צפייה בגרסה מלאה : Mini APM 3.1
Yaron Reznikov
07-08-2014, 10:24:58
שלום חברים,
אני מעוניין לקנות MiniAPM לקוואד הקטן שאני הולך לבנות (לא סגור עדיין מאיפה) ורציתי לשמוע קצת ביקורת מאלה שיש להם אחד כזה ולשאול כמה דברים:
1) האם על הבורד יש מצפן פנימי והאם אתם משתמשים בו בלי בעיות מיוחדות? או חייבים מצפן חיצוני?
2) כמה הוא נוח להתקנה על הקוואד(לדוגמה FPV250 L), ראיתי שיש לו המון כבלים?
ובאופן כללי אם אתה מרוצה מהמוצר? יש לי את הAPM הרגיל ואני מאוד מרוצה וזו הסיבה שלקוואד הקטן אני רוצה להזמין עוד APM אבל הפעם את הקטן.
תודה ירון
yuvalko
07-08-2014, 11:22:23
גם אני רוצה להזמין כזה לקוואד 380. יש לו מצפן פנימי אבל ההמלצה להוציא לחיצוני. יש בעיה קלה עם הגודל שלו שהוא 35 ממ בעוד שאר הסטאק( לוח חלוקה, מצפן) בד"כ 3.6 מה שלא מאפשר לערום עם ברגי פלסטיק.
בעיה נוספת היציאה ל gps מאוחדת עם היציאה למצפן. כלומר יש רק את 2 הפינים של ה data של ה i2c ולכן אין למעשה יציאה של 3.3 אלא רק 5 שהולכת ל gps.
sevet
08-08-2014, 17:46:04
החיבורים דיי מקשים על העניין, בעיקר בקוואד קטן שרוצים לחסוך מקום צריך לאלתר את כל היבורים,
יש תיעוד מעולה (תמונה מדוייקת) של כל החיבורים בצד ה-MiniAPM הבעיה שאין תיעוד לחלקים האחרים כמו - GPS וה-Powermodul.
המצפן הפנימי למיטב ידיעתי תמיד מופעל וצריך לנתק אותו ע"י חיתוך החיבור. אני ממליץ לך GPS חיצוני עם מצפן, שים לב שאכן צריך מצפן שיש לו 3.3V מובנה, אני משתמש בזה:
http://www.goodluckbuy.com/ublox-neo-6m-gps-module-w-supporter-for-pixhawk-px4-flight-controller.html
בגרסאת ה-Lea בתוך המארז יש את ה-GPS מצפן הכי קטנקנים שראיתי.
יש עכשיו 3 מקומות שמוכרים: goodluckbuy, witespyquad ועכשיו גם banggood שנראה הכי משתלם כי מגיע עם קייס, שלי מ-goodluckbuy.
אולי ה-witespy הכי איכותי אבל משלוח איטי ויקר ואין תגובה מבעל האתר, מה שכן, יש לו שם גם בקר 12A 4in1 ששוקל 12 גרם עם סיימון K שנראה נחמד מאד.
אני סיימתי סבב רביעי של כיוונונים ועדיין לא מרוצה, עובר לסבב חמישי.... את ה-Naze32 (פליפ32) היה הרבה יותר קל לסדר שיעבוד על מיני, אני לא משתמש כמעט בשום פונקצייה חכמה אבל הידיעה שיש ליאופציה ל- RTH שמירת גובה, חץ קבוע לכיוון הבית, מדידת mah וולט מדוייקים משרה עלי הרבה ביטחון. בפליפ32 היה לי רק מדידת וולט מדוייקת זה דיי הספיק.
Yaron Reznikov
10-08-2014, 21:29:18
היי,
תודה על התשובות.
ב banggood מוכרים בלי המצפן הפנימי, מאיפה אתה קנית את הMINI APM שלך?
ירון
sevet
11-08-2014, 00:17:32
למה מצפן פנימי? אתה מודע לבעיתיות של מצפן פנימי ולמה הוציאו אותו החוצה? אין בשביל מה להמר "אולי לא יהיו לי בעיות עם המצפן הפנימי" כי גם אם לא תראה את הבעיה היא תארוב לך ותופיע בזמן הכי לא נח.
הכי נח שאין אותו מראש ולא צריך לחתוך את החיבור בסכין על הלוח. (למרות שאני לא בטוח שבאמת אין אותו)
יש GPS עם מצפן בגודל הבינוני, גודל של המיני APM עצמו (מעבר למה שרשמתי שיותר קטן) חדש ב-rctimer ודיי בזול
23$ בערך
רשמתי איפה קניתי.
yuvalko
11-08-2014, 11:27:00
כל הלוחות אותו דבר ועם מצפן פנימי שכדאי לנטרל. הלוח של witespy זהה לזה של בנגוד. אז ברור שעדיף בנגוד משום ש witespy הוא גם איטי להחריד וגם המשלוח יקר. יש לוחות gps עם מצפן הזולים neo. יש להם רגולטור 3.3 מובנה אבל לא פעיל. ניתן להכניס את ה 5 למצפן ולהלחים כבל קטנטן בין הרגולטור לרגל של ה 3.3 של המצפן.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.