PDA

צפייה בגרסה מלאה : יתרון של BEC חיצוני \ המלצה על ESC מ-RCTimer

moshet
26-08-2014, 13:03:26
שלום,

שתי שאלות שלגבי הראשונה אני בטוח שאין תשובה בפורום (חיפשתי תאמינו לי...)

1. מה היתרון ב-BEC חיצוני (שלא בתוך ה-ESC) כאשר מדובר ברחפן? אני חשבתי על משקל (וגיליתי עם\בלי BEC המשקל זהה) או עלות (ESC ללא BEC יהיה יותר זול).
נוכחתי לדעת ש-2 ההשערות שלי לא נכונות. אם כן - מה בעצם היתרון?

2. חיפשתי ב-RCTimer בקרי מהירות לרחפן החדש שאני מתכוון לבנות. יש הרבה סוגים של 30A. מתוך נסיונכם - על מה תוכלו להמליץ? העדפה ל-BEC חיצוני או פנימי תלויה בשאלה הראשונה :)

תודה מראש לכל העונים

nirbarlevi89
27-08-2014, 01:25:59
שלום,

מבחינת איכות או שרידות של הכלי אז כמובן ש BEC חיצוני יותר אמין כי יש פחות עומס על הבקרים וכביכול המתחים יותר יציבים... אבל...
"עם הטכנולוגיה של היום" אין זה משנה בכלל למעט בזמן הטיסה שבבקרים שיש בהם BEC פנימי יוצא כאילו שיש לך 4 BECים אחד בכל בקר.. וזה יכול להעמיס קצת יותר על הסוללה אבל ההבדל הוא ממש קטן של מקסימום חצי דקה...
יש לי ניסיון עם שתי הווריאציות ואני דווקא כן נוטה לקחת בקרים עם BEC כי ככה יש לי פחות עומס של כבלים ורכיבים על הרחפן...

אני יכול להמליץ לך על בקרים שאני עובד איתם בפרוייקטים שלי (ipeaka 30A) הם מגיעים מהמפעל כבר צרובים עם סיימון קי מה שמקל מאוד על העבודה איתם והם מאוד נוחים לשימוש...

לאחרונה התחלתי להביא קיטים בסיסים של מנועים בקרים ושלדות (F450 , F500) סה"כ האיכות מצויינת והמחיר נמוך יחסית עשיתי את זה לא בכדי להתעשר אלא כי ממש מעצבן אותי שיש קהילה גדולה מאוד שרוצה להיכנס לתחום הזה ואין לה יכולת כלכלית לעשות זאת.

אשמח לעזור לך בכל שאלה גם אם לא תקנה ממני חלקים...

בברכה
ניר,