צפייה בגרסה מלאה : חיבור נורותLED לסוללת המקלט
אהלן,
אני מטיס טיסן ניטרו עם מערכת 2.4 אורורה של הייטק. מקלט אופטימה שישה ערוצים, שאליו מחוברים שישה סרוואים סטנדרטיים.
אני רוצה לחבר מערכת תאורת LED לטיסן שכוללת 9 נורות, ורציתי לשמוע את דעתכם לגבי חיבור הנורות הללו לסוללה של המקלט כספקית החשמל.
הסוללה הינה סוללת לייף שני תאים.
אפשרי וכדאי?
תודה וחג שמח, רועי.
wind556
11-04-2014, 15:13:38
לא מספיק מתח
ללדים (בהנחה שי לך לדים סטנדרטיים של טיסנים) נדרש 12V בעוד שלך יש פחות מזה
כך שבכל מקרה תזדקק לסוללה נוספת , ליפו 3 תאים תהיה מושלמת
האמת, אני לא יודע אם לקרוא לזה לדים סטנדרטיים, פירקתי אותם מאיזה מסוק צעצוע, ועליו הם עבדו עם סוללת לי יון 7,4. אני חושב שאולי אני פשוט אחבר את הסוללה שהייתה מורכבת על אותו צעצוע.
תודה רבה.
רן ענבר
11-04-2014, 18:35:25
חבר.
יש לא מעט דרכים לחבר לדים/מאווררים למקורות המתח שיש בטיסן ברכב או בכל כלי על שלט אחר.
לכל חיבור יש משמעויות חשמליות שונות
אתה מוזמן לקרוא בקישור הבא:http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?57759-%FA%F8%F9%E9%EE%E9-%E7%E9%E1%E5%F8-%EE%E0%E5%F8%F8
אמנם הקישור עוסק במאווררים לקרור מנוע ובקר אך בעיקרון הם די דומים למאווררים.
אם אתה לא מתכוון להטיס בלילה הייתי מוותר על אילתורי החשמל.
אל תשכח שמקור החשמל שלך חיוני לטיסה ולנחיתה...תקלה במערכת החשמל דינה ריסוק כמעט וודאי.
אם אתה רוצה התיחסות ללדים צריך טיפה יותר נתונים על הלדים עצמם ואופן החיבור בינהם.
אישית הייתי קונה מערכת המיועדת לטיסנים וטיסת לילה.
רן ענבר
תודה רבה רן.
קראתי את הקישור, וכבר עשיתי איזשהו מעגל נפרד בטיסן עם ארבע סוללות AA ומפסק שעובד יופי. אבל אני קצת חושש מתוספת המשקל של הסוללות הללו שמסתכם בכ70 גרם בערך... לגבי אפשרות החיבור לסוללת המקלט, הדבר עלול לגרום להפרעות? או שהסוללה עלולה להתרוקן מהר מידי?
תודה רבה.
רן ענבר
14-04-2014, 11:49:57
אפשר לחשב את זה אבל חסרים נתונים על הלדים.
כעיקרון לדים לא צורכים הרבה אנרגיה אבל קשה לדעת באילו לדים מדובר.
אני במקומך הייתי מוותר על העיניין הזה.
יש יותר מידיי נעלמים. יותר מידי חסרונות ואתה בכלל לא מתכוון להטיס בלילה.
.רן ענבר
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.