צפייה בגרסה מלאה : הגזמתם בטרוף חבורת FPV
d3kid
05-04-2014, 17:50:51
בשבוע שעבר FPV חלף 50 רגל שזה כ 16-17 מטר ממסוק שטס בגובה 1200 רגל תלונה על האירוע התקבלה בראת"א ועכשיו מחפשים משהוא שמטיס FPV עם התאור של הכלי .הכלי הוא טיסן עם 2 בומים. אין הרבה כאילו והאדם יאותר ויקבל תלונה פלילית.
כל העיריות ומשרדי הממשלה והראשויות המקומיות קיבלו מכתב מראת"א שאסור להעסיק אנשים - חברות שמבצעים צילומים או עבודה עם כתבמים ללא אישור ורישיון . אנשים שעשו עבודות גילו פתאום שאסור להעסיק אותם .
אתם פשוט עושים נזק לעצמכם ולכל התחביב הזה .
אסור לפי חוק להטיס מחוץ לקשר עין אסור להטיס בנתיבים אסור להטיס בשטחי אימון של מטוסים אסור להטיס ב CTR של מנחתים . מותר להטיס בינתיים בכל המדינה ואם רוצים להטיס מחוץ לקשר עין יש להוציא רישיון (גם למטיס וגם לכלי הטיס).
כל קהילת המטיסים נמצאת היום תחת זכוכית מגדלת יש גם מקומות הטסה שיפגעו וקהילת ה FPV הי בראש הרשימה של הנושאים לטיפול בראתא.
הולך להיות כאן מהפך בתחום שלנו בקצב של האירועים וחבל כי כולנו ניפגע בזכות כמה אנשים לא אחראים.
d3kid
05-04-2014, 18:50:16
את ההודעה שלי התבקשתי לפרסם מאיש ראת"א והי לא יוזמה שלי.
ותוספת האישית שלי -
קלוב התעופה לישראל הוא הגוף שמיצג אותנו מול המדינה קלוב חזק עם הרבה מטיסים שווה -כוח ,לובי ,סדר ,מנהיגות ,ובטיחות מול המדינה מי שמחדש ביטוח מי שחשוב לו להיות תחת הגוף היחיד שמיצג אותנו מול הראשויות שירשם לקלוב גם עם זה בתוספת כמה שקלים זה סכום נמוך אם כולנו נהיה צריכים לנסוע בשבתות עשרות קילומטרים ולבזבז שעות בנסיעה .אתם לא יודעים כמה שעות עבודה ומאמץ משקיעים בקלוב וכל זה שיש כמות מטיסי רדיו נמוכה מאוד שרשומים בקלוב יחסית לאילו שבאמת מטיסים . את הכסף שאתם נותנים לביטוחים פרטיים תשקיעו בקלוב וזה יחזור אלכם .
Boaz Barnea
05-04-2014, 20:37:06
ובהמשך להודעה למעלה
ביום שישי (אתמול) אותו רחפן או דומה לו עם שני ״בומים) בין השעות 10-11 בבוקר ריחף בתוך שטח המנחת שלנו שהיה פעיל וטיסנים היו באוויר
כמו כן המטיס שכנראה היה מצויד במצלמה שהעבירה שידור תמונה העיז וירד לגובה 2-3 מטר מעל חניית המכוניות תוך התקרבות לסככת הצל היכן שישבנו
תוך שאנשים מסתובבים בשטח!
ובכן אם המקרה יישנה הרחפן לא יחזור שלם לבעליו!!!
מאחר וראינו/זיהינו את הרכב של המפעיל נדאג שיגיעו גם אליו
חברה אתם משחקים באש תרתי משמע
guymeg
05-04-2014, 21:13:13
אני רואה שכל מי שמגיב פה ומעלה טענות אלו אנשים לא מתחום ה FPV -
אז זו דעתי כאחד שכן מהתחום -
א. מדובר באדם ספציפי שעושה את המעשה הזה - לוקח את הסיכונים (כמובן אם מה שאתם אומרים נכון) ומעז לעשות כאלו שטויות.
ב. אין שום הצדקה להכליל את כל קהילת הצב"רים בהודעות האלו - אתם יוצאים פה מול קהל שלם ולא מול אדם ספציפי - ואני מאמין שכבר אנשים דיברו עם אותו אדם אחרי שקראו מה כתוב פה.
ג. בועז - אם כמו שאתה טוען האדם סיכן אתכם וראיתם איפה הוא ממוקם - למה לא הלכתם אליו ודרשתם ממנו להפסיק? להתלונן אחרי מעשה ולאיים זה תמיד קל - אם זה קורה שוב - לכו ותעירו לו.
ד. ההודעה השנייה בשרור הזה נשמעת כמו פרסומת לקלוב התעופה.. :)
ידוע לכולנו שהתחום הזה פרוץ מעשרות כיוונים - אם חנויות צעצועים וצילום שמוכרות פאנטומים למיניהם לכל מי שבא ומשלם או אם כל מישהו שרואה רחפן ביוטיוב ומפרסם בפורום "מתחיל, זקוק לעזרה על כלי **** " ואלו צצים כל יום בהמוניהם.
הכל מתחיל בנו המטיסים ונגמר בנו - אם אנחנו נחנך להטסה בטוחה - ככה יטוסו מי שנלמד, ואם נמשיך וניתן יד לכל אלו שצצים פה מידי יום וצריכים עזרה - הם אלו שטסים מעל אנשים ואיזורים מיושבים, הם אלו שמסכנים את הציבור ואת התחום הזה (ואני באמת מאמין שהוא לא אחד מאיתנו) מסיבה אחת פשוטה - כל החנויות למינהן שמוכרות את הכלים בתצורת RTF אומרות שהכלים האלו הם IDIOT PROOF, אפס תקלות ואין מה לפחד, ואני אומר את זה מניסיון שנכנסתי לכמה חנויות כאלו (בעיקר עסקי צילום) ואלו ההבטחות שקיבלתי.
אני למשל כבר לא עונה לשרשורים של כל המתחילים פה, למה? כי מצד אחד כבר נמאס לי לחזור על אותו דבר 400 פעם, מצד שני אני לא חסיד של פאנטום וכל אלו רוצים פאנטומים, ומצד שלישי - אני אעזור רק לכאלו שאני יודע שלא יסכנו אנשים, והם אלו שאני אישית מלמד להטיס ויודע להטמיע בהם את כללי הבטיחות והחוקים הכתובים והלא כתובים.
שיהיה בהצלחה.
גיא.
רן ענבר
05-04-2014, 21:22:19
גיא.
עקרונית אתה צודק.
אבל מספיק דביל אחד שמטיס בחוסר זהירות כדי להשפיע על כל התחביב.
זה יכול להיות מקירבה מסוכנת לכלי טייס, בחתונה או בגן משעשועים נוסח האשכול המדהים הזה [קישור (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?71090-%F2%E5%F0%FA-%E4%EE%E9%F8%E5%F6%E9%ED-%E4%E7%EC%E4!-%F7%E8%E2%E5%F8%E9%E9%FA-%E4%EE%E9%F0%E9-%EC%E5%E4%E8%FA!)].
בתאונה הראשונה יתחילו לצוץ חוקים מהת*ת שישפיעו על כולנו.
אני בתחום הקטן והמצומצם של מכוניות משתדל להפנות גולשים למדריכים קיימים.
אולי צריך לכתוב הוראות בטיחות כתובות, מסודרות ונוחות להבנה ולשימוש ולהפנות אליהם כדבר ראשון.
אולי אני מתפרץ לדלת פתוחה כי זה קיים.
ואולי הגיע הזמן להסתער עם טוריה שלופה מאחורי רחפן שטס בצורה מסוכנת וליירט אותו במכות רצח.
רן ענבר
asafsee
05-04-2014, 21:23:35
את ההודעה שלי התבקשתי לפרסם מאיש ראת"א והי לא יוזמה שלי.
ותוספת האישית שלי -
קלוב התעופה לישראל הוא הגוף שמיצג אותנו מול המדינה קלוב חזק עם הרבה מטיסים שווה -כוח ,לובי ,סדר ,מנהיגות ,ובטיחות מול המדינה מי שמחדש ביטוח מי שחשוב לו להיות תחת הגוף היחיד שמיצג אותנו מול הראשויות שירשם לקלוב גם עם זה בתוספת כמה שקלים זה סכום נמוך אם כולנו נהיה צריכים לנסוע בשבתות עשרות קילומטרים ולבזבז שעות בנסיעה .אתם לא יודעים כמה שעות עבודה ומאמץ משקיעים בקלוב וכל זה שיש כמות מטיסי רדיו נמוכה מאוד שרשומים בקלוב יחסית לאילו שבאמת מטיסים . את הכסף שאתם נותנים לביטוחים פרטיים תשקיעו בקלוב וזה יחזור אלכם .
לקלוב התעופה אין רישיון מפעיל משנת 2011, וכמו כן ביטוח אין להם, לכן עד שהעניין לא יטופל מדובר על תשלום ללא קבלת תמורת הביטוח, ולכן אין טעם כלשהו בלהירשם לקלוב התעופה.
קודם שדברים יעבדו כסדרם
Boaz Barnea
05-04-2014, 21:27:29
שמע להטיס באמצע שומקום כשאין אף אחד בסביבה זה דבר אחד
להטיס לאנשים מעל הראש או לחכות לרגע שטיסן בנזין יפגש עם שכזה זו כבר פרחחות לשמה
נכון עם ציוד שקיים כיום קל לעשות כמעט כל דבר אבל רבותי קצת שכל ישר
היום בשטח הסתובב כבר רכב משטרה בסיור חקלאי והתעניין ריחרח במה שקורה בשטח!
Boaz Barnea
05-04-2014, 21:30:02
לקלוב התעופה אין רישיון מפעיל משנת 2011, וכמו כן ביטוח אין להם, לכן עד שהעניין לא יטופל מדובר על תשלום ללא קבלת תמורת הביטוח, ולכן אין טעם כלשהו בלהירשם לקלוב התעופה.
קודם שדברים יעבדו כסדרם
לידיעה רשיון המפעיל של קולב התעופה בתוקף נא לבדוק לפני...
mixerfix
05-04-2014, 21:35:12
גיא - החוק מה לעשות - אוסר על הפעלת מערכות FPV. כל נסיון של אידיוט כזה או אחר לעשות "חארקות" עם הכלי שהוא קנה או בנה רק מעלה אותכם - מטיסי ה- FPV - ואותנו - מטיסי הטיסנים על ראדר משרדי ממשלה וארגונים ממשלטיים ושלטוניים אחרים.
התוצאה - מה שזארקו מתאר - התקרבות של טיסן FPV למסוק עד כדי טווח תאונה (50 רגל, באוויר, זה פחות מכלום) זה נפנוף סדין אדום לפני השור. אם אנחנו ואתם עוברים על החוק (וכאמור, מטיסי ה- FPV אכן עוברים על החוק), לפחות תעשו את זה בסתר. להיכנס ב- 12:00 בצהריים עם אקדח ביד וכסדת אופנוע על הראש לסניף בנק כדי להפקיד צ'ק - מישהו מכם היה עושה כדבר הזה? ובכן, להתקרב למסוק זה, לעניות דעתי, גרוע ודבילי יותר.
אני מאוד מקווה שאת ה- FPVיסט הספציפי הזה יטפסו ויצלבו עם הראש למטה והפנים לקיר.
mixerfix
05-04-2014, 21:42:58
לידיעה רשיון המפעיל של קולב התעופה בתוקף נא לבדוק לפני...
בועז - אם איני טועה, רשיון המפעיל של הקלוב הוא עד מאי. צריך לוודאה שהם יחדשו אותו ולא יתנו לו ליפול לתהום השיכחה בין הכסאות המתקפלים :-).
האם יש פה - בפורום - מישהו מקלוב התעופה שיכול לתת הסבר (נוסח מונטי פייטון Life of Brian) - מה קלוב התעופה נותן לנו. לא נושא הביטוח, נושא זה נטחן קדימה ואחורה. אני, אישית, מעדיף את זה של מיליס אבל כנראה שיש דמיון מסויים בין השניים. מה שבאמת מעניין אותי - מנחתים. מסודרים. מפוקחים. עם כללים. מבוקרים. כמה כאלה יש (של הקלוב, כמובן)? ראשון, אשרד, מה עוד?
מ
Boaz Barnea
05-04-2014, 22:02:11
קלוב / מיליס / ירוזלסקי השלישי לא חשוב מי המבטח כאן
אם תתפרע ותעבור על החוק כאן שום ביטוח לא יכסה לך את הת**ת
מנחתים מסודרים ומפוקחים יש אמנם מעט אבל זו יוזמה ברוכה של אנשים פרטיים
כל היתר מטיסים עלאבאבאללה ומה שיהיה יהיה ופה קבור הכלב/הטיסן/המטיס ושו"ת
קצת איפוק והקפדה וכולנו נמשיך להנות
אנקדוטה: רק הסתיים לו מפגן הFPV אצלנו במסלול ומישהו המריא באיזה שביל לא רחוק מאיתנו עם טיסן בנזין לתוך העצים ונשאר תקוע שם בגובה 5-6 מטר על העץ
עלה לו להוריד עם מנוף ימבה כסף :p:p:p
mixerfix
05-04-2014, 22:11:21
קלוב / מיליס / ירוזלסקי השלישי לא חשוב מי המבטח כאן
אם תתפרע ותעבור על החוק כאן שום ביטוח לא יכסה לך את הת**ת
מנחתים מסודרים ומפוקחים יש אמנם מעט אבל זו יוזמה ברוכה של אנשים פרטיים
כל היתר מטיסים עלאבאבאללה ומה שיהיה יהיה ופה קבור הכלב/הטיסן/המטיס ושו"ת
קצת איפוק והקפדה וכולנו נמשיך להנות
אנקדוטה: רק הסתיים לו מפגן הFPV אצלנו במסלול ומישהו המריא באיזה שביל לא רחוק מאיתנו עם טיסן בנזין לתוך העצים ונשאר תקוע שם בגובה 5-6 מטר על העץ
עלה לו להוריד עם מנוף ימבה כסף :p:p:p
דווקא פה אתה טועה. ביטוח כן יכסה נזקים - גם אם נגרמו תוך הפרת חוק (יש תקדימים משפטיים לכך). זה כמובן לא יגן כנגד אישום פלילי (כולי תקווה) ועצם הצורך להגרר למשפט על מנת לקבל את הביטוח שנדרש כתוצא מאי קיום חוק הוא לא עניין זול בפני עצמו.
אבל - כן: דרוש ביטוח, דרושים מנחתים מסודרים.
מ
איציק רונן
05-04-2014, 22:22:51
הכי קל זה להפחיד, להגיד אסור, תיק פלילי, רתא יאכלו אותך וכו'
בכל העולם מטיסים FPV ורק בישראל זה אסור, למה? אולי בגלל שמהרגע שאתם קופצים חצי מטר לאוויר, אתה למעשה שייך לרת"א או יותר גרוע, ח"א.
בכמה ניסיונות שעשיתי לתקנן את התחום ניתקלתי רק באמירות, תפקידנו זה לא לאפשר, תפקידנו לדאוג לתעופההאזרחית/צבאית.....
הפתרון הוא בפרסום מה אסור במקביל למה מותר! אי אפשר רק להגיד אסור, אסור, אסור.... ניסיתי פעם לבדוק אולי יהיה מותר להטיס בבועות המטוסים הזעירים... תנו איזה פיתרון.
כיום מאוד מקובל להשמיץ ולתקוף את תחום הFPV - בינתיים הייתי רוצה להעלות כמה נקודות לחשיבה:
כמה תאונות מסוקים קשות מאוד היו השנה? כמה ילדים נהרגו ממסוקים? - כמה תאונות כאלו אתם מכירים עם FPV? - למה לא נדרש רישיון להטיס טירקס?
כמה תאונות עם ג'טים היו השנה? כמה סרטים ראיתם עם כלים שטסים 200קמ"ש 15 מטר ופחות מקהל? - וכמה כאלה ראיתם ב FPV? - למה לא נדרש רישיון להטיס ג'ט?
כמה דאונים של מעל שלושה מטר טסו השנה מעל חוות רונית/ארסוף על נתיב ההגישה לשדה דב. והרצליה בתחרויות של הקלוב וכמה מהם עברו את הגובה המותר של 50 מטר? ו FPV זה לא חוקי?
כמה דאונים של מעל שלושה מטר נפלו בחצרות בתים כשטסו יותר משני קילומטר מהמטיס? דאון כזה היה יכול להרוג ילד בחצר? כמה ארועים כאלו אתם מכירים מFPV?
אפילו ד1, ד2, מ2, DLG...... כולם עוברים על החוק בטיסה מעל הגובה המותר - ו FPV?
אבל FPV - חייב רישיון ואפילו מצדיק מאמץ לכתוב לכל העיריות.. בלה בלה בלה. האם מישהו פנה לכל העיריות בבקשה להקציב שטח הטסה קטן לFPV, לא! זה לא התפקיד שלהם, הם רק בתפקיד לא!
תעשיית המזלטים המפוארת של מדינת ישראל הוקמה ע"י טיסנאים. אני לא מהתעשיה הזו, דלוק על הנושא ורוצה לעסוק בו כחובב. אבל רואה שאנשי התעופה בארץ שכחו מאיפה באו ורק תוקפים את כל מי שמנסה להנות מהתחום.
אני הייתי בין הראשונים בארץ שהטיסו ולצערי הפסקתי משום שאני יודע שמחפשים לתלות מישהו מזה זמן רב, ואני יודע שאף אחד לא מוכן לעשות משהו כדי לאפשר את קיום התחביב הזה באופן בטוח. לכן, לדעתי כל מי שעומד בצד ומצקצק בלשון וכל מי שלא מוכן לעזור ולהגיד מה כן מותר, אלה רק מה אסור - הוא הפושע! וכשיקרה משהו יש לו חלק בזה.
עצוביציק
אני שהייתי
mixerfix
05-04-2014, 22:40:55
איציק - בארץ אסור. למה אסור? ככה! כי החברה שלנו - אני, אתה, כולנו - לא השכלנו לפתח ולקיים חברה אזרחית ומוסדות שלא חושבים שהאזרח מנסה לרמות אותם. אולי בגלל שאחנו כן מנסים לרמות, איני יודע.
המוסדות שלנו מעדיפים לומר לא כי לא זה קל, פשוט ומונע ספקות. והבהמה הירוקה שמחה עם הלא כי זה משאיר לה את כל העוגיות. אז - התשובה לשאלה שלך, ככה. כמה שזה לא מצער. אתה נחשלת. אני גם. ההורים שלי, ההורים שלך, כולנו.
אין ולא יהיה שינוי לטובה. לפני שיהיה טוב יותר, כך אמר טרוצקי, זריך שיהיה רע יותר. ולזכות השלטונות שלנו יאמר שהם נזהרים למדי לא לכופף את ענף הרע יותר מידי. ואם כן - יש את הפאקיניג איראנים שאפשר לנפנף בהם.
רן ענבר
05-04-2014, 23:36:49
הקטע הבעייתי ב FPV זה לא חוק כזה או אחר או תאונה כזו או אחרת שתתרחש או לא
אלא שיותר ויותר מפעילים עם 0 ניסיון ו 00 ידע מתחילים להטיס את הכלים האלו בדגש על רחפנים
הבקרים המייצבים וה GPS עושים את המלאכה פשוטה בהרבה ממה שהיא פעם
מצב זה שקול לילד בן 3 שעולה על אופנוע כבד
במצב זה ההסתברות לתאונה הולכת וגדלה
כשההסתברות הולכת וגדלה מתי שהוא למישהו יגמר המזל...זה רק עיניין של זמן.
איציק.
אמנם אף אחד לא מגדיר כמו שצריך ובצורה ראלית מה אסור ומה מותר אבל אולי הגיע הזמן שאנחנו, ציבור המשתמשים נרים את הכפפה.
צריך לשלב בין חוקי התעופה הצבאיים והאזרחיים לבין התחביב... הייתי מקביל את הנושא לטיול אזרחים בשיטחי אש בצורה מסויימת.
לצערי אני לא מספיק מכיר את הנושא עכדי להרים את הכפפה
לצפות לכך שמישהו אחר יעשה את העבודה בשבילינו זה בעייתי.
לצערי אין לי תשובה לבעיות האלו אבל הגדרתן כבעיות זו תחילת הדרך.
רן ענבר
merkur
06-04-2014, 00:03:51
לא יודע אם מדובר באותו אידיוט (או שזה אידיוט אחר), אבל אתמול (שישי) בסביבות 17:30 במבוא חורון, הופיע לו רחפן FPV, כשלוש מטר מעלינו, והתקרב כ-5 מטר לגובלין שהיה באוויר... כמובן שהמטיס של המסוק היה מרוכז בהטסה, ולא ציפה שיופיע רחפן מאחוריו בשעה 4 (!!!) שלו...
תוך שהזהרנו את מטיס הגובלין, ניסינו לסמן מול המצלמה למטיס ה-FPV שיזוז...
זה לא ממש עזר, אז כנראה שבפעם הבאה, במקום לסמן למצלמה תבוצע סקילה.
כולנו באים למנחת להנות, ואף אחד מאיתנו לא רוצה לסיים את יום ההטסה בחדר מיון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
mixerfix
06-04-2014, 06:18:59
אולי הגיע הזמן לצרף רוגטקה לערכת הטסה?
nitbeat
06-04-2014, 08:53:04
אולי הגיע הזמן לצרף רוגטקה לערכת הטסה?
למה רוגטקה, אני בטוח שבדיל אקסטרים כבר מוכרים תותח גלי מיקרו או משהו בסגנון :) .
תארו לכם מכשיר שיודע לשנות את המצב טיסה לידני (manual) לכל הרחפנים בסביבה,
אפשר לקרוא לזה מכשיר החושף את רמת ההטסה של המטיס.
igalr
06-04-2014, 08:59:44
בכל שבוע טיסנים במשקל של 10-20 ק"ג עוברים במרחק של 4-5 מטר בסמוך לקבוצות של עשרות אנשים
הם עוברים בסמוך לבני האדם לפחות פעמיים בשלב הכי קריטי של הטיסה , נחיתה והמראה
המצטיינים עוברים בסמוך לקהל הרב גם בטיסה לעיתים במהירות מטורפת ולעיתים מעבר למגבול כלי הטיס כפי שרתא מכירים במצב הזדקרות
נכון יהיה אם רתא יטפלו במגוון העיות הבטיחותיות הרבות החל מצעצועים מעופפים עובר במפלצות בנזין שלא מביישים אופנוע ספורט מודרני וכלה בטיסני סילון.
כמובן תחום בו היו הרוגים ופצועים יש לאסור באופן מיידי עד להסדרה חקיקתית מתאימה כי תחום בו לגוף מנהלי יש סמכות באופן טבעי יש גם אחראיות , כך שיש לטפל בסיכון הן בהפקת מסקנות על בסיס ארועי עבר הן תוך מבט צופה פני עתיד.
ליאור זהבי
06-04-2014, 10:13:03
אני רוצה להימנע מלהיכנס לדיון החם ממילא בנוגע לחוסר אחריות ב-FPV (למרות שאני תומך עם רוב מה שנאמר). בגדול אני שותף לדעתו של ידידי איציק ודבר אחד מאוד כאב לי בשרשור הזה - וזה הרמיזות לאלימות (כנגד הכלים, לא האנשים חס וחלילה).
גם אותי מעצבנת ההתנהגות הבריונית של אנשים בשטח לפעמים (הן על הקרקע והן עם כליהם באויר), אך עם זאת לדעתי זו לא הדרך להתנסח בפורום ציבורי, לא ברצינות, לא בהומור ולא בשום דרך אחרת.
אני אישית מאמין שאם מישהו עובר על כללי הבטיחות יש לגשת אליו בסבר פנים יפות ולהסביר לו את ההפרעה שהוא יוצר ואת הסכנה שבדבר. עוד לא ראיתי אדם שסירב לפחות להקשיב למי שניגש אליו בחיוך ובידידות.
"רוגטקות", "טוריות", "מכות רצח" (ציטוטים נבחרים מהשרשור) רק ילבו את האש וייצרו יותר בעיות לכולנו - אתם לא חושבים?
בועז - אם ידוע לך מי האיש שיצר את הבעיה אני מציע לפתור את הבעיה מולו ואם הוא לא נענה לפרסם את המקרה על פרטיו המלאים כאן כדי שננסה כולנו יחדיו להניא אותו מליצור נזק לכולנו.
mixerfix
06-04-2014, 10:37:52
Lior (I am switching to English because I am now working on a machine with no heb localization - I am not in favour of violence as a general rule and my mentioning slingshots are indeed tongue in cheek.
However, I am in complete and utter disagreement with you regarding talking to these very people who endanger us, most of them wilfully and fully aware of what it is that they are doing. I think that these people should be prosecuted and - if possible - punished. Without "conversations" or "explanations" or "diplomacy".
M
ליאור זהבי
06-04-2014, 10:43:23
בסדר גמור מארק, נסכים שדעותינו חלוקות.
להערכתי בגישה שלך אתה עלול למצוא את עצמך רודף אחרי אלפי אם לא עשרות אלפי אנשים בישראל בשנים הקרובות (כל מי שקונה פאנטום...)
אל תשכח שחלקם עושים זאת פשוט מחוסר הבנה ולא מרוע או מכוונת זדון. ולאלו צריך להסביר לדעתי.
כבר שמעתי ממישהו פעם את הציטוט: "הסבירו לי בחנות שהרחפן הזה בטוח ב-100% ולא יכול להתרסק".
merkur
06-04-2014, 11:54:04
כמובן תחום בו היו הרוגים ופצועים יש לאסור באופן מיידי
על תאונות דרכים שמעת ? היית מציע לאסור נסיעה במכונית ? ;)
merkur
06-04-2014, 12:08:50
אני אישית מאמין שאם מישהו עובר על כללי הבטיחות יש לגשת אליו בסבר פנים יפות ולהסביר לו את ההפרעה שהוא יוצר ואת הסכנה שבדבר.
ליאור,
באופן עקרוני, לגמרי מסכים איתך... גם אני לא אכנס לנושא שמירה על כללי בטיחות (וגם לא לחוסר אחריות והיעדר שכל ישר)... :rolleyes:
הבעיה עם חלק מאנשי FPV מתחילה בזה שהם מטיסים הרבה מחוץ לטווח הראיה (וכמובן שעל Spotter אין מה לדבר), כך שלפעמים הדרך היחידה לתקשר איתם היא להציג שלט מול המצלמה, או להוריד את הכלי כך שאפשר יהיה לשוחח איתם בידידות, פנים מול פנים, כשיבואו לאסוף את הכלי...
פבלו
ליאור זהבי
06-04-2014, 12:13:09
פבלו,
האם מי שהפריע לך בחורון המריא מקרבת מקום? במידה וכן מדוע לא ניגשת אליו להעיר לו בנימוס?
mixerfix
06-04-2014, 12:22:26
Lior - I lack the means and the legal standing to enforce laws.
It is the state's business to so do...
tzahif1
06-04-2014, 12:28:08
בשישי האחרון במבוא חורון, אותו סיפור של התנהגות חסרת אחריות (ובעיקר כלפי מטיסים אחרים). רחפן מצלם חדר במודע לשטח בו טס מסוק גדול ונעמד שם, כמעט נכנס בו.
מדובר על שטח המרוחק מהיכן שהמריא הרחפן.
טייס המסוק לא הבחין בו לולא אמרו לו, והוא נאלץ לנחות ולהמתין עד שהמט*וֹ*%$ם יואיל לפנות עצמו משם.
merkur
06-04-2014, 12:35:53
פבלו,
האם מי שהפריע לך בחורון המריא מקרבת מקום? במידה וכן מדוע לא ניגשת אליו להעיר לו בנימוס?
ליאור, כאמור, זו בדיוק הבעיה, הוא לא היה בקבוצת המטיסים...
אחרת, כמובן שהייתי ניגש אליו (ומי שמכיר אותי יודע שהייתי ניגש עם חיוך ובנימוס)...
ליאור זהבי
06-04-2014, 12:36:41
צחי,
אני עדיין תוהה - אם לצאת מנקודת הנחה שהדבר נעשה בתום לב ולא במטרה להפריע לכם - למה לא ניגשתם להודיע לטייס שהדבר מפריע ומשבש לכם את מהלך ההטסות התקין ואתם מעונינים שיחדול?
הרי מדובר ברחפן (שטווח הטיסה שלו לא גדול בוודאי) - אז לא יתכן שהמריא כל כך רחוק..
לדעתי ההתלאמות בפורום (במקום לפתור את הבעיה נקודתית) יוצרת יותר נזק מתועלת לכל הצדדים.
ליאור זהבי
06-04-2014, 12:37:38
ליאור, כאמור, זו בדיוק הבעיה, הוא לא היה בקבוצת המטיסים...
אחרת, כמובן שהייתי ניגש אליו (ומי שמכיר אותי יודע שהייתי ניגש עם חיוך ובנימוס)...
מצטער, לא הצלחתי להבין - אני מכיר את חורון היטב - היכן אתם עמדתם והיכן עמד מטיס הרחפן?
igalr
06-04-2014, 13:09:12
על תאונות דרכים שמעת ? היית מציע לאסור נסיעה במכונית ? ;)
חלילה
רק שנכון להתחיל את נושא ההסדרה החוקית בכלים הכבדים יותר בעלי פוטנציאל הנזק הרב, כלים שכבר גרמו לפציעות קשות ומוות גם בישראל.
למשל,נכון יהיה שבעל הגובלין יעשה טסט אחת לתקופה לוודא שכל המערכות במסוק תקינות ואולי לכלי רצחני כזה כדאי שהמטיס יבחן מדיי פעם או לכל הפחות ימציא אישור מרופא המשפחה שבריאותו הנפשית תקינה או לכל הפחות ראייתו סבירה.
tzahif1
06-04-2014, 13:19:56
בחורון, חבורת ה-FPV היו למעלה, ואיליו אנחנו הטסנו למטה, רחוק מהם.
הרחפן התקרב וראה בבירור כי יש מסוק גדול מטיס.
חושב לציין כי כולנו הורינו למטיס ה-FPV לזוז משם בתנועת יד ברורה מאד, אך הוא בשלו, עמד ולא זז.
אין פה ״נימוס״, יש פה בריונות.
והאמן לי, אני לא מהמתלהמים, אך מה שנעשה שם זה חוסר אחריות משווע, שהרי אם המסוק היה נכנס בו היה יכול לקרות אסון לכל מי שעמד שם.
Hagay
06-04-2014, 14:37:27
למי יש הארץ מהיום?
106171
Barak Nevo
06-04-2014, 14:41:43
106172
ליאור זהבי
06-04-2014, 14:44:21
שימו לב שהדגש הוא על הפעלה מסחרית ולא תחביבית?
asafh1
06-04-2014, 14:46:39
זה היה רק שאלה של זמן .... לאור ההשתוללות של חלק ממטיסי ה FPV הוותיקים וחסרי הנסיון ...
שמטיסים איפה שבא להם מבלי לדפוק חשבון ... ובלי להתחשב וכלום , אומרים לעצמם לי זה לא יקרה , אני מטיס מנוסה שחבל על הזמן .. יש לי את הציוד הכי טוב וכו כו כו ....
חבל שקומץ מטיסים כזה דופק את כולם מבלי טיפת התחשבות .
הוכחות לא חסרות ... מספיק שיטוט קצר ב YOUTUBE ....
Barak Nevo
06-04-2014, 15:01:50
הכביש מסוכן יותר עם חוקים אין ספור
בכביש תמיד יהיו אלה שינהגו לפי חוק , אלה שיגנבו פה ושם קו לבן או עצור ואלה שלא דופקים חשבון
כך זה טבע האדם ונכון למיסים סמים טיולים איפה שאסור וכו'
כך גם בקהילה המתפתחת של טיסנאות וצב"ר בעיקר
אני חושב שהכי חשוב זה להתאגד וכאן בפורום זה המקום הכי מחובר לכולם
להתאגד לדון ולהחליט מה אנחנו דורשים מהרשויות
צודק מי שכתב על שטחי אש בסופ"שים
לשחרר יותר שטח הטסה בסופ"שים ,
לוותר על מגבלת הגובה הבלתי הוגנת ,
לתת לצלם למי שרוצה באישור
להוציא רישיון מטיס כחוק ,
לאכוף ולהעניש עבריינים בעברות קשות
להיות קהילה גאה במובן הסטרייטי
לתת תקופה של גיבוש, סיכום והחלטות שלנו , מה אנחנו רוצים וממי רת"א קלוב התעופה , משרד התקשורת וכו
ולהילחם על החופש להטיס בכל הקטגוריות
אמן
roydor
06-04-2014, 15:03:46
חברים, ההתלהמות לא תורמת דבר, מדובר פה בנושא פשוט של "אוויראות" או חוסר בה.
גם ג׳ט, מסוק, 3D, דאון או סתם קלקר יכולים להיות מסוכנים במידה ומשתמשים בהם בחוסר אחריות או בחוסר חוכמה!
הצרה היא ש-FPV חורג מהגדרות בסיס של כלי טייס לחובבים וזאת לא על פי הרגולאטור הישראלי אלא הבינלאומי. רת"א מחויבים לחוקים בינלאומיים המגדירים כלי טיס מאוישים ובלתי מאוישים וטיסנים. FPV אינו טיסן אלא מזלט ועל כן מחויב לרגולציה של מזלט.
כיום בישראל מותר להטיס מזלט במידה ועומדים בקריטריונים מסוימים ביניהם אישור הטסה על סמך בדיקה של רתא וקבלת רישיון הטסה למטיס. אלו החוקים למזלטים ללא קשר להיגיון שבהם, בדיוק כפי שאופניים חשמליות לא מחיבות רשיון ואופנוע כן, בדיוק כפי שהסעת נוסעים בתשלום במונית דורשת רשיון מיוחד ובמכונית פרטית רישיון רגיל בלבד.
אני במקרה עוסק בתחום המלטים ואני יכול לספר לכם מה נדרש על מנת להטיס מזלט במרחק האווירי בארץ וזה לא פשוט, בתור התחלה רישיון לכלי הטייס הדורש מסמכי בטיחות, הוכחות שמישות, תקינות, אנליזות ועוד. בנוסף נדרש רישיון למפעיל בדומה ורישיון נהיגה ברכב. על מנת לטוס נדרש מרחב אווירי סגור או תיאום עם בקר אווירי. על מנת לצאת מקשר עין נדרש זע"ט וזאת גם לכלים קטנים מ-5 ק"ג, מטרת הזע"ט היא שהבקר יוכל לראות את המלט בתמונה האווירית שלו גם במקרה בו מפעיל המזלט פעל כנדרש אך טייס שטס באיזור טעה ונכנס למרחב האווירי של המזלט, יוכל הבקר להפנות את הטייס הרחק מהמזלט ולמנוע אסון שכן טיסה ללא זעט לא מאפשרת לבקר לראות את המזלט בתמונה האווירית כלל.
הסיבה לדרישות המאד קשות הללו היא מכיוון שהמזלט יכול להיות קטלני לטייס ומכיוון שלמזלט אין יכולת ליצירת מודעות מרחבית, לדעת מה סביבו מעבר ל"קשית" של המצלמה.
אלו החוקים שאני, בתור מפתח מזלטים קטנים, נאלץ להתמודד איתם ועל כן גם FPVים.
החשש הגדול של כולנו כטינאים היא שבגלל טעות מטופשת של מטיס כל שהוא (באיזה תחום שלא יהיה) כולנו לא נוכל לטוס יותר בשמי מדינת ישראל.
אנא הפעילו את האינטליגנציה, טוסו בצורה אחראית ובטוחה וכבדו את זכות האוויר של מטיסים וכלי טייס אחרים.
זה לא הכדור שהורג אלא מי שלוחץ על ההדק, האחריות שלכם והמחיר שתאלצו לשלם במקרה של תאונה ייפול על כולם.
טיסה נעימה!
רועי
AvivT
06-04-2014, 15:06:09
מוזר לי שמדובר רק על הפעלה מסחרית. מה זה אומר? שמי שלא מקבל על זה כסף החוקים אינם חלים עליו?
או שזאת הדרך של רת"א להגיד לנו שהם לא מתכוונים לרדוף אחרינו בשדות?
Barak Nevo
06-04-2014, 15:18:07
אפשר בזמנים מסויימים להגדיר אזור הטסה
בתוכנה משולבת גוגל רת"א יב"א , להגיש בקשה להטסה ברדיוס וגובה מסוים , לקבל אישור ולהיות חופשי ומאושר לכמה שעות
זאת מעבר לאזורי המנחתים הרשומים
אני מתאר לעצמי שאם אני רוצה לטוס במטוס פרטי או צבאי , יש לי תוכנית טיסה על המפה , מסלול וגובה
אז עכשיו יהיה לרת"א לבדוק אם יש מובלעת צב"ר שמישהו הזמין מבעוד מועד וקיבל אישור !
עד כמה שאני מבין זה לא מסובך לתפעל מערכת כזו
עודד מזור
06-04-2014, 15:36:02
2 נקודות שנראות לי חשובות:
1. הטסת fpv רק צוברת תאוצה, ואין סיכוי שהתופעה תמוגר על ידי חוקים חדשים ורגולציות. הרכיבים כל כך זמינים, שמטיסי fpv תמיד יהיו.
אם רת"א חכמים, הם ייצרו פשרה מסויימת, בה יש הגבלות הגיוניות לכלי הטייס (גודל, משקל), ואופן ההטסה (גובה הטסה מקסימאלי הגיוני ועוד). כל עוד הנגינה שמגיעה מכיוונם היא הוצאת רשיון, גובה 50 מטר מקסימאלי ועוד, אף אחד לא יתייחס ברצינות. צריך להיות לפעמים חכמים ולא רק צודקים.
2. לדעתי רת"א נעמדו על הרגלים האחוריות, משום ש-fpv מסכן כלי טייס ולא רק בני אדם על הקרקע. מסוקים גדולים וג'טים שמסוכנים בהרבה לכל הדעות, פחות מעניינים אותם מסיבה זו.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
merkur
06-04-2014, 15:41:53
מצטער, לא הצלחתי להבין - אני מכיר את חורון היטב - היכן אתם עמדתם והיכן עמד מטיס הרחפן?
אנחנו עמדנו למטה, אחרי הכרמים.
לאחר שיחה עם ליאור, מסתבר שמטיס הצב״ר היה בישורת המרכזית, כ-500 מטר לפנינו.
אני מבין שזה נעשה בתום לב, ושזה לא סתם מעשה בריונות...
מטיס הרחפן חשב שניהנה מנוכחותו, ומאחר וראה שיש מסוק על הקרקע התקרב.
הוא לא היה מודע/לא ראה שיש עוד מסוק באוויר (כנראה כתוצאה משדה ראיה המוגבל של הצב״ר), לכן חדר ל״מרחב האווירי״ שלו (דרך השדות, מאחורי מטיס המססוק).
חלק מהבעיה נובעת ממרחק הפיזי בין המטיס לכלי (ולמטיסים האחרים במקרה הזה) כי אין אפשרות לצעוק ולהתריע במקרה של בעיה, או אפילו לתאם פעולות בין המטיסים.
כולנו מכירים ופועלים (רובנו ?) עפ״י כללי בטיחות בסיסיים:
לא מטיסים מעל אנשים/מכוניות (וברור שלא קרוב לאוכלוסיה), לא מערבבים כלים מסוגים שונים בו זמנית באותו מרחב, מכריזים על פעולות (המראה/נחיתה וכו׳), לא עוברים את קו המטיסים...
לשמחתינו הפעם לא קרה כלום... אבל בוא ננסה ללמוד מזה (ונחנך את מי שלא מודע/לא פועל לפי כללים) לפני שיקרה אסון.
פבלו
motti
06-04-2014, 15:43:44
כול מילה מיותרת
http://everythinggeraldton.com.au/2014/04/06/unfortunate-event-triathlete-sustains-head-injuries-drone/
כמה "מזון" אתם נותנים לרת"א שיושבים על השרשור הזה...
במקום להרוג את השרשור הזה מחוסר יחס אתם ממשיכים ללבות את האש...
הגיע הזמן שתהיו יותר חכמים ופחות תרחנים.
ומפה אחתום את דבריי ב: "סייג לחוכמה שתיקה".
d3kid
06-04-2014, 16:52:18
אני אסביר לכם איך הולך להיות העתיד שלכם.במיוחד לאילו שמנסים בכוח לא להבין ולא לחזק את התחום שלנו.
ראשית כל המינחתים שכולנו אוהבים (כמו עין יהב דימונה) יקבלו הוראה לא לתת לטיסנאים להטיס.שנית מישטרת ישראל תופעל ותגיש קנס-דוח לכל מי שימצא מטיס לא במינחת מסודר ולא שייך לקלוב התעופה עם הרישיון מפעיל.(נישמע הזוי אבל זה הכיון). לדוגמה גיבעת הטיסנים בגדרה על הכוונת
ואז אנשים יתארגנו וירימו מסלולים מסודרים שעולים להם כסף (ואם הקלוב יהיה חזק בעזרתכם הוא גם יוכל לעזור) . ותוך כמה חודשים ועלות כספית של כל אחד ואחד מהחברים כאן תמשיכו להטיס .fpv יהיה אפשר להטיס או עם רישיון או בקשר עין או עם דוח ועבירה פלילית
נישמע הזוי.
איציק רונן
06-04-2014, 17:04:59
לבקש מאיתנו להוציא רישיון זה ממש לא רלוונטי מכמה סיבות:
1. אין רצון להיהפך למפעילי מזל"טים מסחריים או מסיבה אחרת.
2. אין רישיון או בחינה שהיא רלוונטית לתחום. וזה מניסיון. לפני שנתיים רציתי להוציא רישיון, לא כדי לעסוק בתחום אלה כדי לא לעבור על החוק.
לא יכולתי להירשם לגנבים בהרצליה שיש להם אגב מונופול על ההדרכה (אלפי שקלים), אז למדתי לבד וניגשתי לבחינות רת"א (מאות שקלים לבחינה) ולא עברתי אפילו את
הבחינה הראשונה. למה: לא השבתי על נכונה על שאלה בנושא "רוחות סילון" ולא ידעתי לקרא מיברק מזג אוויר שהיתקבל מהתחנה בהלסינקי.... ממש רלוונטי לFPV.
כמו שאמרתי קודם, אין אף אחד שמוכן לבחון את העניין באופן חיובי כיצד לפתור את הבעיה.
הצעה לדוגמא:
שיהיו כמה תקנות כגון הגבלת גובה טיסה – נגיד 300 מטר (אלף רגל). תנועת הכלים הגדולים מוגבלת בגובה הזה והסיכוי להתנגשות קטן.
הגבלת הגובה תגביל פיזיקאלית את המרחק.
בנוסף יהיו אזורים מורשים ל FPV
כל מטיס FPV ידרש לעבור יום עיון והדרכה. (מה מותר ואסור, אזורים, מגבלות וכו...)
כל מטיס יהיה מחוייב לטוס עם רכיב מגביל גובה.
יש מה לעשות אם רק רוצים! אני חושב שזה משהו שיוריד דרמטית את הסיכוי לתאונה.
מי יממן את כל זה? רישיון FPV יעלה 400 שקל לשנה - זה יממן.
יצרתי קשר עם "כיפה אדומה" והיא תעזור לנו בנושא. אתם יודעים למה היא? כי רק באגדות זה יקרה.
אתם שואלים מה הפוליטיקה מאחורי הסיפור? זה פשוט, אסביר:
כל המיכתבים לעיריות והפרסומים באמצעי התקשורת, כל המאמץ שרת"א משקיע והם משקיעים הרבה מאמץ, הוא רק לכיסוי תחת כדי שכשיקרה הם יראו מה הם עשו כדי להסביר שזה לא חוקי!
למה אלו מעלי תומכים בקלוב? בגלל המינחתים המפוארים והבטיחותיים שנבנו בארץ? אה אין כאלו?! אזה מה בעצם מקבלים מהקלוב? דבר אחד, את הזכות להרשם לתחרות בין לאומית כנציג שהגיע מישראל!
אדון זרקו (איש יקר ללא רבב), אני בטיסנאות מגיל 12 (40 שנה). התחלתי בחוג בבית הספר, עברתי לגדנ"ע אוויר, הקמתי מועדון טיסנאות בגולן, הייתי ועדין חבר בקלוב (כי רציתי להתחרות בDLG)
שנים משלם חברות, למה אין לי איפה להטיס? למה צריך לשלם אלפי שקלים למנחת שנבנה ביוזמה פרטית? או להטיס כמו חורני בכל מיני פינות.
אני גם בטוח שבמיקרה תאונה הביטוח של הקלוב לא יעמוד במיבחן בית משפט משום ההגדרה הבסיסית להטיס במקום מורשה, איפה זה? בללה לנד?! (או אולי בהולי לנד?)
אז קודם כולם ישלמו מיסי חבר ואז יקימו את המנחת הראשון? זה מה שאתה מציע?
לסיום: כאמור, הכי קל זה להגיד לא מאשר להתאמץ, או לעשות עבודה או לקחת אחריות, זה לא התפקיד שלהם. הציבור מפרנס אותם רק כדי שיגיעו הבייתה בשלום!
יתפסו שעיר לעזאזל ויסגרו את התחום וזה יהיה הסוף. אני אישית אגיע לאותו משפט ואתן עדות נגד רת"א ואוזלת היד שלהם בטיפול בנושא וחוסר הרצון לתת פתרון לתחביב,
לא שזה באמת יעזור, לא לי ולא לאותו המסכן (רק בתקווה שזה לא יהיה אותו האחד :rolleyes::mad:).
בניגוד לרוב האנשים כאן בפורום, אני ברמה האישית השקעתי הרבה זמן, כסף פרטי שלי, בתשתית ההסברה, החינוך וצנזורה. עשיתי כל מה שאני יכול כדי להפוך את התופעה לתחביב חיובי.
לצערי אף גוף, הן הקלוב והן רת"א, לא נרתם לעזור והחלק העצוב זה שגם החברים כאן לא רוצים לעזור והבקשה להפסיק להטיס כי זה מסכן לכם את התחביב היא לא לגיטימית.
אגב מאוד לגיטימי וחובה לבקש מכל הדבילים להטיס באופן אחראי כדי לא לסכן אף אדם בלי קשר לתחביב שלו.
איציק
מושיק
06-04-2014, 17:05:49
ולמה נראה לי שהקלוב דואג לכך שעתיד באמת יראה כך :confused:
כסף כבר אמרנו :p
ליאור זהבי
06-04-2014, 17:09:36
זרקו,
אם כך מה הפתרון שאתה מציע עבור המטיסים האחראים והשקולים שסה"כ רוצים להטיס FPV כתחביב וליהנות?
יודע מה, אני מטיס גם טיסני סילון אז באותה נשימה מה הפתרון החוקי שלי להטיס טיסן סילון בישראל? (אין טיפת ציניות בשאלה שלי).
mixerfix
06-04-2014, 17:30:39
זארקו - מה הם המינחתים המאושרים? אני מכיר את ראשון ואת אשרד. יש עוד?
איציק רונן
06-04-2014, 17:34:34
לדעתי רק בראשון יש רשת הגנה על הקהל ולא בשום מקום בארץ.
מה זה בכלל מנחת מאושר ומי מאשר?
ליאור זהבי
06-04-2014, 17:37:19
בפעם האחרונה ששמעתי על מנחת מאושר מטעם קלוב התעופה - היחיד היה אשרד.
אבל אני בטוח שזרקו יתקן אותי. :p
mixerfix
06-04-2014, 17:37:58
אלה שאלות מצוינות. גם באשרד אין רשת לקהל.
ליאור זהבי
06-04-2014, 17:38:52
אגב בראשלצ, רשת או לא רשת, יש מנחת מטוסים קלים בסמוך - כך שאף אחד בטח לא יחלום להזכיר שם FPV...
Flying_student
06-04-2014, 17:44:18
כמה "מזון" אתם נותנים לרת"א שיושבים על השרשור הזה...
במקום להרוג את השרשור הזה מחוסר יחס אתם ממשיכים ללבות את האש...
הגיע הזמן שתהיו יותר חכמים ופחות תרחנים.
ומפה אחתום את דבריי ב: "סייג לחוכמה שתיקה".
אני מצטער שאני מתסיס אבל פשוט נמאס מכל ההודעות האלו של "אל תדברו על זה", פה זה המקום לדבר על זה! אנשים עושים שטויות ופה זה המקום להגיד את זה, אני בטוח ב-100% שהעבריין שעשה את השטות במבוא חורון קרא את השרשור הזה/הובאו דברים אלו בפניו.
האנשים היחידים שאנחנו לא מצליחים להגיע אליהם כדי להגיד להם שמה שהם עושים זה מסוכן הם אלו שקונים בחנויות פה בארץ כי הם ראו אחד כזה והם ממש מחכים לפעם הבאה שיהיה מרתון בתל אביב.
roydor
06-04-2014, 17:48:06
איציק,
אני לא מבין את הגישה והתוקפנות שלך ויש לי הרגשה שהיא נובעת מבורות מסוימת בנושא קלוב התעופה בישראל, מציע שתפנה לאביעד בקלוב ואולי תבין קצת מה מטרת הקלוב וכוחו האמיתי ואולי גם תלמד איך ניתן לנצל את הארגון למטרותיך.
בנוסף, במקום להתלהם ולשפוך חמתך על גבי דפי האינטרנט, אני מציע שתחבור לקלוב, תאסוף עוד מטיסי FPV ותקדם את האינטרסים שלך תחת המטרייה שתוכל לזכות לה מהקלוב, היום אין שם אף אחד שמקדם את נושא ה-FPV מכיוון שזו לא מחלקה תחרותית, למרות זאת, אין סיבה שהקלוב לא יפעל לקידום המחלקה במידה ויש מי שמוכן לרכז את הנושא.
דרך אגב, לכל מי שלא מכיר, טיסנאות זו רק אחת משש דיסיפלינות שמיוצגות ע"י הקלוב, יש גם אז"מים (אווירוני זעירי מימדים – אולטרלייטים), מצנחי רחיפה, גלשני אוויר, צניחה חופשית ודאייה. כל אחת מתת העמותות הללו מקבלת שירותי משרד מהקלוב אך עומדת בפני עצמה בנושאים שונים. בנושא רגולציה מול רת"א הן מרוכזות ע"י עומרי טלמון שהוא איש יקר ומנכ"ל קלוב התעופה מרכז.
במידה ויתברר כי FPV אינו עומד בסטנדרטים של טיסנים (כנראה שלא בגלל הטווח האוטומציה ואופן השימוש המוגדר כמזל"ט), יש מצב שנכון יהיה להקים תת עמותה נוספת בתוך הקלוב ולהפוך את הקלוב לכזה שתומך בשבע דיסיפלינות.
במקרה שכזה תוכלו להיעזר בקלוב ולבנות לעצמכם ארגון רציני המסוגל לדון מול רת"א, אחרת אין סיכוי.
חשוב להבין שמה שנדרש מה-FPVים זה לווא דווקא להפסיק לטוס אלא להתחיל להטיס בצורה בטוחה ומסודרת (ומספיק תפוח רקוב אחד...).
נדרש לכתוב אמנה וחוקי תעבורה המגבילים את טווח הטיסה, את אופי ההטסה, גובה הטיסה, מרחק מינימום מאזורים מיושבים, שדות תעופה, נתיבי טיסה ועוד.
זוהי בעצם מהות "ספר עזר מבצעי" המדובר. הספר מגדיר את ה"עשה ועל תעשה" של מחלקה כלשהיא באופן המחייב אותה מבחינה בטיחותית ורגולטורית.
נדרש להגדיר מה נדרש על מנת שמערכת תהייה בטוחה להטסה שכזו (מודים כגון שמירת מצב, חזור הביתה במקרה של אובדן התמצאות או תקשורת ועוד)
משקלים מרביים ואופן שימוש גם כן מבדילים בין מערכות "להנאה ותחביב" לבין מל"ט או מערכת מסחרית.
לדוגמא, במקום העבודה שלי אנו מקיימים הסמכות למטיסי חוץ. הטסת טיסנים "שלא למטרות הנאה" חייבה אותנו לבצע רישיון לטיסנים ולמדריכים למרות שאלו טיסנים זהים לטיסנים שניתן למצוא בשימוש חובבני בסופי שבוע בכל הארץ (טיסני הפלקון המפורסמים).
על כן הטסה להנאה באופן חובבני יכולה לקבל הנחות משמעותיות לעומת הטסה מסחרית אך נדרשת הגדרה ספציפית.
ונקודה אחרונה, אף אחד לא ילך לקראתכם מיוזמתו!
לא בנושא FPV ולא בשום נושא אחר.
תפקיד הרגולטור הוא להבטיח את בטיחות הטיסה בארץ. הדרך הכי טובה למנוע תאונות אווירות היא למנוע טיסות וזה נכון לכל הדיסיפלינות!
על מנת שהרגולאטור יאפשר לכם לטוס באופן בטיחותי, יש לעבוד איתו, להאכיל אותו בכפית, להבין מה מטריד אותו ולפעול על מנת להרגיע אותו וליצור עימו יחד מסגרת מקובלת על כולם.
במקום להתלהם הגיע הזמן שתיקחו צעד אחד קדימה ותכשירו את החזיר, אחרת יעשו את זה בשבילכם ובדרך שלא תהייה טובה לאף אחד מאיתנו.
רועי, שמאד אוהב להטיס טיסנים, אפילו שהם לא FPV
igalr
06-04-2014, 18:38:50
אני אסביר לכם איך הולך להיות העתיד שלכם.במיוחד לאילו שמנסים בכוח לא להבין ולא לחזק את התחום שלנו.
ראשית כל המינחתים שכולנו אוהבים (כמו עין יהב דימונה) יקבלו הוראה לא לתת לטיסנאים להטיס.שנית מישטרת ישראל תופעל ותגיש קנס-דוח לכל מי שימצא מטיס לא במינחת מסודר ולא שייך לקלוב התעופה עם הרישיון מפעיל.(נישמע הזוי אבל זה הכיון). לדוגמה גיבעת הטיסנים בגדרה על הכוונת
ואז אנשים יתארגנו וירימו מסלולים מסודרים שעולים להם כסף (ואם הקלוב יהיה חזק בעזרתכם הוא גם יוכל לעזור) . ותוך כמה חודשים ועלות כספית של כל אחד ואחד מהחברים כאן תמשיכו להטיס .fpv יהיה אפשר להטיס או עם רישיון או בקשר עין או עם דוח ועבירה פלילית
נישמע הזוי.
מה הקשר בין דימונה ועין יהב ל FPV ?!?!
מה הקשר בין מה שקורה בגדרה ל FPV ?!?!
igalr
06-04-2014, 18:49:16
איציק,
אני לא מבין את הגישה והתוקפנות שלך ויש לי הרגשה שהיא נובעת מבורות מסוימת בנושא קלוב התעופה בישראל, מציע שתפנה לאביעד בקלוב ואולי תבין קצת מה מטרת הקלוב וכוחו האמיתי ואולי גם תלמד איך ניתן לנצל את הארגון למטרותיך.
בנוסף, במקום להתלהם ולשפוך חמתך על גבי דפי האינטרנט, אני מציע שתחבור לקלוב, תאסוף עוד מטיסי FPV ותקדם את האינטרסים שלך תחת המטרייה שתוכל לזכות לה מהקלוב, היום אין שם אף אחד שמקדם את נושא ה-FPV מכיוון שזו לא מחלקה תחרותית, למרות זאת, אין סיבה שהקלוב לא יפעל לקידום המחלקה במידה ויש מי שמוכן לרכז את הנושא.
דרך אגב, לכל מי שלא מכיר, טיסנאות זו רק אחת משש דיסיפלינות שמיוצגות ע"י הקלוב, יש גם אז"מים (אווירוני זעירי מימדים – אולטרלייטים), מצנחי רחיפה, גלשני אוויר, צניחה חופשית ודאייה. כל אחת מתת העמותות הללו מקבלת שירותי משרד מהקלוב אך עומדת בפני עצמה בנושאים שונים. בנושא רגולציה מול רת"א הן מרוכזות ע"י עומרי טלמון שהוא איש יקר ומנכ"ל קלוב התעופה מרכז.
במידה ויתברר כי FPV אינו עומד בסטנדרטים של טיסנים (כנראה שלא בגלל הטווח האוטומציה ואופן השימוש המוגדר כמזל"ט), יש מצב שנכון יהיה להקים תת עמותה נוספת בתוך הקלוב ולהפוך את הקלוב לכזה שתומך בשבע דיסיפלינות.
במקרה שכזה תוכלו להיעזר בקלוב ולבנות לעצמכם ארגון רציני המסוגל לדון מול רת"א, אחרת אין סיכוי.
חשוב להבין שמה שנדרש מה-FPVים זה לווא דווקא להפסיק לטוס אלא להתחיל להטיס בצורה בטוחה ומסודרת (ומספיק תפוח רקוב אחד...).
נדרש לכתוב אמנה וחוקי תעבורה המגבילים את טווח הטיסה, את אופי ההטסה, גובה הטיסה, מרחק מינימום מאזורים מיושבים, שדות תעופה, נתיבי טיסה ועוד.
זוהי בעצם מהות "ספר עזר מבצעי" המדובר. הספר מגדיר את ה"עשה ועל תעשה" של מחלקה כלשהיא באופן המחייב אותה מבחינה בטיחותית ורגולטורית.
נדרש להגדיר מה נדרש על מנת שמערכת תהייה בטוחה להטסה שכזו (מודים כגון שמירת מצב, חזור הביתה במקרה של אובדן התמצאות או תקשורת ועוד)
משקלים מרביים ואופן שימוש גם כן מבדילים בין מערכות "להנאה ותחביב" לבין מל"ט או מערכת מסחרית.
לדוגמא, במקום העבודה שלי אנו מקיימים הסמכות למטיסי חוץ. הטסת טיסנים "שלא למטרות הנאה" חייבה אותנו לבצע רישיון לטיסנים ולמדריכים למרות שאלו טיסנים זהים לטיסנים שניתן למצוא בשימוש חובבני בסופי שבוע בכל הארץ (טיסני הפלקון המפורסמים).
על כן הטסה להנאה באופן חובבני יכולה לקבל הנחות משמעותיות לעומת הטסה מסחרית אך נדרשת הגדרה ספציפית.
ונקודה אחרונה, אף אחד לא ילך לקראתכם מיוזמתו!
לא בנושא FPV ולא בשום נושא אחר.
תפקיד הרגולטור הוא להבטיח את בטיחות הטיסה בארץ. הדרך הכי טובה למנוע תאונות אווירות היא למנוע טיסות וזה נכון לכל הדיסיפלינות!
על מנת שהרגולאטור יאפשר לכם לטוס באופן בטיחותי, יש לעבוד איתו, להאכיל אותו בכפית, להבין מה מטריד אותו ולפעול על מנת להרגיע אותו וליצור עימו יחד מסגרת מקובלת על כולם.
במקום להתלהם הגיע הזמן שתיקחו צעד אחד קדימה ותכשירו את החזיר, אחרת יעשו את זה בשבילכם ובדרך שלא תהייה טובה לאף אחד מאיתנו.
רועי, שמאד אוהב להטיס טיסנים, אפילו שהם לא FPV
הדבר הראשון שצריך לאסור זה תפיסה בידיים של טיסנים/דאונים.
מדובר בסכנת נפשות והיה על כך דיון לא מזמן.
וכמובן שאסור יהיה להטיס שום דבר ללא אחראי בטיחות ואם אחד מטיס שני מצלם יש להתקשר לחבר שלישי שיהיה אחראי בטיחות.
איציק רונן
06-04-2014, 19:30:52
רועי,
צר לי שאני נשמע מתלהם, זה נובע מתסכול עמוק של שנים בנושא המנחתים שעליו לא אמרת מילה, העובדה שאתה טוען שאני מסכן לך את התחביב וחוסר ההצלחה שלי לשנות את המציאות.
צר לי להודיע לך שהדפוקים שמטיסים ב CTR של הרצליה לא יקשיבו גם כשתהיה עמותה.
מיוזמתי פניתי להרבה מטיסים (גם מעל דפים אלו ממש) וביקשתי להבין האם יש לי/לנו מנדט להוביל שינוי מול הרשויות. לצערי קיבלתי לאו מוחלט לעסוק בנושא בחזקת "על תעיר ת'דב", אין סיכוי.
במקביל לפניה בפורום גם פניתי לקלוב, תקבל את פרטי התשובה בדרך אחרת.
איציק
guyst
06-04-2014, 19:57:56
תחום הFPV הוא החדש והטרנדי היום, אולי בגלל זה באורות הזרקורים.
אפרופו CTR הרצליה, יש דאונים שטסים שם. ראיתי אישית.
אני עוסק בתחום יותר משנתיים ומירב הפעילות שלי ושל מרבית חבריי עם רחפנים בגובה דשא פלוס בשטחים פתוחים.
מסוקים שמבצעים תרגילי 3D או טיסן 50CC בתרגיל ריחוף, שעושים זאת במרחק יריקה מהאף, מסוכנים אלפי מונים מטיסת FPV. למה?
א. עובדתית ולא אחזור על התאונות רק בשנה האחרונה.
ב. כי יש לרוב הטיסני צב"ר מערכות מתוחכמות לייצוב וחזרה הביתה בזמן תקלה.
ג. טיסה בצפייה בגוף ראשון יותר מדוייקת מהטסה אחרת שהראייה המרחבית נבלעת לעיתים.
אם נשים את ההיבט המסחרי בצד (שאכן צריכה להיות לו התייחסות רשיונית), אנחנו, האחראים בקהילה הזו, צריכים להטיף פה בפורום, בשטח, לחברים, בדיוק כמו שהיינו עושים זאת למטיסי 3D או רוכב אופניים חשמליים, שלדעתי מסוכנים הרבה יותר והסתברותית יכולים לפגוע הרבה יותר!
ofek-raan
06-04-2014, 20:16:04
יש בעיה בסיסית בחלק מהטענות המועלות בדיון.
השוואה לתאונות דרכים. תארו לכם שכל אחד היה נוהג איך שבא. בלי חוקים. איפה שרוצים. בכל גיל. בלי רשיון.
מה שקורה היום בארץ הוא הפקר וזה המתכון לאותם גופי מדינה שלא תהיה להם בררה ולצקצק בלשונם. ולכסות את ישבנם שבסכנה.
הרי אם ירד איזה רחפן על חלון בעזריאלי של איזה מנכל כבר יבואו אליהם בטענות.
או איזה fpv יכנס ל ctr של נתבג שומו שמיים. שר התחבורה יתעסק בזה.
כמי שהתחיל את התחום בצפון לפני כמה שנים. בנה טעה ריסק בנה שוב שיפר ציוד הקליט ותיחקר כל טיסה אני יודע לתת כבוד ולהעריך את הסכנות שבתחום.
מי שקונה פנטום מכויל ומטיס אותו מהאיפון. לא מבין בכלל מה הסכנה. טווחי הבטיחות. רדיוס הסכנה. גורמי הכשל. ומה עושים במקרה כשל.
אותו אחד ירצה למקסם את ההשקעה. יתקרב יותר. מהר יותר. מסוכן יותר.
אח״כ יעבור לצילום חתונות. עד הריסוק הקרוב.
צריכה להיות התגיסות של הותיקים ולא להתביש להעיר ללמד ולהדריך. ואם צריך גם להתלונן במשטרה וברתא.
אם נראה שיש רצינות ושיקול דעת בקרב המטיסים הבטוחים. נקבל גם הכרה כזו בגופים המוסמכים.
אין שום בעיה להטיס בגבולות טווח הראיה רחוק מאזורים מיושבים. מתחת לגובה בטיחות מכלי טייס וכו.
הבעיה שאותם חסרי אחריות. ברובם לא מכירים את הפורום. ולא קוראים את הבלבולי שכל שלנו.
צריך עבודת שטח.
אבל לצערי אין מנוס. אנחנו בכדור שלג מתגלגל שאוסף עוד ועוד שלג ואינו ניתן לעצירה.
רק התנגשות או פיצוץ.
ככה זה.
כפי שרשמתי עשרות פעמים. שירגל. 4500 שח. תאוריה ומבחן ברתא. בהצלחה לכולם.
או לעבור לגלשני גלים עם גופרו.
אפשר ללמוד משהן מכאן :)
http://www.ppc.org.il/infinitPages-viewer.asp?page=%EE%F8%F9%E4%20%E8%E9%F1%E4-69&pageid=69
ZvikaF
07-04-2014, 07:10:56
איציק, ישר כח, הוצאת לי את המילים מהמקלדת... :)
מעבר לכך, הטכנולוגיה תמיד הקדימה את המחוקק... מי זוכר שתדר השידור היחיד לטיסני רדיו היה 27 ?
שהגיע ה 72 (מכיוון שכך התפתח בעולם ), זה לקח כמעט עשור עד שנהיה פה חוקי ...
האיסורים, רישויים וכל הפתרונות היצירתיים האחרים (קצין בטיחות..) יתנו רק כסת"ח אבל לא באמת יעזרו..
מציאת אזורים ופתרונות להטסה הם אלה שייעלו את הבטיחות.
FPV זה תחום שמתפתח מהר ומאפשר כניסה לאנשים שאין להם הבנה בתחום, צריך להעלות את ההבנה והמודעות לסכנה.
נראה לי שחינוך ופרסום זה תפקיד שמתאים לקלוב לתעופה... (למרות שלא נעשה מעולם )
אתם באמת חושבים שצלם חתונות שקנה פנטום לצילום באולם, מתעניין מסביב ונכנס לפורומים של מטיסים ?
לצערי היו כבר תאונות עם טיסנים (גם פטאליות) ונראה שהלקחים לא כל כך נלמדים...
אבל, מצד שני, גם תאונות על הכביש לא גורמות לכולם לנהוג זהיר :mad: ... כך, שאנחנו לא תלושים מהמציאות.
igalr
07-04-2014, 08:25:17
צביקה נושא "פנטום חתונה" לא קשור בכלל ל FPV ואני בספק אם קשור לרתא
"פנטום החתונות" לעולם יעמדו בכל חוק מטעם רשות התעופה.
מטבע הפעלתם הם לעולם יהיו בקשר עין ולעולם יהיו בגובה נמוך יתרה מכך "פנטום חתונות" יטוס תחת קורת גג או במתחם פרטי/סגור
ולכן אין קשר בין "פנטום חתונות" לבין צילום אווירי או הפעלה מסחרית כמשמעה בחוק הטיס.
ZvikaF
07-04-2014, 15:06:10
אני נתקל בהם הרבה מאוד בזמן האחרון :confused:
רן ענבר
07-04-2014, 15:26:20
פאנטום החתונות הוא המראה שלנו לעולם.
הוא נחשף לציבור יותר מרוב ציוד ה fpv שיש לכולנו.
פוטנציאל הנזק שלו גבוה בהרבה משל רוב הטיסנים בגלל מיומנות המפעיל סביבת ההטסה ואיכות הציוד.
אם אומרים ש"מצפון תפתח הרעה" בתחביב הזה פאנטום החתונות הוא נקור הרעה הרבה יותר מכל ציוד אחר.
אני רואה שהדעות חלוקות לגבי קה"ל.
העיניין הוא שצריך להתאגד ולהסדיר את הפעילות.
אם מישהוא אחר יסדיר את הפעילות זה יהיה יותר כואב לכולנו.
איציק.
תסלח לי שאני מסנג'ר אותך אבל העלת את עיניין "הובלת הנושא"
מבחינתי אני נותן לך את הקול והמנדט שלי להסדרת הנושא.
כמו איציק יכולים להיות עוד הרבה מטיסים וותיקים בעלי ידע שיקחו את עיניין הסדרת הפעילות מול רת"א וקה"ל.
ייתכן שבהתחלה המצב יהיה פחות טוב אבל בהמשך הוא ישתפר.
לטעמי אסור להמשיך בפעילות פרטיזנית... זה יפגע בכולנו בשלב כזה או אחר
רן ענבר
igalr
07-04-2014, 15:37:50
רן
גם אם נניח כי "פנטום חתונות" הוא תחת סמכות הפיקוח של רת"א הרי בחוק יש התייחסות לכך , מדובר בהפעלה מסחרית המוסדרת בצורה מפורטת וילכו ללמוד על זרמי סילון באפריקה כדי להטיס את הפנטום מצדי גם שיגישו תוכנית טיסה לפני המראה באולמי בונטון מעל בר הבשרים.
למה לנו להכנס לנושא שלא נוגע לנו כלל?
d3kid
07-04-2014, 16:20:44
לכל מי ששאל אותי בפרטי האירוע היה באזור מושב גזר
פותח השרשור על כל נוסחיו מריח לא טוב... מסחרי מידי, אינטרסנטי מידי.
היחידי פה שהעלה דברי טעם הוא איציק!
היחידי שהגיע עם אג'נדה...
איציק אני יכול לקבל בפרטי את התשובות מהקלוב?
igalr
07-04-2014, 16:51:33
לכל מי ששאל אותי בפרטי האירוע היה באזור מושב גזר
כבר מצאו מי זה ?
יודעים כבר אם זה מישהו עם רשיון או בלי רשיון ?
יודעים אם זה FPV או הטסה בקו ראיה ?
ליאור זהבי
07-04-2014, 17:35:51
איציק - אם תזדקק לעזרה אני איתך ככל שאוכל.
איציק רונן
07-04-2014, 21:58:54
יגאל, אני באמת מציע לרדת מנושא החתונות. תאונות עבודה בכלל שייכות לדעתי למשרד העבודה (בטיחות וגהות או שקר אחר) ממש לא שייך לרת"א.
טיסה במקום סגור בודאי ובודאי. אז בבקשה לא למשוך למקומות לא רלוונטים.
רק בדיחה (אני לא יכול להישאר רציני): ראיתי חשמלאי שהתקין תאורה בחתונה ושאלתי את עצמי, מה קורה אם האיש נופל עכשיו מהסולם. בשתט שניות שהוא באוויר, התאונה שייכת לרת"א או למשרד העבודה?
בכל מקרה העלתי לטלפון את המספר של היב"א (לא בטוח שכך כותבים את זה) כדי להזמין לו סגירה אווירית, חבל שיהיו לו בעיות. הרי מחפשים את מי לדפוק.
טוב זה הכל בצחוק.
אני לא חושב שהנושא לא רציני, פשוט היה יום ארוך, שהתחיל בזה שמטיס ותיק ניסה שוב לחנך אותי.
Sent from my G2. Please excuse typo errors induced by chubby fingers :-)
איציק רונן
07-04-2014, 22:11:41
נפגשתי הערב עם אביעד, מנהל הקלוב. הפגישה הייתה בנושא אישור מנחתים.
הם מתכוונים לעזור לנו בנושא.
אנו נכין את החומר הדרוש והקלוב יעזור בקשר עם רתא.
העלתי שוב בפניו את נושא הFPV ואמרתי לו שאני רוצה להוביל את הנושא ושיעזור מול רתא. התשובה הראשונה הייתה כמובן ניסיון ניעור קל "עוד לא החלטנו האם אנו רוצים להיכנס לנושא...."
היות ואני לא רזה כמו רן, קשה לנפנף אותי בקלות. סגרנו על הסכמה שאני מתחיל לגבש את הדברים והוא יגבה אותי מול רתא ויעזור לפחות במפגש הראשון.
במקביל אני מנסה לצור קשר מול רתא בערוצים נוספים.
אפתח שרשור רק לעניין הזה כדי לעדכן את כולם.
תודה לכל המפרגנים, אשמח לכל עזרה.
אני בטוח שנצליח לגבש תוכנית עבודה סבירה מול רתא ובשילוב עם הקלוב.
guyst
07-04-2014, 23:45:58
תודה איציק על הנכונות וההובלה, זו עזרה לכל הקהילה!
Count me in לכל עזרה לה תזדקק.
(יב"א - יחידת בקרת אולמות התכוונת? :p)
igalr
08-04-2014, 00:09:12
איציק
המצב כיום הוא שאנחנו חיים במציאות שאין מנחתים מסודרים מה שגרם לאבולוציה של כל תחום הטיסנאות לכיוון כלים שלא דורשים מנחת אם מדובר על רחפנים/מסוקים למיניהם ואם מדובר על צעצועי קלקר.
ההתרחבות הגדולה של התחביב בשנים האחרונות התרחשה בעיקר בכיוונים האלה הן כתוצאה מטכנולוגיות חדשות וזולות מגמה ואופנה עולמית וגם כהתאמה למציאות הקיימת בישראל.
פותח הנושא כתב כותרת בומבסטית שבינה לבין תוכנה אין דבר וחצי דבר.
ברור שלמטיסי FPV החובבים (לנו) אין כל קשר לנושא הפעלה מסחרית שהוזכרה כאן בהקשר להתקשרויות מסחריות עם עיריות וכו...
בגלל מצב המנחתים התאמנו את עצמנו למציאות שבה אין לנו כל צורך במנחתים ובטח שאן רצון או כוונה להגביל את עצמנו לכאלה שאושרו מראש.
טייס ממ"ג יכול לנחות בכל מקום אז למה אנחנו צריכים להגביל את עצמנו למקומות מאושרים מראש.
בעניין הסדרה כלשהיא מול רת"א אני לא בטוח בכלל שהצעד הנכון הוא להכניס את עצמנו לצרה הזו , בידיוק כמו שלא נרצה שמשרד הרישוי יתחיל להתעסק עם רישיון אופניים.
ממש לא מזמן נכנס לתוקפו חוק חדש אחרי דיונים אין סופיים
אם רת"א היו רוצים לפקח גם על נושא הטיסנאות לסוגיה או על סוגי הצעצועים השונים יכלו להכניס לחוק החדש סעיפים רלוונטיים.
איציק רונן
08-04-2014, 08:13:16
יגאל,
אני מסכים עם החלק הראשון וגם אני מצוייד רק בכלים נוחתי גחון. לאחרונה בדיוק מהסיבה הזו אני מצטרף למנחת.
אתה לא צודק בעניין המנחתים המאושרים. וכאן יש קצ׳ קטן: לפי הספר של הקלוב, אם אתה שומר על החוקים הבסיסים (מרחק מבתים, נתיבי טיסה וכו) מותר לך להטיס בכל שדה שעונה לדרישות בספר. זה ציטוט של אביעד מאתמול.
שינוי גדול בנושא המנחתים מעבר להסדרים פרטיים כנראה לא יהיה.
גם בעבר היית נגד פניה לרת"א, אני הגעתי להבנה שלא יכול להיות גרוע יותר. היום כולנו פורעי חוק.
אני מאמין שנגיע לספר הנחיות שיהיה מקובל על רת"א ושיעזור למרבית המטיסים.
מי שירצה להמשיך להטיס בעיר מעל רוכבים ורצים... בעיה שלו, יש משטרה.
איציק,
יש לך גב, אני חושב שכן יהיה טוב להתכנס (מי שרוצה) ולגבש קווים מנחים.
כל הכבוד.
igalr
08-04-2014, 09:07:33
לא הבנתי אז ואני לא מבין היום את התכלית של הפניה לרת"א.
רן ענבר
08-04-2014, 09:29:03
יגאל.
אולי אני טועה אבל להבנתי יש לנושא שני מישורים.
מול קה"ל יש עבודה של רישוי מנחתים קיימים דבר שיסדיר את פעילותם ויחיל את ביטוח הקלוב על המטיסים.
מול רת"א יש פעילות להסדרת הפעלת FPV בצורה חובבנית (להבדיל ממסחרית).
רן ענבר
igalr
08-04-2014, 09:40:13
רן
לא צריך רישוי של מנחתים כדי להחיל ביטוח של הקלוב מישהו המציא את הרעיון הזה ומשום מה זה השתרש, ביטוח של הקלוב תקף גם כשמטיסים לא במנחת מאושר או מטיסים בניגוד לכללים, מדובר על ביטוח ספורטאים סטנדרטי של מדינת ישראל.
אני מכיר מקרה אחד של פציעה במנחת חסידים שהביטוח של הקלוב טיפל ומנחת חסידים לא עומד באף אחד מהתנאים החל ממבנים כגון תחנת דלק סמוכה ו/או כביש סואן ביותר
ועד העובדה שמדובר בכביש רגיל שבו עוברים רכבים וציוד חקלאי וכמובן עץ מלבלב באמצע.
למה צריך להסדיר מול רת"א פעילות חובבים שהיא לא אסורה כיום? הכלל המשפטי הוא שלאזרח הכל מותר חוץ ממה שנקבע בחוק כאסור , בחוק החדש הנושא לא הוסדר וזאת אחרי שכל גוף הציג עמדתו בדיונים האינסופיים מעיון בפרוטוקולים נראה שנגעו בנושאים האלו.
guyst
08-04-2014, 10:24:17
רן
לא צריך רישוי של מנחתים כדי להחיל ביטוח של הקלוב מישהו המציא את הרעיון הזה ומשום מה זה השתרש, ביטוח של הקלוב תקף גם כשמטיסים לא במנחת מאושר או מטיסים בניגוד לכללים, מדובר על ביטוח ספורטאים סטנדרטי של מדינת ישראל.
אני מכיר מקרה אחד של פציעה במנחת חסידים שהביטוח של הקלוב טיפל ומנחת חסידים לא עומד באף אחד מהתנאים החל ממבנים כגון תחנת דלק סמוכה ו/או כביש סואן ביותר
ועד העובדה שמדובר בכביש רגיל שבו עוברים רכבים וציוד חקלאי וכמובן עץ מלבלב באמצע.
למה צריך להסדיר מול רת"א פעילות חובבים שהיא לא אסורה כיום? הכלל המשפטי הוא שלאזרח הכל מותר חוץ ממה שנקבע בחוק כאסור , בחוק החדש הנושא לא הוסדר וזאת אחרי שכל גוף הציג עמדתו בדיונים האינסופיים מעיון בפרוטוקולים נראה שנגעו בנושאים האלו.
יגאל, זו הסיבה שכדאי להתחיל פעילות פרואקטיבית מול רת"א. אם נחכה וניתן לדברים להתגלגל, מניח שרובניו לא יאהבו את התוצאות.
אז יש את הצד המסחרי, יש את הבני 10 שקיבלו פאנטום ליום הולדת, ויש אותנו שמתמחים בתחביב. על מנת שחוקים חדשים שיכתבו לשתי הקטגורויות הראשונות לא יגבילו אותנו, כדאי לראות איך מסייגים אותנו.
זינוק בהפעלת כטב"מים אזרחיים לא חוקיים בישראל (http://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.2289138)
igalr
08-04-2014, 10:26:15
אם זה כל מה שיש לנציגי רת"א להגיד בתקשורת
אנחנו יכולים לישון בשקט.
http://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.2289138
מתוך הכתבה :
על פי רשות התעופה, הפעלה מסחרית של רב־להב (רחפן) נחשבת להטסת כלי טיס לכל דבר, וחוק הטיס משנת 2011 חל עליה. לפי החוק, הפעלה מסחרית של כלי טיס, ובכלל זה כלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים), טעונה רישיון הפעלה אווירית. "ללא רישיון, הפעלת כלי הטיס אסורה. אין צורך להכביר מלים בדבר אחריותו המשפטית של מי שמקבל שירותים מסוימים ממי שלפי דין אינו מורשה לתת אותם", נכתב באזהרת רת"א.
מנהל רשות התעופה האזרחית (רת"א), גיורא רום, מתריע מכך שהפעלת כלי טיס בלתי מאוישים מסכנת את הציבור בשני מישורים: האחד, סכנה לעוברי אורח על הקרקע. "כלים שאינם מספיק אמינים מבחינה טכנית יכולים בעקבות תקלות או הטסה מסוכנת ליפול ולפגוע באנשים על הקרקע", אמר רום, "הסכנה גדלה כשמשתמשים באמצעים אלה בצילום אירועים רבי משתתפים כגון חתונות ואירועי ספורט".
guyst
08-04-2014, 11:02:56
לדעתי גישת הבת יענה היא הימור ועם כל "היחצנות" בכלי התקשורת לאחרונה, ההימור לא בטוח.
לא היית רוצה למצוא עצמך עובר אישורים לכל "רב-להב" באשר הוא, אם בגינה, בפארק או בשדה נידח.
בניסיון הדברות איתם, ניתן יהיה להכניס הגיון לנושא ולהימנע מחוקים מיותרים שיפגעו בנו. אמרתי ל"הכניס הגיון" כי כמו שהשירשור הזה התחיל בכותרת "בומבסטית" ("חברות הזבל") כך גם יכולים לשבת להם כמה אנשים במשרד ברת"א ולעוף על חוקים שנובעים מהיסטריה ופירסום בלבד, ללא כל הגיון.
איציק רונן
08-04-2014, 11:52:22
יגאל, אתה צודק בדבר אחד: לא הסכמת בעבר, לא עכשיו וכנראה גם לא בעתיד.
הסיבה נעוצה (לדעתי, ואני לא מתכוון לריב איתך) בזה שאתה כותב לפני שאתה קורא.
רשמתי באופן ברור שמהקלוב נמסר שאין מדגיש איןןןןן קשר בין נושא אישור המנחתים לחוקיות ההטסה. במידה ואתה לא חורג מההנחיות הידועות של מרווחי ביטחון.
אנחנו נוביל מהלך שיכשיר חלק מהפעילות בנושא, כל מי שרוצה שהכף תפנה לכיוונו מוזמן להצטרף.
כמו שגיא אמר לך, שיטת הבת יענה לא מתאימה לחלק מאיתנו.
יעניציק
igalr
08-04-2014, 12:21:51
איציק גם אני רשמתי שאין קשר בין חוקיות ההטסה לנושא המנחתים.
רק שאני רשמתי את זה כתגובה לרן שכתב אחרייך .
בהנחה שאתה מתייחס למה שכתבתי :
"
רן
לא צריך רישוי של מנחתים כדי להחיל ביטוח של הקלוב מישהו המציא את הרעיון הזה ומשום מה זה השתרש, ביטוח של הקלוב תקף גם כשמטיסים לא במנחת מאושר או מטיסים בניגוד לכללים, מדובר על ביטוח ספורטאים סטנדרטי של מדינת ישראל."
עד עכשיו לא ברור לי מה אתה רוצה להכשיר
בכל אופן כדי להכשיר פעילות מסחרית,כתוב בחוק מה צריך לעשות
לפעילות שהיא לא מסחרית גם כן יש התייחסות בחוק
העובדה היא שמהכתבה בארץ עולה כי מספר חברות מסחרית כבר פועלות בהתאם לכתוב בחוק בלי צורך לשנות דבר ובלי מגעים חשאיים עם רת"א או הקלוב.
Alonda
08-04-2014, 12:56:12
שלום לכם הדיינים בדיון,
אני ממש חדש בתחום ואני עושה זאת ממניעים של כייף ושל צילום. וכן אני קניתי פאנטום, אבל וכאן נכנס האבל שלי, אני קודם לומד את המכשיר, אחר כך הטסות ומשחקים שונים שלשליטה בתקלות ורק אחר כך שאר הירקות. אני מתוך מודעות עצמית בחיים לא אנשה להעלות כלי מעל אנשים כשאני יודע שקיים סיכוי שהדבר הזה מגובה מסויים הופך להיות כלי הרג. ושוב האבל הזה כי זה אני.
לצערינו הרב, בכל תחום שיהיה, מטיסנאות, רכב על הכביש, ספורט אתגרי ואפילו אומנויות לחימה, הכל מתקשר בסופו של דבר לתרבות ולחינוך, זה משהו שהארצינו לוקה בחסר ובגלל זה בגלל מעטים אחרים סובלים.
כיוון שאתם כאן קהילה החוכמה לראות איך הקהילה שומרת על עצמה ומקצה ממנה את אלה שרק עושים לה נזק. אם מישהו עשה משהו מסוכן תנסו באמת להעיר לתשומת ליבו, היה ואותו חכמולוג אינו מוכן לשנות את התנהגותו, ניתן לפנות לגורמים חיצוניים שידעו לטפל בבעיה שהו יוצר, קרי משטרה, או כל גוף אחר שיכול לאכוף את החוק.
ZvikaF
08-04-2014, 13:22:55
איציק
אני גם בדעה שלא צריך להעיר את הדב, מה גם שיש תזוזה בנושא במולדת החקיינות שלנו ארה"ב...
גם שם הם לא יודעים איך לאכול את התופעה הזו של הכטב"מים הזעירים וגם הפחות זעירים.
יאמר לזכותם ששם יש חשיבה לבוא לטובת האזרח והשלטון לא מנסה בכל כוחו להציל את האזרח מעצמו..
לדוגמא : אפשרויות הטסת מטוסים זעירים ללא רישוי ורשיון...
לדעתי,ככל שתהיה פחות רגולציה כן ייטב, המחוקק והמפקח דואג קודם כל לכסת"ח ואתה יכול לראות את זה בהרבה תחומים.
שלא נהיה כמו בעל השמחה בברית מילה ... :mad:
הבעיה טמונה בראש ובראשונה בחינוך ובהתנהגות :mad:
igalr
08-04-2014, 13:32:40
Alonda
אתה כל כך נאיבי
יש 25 חברות שפעילות מסחרית
רק ל 5 מהן יש רישיון והם יודעים מה מזג האוויר בהלסינקי בנוסף הן מגלות שהרשויות השונות כבר קשורות בחוזים כאלה ואחרים עם חברות או מפעילים אחרים
מה הן עושות ?
הולכות להתבכיין ברת"א המוציא מכתב לרשויות השונות תוך בלבולי מוח על טיסנים שרודפים אחרי מסוקים וצלמי חתונות שמעלים מצלמות כדי לצלם את החתן והכלה רוקדים סלואו לאור ירח.
האם לפותח השרשור יש רשיון של רת"א , לא שאני רומז שהוא שייך למתלוננים אצל רת"א , רק כדי להבין את הפוזיציה.
רן ענבר
08-04-2014, 14:14:59
יגאל.
כידוע לך אני מסיע מכוניות ויכול להקביל בדרך מסויימת את הפעילות אצלינו למתרחש בענפי הטיסנים השונים.
המסיעים כמו המטיסים מתחלקים לשניים אלו המסיעים במתקנים מסודרים בהם יש נהלי הפעלה נהלי בטיחות וביטוח.
ובאשרים שמסיעים תחת כל עץ ודיונה רעננה בלי דין דיין או ביטוח.
באשרים=מילה שמגיעה מהמושאג באשינג שמשמעותו הסעת שטח כללית .
באשרים הם רוב המסיעים בארץ.
הבאשרים וגם המטיסים במקומות שאינם מוסדרים ברובם אינם מבוטחים.
אני אומר שבפעילות יש שני אפקטים.
א. הכשרת מנחתים תאפשר ליותר מטיסים ללמוד להתחנך ולהטיס תחת מטריה מסודרת ובטוחה.
מתקן כשר מין הסתם יחיל מגוון כזה או אחר של תנאים לבטיחות ורווחת המטיס.
ב. הצד הביטוחי והפורמאלי שבו עצם ההכשר של מנחת מביא יותר אנשים להטיס בצורה המוסדרת ביטוחית וחוקית.
זו דעתי הצנועה.
לא ברורה לי למה יש כזו אופוזיצה לחוק וסדר?!
רן ענבר
igalr
08-04-2014, 15:23:46
רתא לצעצועים המעופפים
זה
כמו משרד הרישוי לצעצועים עם גלגלים
אם אתה בעד הטסה תחת מטריה מסודרת ובטוחה
בוודאי לא תתנגד להסעה תחת מטריה בטוחה עוד יותר ותחת עיניהם הבוחנות של פקידי משרד הרישוי ובוחני מכוני הרישוי בעמדה מס 1 הפרושים ברחבי הארץ
הרי מה ההבדל בין רכב עם שלט הנוסע ב100 קמ"ש ויש כאלה שאף עברו 200 קמש לבין רכב נהוג ע"י נהג
תסכים איתי שחשוב לשפר את בטיחות הולכי הרגל ועל כן התקנת אורות חזית שיראו למרחק כפי שיקבע בתקנות זה חשוב
זה הרי בטיחות של כולנו
תאר לך מה יקרה כשבאגי השוקל 4-5 קילו יתנגש בתינוק הזוחל בפארק שעשושים.
קורקינטים מוגבלים ל 250W אבל כל רכב חשמלי שנכון לעכשיו אינו דורש רישוי עובר 1000W בלי בעיה ועוד נחשב עגלה.
אני בטוח שחוק וסדר בתחום המכוניות שלט ישפר את הבטיחות של כל תחום המכוניות בשני ההיבטים שציינת.
igalr
08-04-2014, 15:35:12
רן
עוד נקודה חשובה
אנחנו בכלל לא צריכים מנחתים , אומנם החובבים משתמשים בטרמינולוגיה "מנחת" אבל למושג הזה יש משמעות משפטית נרחבת שאנחנו "החובבים" כלל לא מודעים לה.
אנחנו צריכים אזור הטסה כי אין לנו צורך במנחת.
בידיוק כפי שלמסיעים אין צורך במסלול מרוצים כי הם מסיעים כפי שציינת במתקנים.
רן ענבר
08-04-2014, 16:00:47
הנקודה הפשוטה היא שגם במכוניות וגם בטיסנים ניתן למנוע את חלק הארי של הבעיות כאשר מקום ההסעה מסודר.
במסלול קיימת הפרדה בין מקום ההסעה לקהל כך גם במנחת.
הקהל מוגן ומופרד ע"י רשת פשוטה שתמנע את הפגיעה.
ולכן דווקא הסדרת מיקום ההסעה וההטסה תמנע נזק ותמנע צורך ברישוי.
ד"א ולמען הסדר הטוב לדעתי בדיון עצמו ובהתכתבות זו הלכנו טיפה רחוק מידי.
הרעיון במה שאני אומר הוא שאנחנו המטיסים צריכים להסדיר את הנושא.
אם המחוקק או רשות אחרת תעשה את זה...זזה יהיה הרבה פחות טוב לנו.
רן ענבר
roydor
08-04-2014, 17:17:58
איציק,
אני שמח שפנית לקלוב ונתקלת בנכונות לעזור, מאחל לך (ולכולנו) הרבה הצלחה.
בינתיים נתקלתי בזה:
http://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.2289138
igalr
08-04-2014, 17:58:15
רן
תאר לך מצב שבו מישהו כותב בפורום
שלפני מספר ימים רכב על נהוג שלט עקף משאית שנסעה בכביש
המשאית היתה במהירות של 50 קמש כך שרכב נהוג שלט היה הרבה יותר מהיר
וממחר המשטרה תאסור לנהוג ברכב שלט בחניונים ובכבישים ציבוריים.
ואז מספר נהגי רכבי שלט מעלים רעיון ... לפנות למשרד התחבורה כדי שזה יאשר להם להסיע את רכבי השלט במהירות הגובה מ 50 קמש בעיר ויש אפילו עמותה המארגנת מרוצי ראלי בישראל שמוכנה לתמוך ולעזור מול משרד התחבורה.
נשמע הזוי ?
guyst
08-04-2014, 18:26:52
פסיכים תמיד יהיו (וזה סירטון אחד מני רבים), המטרה שאנחנו שמתמקצעים בתחביב לא נפגע
https://www.youtube.com/watch?v=etDRmrB9Css
פסיכים תמיד יהיו (וזה סירטון אחד מני רבים), המטרה שאנחנו שמתמקצעים בתחביב לא נפגע
https://www.youtube.com/watch?v=etDRmrB9Css
מצטער אבל הקטע ב 1:16 צריך אכיפה של רת"א ..
ואם רוצים לראות פציעה יותר רצינית ממכונית
http://www.youtube.com/watch?v=vxnyqvejPjI#t=121
הפגיעה ב 2:00
מי פונה למשרד הרישוי ?
רן ענבר
08-04-2014, 19:49:14
יגאל.
ברור לכולנו שפעילות חריגה כמו שנראת בסירטונים שגיא העלה אינה מקובלת.
ברור לי שנסיעה כזו בשטח בנוי עלולה להסיח את דעת נהג הרכב אשר נבהל מנוכחות חפץ זר בכביש ועלול להגיב בצורה לא צפוי ומסוכנת.
אבל זו אינה הנורמה לא בארץ ולא בעולם.
אני לא מדבר על פעילויות קיצון שאינן מקובלות על כל בר דעת בתחביב
פעילות קיצון עליה אני מדבר היא רחפני החתונות, ביצועים מסוכנים כמו שדווחו בתחילת אשכול זה או מה שנראה בסירטונים.
אני כן מדבר על כלל והרוב המכריע של הפעילות בתחביב לא על נקודות הקיצון והשפל שלו.
ואת הנקודות האלו צריך להסדיר.
רן ענבר
josh_1972
08-04-2014, 21:15:05
הייתי אומר שיש יותר פציעות מרכבים מאשר מטיסנים בטח בהשוואה ל fpv... וכן אני מוכן שיאתגרו את המשפט הזה. אני כותב זאת בגלל הכותרת של ה thread
Sent from my W200 using Tapatalk
igalr
08-04-2014, 21:19:42
רן
כבר כתבתי שלדעתי רחפני החתונות לא קשורים אלינו ואם מישהו צריך לעשות איתם משהו זה אותו גוף המאשר שימוש במצלמות רחף "הקובנציאונליות" או אותו גוף המפקח על השימוש בפירוטכניקה באולם.
מה שתאר פותח האשכול בתחילת האשכול היתי לוקח בערבון מוגבל כפי שכתבתי לא ברור בכלל מה היה ואם היה , בעבר כבר שמענו על ארוע של רחפן שטס באזור סמוך לבן גוריון שלא יצא מזה כלום אבל הארוע תאם במדוייק ארוע אחר בארהב הן מבחינת התאור והן מבחינת התאריך והשעה כך שהמסקה היא הוא שהיו שני רחפנים שטסו במרחק זהה ממטוס נוחת בתאריך ושעה זהה או שארצות הברית אימצו את הארוע הישראלי כאילו זה קרה שם כמובן שיש אופציה נוספת שמאירה באור מגוכחך פרסומים כאלה מהגוף המוסמך בישראל שכנראה ניזון בעיקר משמועות.
אגב נסיון הסדרה יכול לפתוח תיבת פנדורה בהיבטים בלתי צפויים לחלוטין , לדוגמא מה יהיה עם הסדרה מול משרד התקשורת, רוב השלטים המודלים משדרי וידאו וכו... לא עומדים בתקנים אם זה בהיבט תדרים ואם זה בהיבט הספקים.
רבים מהמנחתים פועלים על קרקע חקלאית.
פותח הנושא כתב/איים שמי שירצה להטיס יאלץ להטיס במנחת פרטי , אם כך יואיל לפנות את המנחת שהוא עצמו מטיס עליו הנמצא על קרקע שיעודה "חקלאות" שהרי ידוע כי קה"ל עוסק בספורט ולא בחקלאות ולא ברור כיצד קה"ל מאשר מנחת המופעל על קרקע חקלאית תוך רמיסה ברגל גסה של החוק היו כאלה שהתלוננו שמישהו הטיס להם בחניה ...
אתה מבין הם הקימו חניון על קרקע חקלאית ועוד מתלוננים שמישהו מפריע להם לעבור על החוק בזמן שזה שהטיס לא עבר על כל חוק.
רן ענבר
08-04-2014, 21:51:57
אתה מעדיף לפתוח את תיבת פנדורה כשאתה ערוך ומוכן ל"קרב" על התחביב?
או רוצה שתיבת פנדורה תתפוצץ לך בפרצוף כאשר תקרה תאונה קצת יותר מתוקשרת?
התעלמות מהבעיה היא בגדר טמינת הראש בחול.
אנחנו לא יכולים להילחם נגד כל העולם אלא לדאוג למעט סדר והיגיון בתחביב שכולנו כל כך אוהבים.
רן ענבר
yigal.tsur
09-04-2014, 09:41:12
הרבה מאיתנו , מטיסי רחפנים כתחביב , שומרי חוק וסדר
הרבה מאיתנו , מטיסי רחפנים כתחביב , משקיעים אלפי שקלים ואינספור שעות בתחביב הזה
והחוק הטיס שבמסגרתו אנו "מיתחבבים" , די ברור ואפילו הוגן .
ומתיחס למי שמפעיל רחפן או כלשון החוק כטב"ם בהפעלה מסחרית בתמורה לתשלום
וכן בהפעלה כללית שזו הפעלה לטובת מוסדות , משטרה וכו' שלא למטרות רווח
הפעלת כטב"ם במסגרת תחביב פנאי וספורט - אינה מוזכרת בחוק
אבל ישנה התיחסות של רת"א להפעלה כזו
ההתיחסות היא ל"גבולות הגזרה" המותרות לעיסוק בתחביב הזה
"גבולות הגזרה" מאוד ברורות ופשוטות !
מרחק מטיס - כטב"מ לא יעלה על 300 מטר
גובה מקסימלי אליו יגיע הכטב"ם לא יעלה על 50 מטר
ומרחק מינימלי של 250 מטר מבתי מגורים , מבנים , וכו' ואו התקהלות של בני אדם ( מבחינת המשטרה - התקהלות של בני אדם היא מעל 10 אנשים )
מגבלה נוספת היא הטסה של כטב"ם במרחק הנמוך מ- 500 מטר משטח אימונים של מטוסים קלים .
בהתיחס לעצם הנושא הראשוני
הטסה של כטב"ם בקרבה מסוכנת לכלי טיס .
אילו ידעתי במי מדובר , הייתי מעביר את שמו לרת"א .
igalr
09-04-2014, 10:07:19
יגאל
אשמח לקרוא את מקור הנתונים לגבי טווחים וגבהים
המספרים שאתה מפרסם לא מאפשרים קיום אף תחרות.
אתה אף מציין שמדובר על הפעלת כטב"ם כתחביב .
בחוק החדש יש התייחסות לכך , יש שתי הגדרות
האחת כלי טיס , והשניה כלי רחיפה שמוגדר כך :
" טיסן ממונע נהוג רדיו שאינו מאויש, כפי שקבע השר,
המשמש או המיועד לשמש למטרות פנאי או ספורט;"
גם אם הוטלו מגבלות כאלה או אחרות על כלי טיס המסקנה שהן חלות גם על כלי רחיפה היא לא נכונה וייתכן שיש מגבלות אחרות על כלי רחיפה
הפעלת כלי רחיפה מתחלקת גם היא לשניים , הפעלה מסחרית והפעלה אחרת.
אנחנו אוהבים לקרוא לצעצועים שלנו מזלט"ים או כטבמים ולמקומות שאנחנו מטיסנים אנחנו אוהבים לקרוא מנחתים
אבל לשני ההגדרות יש משמעות משפטית שאינה רלוונטית אלינו ובנוסף לזה שאנחנו מתבלבלים אנחנו יכולים גם לבלבל אחרים .
elicopter
09-04-2014, 10:24:59
לא יודע אם זה קשור אבל...
http://news.walla.co.il/?w=/22/2736580
איציק רונן
09-04-2014, 10:51:33
יגאל
אשמח לקרוא את מקור הנתונים לגבי טווחים וגבהים
המספרים שאתה מפרסם לא מאפשרים קיום אף תחרות.
אנחנו אוהבים לקרוא לצעצועים שלנו מזלט"ים או כטבמים ....................
אבל לשני ההגדרות יש משמעות משפטית שאינה רלוונטית אלינו ובנוסף לזה שאנחנו מתבלבלים אנחנו יכולים גם לבלבל אחרים .
גם אני אשמח לראות את המקור לנתונים!
יש לך שם אחר? הגדרה אחרת?
לא יודע אם זה קשור אבל...
http://news.walla.co.il/?w=/22/2736580
טוב, אני ממש מקווה שזה לא בגללנו, אחרת נחטוף כולנו.....:p
Flying_student
09-04-2014, 11:01:51
http://articles.orlandosentinel.com/2014-04-07/news/os-marion-county-plane-crash-20140406_1_single-engine-plane-plane-crash-pilot
ואני מקווה שזה לא בגללנו, אתמול הטענתי סוללה ב-Fast charge ולא בבלאנס...
אתם נותנים לעצמכם יותר מידי קרדיט
ליאור זהבי
09-04-2014, 11:06:45
איציק, גיורא פרש - זה הזמן להחליף אותו - תגיש מועמדות! ככה יהיה לנו מישהו מבפנים ואולי רת"א סוף סוף יהיו לטובתנו :p
ויותר ברצינות אני מוכרח לציין ש-igalr - אותי שכנעת.
לאחר קריאת כל הטיעונים שיניתי את דעתי ואני מצדד ביגאל בדעתנו המשותפת שפנייה לרת"א להסדרת פעילות תחביבית היא לא הכרחית ותעשה יותר נזק מתועלת.
שמי שעוסק בזה מסחרית ישבור את הראש איתם, לא אנחנו.
igalr
09-04-2014, 12:31:53
גם אני אשמח לראות את המקור לנתונים!
יש לך שם אחר? הגדרה אחרת?
איציק
כתבתי שההגדרה לצעצועים שלנו נמצאת חוק הטיס (http://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&task=doc_download&iotype=w&gid=3754&Itemid=&lang_ovrrde=ENG), התשע"א - 2011 :
http://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=51&Itemid=79
בעמוד 7 יש הגדרה של "כלי רחיפה"
סעיף 6 להגדרה קובע כך :
(6) טיסן ממונע נהוג רדיו שאינו מאויש, כפי שקבע השר,
המשמש או המיועד לשמש למטרות פנאי או ספורט;
ההגדרה של מנחת נמצאת :
תקנות הטיס (מנחתים), תשל"ה – 1975
http://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&lang_ovrrde=ENG&id=63&Itemid=81&iotype=w
סעיף 5 לתקנות מגדיר מה צריך כדי לאשר מנחת.
כלי הרחף שלנו שאנחנו אף מכנים רחפנים לא זקוקים למנחת באופן מעשי לא רק זאת אלה שחברת DJI בהוראות יצרן מציינת :
Optimize the taking off conditions to meet most requirements of taking off on moving vehicles.
הרבה מאיתנו , מטיסי רחפנים כתחביב , שומרי חוק וסדר
הרבה מאיתנו , מטיסי רחפנים כתחביב , משקיעים אלפי שקלים ואינספור שעות בתחביב הזה
והחוק הטיס שבמסגרתו אנו "מיתחבבים" , די ברור ואפילו הוגן .
ומתיחס למי שמפעיל רחפן או כלשון החוק כטב"ם בהפעלה מסחרית בתמורה לתשלום
וכן בהפעלה כללית שזו הפעלה לטובת מוסדות , משטרה וכו' שלא למטרות רווח
הפעלת כטב"ם במסגרת תחביב פנאי וספורט - אינה מוזכרת בחוק
אבל ישנה התיחסות של רת"א להפעלה כזו
ההתיחסות היא ל"גבולות הגזרה" המותרות לעיסוק בתחביב הזה
"גבולות הגזרה" מאוד ברורות ופשוטות !
מרחק מטיס - כטב"מ לא יעלה על 300 מטר
גובה מקסימלי אליו יגיע הכטב"ם לא יעלה על 50 מטר
ומרחק מינימלי של 250 מטר מבתי מגורים , מבנים , וכו' ואו התקהלות של בני אדם ( מבחינת המשטרה - התקהלות של בני אדם היא מעל 10 אנשים )
מגבלה נוספת היא הטסה של כטב"ם במרחק הנמוך מ- 500 מטר משטח אימונים של מטוסים קלים .
בהתיחס לעצם הנושא הראשוני
הטסה של כטב"ם בקרבה מסוכנת לכלי טיס .
אילו ידעתי במי מדובר , הייתי מעביר את שמו לרת"א .
מאוד מעניין מאיפה זה לקוח.. אבל מה שמטריד זה שדווקא באתר של קלוב התעופה לישראל הייתי מצפה למצוא מגבלות כאלה אם קיימות , הנחיות כדומה...
אבל כלום ....
עריכה :דווקא מצאתי משהו
http://www.aeroclub.org.il/homesites/PageGen.asp?page=22266
הוראות בטיחות כלליות
1.1. לא יוטס טיסן בתחרות או בנוכחות צופים, פרט לצוות עזר, קודם שהוטס בהצלחה באזור ובמרחק שאינם מסכנים אדם או רכוש.
1.2. אין להטיס טיסן אשר אינו נושא סימון שם בעליו, כתובתו ומספר פעילות בק.ה.ל טיסנאות.
1.3. אין להטיס טיסנים בגובה העולה על 400 רגל במרחק הקטן מ-5 ק"מ משדה תעופה ללא אישור מפעיל השדה.
1.4. יש לתת זכות קדימה מידית לכלי טיס מאוישים להימנע מטיסה בסמוך להם.
1.5. שני כלי טיס הטסים חזיתית אחד כלפי השני כל אחד מהם יפנה ימינה.
1.6. יש למלא אחר הוראות הבטיחות והתפעול של השדה בו מתבצעת הפעילות. אין להטיס טיסן ברשלנות או בפזיזות שיש בהם כדי לסכן חיים או רכוש.
ויש עוד כמובן
Alonda
09-04-2014, 15:36:05
בכל ההוראות והתקנות, אף אחד לא נתן באמת את הדעת לגביי הרחפנין הרי הם באמת לא צריכים מנחת, תצורת ההטסה שלהם שונה והם ממש לא טיסנים.
ובכל החוקים רשום יותר המילה טיסן. וכמו שיעה לאנשי השכל והחוק במדינתינו , התקנות והחוקים נכתבים תמיד לאחר ארוע חריג, עד אז יש מעין העלמת עין הנושא וחבל.
בחו"ל הפעילו קצת מחשבה ונתנו סייגים ובארץ רק כשקורה משהו אז נותנים בראש.
אני מוכן לעשות רשיון עם צריך אבל לא מוכן להיות מוגבל בהגדרות מיושנות ולא רלוונטיות לכלי שאותו אני מטיס. זה לא טיסן ולא מסוק, אמנם הכלי מסוכן אבל הסיכון בכלי כזה שונה מאוד מהסיכון בטיסנים ומסוקים בשלט רחוק.
ליאור זהבי
09-04-2014, 17:26:09
Alonda אתה בטוח שאתה מוכן לעשות רשיון? גם אם הדבר דורש עשרות שעות לימוד ועשרות אלפי שקלים השקעה?
josh_1972
09-04-2014, 21:54:00
חברה תהיו זהירים שאתם מטיסים, תפעילו שיקול דעת (חשוב יותר מכל חוק או תקנה) ואם יש צורך אז תעירו למי שצריך אבל מיותר בעיני לעורר את מי שאמור להטיל מגבלות כאלו או אחרות. המגבלות יחולו על כאלו שהם שומרי החוק ממילא (רובנו המכריע מן הסתם) ולא יהיו רלוונטים לפורעי החוק. אז כל הדיון מיצה עצמו בעיני כבר ממזמן
Sent from my W200 using Tapatalk
ZvikaF
10-04-2014, 09:23:45
אכן מיצה ועושה רושם שיש גם תמימות דעים של המגיבים :)
yigal.tsur
10-04-2014, 10:23:48
מסכים שהעניין מוצא ...
מבקש רק להוסיף את המידע שמצאתי באתר של רת"א
נא לא להתלהם ולנסות לקרא את הכל ...
כאמור אין התיחסות לתחביב בחוק , אבל יש התיחסות כללית
ראו סעיף ו' ( שוב זה לא הכי מתאים זה קרוב ... )
http://caa.gov.il/index.php?lang_ovrrde=ENG&option=com_content&view=article&id=710:-aic-612-q&iotype=w&catid=157:2010-05-03-09-38-31&Itemid=251
הקישור לא עובר משומה ...
אוכל להעביר את הפרסום במייל לכל דכפין
כעיקרון אני נכנס לאתר של רת"א כדי לראות מה התחדש שם בעניין זה שלנו ...
http://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=category&id=157&Itemid=251
שיהיה לנו כייף בטוח ופסח נעים
בקיצור בלבולי ביצים של רתא שמטה והקלוב...
חבר'ה תטיסו, תיהנו ותזכרו להטיס בבטיחות.
שיהיה לכולם חג פסח כשר ושמח
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.