צפייה בגרסה מלאה : הטסה עם סטיק מצערת לא קפיצי
איתי לונטל
31-05-2014, 07:25:57
במסגרת המעבר למערכת נורמאלית לפאנטום,במערכת המיועדת הסטיק מצערת הוא כמו בטיסנים,לא קפיצי.
במצב זה כל עוד הסטיק לא יהיה ממורכז בגמר טיפוס או הנמכה יהיה צורך להחזיר אותו מידנית למרכז.
יש המלצות פרט ללפתוח את השלט ולהוסיף קפיץ מחזיר?
איתי.
guymeg
31-05-2014, 07:38:04
ללמוד להטיס לדבריך "מערכת נורמאלית". השלט בפאנטום בא להקל על המשתמש אפילו את הפעולה הפשוטה הזו.
תתרגל להטיס כמו בשלטים אמיתיים - הכי טוב.
איתי לונטל
31-05-2014, 16:23:34
אוקיי,
מבין,לחידוד השאלה,אם אני מטיס עם סטיק מצערת לא קפיצי,בגמר טיפוס או הנמכה לגובה הרצויי,האם להחזיר את הסטיק לאמצע?או שצריך\אפשר\כדאי לשנות משהוא בהגדרות הבקר טיסה?
כלמר,אם אני מבין נכון,בסטאפ הנוכחי(שלט פאנטום קפיצי) התגובה לפרמטר הגובה מתקבל עבור כל סטייה ממצב האפס.
האם לצורך הדוגמא,טיפוס מגובה 2 מטר לגובה 4 מטר צריך להתבצע בסדר הבא:
טיפוס לגובה הרצויי על ידי פתיחת מצערת-> הגעה לגובה רצויי->החזרת הסטיק פחות או יותר לאמצע?
נישמע קצת כמו לימוד שחייה בהתכתבות...
איתי.
AmitB
31-05-2014, 17:01:40
הבנת נכון. בקר הטיסה מגיב למיקום הסטיק בלי קשר אם יש או אין עליו קפיץ.
אני דווקא לא רואה פסול בלהטיס כלי מבוסס נאזה עם סטיק "מצערת" קפיצי. זה נשמע לי נוח לדעת שאפשר פשוט לעזוב את הסטיק והרחפן ישמור גובה, ביחוד ב FPV עם משקפיים שלא ניתן לראות את הסטיק והרבה פעמים אפילו אין מד גובה ב OSD.
יכול להתאים למי שמבלה את רוב זמנו בהטסות נאזה, למי שמטיס הרבה טיסנים ורחפנים עם שלט אחד זה פחות מעשי.
ממילא הטסה של נאזה, אם בכלל אפשר לקרוא לזה הטסה :p לא דומה להטסה של שום כלי אחר, אז עוד הבדל בשלט זו לא כזו פגיעה נוראית בהרגלים נכונים.
nitbeat
31-05-2014, 19:51:28
לרובנו שמטיסים נאזה ללא קפיץ במצערת להלן כמה פתרונות:
1) במידה והמצערת לא ב 50 אחוז - הלד מהבהב פעמיים
שהמצערת באזור האמצע - הלד יהבהב פעם אחת בלבד.
http://download.dji-innovations.com/downloads/nazam-v2/en/NAZA-M_Quick_Start_Guide_v1.18_en.pdf#page=23
(control mode indicator)
2) OSD - הסתכלות על קצב ירידה עלייה של הגובה
3) הוספת THROTTLE CURVE בשלט - ככה בעצם אנחנו מגדילים מעט את איזור "הנעילה" של שמירת הגובה.
ofek-raan
02-06-2014, 08:21:58
מה שאני עשיתי.
פתחתי את השלט ובצעתי חיתוך קטן בפס פלסטיק שיוצר את החיכוך המוכר למצערת.
החיתוך הוא במיקום כזה שבדיוק במצב סטיק באמצע אני מרגיש התנגדות קלה בסטיק ומזהה כך את נקודת האמצע בלי להסתכל.
כך השלט מאפשר לי גם להטיס טיסנים וגם רחפן הזקוק לשמירת אמצע מצערת.
בהצלחה.
כל הזכויות שמורות.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.