צפייה בגרסה מלאה : דיון מהם הגורמים להנמכת גובה לא יציבה?
nitbeat
24-04-2014, 18:48:55
התופעה המדוברת היא אי יציבות בעת ירידת גובה אנכית.
נדנודים, Wobbly, toilet bowl effect וכל אלה . . .
מהניסיון שלי אחד הגורמים הוא איכות הייצוב של בקר הטיסה,
חיישנים יותר טובים אלגוריתמים יותר מדוייקים וכדומה.
מהם הגורמים הנוספים ?
enayim
24-04-2014, 20:31:21
מערבולות זו הבעיה...
Sent from my iPhone using Tapatalk
guymeg
25-04-2014, 06:50:53
toilet bowl effect אם אני לא טועה נוצר מקירבה של המצפן לחלקים שמייצרים שדות מגנטיים (בקרים).
אני יכול לומר בוודאות כי כשחיברתי GPS של נאזה לאחת הזרועות בדיסקו והעברתי למצב GPS - התופעה הזו קרתה.
כששמתי את הGPS על המאונט שלו הכל הסתדר.
בעיות של ירידת גובה בסיבסוב הכלי- רק בנאזה לייט/1 לפי מה שאני יודע- נוצר ע"י השפעות אור וצל על אחד החיישנים בבקר (ברומטר אולי?).
בזמנו שאלתי את זה וענו לי לשים איזולירבנד מסביב לבקר על החלקים הלבנים - שמתי והכל נפתר.
igalr
25-04-2014, 13:43:25
toilet bowl - קשורה להתקנה לא מדויקת המצפו , בד"כ סיבוב של מספר מעלות עם כיוון השעון או נגד כיוון השעון פותרת את הבעיה .
נדנודים בהנמכה אנכית מתרחשים בגלל שהרחפן יורד אל תוך המערבולות של עצמו אפשר לפתור ע"י דחיפה קלה של סטיק קדימה או אחורה כדי להנמיך באלכסונים קלים ולא לתוך המערבולות.
nitbeat
25-04-2014, 14:29:39
toilet bowl - קשורה להתקנה לא מדויקת המצפו , בד"כ סיבוב של מספר מעלות עם כיוון השעון או נגד כיוון השעון פותרת את הבעיה .
נדנודים בהנמכה אנכית מתרחשים בגלל שהרחפן יורד אל תוך המערבולות של עצמו אפשר לפתור ע"י דחיפה קלה של סטיק קדימה או אחורה כדי להנמיך באלכסונים קלים ולא לתוך המערבולות.
אוקיי, הבינותי שיש את המערבולות שיוצרות אי יציבות.
אך ארצה לדעת אילו שינויים או רכיבים אפשר לשפר בכדי להקטין את התופעה.
משקל, פרופלורים, פרופיל וכדומה. . .
כי בכל זאת לא כל הרחפנים שברשותי יורדים באותו האופן חלקם יציבים יותר וחלקם פחות.
sharonx
25-04-2014, 21:28:40
ניצן, חוסר היציביות בירידה מהירה נובע מהזדקרות של הפרופ, הוא רואה אוויר בזווית התקפה גבוהה יותר (מעל 16 מעלות שזה בערך מתי שהזרימה מפסיקה להיות למינרית ומתחילים ניתוקים מהפרופיל).
AmitB
25-04-2014, 21:58:55
מהנסיון הלא רב שלי יש הבדל מאד משמעותי בחומרת התופעה בין בקרים שונים.
בימי הנאזה העליזים אני זוכר את התופעה הרבה יותר מאשר ב KK2 למשל.
יכול להיות גם שבקרים עם ברומטר מנסים לשמור על קצב הנמכה קבוע ומכניסים לחוג הבקרה נתוני ברומטר, וכאשר הרחפן נכנס למערבולות של עצמו הברומטר מספק קריאות לא מדוייקות שתורמות לאי יציבות.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.