יכול להאשים את המטיס.
Barak Nevo
23-03-2014, 09:33:36
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsFlash/0,2297,L-4502132_184,00.html
lolalol
23-03-2014, 15:15:33
היום הפריע את השנ"צ שלי רחפן dji שריחף לו מעל הבית שלי ושל השכן שלי,
יצאתי מהבית והכן להפתעתי ראיתי את רחפן ואת השכן (שאני לא כל כך מכיר) מטיס אותו מעל הבתים.
ביקשתי ממנו שלא יטיס לכיוון הבתים ושיש מספיק שדות ממול,שאל אותי למה הסברתי לו שהכלי הזה מאוד מסוכן והוא יכול ליפול על בית והגרוע מכל על בן אדם.
לטענתו אמר שהכלי הזה בחיים לא יכול ליפול, ככה הוסבר לו מאיכן שקנה (לא יודע איפה קנה וגם לא מעניין).
הוא "בודק" את הכלי כי הוא רוצה לקנות אותו לעסק שלו.
כל הניסיונות שלי להסביר לו על התחום רק גרמו לו לתפוס עלי עצבים :p
לפחות הוא הפסיק להטיס וחזר הביתה :D
אשכול מטומטם שלא מועיל לכלום
בדיוק כמו שיש רחפנים יש טיסנים מטוסים טרקטורוני אוויר למינהם ואפילו ציפורים גדולות
שיכולות לגרום אותו נזק.
כולם התחילו אם הקטע הזה סתם כי רחפן זה כלי חדש יחסית ולא מוכר אבל זה בדיוק כמו מסוקים על שלט.
הדבר הטוב בזה שזה נותן פרסום אך במקום לפרסם כמה טוב הכלי אנחנו כמו מטומטמים מפרסים שטויות כמו שכתבתה.
זה פשוט שיכול דעת נורמלי של בנאדם איפה ומתי להטיס אבל זה לא שונה מכלים אחרים.
לכן אני שונא את הכותרת שלך "תופעת הרחפנים"
AvivT
23-03-2014, 15:52:24
בדיוק כמו שיש רחפנים יש טיסנים מטוסים טרקטורוני אוויר למינהם ואפילו ציפורים גדולות
שיכולות לגרום אותו נזק.
כולם התחילו אם הקטע הזה סתם כי רחפן זה כלי חדש יחסית ולא מוכר אבל זה בדיוק כמו מסוקים על שלט.
הדבר הטוב בזה שזה נותן פרסום אך במקום לפרסם כמה טוב הכלי אנחנו כמו מטומטמים מפרסים שטויות כמו שכתבתה.
אתה כנראה לא שותף לתחושת האחריות הכללית והאכפתיות של מושיק, אבל זה לא הופך את השרשור שהוא פתח למטומטם.
אני בהחלט חושב שאנשים שנכנסים לפה לפורום צריכים להיתקל בהודעות כאלה, ולהבין שהפאנטום שהם קנו, או חושבים לקנות, מעבר לכך שהוא יפה ומגניב, גם יכול להיות מסוכן.
ברור שכל אחד צריך להפעיל בעצמו שיקול דעת איפה ומתי להטיס. זאת גם בדיוק הבעיה שהשרשור הזה דן בה.
guyst
23-03-2014, 16:08:38
שיכולות לגרום אותו נזק.
ההתבטאות שלך לא לעניין ואפילו בוטה.
בנוסף אתה כנראה לא מבין את הטרנד החדש הזה והסכנה שבו, די דומה לכתבה שפורסמה בערוץ 2 והיה נורמלי בעיניהם להטיס בחתונה מעל אנשים.
מטוסים לא נופלים מהשמיים בגלל מנוע תקול, בקר סורר, הלחמה קרה, פליי אוויאס של נאזה או טעות מטיס.
לא ראיתי ציפורים גדולות שסתם ככה נופלות במקרה.
אז גם אני הייתי חושש אם מישהו היה מטיס מעל הילדים שלי בחצר ביתי ובכלל מוטרד מההערה שהמוכר הבטיח לי שהכלי "בולט פרוף"( חסין לבעיות).
אז אם אתה חדש לתחביב, כדאי שתצבור ניסיון לפני שמשתלח בשירשורים כאלה.
לתשומת לבך.
Sent from my GT-I9500 using Xparent BlueTapatalk 2
lolalol
23-03-2014, 16:11:12
...
lolalol
23-03-2014, 16:15:13
ההתבטאות שלך לא לעניין ואפילו בוטה.
בנוסף אתה כנראה לא מבין את הטרנד החדש הזה והסכנה שבו, די דומה לכתבה שפורסמה בערוץ 2 והיה נורמלי בעיניהם להטיס בחתונה מעל אנשים.
מטוסים לא נופלים מהשמיים בגלל מנוע תקול, בקר סורר, הלחמה קרה, פליי אוויאס של נאזה או טעות מטיס.
לא ראיתי ציפורים גדולות שסתם ככה נופלות במקרה.
אז גם אני הייתי חושש אם מישהו היה מטיס מעל הילדים שלי בחצר ביתי ובכלל מוטרד מההערה שהמוכר הבטיח לי שהכלי "בולט פרוף"( חסין לבעיות).
אז אם אתה חדש לתחביב, כדאי שתצבור ניסיון לפני שמשתלח בשירשורים כאלה.
לתשומת לבך.
Sent from my GT-I9500 using Xparent BlueTapatalk 2
זה שכתוב לי חבר קהילה חדש ממש לא אומר שאני חדש בתחביב אני בתוכו משהוא כמו 6 שנים.
פשוט פתחתי מחדש כי שכחתי את הססמה.
בכול מקרה,
אני פשוט מאמין שכול בנאדם צריך להפעיל שיקול דעת, ואין לנו מה לעשות בעניין.
תסמוך עלי שהרבה דברים מעופפים עפים שם למעלה אם סכנה גדולה מאוד.
AvivT
23-03-2014, 16:34:19
זה שכתוב לי חבר קהילה חדש ממש לא אומר שאני חדש בתחביב אני בתוכו משהוא כמו 6 שנים.
בכול מקרה,
איך בנאדם יפעיל שיקול דעת נכון אם המוכר שמכר לו את הרחפן אמר שזה "בולט פרוף"? האם הוא אמור לחשוב שהמוכר שיקר לו? או לא יודע טוב?
למה שהוא יחשוב שזה בעייתי להטיס מעל החברים/ילדים/שכנים שלו? הרי אמרו לו שיש בזה GPS, RTH וגם failsafe. זה מלא אותיות באנגלית! זה חייב להיות טוב!
זה שאתה יודע להפעיל שיקול דעת, זה לא אומר שכל אחד אחר מבין שצריך. בגלל זה כן יש לנו מה לעשות בעניין, וזה תמיד להשאיר את נושא הבטיחות במודעות.
guyst
23-03-2014, 18:27:31
בכול מקרה,
קל וחומר, אם אתה 6 שנים בתחביב, הנחתי שדוקא אתה תדע שה"צעצועים" האלה מלאים בכשלים, בעיקר לחדשים בתחביב ובנוסף יכולים להסב לא מעט נזק...
Someone
23-03-2014, 20:07:10
אני רק אניח את זה פה....
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4502132,00.html
yuvalko
23-03-2014, 21:45:49
אל תשכחו טייסים מלזים שעושים שיחות טלפון עם נשים שקונות טלפון בזהות בדוייה ואח"כ הולכים להטיס בואינג 777. זה מסוכן!
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
jetisrael
23-03-2014, 23:22:28
חברה השירשור הזה לא לעניין גם עפיפון מסוכן.
מה אכפת לכל אחד מאיתנו, זה שמטיס רחפן באולם ארועים לוקח על עצמו את האחריות ומי שמפריע לו שיתרחק.
אם נגדיר פה כמה דברים מסוכנים יש סביבנו לא נצא מזה לכן אין חוק לזה.
ואני חושב שיש פה קבוצה של קנאים שמפריע להם שאחרים מרויחים מזה נכון זה מרגיז אין מה לעשות.
flyinglizard
24-03-2014, 02:00:30
מה אכפת לכל אחד מאיתנו, זה שמטיס רחפן באולם ארועים לוקח על עצמו את האחריות ומי שמפריע לו שיתרחק.
ואני חושב שיש פה קבוצה של קנאים שמפריע להם שאחרים מרויחים מזה נכון זה מרגיז אין מה לעשות.
1. יש חוקים למה שמסוכן מסביבנו.
2. אחרי שיקרה אסון באולם אירועים, ישאלו למה המדינה לא עושה משהו נגד הרחפנים. ואולי בפעם הראשונה לא יעשו כלום, אבל בפעם השניה, או השלישית, או הרביעית כבר יתחילו לחוקק חוקים, ואז זה יפגע בכולנו.
3. אם אתה חושב שעפיפון מסוכן כמו רחפן, יש לי מנוי שנתי לסקי בהרי אילת שאני רוצה למכור לך.
אני מבין שלא מעניין אותך לחשוב קדימה, אבל התחביב הזה של הרחפנים הוא בעייתי מכל אספקט - יש קונוטציה מאוד גרועה למילה drone (זה נתפס כמו משהו ממשלתי או אלים, כמו החיסולים באמצעות מזל"טים), יש דאגות לפרטיות, יש דאגות לבטיחות והכלים האלו מספיק קלים וזמינים בשביל שכל אחד יוכל להשתמש בהם. אנחנו הולכים לשמוע עוד הרבה מאוד על מזל"טים ורחפנים בעתיד, ולא במובן טוב, וזה מסכן את התחביב שלנו.
mixerfix
24-03-2014, 05:25:41
בעייתיות נוספת ברחפנים היא שכלים רבים באים עם רמת מיכון גבוהה שעושה את 99% העבודה עבור המטיס. זה מאפשר לאנשים שמעולם לא התאמנו - להמריא ואיך שהו לטוס. אותם אנשים, ברגע של בעיה או תקלה או אובדן תשומת לב או עשתונות, לא ידעו מה לעשות.
עם כל הצער שיהיה, אני מופתע כל בוקר שעוד לא נקטע משהו למישהו מחרפן לא מזוהה.
---MAV
Marc A Volovic
marc@bard.org.il
flyinglizard
24-03-2014, 05:31:37
עם כל הצער שיהיה, אני מופתע כל בוקר שעוד לא נקטע משהו למישהו מחרפן לא מזוהה.
עלית פה על משהו.
mixerfix
24-03-2014, 05:43:46
:)
---MAV
Marc A Volovic
marc@bard.org.il
josh_1972
24-03-2014, 06:29:55
גם אופניים זה מסוכן לרוכב ולסביבה... כנסו לפרופורציה חברים.
Sent from my W200 using Tapatalk
flyinglizard
24-03-2014, 06:45:24
גם אופניים זה מסוכן לרוכב ולסביבה... כנסו לפרופורציה חברים.
Sent from my W200 using Tapatalk
לא הבנתי את המשפט שלך, חבר. תסביר לי.
Flying_student
24-03-2014, 06:54:48
אבל יש חוק לזה. במידה ואתה מעוניין לצלם בחתונות עם רחפן אתה צריך רשיון לך ולכלי. אחרת אתה חאפר כמו אלו שקונים זיקוקים בג'לג'וליה ועושים אירועים באלף שקל...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
wonderd
24-03-2014, 07:31:44
אתה במקרה מאלה שמבצעים באזים נמוכים וקרובים מעל המסלול כשכולם נצמדים לו מהצדדים כדי לצלם ולראות?
או מאלה שמטיס בחצר השכונתית כשכל הילדים וגם מבוגרים שלא מבינים כלום רצים לכיוון כדי לראות?
מה שלא לענין פה זה החוסר אחריות שיש לאנשים בארץ בתחום הזה ובכלל.
אני מתחיל לחשוב שאולי חוקים נוקשים בארץ הם הכרח כדי למנוע מאידיוטים לסכן אחרים, אידיוטים כמו בעלי חנויות שמוכרים כלים מסוכנים לאנשים ללא ידע, הבנה או ניסיון בסיסי. אידיוטים כמו שאלה שכן מבינים ובכל זאת מחליטים להטיס מעל/ליד אנשים כי זה מגניב או כי הם מרוויחים מזה כסף.
בשנה האחרונה היו שתי תאונות לא קלות שבנס האנשים יצאו מהן בחיים בכלל, אף אחד לא לומד מזה?
mixerfix
24-03-2014, 08:21:54
בשנה האחרונה היו שתי תאונות לא קלות שבנס האנשים יצאו מהן בחיים בכלל, אף אחד לא לומד מזה?
לא. כי גם כשמישהו יהרג או יהרוג - יגידו עליו (כמו על טייס האולטרה לייט) - ״הוא היה בחור מנוסה״ או ״הוא נער נורמטיבי״ או ״הוא מלח הארץ״.
כל עוד שימת איבר זיכרי זה ספורט לאומי והוכחה לטסטוסטרון - אני בספק שניתן לשלוט באנשים מסוג המדובר.
שווה לקרוא את הספרון הסטירי של AMA שנקרא ״איך לאבד את איזור ההטסה״. רובנו, בזמן זה או אחר, עשינו דברים שנזכרים שם. הדרך היחידה להרים את ההתנהגות שלנו מביב השופכין, זה להטיס במנחת מסודר ובתשלום ובעל כללי התנהגות ומנגנון הרחקה של אנשי ה-״אני מטיס איך שעומד לי ושמי שלא אוהב שלא יהיה פה כי שלי כזה עבה וגדול״. הם ילכו להטיס איפה שהם ירצו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
jetisrael
24-03-2014, 10:49:47
???????????:confused:
sharonx
24-03-2014, 17:50:42
לא. כי גם כשמישהו יהרג או יהרוג - יגידו עליו (כמו על טייס האולטרה לייט) - ״הוא היה בחור מנוסה״ או ״הוא נער נורמטיבי״ או ״הוא מלח הארץ״.
כל עוד שימת איבר זיכרי זה ספורט לאומי והוכחה לטסטוסטרון - אני בספק שניתן לשלוט באנשים מסוג המדובר.
שווה לקרוא את הספרון הסטירי של AMA שנקרא ״איך לאבד את איזור ההטסה״. רובנו, בזמן זה או אחר, עשינו דברים שנזכרים שם. הדרך היחידה להרים את ההתנהגות שלנו מביב השופכין, זה להטיס במנחת מסודר ובתשלום ובעל כללי התנהגות ומנגנון הרחקה של אנשי ה-״אני מטיס איך שעומד לי ושמי שלא אוהב שלא יהיה פה כי שלי כזה עבה וגדול״. הם ילכו להטיס איפה שהם ירצו.
אפשר קישור ל AMA ?
mixerfix
24-03-2014, 18:04:56
זה העותק שיש לי - הוא גם זמין באתר שלהם http://bit.ly/1prG4A6
ofek-raan
24-03-2014, 21:07:33
רבותי מה הויכוח בכלל.
הטסת כלי טיס במשקל מעל 300 גרם דורש רשיון מטיס מהרשות לתעופה אזרחית.
יוצאים מן הכלל הם כלי טייס לתחביב המוטסים בשטחים שהוגדרו ע״י מנהל התעופה כמיועדים להטסת טיסנים.
השטחים הינם במרחק 500 מטר לפחות מאזור מיושב ועל המטיס להטיס בגובה נמוך מ500 רגל.
מעבר לכך זו עבירה על החוק.
הטסה מעל שטח מיושב. חתונה. בר מצווה וברית זו עבירה על החוק. פלילית. וטמטום מושלם.
מוכר שאומר לקונה שלו שכלי בעל 4 פרופים. ללא כנף קבועה. שהוא בטוח ולא יכול ליפול. הוא שרלטן רמאי ופושע.
לרחפן מסוג נאזה יש 4 מנועים 4 בקרים מד גובה אחד ובקר טיסה אחד.
מספיק תקלה באחד המכלולים שאמרתי והרחפן נופל כמו אבן בתאוצה של 10g.
חשבו לבד מה מהירות הפגיעה בקרקע תעלו בריבוע ותכפילו במאסה של 1 קג כדי להבין באיזו אנרגיה זה עשוי לפגוע בבן אדם.
זה יכול לפצח גולגולת בקלות רבה, לשפוך עין, לחתוך אוזן ועוד...
בקיצור לחסרי האחריות שמתעלמים או מעודדים כאן את התופעה.
תתחילו לקחת קורס מטיסי חוץ מסחרי ברת״א.
בסוף כולכם תדרשו להוציא רשיון מטיס כדי להטיס ביקסלר במנחת...
hatul
24-03-2014, 21:54:27
החיסרון הגדול בנאזה הוא שכל אידיוט יכול להטיס אותו .......
flyinglizard
24-03-2014, 22:09:18
מספיק תקלה באחד המכלולים שאמרתי והרחפן נופל כמו אבן בתאוצה של 10g.
1G חביבי, לא 10G. חוץ מזה, אני מסכים איתך לחלוטין.
AvivT
24-03-2014, 22:16:53
הוא התכוון 9.8m/s^2, אבל הכוונה היתה ברורה ;)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
מושיק
25-03-2014, 18:42:21
עברתי על התגובות בפורום וכן מה לעשות איכפת לי!איכפתי לי מהתחביב הנפלא הזה שמתחיל לבלוט בכותרות ורוצים להתחיל לאכוף את החוקים שחלים עליו בגלל כל אלה שלא איכפת להם!
כולנו כרגע עבריינים שאנו מטיסים ללא רשיון מטיס או במנחת מסודר,אבל אנחנו לפחות מכירים את החוקים ומקיימים את רובם.
כמו שקודמי רשמו את הDJI נאזה או מה שזה לא יהיה כל אחד יכול להטיס וכבר רואים אותם צצים בכל מקום כמו פיטריות אחרי הגשם.
מה ההבדל בינם לבין טיסן אתם שואלים?
שלרוב טיסן צריך להטיס באיזה מסלול מאולתר (בדרך כלל מרוחק מיישוב),ואז שבחור חדש מגיע לשטח הוא נפגש עם מטיסים מנוסים שמסבירים לו על הכלי והסכנות שיש בו.(ככה לפחות זה אצלנו :o)
לעומת זאת ברחפן כל אחד קונה או בארץ או בחו"ל ופשוט יוצא להטיס בלי שום הבנה או מודעות כלשהי למה מותר ומה אסור.
ובגלל המצלמה והיכולת שלו לעמוד מקום ללא קושי אז יש גם פיטוי להטיס מעל אנשים או בתים מבלי להבין את הסכנות שיש,כי אף אחד לא הסביר לו שזה לא עוד "צעצוע לעשירים".
תקראו לי מטומטם,יפה נפש זה ממש לא מזיז לי.
וגם כנראה שהפורום זה לא בדיוק המקום שהחברה האלה כמו השכן שלי יגיעו עליו.(דרך אגב אמרתי לו על הפורום שילמד שם, כמעט והרג אותי ;))
ofek-raan
25-03-2014, 18:43:03
צודקים צודקים 1g.
כואב ומסוכן חלקיי 10
guyrud
25-03-2014, 21:29:46
היי
תקופה ארוכה לא ביקרתי פה
אבל הדברים לפי דעתי בתקופה האחרונה יוצאים מהגבול.
נכון גם אני חוטא לפעמים בהטסה במקומות אסורים אבל ..
בעקבות כמה מקרים שנתקלתי לאחרונה
צריך לומר ולהזהיר.
החברה הוותיקים פה שהתחילו להטיס ולבנות טיסנים ורחפנים
חונכו וגדלו על חונכות ובטיחות בסיסית
והכי חשוב..הבנה טכנית בסיסית של
איך דברים בנויים ואיך צריך לחבר. לחווט ולבדוק ולהדק.
בעיקר המבוגרים ביננו והמומחים באמת אלו האנשים
שגם עוסקים בחיים בתחומים הטכניים המקצועיים שגם יודעים היטב לחווט ולהרכיב ולבדוק.
וביחד...זה ההבדל ביננו לבין תופעה מטורפת שאני רואה לאחרונה של הטסת dji רחפנים בכל מקום על ידי אנשים
ללא כל הבנה בתחום.
לא טכנית..לא תיאורטית וללא כל קטע של להקשיב ..להפנים וללמוד.
דוגמא...לא מזמן מצלצל לי המוסכניק,שלי בשישי
בוא..יש להראות לך משהו.
אני מגיע..ובמוסך לידו..בעל העסק מוציא רחפן dji חדש ..מעלה אותו מעט לאוויר
ומספר שהוא מתכונן לצלם בשכונה.
הבן אדם מטיס שבוע!
ללא כל הבנה וידע
ללא כל בדיקות לפני טיסה
ולא מבין על מה אני מדבר איתו. בכלל!!
הוא עוד דיבר יפה איתי אבל הרבה
מהאנשים שניתקלתי..אני מפחד לחטוף סטירה או מכה/ סכין.
רבותי..הפתיל הוצת..והפצצה כבר מתקתקת.
ומישהו בארץ ייפגע קשות.
זה לא אולי..זה בטוח!!
וב100% יהיה בחור שחושב שהוא מבין יודע והכל מותר
אבל הוא מטיס רק חודש:-)
אין מה לעשות חוקית כרגע נגד אלו
ואני מתנדב משטרת התנועה כבר שנים ושוחחתי עם אנשים שמבינים בתחום
גם כוח אדם אין להקפיץ על כל עבירה כזו.
את שלי..אמרתי
עם החברה הותיקים אין לי בעייה כי הם מודעים/ מבינים לנושא בכלל
אבל כל אחד עם כרטיס אשראי היום נהיה מטיס רחפנים מומחה
הקטע המבאס יהיה
כשזה יקרה אז אנחנו הוותיקים שבאמת אוהבים את התחביב וזה בנשמה שלנו
כולנו נאכל אותה עד,העצם בגלל איזה ארס טיפש אחד
ואז..
Guy
guyrud
25-03-2014, 21:37:30
סליחה
אין אפשרות לבצע תיקוני איות לאחר פירסום מהסמארטפון?
לא יודע הכיצד?
Guy
mixerfix
25-03-2014, 21:58:25
עזוב, לא צריך תיקוני איות. הכל נכון.
---MAV
Marc A Volovic
marc@bard.org.il
mixerfix
26-03-2014, 14:46:09
אני רק אניח את זה פה...
מישהו אמר "בוא נראה אם אפשר לסכן המון אנשים במכה אחת..."
על איכויותיו השכליות של בעל הכלי לא אומר דבר...
https://www.youtube.com/watch?v=WFnt3-JSreY
https://www.youtube.com/watch?v=zvt18AzEjg8
105648
בוא נראה מה יגיד...
Himel
26-03-2014, 15:12:48
הפאנטום מככבים בצילום אירועים אני רואה…
עד שרתא או כל גוף אחר לא יפעל נגד, לא נוכל לעצור את זה.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
bergereyal
26-03-2014, 15:24:32
לפחות אם הצילום היה איכותי הוא היה יכול להשוויץ אבל האיכות זוועה. וכמובן שהכל טמטום מוחלט וסיכון מטורף.
Sent from my iPad using Tapatalk
guyrud
26-03-2014, 18:32:53
רבותי..
יש הבדל בין הטסה בשכונה ובין הטסה במתחם פרטי סגור או פתוח.
המתחם פרטי סגור או פתוח בגובה נמוך
אין סמכות לאף אחד כולל משטרה או רתא לומר משהו.
אלה עם יועץ בטיחות יוכל לשלול רשיון עסק עקב ..סיכון חיי אדם
בתחלס היום
הטסה של רחפן במקומות פרטיים סגורים או פתוחים בגובה נמוך
היא על אחריות בעל המקום והמטיס בלבד
והתביעה..תהיה מולם בלבד.
כך אני סבור..אינני משפטן ומבין כלל ..אבל נראה לי..הגיוני
בהטסה בשטח ציבורי כלשהו..כאן נכנסת המישטרה..רתא..וכל חוקי הרשות והתעופה.
כך שבסרטונים הללו
אין פה קטע של חוק
אלה..כשמישהו יפגע..בעל המקום והמטיס..שניהם חשופים לתביעה אישית
ואז..הם בבעייה.
ניתן לגשת לבעל האולם ולומר לו כי הנל ידווח לחברת הביטוח שלו בה מבוטח כל העסק והאנשים..
סביר שיירתע ואז יש מצב שהחברה תבטל לו את ביטוח העסק.
או..להתלונן בפני הרשות המקומית על סיכון חיי אדם עם הסרטונים הללו
מה שיכול להביא לביטול רשיון העסק על ידי היועץ המשפטי של הרשות.
אשמח לקבל תיקונים על מה שכתבתי
נראה לי שזו הדרך הנכונה לחסום אותם.
Guy
mixerfix
26-03-2014, 18:38:24
זה לא נכון אם העבירה שהעברת היא מסוג פשע, אז למשטרה יש ויש מה לומר על עסק פרטי.
איני יודע את הסעיפים הרלוונטיים בחוק.
guyrud
26-03-2014, 19:26:45
עזוב
הקטע המישפטי לא רלוונטי
גם בעיר בכפר ובאולם
כרגע..לצערי השעון מתקתק..
וכשיקרה משהו רציני..וזה מתקרב
אז נראה מי ומה.
Guy
ofek-raan
26-03-2014, 21:25:37
בחיי שהצלחתם להדליק לי את הבוילר.
בא לתת לו סטירה מצלצלת לדפוק.
תראו איזו כלה יפה לא חבל לעשות לה פנס?
והחתן הדביל? לא מבין שהיה יכול להגיע למיון? או מישהו מאורחיו?
אני אומר שוב לכל המתפעלים מהביצועים.
אם לא תסייעו לעקור את תופעת המופרעות הזו מהשורש.
למשל תצלמו את המטיס ותגישו תלונה במשטרה.
אז במוקדם או במאוחר. יפגע מישהו קשות.
והשלב הבא שכל אחד מכם יידרש לבצע הסמכה ורישוי ברתא כדי להטיס משהו.
ואז תבואו אלי שאכין אתכם למבחן התאוריה והמעשי.
לא חרם להשמיד את התחביב?
אל. תתנו. לזה. לקרות.
mixerfix
27-03-2014, 15:16:22
להיפך. שיקרה. אתם יודעים איך חמוד נראה דם על שמלת כלה? אני צילמתי משהו דומה פעם - חברים חשדו שהרבצתי לדוגמנית :).
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.