PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה באיזון הטיסן

ניר
27-08-2014, 10:56:03
שלום,

אני מחפש מישהו שיש לו מתקן לאיזון טיסנים ומוכן לעזור\להשאיל בעניין.
אזור השרון.

wind556
27-08-2014, 12:07:26
אתה מציע פתרון במקום להציג את הבעייה
המיתקן לאיזון טיסנים הוא השכל והידע. אין שום מתקן אחר
וכשתרצה עזרה, תקבל

ניר
27-08-2014, 14:41:41
אז כמו שבקשתי, אני צריך עזרה :)

rossg1
27-08-2014, 15:44:28
אתה מוזמן לצור איתי קשר אשמח לעזור לך
אני מנתניה
052-8369680

MaximSolovey
30-08-2014, 00:11:27
כנ"ל

אין צורך במתקן איזון. אתה יודע את המרכז כובד המומלץ ע"פ היצרן? קח סרגל, חשב אחוז מרכז כובד מסה"כ המיתר של הכנף בשורש, ומדוד את מה שיצא לך משפת ההתקפה. שים שתי אצבעות מתחת לכנף(ככה שהגוף נכלל בינהם) במיקום שמצאת. האף נוטה קדימה?צריך להקל על האף ע"י שינוי מיקום הציוד(ציוד כבד יותר אחורה) או ע"י הוספת כובד בזנב. כנ"ל לגבי אף שנוטה מעלה,רק הפוך.
אם הגוף גדול מידי בשביל שתי אצבעות, קח פלייר או משהו דומה ותשתמש ברגליים שלו.
לגבי כנף שכבדה יותר, אותו רעיון, רק צריך להוסיף\להוריד משקל מכנף. בדר"כ זה זניח.

wind556
30-08-2014, 09:59:12
כנ"ל

אין צורך במתקן איזון. אתה יודע את המרכז כובד המומלץ ע"פ היצרן? קח סרגל, חשב אחוז מרכז כובד מסה"כ המיתר של הכנף בשורש, ומדוד את מה שיצא לך משפת ההתקפה. שים שתי אצבעות מתחת לכנף(ככה שהגוף נכלל בינהם) במיקום שמצאת. האף נוטה קדימה?צריך להקל על האף ע"י שינוי מיקום הציוד(ציוד כבד יותר אחורה) או ע"י הוספת כובד בזנב. כנ"ל לגבי אף שנוטה מעלה,רק הפוך.
אם הגוף גדול מידי בשביל שתי אצבעות, קח פלייר או משהו דומה ותשתמש ברגליים שלו.
לגבי כנף שכבדה יותר, אותו רעיון, רק צריך להוסיף\להוריד משקל מכנף. בדר"כ זה זניח.

כל מה שאמרת הוא נכון, אבל חלקי ביותר ולא מספיק מדוייק
זו הדרך לקביעת מרכז כובד ראשוני, את הסופי והמדוייק ניתן למצוא אך ורק על פי מאפייני טיסה ולא על הקרקע

MaximSolovey
30-08-2014, 23:05:01
פותח השרשור ביקש מתקן לאיזון הטיסן, אני הצעתי משהו חלופי ובחינם. לא דובר כלל על אופי הטיסה לאחר קביעת CG ראשוני, וכמובן שלא ניתן לעשות CG קבוע דרך האינטרנט.(למרות שניתן לנסות).

Ronny Cohen
31-08-2014, 20:32:01
and by the way important in any case is: if the plane has an upper wing test for balance with the plane in upright
mode. if the plane has a mid wing or bottom wing the plane has to be in an inverted position to determined
correct balance!... Ronny