התחברות

צפייה בגרסה מלאה : דיון גימבלים רבותי, גימבלים...

guymeg
02-05-2014, 09:32:32
בשבוע האחרון התחלתי בהזמנות לפרוייקט חדש - רחפן צילום מבוסס TAROT FY680 עם הסבות למיניהם שאתכנן ואבנה לבד (מגשי סוללות עם שחרור מהיר, מתאמי פרופים לשחרור מהיר, שחרור מהיר לגימבל, כני נסע מתקפלים מבוססי סרוואים ולא מבוססי מערכות קיפול גלגלים של טיסנים ועוד כמה הפתעות). כמובן שבקר הטיסה יהיה ה APM מסיבות של אמינות, איכות וכמובן האופציות הרבות שלו על פני הנאזה (אני לא אומר שום דבר רע על הנאזה...).

עד כאן הספויילר לפרוייקט הבא שיפורסם במלואו, ועכשיו החלק האמנותי: מערכת ייצוב הוידאו (או במרוקאית - הגימבל).
כרגע אתייחס לגימבלים לגופרו, אך כמובן אני אשמח לשמוע גם על גימבלים מומלצים ל DSLR ודומיהם.

המון זמן שאני מחפש גימבל איכותי, יש לי ניסיון רב עם גימבלים של 2 צירים ושל 3 צירים, אבל עד היום לא מצאתי את המוצר המושלם.
גימבלים 2 צירים - הזנמיוס והטארוט עושים את העבודה לכאלו שהצילום בשבילם לא חייב להיות פרפקט או לבעלי הפאנטום למיניו שמחפשים משהו בתצורת של PLUG&PLAY, ושאר הגימבלים ב80$ מרחבי האינטרנט עושים את העבודה אבל לאחר המון שעות כיוון ובדיקה מול המחשב ובשטח.
גימבלים 3 צירים - עד היום מה שהייתי עושה זה לקחת גימבל 2 צירים, לקנות מערסי מנוע סיבסוב עם חור בציר (לחוטים) ולחבר אותו לגימבל 2 צירים. אני מודה שהתוצאות היו טובות - אבל לא מעולות.

בנושא הבקרים -
כיום שולט בשוק הוא הבקר שניתן לצרוב עליו את התוכנה של אלכס-מוס, ובמיוחד החדש שיצא של ה 32BIT.
עוד כ10 ימים לערך (לפי RCG), יוצא הבקר של PHOBOTIC הישראלית שמיועד לעקוף את אלכס מוס בסיבוב ולהשאיר לו אבק, אבל המחיר (לדעתי) לא שווה לכל נפש - 399$, ועד שהוא יצא וינוסה ע"י משתמשים לא תלויים יקח קצת זמן שיועלו הביקורות.
בנוסף, קיבלתי לידי את ה Datasheet של הבקר הזה, על פניו הנתונים מעולים ויש בו אופציות (שהתבקשתי לא לפרט) שלדעתי ישנו את כל מה שאנחנו מכירים על בקרת ייצוב תמונה בכלים מעופפים וקרקעיים (גימבלים ידניים למשל...).

בסקירת השוק שעשיתי בשבוע האחרון הגיעו לגמר (מבחינתי לפחות) 2 גימבלים שנראים איכותיים למדי, המחיר לא סביר - כשהחנות מוסיפה ציר נוסף לגימבל היא מרשה לעצמה להקפיץ את המחיר ב150$ לפחות שלדעתי לא צודק, אבל מצד שני - הגימבל מגיע מורכב, אך צריך לשבת ולכייל את הבקר - וזה משהו שיכול לקחת קצת זמן...

הגימבל הראשון הוא מתוצרת חברנו הסיני- http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__52136__DYS_Smart3_3_Axis_GoPro_Gimbal_with_AlexM os_Control_Board_BaseCam_.html
גימבל חדש יחסית שכל המלאי נמכר מאז שפורסם.
יש סרטוני הדרכה וסקירה עליו שדווקא משבחים אותו, הוידאו איתו יוצא סביר מאוד (קצת סחיפת אופק, משהו שלי מפריע מאוד) ונראה סביר.
תג המחיר הוא 191$ לגימבל מורכב כולל בקר של אלכס-מוס ל3 צירים, כולל לד שמראה את מצב הגיבמל (כלומר, על איזו אופציה הגימבל עובד כרגע - ייצוב חופשי, התקבעות על כיוון או מעקב עדין אחרי סיבסוב הרחפן) ובאזר (שחוץ מלצפצף שחובר מתח אני לא רואה לו שימוש אחר).
אגב, אצל השועל הגימבל הזה נמכר בכ 70 דולר יותר...

הגימבל השני מבית ערסי- http://www.rctimer.com/product_1072.html
גימבל חמוד מאוד, יותר יקר ב30 דולר מה DYS שנמכר אצל הסיני אך לפי דעתי יותר איכותי.
ניתן לראות סרטוני וידאו שמראים שהייצוב כמעט מושלם, יש קצת הטיות בציר הROLL כאשר הרחפן מכוון לצדדים אך זה עניין של כיול הבקר ולא תלוי גימבל.

אז מה דעתכם?
יש המלצות לגימבל 3 צירים איכותי?

אשמח לשמוע חוות דעת של אנשים בעלי ניסיון בתחום ה3 צירים.

גיא.

danmor2
02-05-2014, 18:30:21
אני חושב שהגימבל של הסיני יותר טוב הוא של חברת DYS מנסיון הציוד שלהם הוא טוב מאוד
בנוסף הגומיות נלחצות ולא נימתחות כמו של אר סי יכניס פחות רעידות לצילום

מנסיוני בגימבל 3 צירים מנוע ציר הסיבסוב חייב להיות גדול יותר הוא מחזיק משקל רב יותר וגם צורך יותר
בפניה ימינה או שמאלה הוא צריך יותר כוח
אפשר להתגבר על זה ביותר חשמל בבקר אך יותר טוב מנוע חזק יותר
וזה מעלה את המשקל של הגימבל