צפייה בגרסה מלאה : האם מותר להטעין Built-in 3.7V/200mAh lithium battery באמצעות שנאי קיר USB לחשמל
globali
27-04-2014, 11:41:54
שלום לכולם,
ברשותי מסוק על שלט עם בטריה מובנית - Built-in 3.7V/200mAh lithium battery.
על פי הוראות היצרן הטענת הבטריה במסוק נעשית באמצעות כבל שיש בתוך השלט עצמו,
החסרון בשיטה הזו שהטענת המסוק נוטלת בכל פעם "כוח" מהבטריות שבשלט.
בחבילה עצמה מצורף גם כבל USB.
חשוב לי בבקשה להבין:
01.
האם מותר/אפשר/תקין/ להטעין את המסוק עצמו באמצעות שנאי קיר USB לחשמל (תמונה להמחשה בלבד (http://cdn.head-fi.org/c/c5/c5e93037_USB-Charger-USB-Power-Adaptor-With-European-Plug.jpeg)),
על השנאי רשום:
INPUT: 100-240V
50/60Hz 0.1A
OUTPUT: 5.0V = 500mA
02.
האם מותר/אפשר/תקין/ להטעין את המסוק עצמו באמצעות כבל USB למחשב.
03.
יש מסוקים על שלט (לא הדגם שכאן), ובדף היצרן שלהם רשום שאין להשתמש בבטריות נטענות לשלט,
(מדובר על שלט עם בטריות AA), מדוע בעצם אסור/לא רצוי/לא כדאי/ להשתמש בבטריות נטענות בשלטים האלה.
תודה רבה מראש.
נתחיל בתשובה ראשונה... אסור ומסוכן היותר להתחיל לאלתר חיבורים ולהטעין סוללות ליפו בצורה שהיצרן לא התכוון אליהם
הסוללות עלולות להתפוצץ.
ולכן אסור סתם להחליט להטעין סוללה עם שנאי קיר שמצאת במקום אחר..
אבל.. אם בחבילה של המסוק הגיע גם כבל usb ובחוברת ההפעלה רשום שניתן להטעין את המסוק מכל שקע usb של מחשב בעזרת הכבל המסופק
אז אין הבדל בין usb של מחשב לשנאי קיר שצירפת בתמונה
לגבי שאלה 3 - הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא ש4 סוללות AA נטענות מספקות מתח נמוך יותר מאשר 4 סוללות AA לא נטענות ואז יכול להיות שמעגלים מסויימים בשלט לא יכולים לעבוד טוב.
בשלטים שיש בהם 8 סוללות AA (כנראה המקרה שלך) או בשלטים שבהם החומרה קצת שונה ומתאימה למתחים נמוכים יותר אין בעיה להשתמש בסוללות נטענות.
Flying_student
27-04-2014, 13:10:26
אננס, הוא שכח לציין שההטענה במקרים שהוא מתאר יש רכיב חשמלי שניזון בעזרת USB. הסוללה אינה מוטענת במתח ישיר של USB.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
רוב מסוקי הצעצוע האלו מכילים מטען המוזן ממתח קבוע.
חיבור ישיר של הסוללה למתח 5V הוא אסור ומסוכן!
אם אתה בטוח שכבל הטעינה מחובר ישירות לסוללות, והמסוק מכיל מטען, אז זה אפשרי.
אם יש ספק, עדיף שתטעין כמו שהיצרן התכוון
אננס, הוא שכח לציין שההטענה במקרים שהוא מתאר יש רכיב חשמלי שניזון בעזרת USB. הסוללה אינה מוטענת במתח ישיר של USB.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
נכון... אבל הוא לא ציין זאת ולכן פתחתי קודם כל מה אסור לעשות ואז המשכתי בהסתייגות מתי אפשר לחבר..
וחוץ מזה גלובלי הוא חבר יקר מפורום אחר ולא רציתי שיקרה לו משהו בגלל מסוק חשמלי קטן.
הינה שירשור שפתחתי לפני 4 שנים וגלובלי היה הראשון שהגיב לשירשור שלי
ומי שסקרן יש בשירשור הזה הסבר למה הכינוי שלי הוא אננס.
http://www.aqua.org.il/forums/showthread.php?t=227517
globali
27-04-2014, 17:28:56
ראשית, תודה רבה אננס, Liav ,Flying_student,
אבל ... אם בחבילה של המסוק הגיע גם כבל usb ובחוברת ההפעלה רשום שניתן להטעין את המסוק מכל שקע usb
של מחשב בעזרת הכבל המסופק, אז אין הבדל בין usb של מחשב לשנאי קיר שצירפת בתמונה.
היי אננס,
מחד צורף כבל USB לאריזה, מאידך אין בחוברת הפעלה שום איזכור לכך שניתן להטעין את המסוק משקע USB של מחשב.
בחוברת ההפעלה מצויין בשני מקומות נפרדים שיש להטעין את המסוק באמצעות הכבל המובנה שבתוך השלט והבטריות שבשלט.
טוב, כנראה שקיבלתי תשובה (אבל חלקית).
סיכום ביניים:
01.
לא מובן מדוע בעצם צורף כבל USB לאריזה.
02.
מודה שקטונתי מלהבין את ההבדל בין סוגי ההטענה השונים.
במיפרט האתר שממנו נרכש המסוק כתובים שני סעיפים רלבנטים;
01.
Built-in 3.7V/200mAh lithium battery
02.
Charged by USB port
סעיף 02 עשוי לרמז על כך שניתן להטעין את המסוק משקע USB של מחשב, למשל.
במיפרט אתר אחר בו נמכר אותו מסוק (אותו דגם בדיוק) כתובים שני סעיפים רלבנטים;
01.
Battery type: 3.7v Lithium-Polymer (Li-Poly) Battery
סעיף 01 עוזר לי להבין את מה שאננס אמר, מדובר בבטרית ליפו (לא ידעתי להגדיר).
02.
Transmitter Charging time: 40-45 minutes
USB Charging time: 25-30 minutes
סעיף 02 אכן מצביע על שתי תצורות טעינה אפשריות למוצר.
אותו סעיף 02 רק לא סוגר לי את המעגל בסוגיית ההטענה באמצעות שנאי USB קיר.
אמשיך לחקור את הנושא.
bendisar
27-04-2014, 18:27:53
שלום,
יש לי די הרבה ניסיון עם המסוקים הנ"ל, מדובר על מסוקי צעצוע בד"כ של 3 ערוצים
ויצא לי לעבוד עם עשרות דגמים שונים וכמעט בכל מסוק כזה אכן מגיע כבל USB שהוא בעצם מטען לסוללה של המסוק, שניזון ממתח של חיבור USB
אין שום חשיבות אם אתה מחבר אותו למחשב או לשנאי USB. בשני המקרים הוא יעבוד טוב, ויטעין מהר יותר וטוב יותר מהטענה דרך השלט, ובלי לגמור לך את הסוללות שבשלט.
לגודל הסוללה שיש לך, השנאי USB שיש לך יתאים למשימה פיקס, לא אמורה להיות שום בעייה. גם הטענה דרך המחשב תעבוד באותה המידה.
בקשר לסוללות נטענות בשלט- בחלק מהשלטים המתח של הסוללות הנטענות הוא נמוך מידי, והם לא מתפקדים כראוי איתן. הסיבה לכך היא שבעוד שלסוללת אצבע רגילה יש מתח של 1.5V כשהיא מלאה, לסוללת אצבע נטענת יש
רק 1.2V שהיא מלאה, ולחלק מהשלטים זה לא מספיק.
אם יש לך כבר סוללות נטענות, אתה יכול לנסות להשתמש בהן בשלט, הן לא יכולות להזיק.
אם אין, אז אתה יכול להשתמש בסוללות אלקליין רגילות. ופשוט להטעין רק מהמחשב/שנאי. ככה הסוללות בשלט יספיקו לך לשעות הטסה רבות :D
globali
27-04-2014, 18:47:40
תודה רבה bendisar,
יש לי די הרבה ניסיון עם המסוקים הנ"ל, מדובר על מסוקי צעצוע בד"כ של 3 ערוצים.
במקרה שכאן מדובר במסוק 4 ערוצים, אבל ידוע לי שסוגיית הערוצים אולי לא ממש רלבנטית,
המסוק נחמד מאוד, אם יהיה כייף איתו (לבן וגם לי) אולי נהגר יום אחד למסוקים של 6 ערוצים.
אין שום חשיבות אם אתה מחבר אותו למחשב או לשנאי USB. בשני המקרים הוא יעבוד טוב,
ויטעין מהר יותר וטוב יותר מהטענה דרך השלט, ובלי לגמור לך את הסוללות שבשלט.
לגודל הסוללה שיש לך, השנאי USB שיש לך יתאים למשימה פיקס, לא אמורה להיות שום בעייה.
גם הטענה דרך המחשב תעבוד באותה המידה.
תודה, נשמע הגיוני.
בקשר לסוללות נטענות בשלט ... אם יש לך כבר סוללות נטענות, אתה יכול לנסות להשתמש בהן בשלט, הן לא יכולות להזיק.
תודה, נשמע הגיוני.
בפועל יש כאן בבית מלאן צרכני בטריות מסוגים שונים, ולכן יש כאן סטוק בטריות נטענות.
מכסימום אבצע עוד כמה הצלבות מידע, אבל לאור הפוסט האחרון שהעליתי, משובך בנידון נשמע דיי הגיוני באופן כללי.
אנסה להרחיב לך קצת יותר..
סוללת ליפו Lithium-Polymer, הינה בעלת צפיפות אנרגיה גבוה ביחס לדורות הקודמות של סוללת ניקל, אבל היא חייבת לעבוד בין מתחים של 3V עד 4.2V (למרות שרשום 3.7).
בניגוד לסוללות ניקל שניתן היה לחבר אותם סתם לשנאי מתח והסוללה הייתה נטענת ולא היה קורה כמעט כלום מטעינת יתר, סוללות ליפו במתחים מעל 4.2V מתחילה להיות מסוכנת.
אם תחבר סוללת ליפו של 3.7V ישירות לשנאי של 5V היא תמשיך להטען מעבר ל 4.2V ובאיזור ה 4.7V הסוללה תתלקח/תשרף/תתפוצץ ..
ולכן לסוללות ליפו יש צורך במטען מיוחד - זה בעצם מעגל חשמלי שמנתר את מתח הסוללה תוך כדי טעינה ומפסיק את הטעינה שהמתח מגיע ל 4.2V.
יש עוד נקודה לגבי זרם הטעינה, במהלך הטעינה המטען שומר על זרם טעינה מוגדר ולא נותן לזרם להיות גבוה מידי.
אם החיבור למסוק מתאים לחיבור usb ויש כבל usb בקופסא כנראה מימושו את המעגל הזה במסוק ולא בשלט (הרי היו חייבים להרכיב מעגל כזה איפהשהו)
ואם אפשר להטעין דרך מחשב אז אפשר להטעין דרך שנאי קיר שנותן מתח 5V בזרם של 500ma לכבל usb
bendisar
27-04-2014, 19:17:33
אנסה להרחיב לך קצת יותר..
סוללת ליפו Lithium-Polymer, הינה בעלת צפיפות אנרגיה גבוה ביחס לדורות הקודמות של סוללת ניקל, אבל היא חייבת לעבוד בין מתחים של 3V עד 4.2V (למרות שרשום 3.7).
בניגוד לסוללות ניקל שניתן היה לחבר אותם סתם לשנאי מתח והסוללה הייתה נטענת ולא היה קורה כמעט כלום מטעינת יתר, סוללות ליפו במתחים מעל 4.2V מתחילה להיות מסוכנת.
אם תחבר סוללת ליפו של 3.7V ישירות לשנאי של 5V היא תמשיך להטען מעבר ל 4.2V ובאיזור ה 4.7V הסוללה תתלקח/תשרף/תתפוצץ ..
ולכן לסוללות ליפו יש צורך במטען מיוחד - זה בעצם מעגל חשמלי שמנתר את מתח הסוללה תוך כדי טעינה ומפסיק את הטעינה שהמתח מגיע ל 4.2V.
יש עוד נקודה לגבי זרם הטעינה, במהלך הטעינה המטען שומר על זרם טעינה מוגדר ולא נותן לזרם להיות גבוה מידי.
אם החיבור למסוק מתאים לחיבור usb ויש כבל usb בקופסא כנראה מימושו את המעגל הזה במסוק ולא בשלט (הרי היו חייבים להרכיב מעגל כזה איפהשהו)
ואם אפשר להטעין דרך מחשב אז אפשר להטעין דרך שנאי קיר שנותן מתח 5V בזרם של 500ma לכבל usb
הי,
ספציפית פה, המקרה שונה.
במסוקי המיקרו 3-4 ערוצים ברמת הצעצוע, יש מטען USB שבד"כ מגיע עם המסוק.
המטען נראה כמו כבל, שמצד אחד יש לו חיבור USB- ממנו הוא לוקח את המתח, והצד השני מתחבר לחיבור שנמצא על המסוק (2 האופציות הפופולאריות הן חיבור בננה 2 ממ', או חיבור של 2 פינים שמשותף לרוב מסוקי הצעצוע)
מעגל הטעינה ממומש בתוך הכבל עצמו, הכבל הוא בעצם מטען, יש לו נורת חיווי שמודיעה מתי הסוללה נטענת, וגם מתי הסוללה מלאה. הוא גם לא טוען סוללות פגומות (מתח נמוך), ומפסיק את הטעינה שהסוללה מלאה
כל מה שאתה אומר לגבי הזנת סוללת LIPO ממתח ישר של 5V הוא נכון, אבל במסוקי הצעצוע הכבל שמגיע איתם הוא מטען ואין מה לדאוג
דוגמא לאיך מטען USB כזה בד"כ נראה:
http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/386384215/USB_charger_cable_for_rc_helicopter_Round.jpg
globali
27-04-2014, 20:00:26
... סוללת ליפו Lithium-Polymer ...
תודה רבה אננס,
תמיד טוב להרחיב את הדעת.
ספציפית פה, המקרה שונה.
תודה רבה bendisar,
01.
כבל ה-USB שהיה מצורף לאריזת המסוק שכאן הוא בדיוק כמו בויז'ואל שהעלית.
02.
צודק לגבי שתי התצורות, בננה ושני פינים (אגב, שני הפינים פחות נוח לשימוש).
03.
העברת כאן מסר מרגיע שמשתקף אמין ויש תחושה שהוא נובע ממקום של ידע והבנה.
יובל בן חיים
27-04-2014, 20:08:04
טוב לדעת שיש עוד כמה מצ׳וגעים שחולקים את אותם תחביבים...
(Yuval57 באקווה)
yuvalko
27-04-2014, 20:57:47
איך אתה מוצא זמן להתעסק בנימפאות שכל היום אתה טרוד בערכי kv וגודל פרופ...?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
טוב לדעת שיש עוד כמה מצ׳וגעים שחולקים את אותם תחביבים...
(Yuval57 באקווה)
אכן נכון... ואם נצליח למשוך את גלובלי לפורום הזה צפויים לנו פה הרבה פוסטים איכותיים.
וכולם מתחילים ככה בצעצוע קטן ואז מתמכרים..
איך אתה מוצא זמן להתעסק בנימפאות שכל היום אתה טרוד בערכי kv וגודל פרופ...?
תמיד יש זמן ללמוד דברים חדשים... ופותח השירשור תמיד כותב "הכי טוב להינות מהדרך"
yuvalko
27-04-2014, 21:14:35
תמיד יש זמן ללמוד דברים חדשים... ופותח השירשור תמיד כותב "הכי טוב להינות מהדרך"
ברור ברור... נחכה עוד שנתים שלוש שהקטנים גדולים יהיו ויפנו לי קצת זמן גם להתעסק בנימפאות או סטאמים מקרבון או כל דבר אחר..
bendisar
27-04-2014, 21:31:07
אני התחלתי ב-PICOOZ- מסוק 2 ערוצים קטן ומסכן.
5 שנים וכמה אלפי $$ אחר כך. היו לי את כל הגדלים של אליין חוץ מה-600. ויש לי 700 אחד בדרך :P
globali
29-04-2014, 00:33:53
... הכבל הוא בעצם מטען, יש לו נורת חיווי שמודיעה מתי הסוללה נטענת, וגם מתי הסוללה מלאה.
בהמשך להסבריו של bendisar,
הטענתי היום את המסוק באמצעות כבל ה-USB והמחשב,
אכן בזמן ההטענה נדלקה נורת חיווי אדומה (כל הפלאג
עצמו הופך מואר), לאחר כ-25 דקות הנורה כבתה.
הנחתי שזמן ההטענה הסתיים ואכן המסוק הוטען,
בהמשך אנסה גם הטענה באמצעות השנאי.
בסך הכל התחום עצמו מעניין ויש בו מלאן מה ללמוד,
אין לי מושג אם אגיע איתו רחוק, בינתיים הצלחנו כאן
לרסק מסוק 2 ערוצים ממש מהר, לאחריו ריסקנו מסוק
3.5 ערוצים, כעת אנחנו מטיסים בזהירות את המסוק
החדש (4 ערוצים), הוא דוקא מעניין ונורמלי ללימוד.
עם 4 ערוצים אפשר כבר להרגיש שהמסוק אכן מגיב לשלט
ואפשר פחות או יותר להטיס אותו באופן נורמלי לאן שהוא.
... ופותח השירשור תמיד כותב "הכי טוב להינות מהדרך".
ברשותך אננס, תיקון קל.
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/202/68705396.jpg (https://imageshack.com/i/5m68705396j)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.