צפייה בגרסה מלאה : שאלה איך וכמה מותר להטעין ליפו ?
izicopter
12-09-2014, 16:11:55
יש לי כמה פקים חדשים של : 22.2v
מה האמפר המירבי שמותר
כרגע אני שם 1.8A
ולפי מה שנאמר לי ועם הזיכרון שיש לי...או שאין לי
אני מטעין על :balans .זה טוב?
פשוט מחר בא לי להטיס ...או יותר נכון לנסות.
שיהיה אחלה סופ'שסופ'ש
bendisar
12-09-2014, 17:40:23
לא ציינת מה הקיבולת של הסוללה, אבל מטעינים ב-1C, שזה אומר בקיבולת של הסוללה
אז אם יש לך סוללה של 5000MAH אז מטעינים על 5A
מטעינים אך ורק במצב BALANCE
ShlomiB
12-09-2014, 18:16:13
איזה מטען יש לך? לא כל מטען יכול להטעין לך את הסוללות ב1c.
אלעד, לפעמים יותר טוב להטעין לא בבאלנס, כוון שהמטען לא תמיד יודע לעשות את זה טוב, וזה הורס את הסוללה. אם לך יש את הicharger או משהו דומה שעושה באלנס טוב זה לא אומר שלכולם יש, ואז הרבה הורסים את הסוללות בגלל שהבאלנס במטען מתפקד לקוי.
רן ענבר
12-09-2014, 18:25:57
שלומי.
אם מטען אינו מבצע באלנס בליפו "כמו שצריך" צריך לזרוק אותו לפח.
תחשוב על זה בהיגיון. זה כמו מקרר שלא מקרר.
אני טוען סוללות ליפו רק בטעינת באלנס.
כשכתבתי את המאמר הזה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?57757-%EE%E8%F2%EF-%F1%E5%EC%EC%E4-%E5%EE%E4-%F9%E1%E9%F0%E4%ED
גיליתי לתומי... שלא כל המטענים ולא כל תוכניות הטעינה מבצעות באלנס.
אז לא ידעתי את זה...ולא הייתי מודע לזה.
היום אני מקפיד רק על טעינת באלנס ב 1C בכל סוללת ליפו.
רן ענבר
ShlomiB
12-09-2014, 19:06:10
אחי, אני מבין מה אתה אומר, אני גם יודע שרוב המטענים מגיעים עם באלנסר דפוק, וקשה מאוד לדעת מה טוב ומה לא טוב. אני רק אומר. כל אחד יעשה מה טוב לו. בגדול זה נכון שצריך להטעין על באלנס, אבל גם צריך לדעת שלא כל מטען מבצע את פקודת הבאלנס כנדרש, וייתכן שזה יבוא על חשבון חיי הסוללה.
אני אישית לא הייתי מצפה ממישהו שלא יודע להגדיר את נתוני הסוללה שלו, לדעת מה עושה באלנס טוב ומה לא. ומתי לזרוק את המטען. בכל אופן חשבתי לנכון לציין שאם כבר מצהירים ש״יש להטעין רק בבאלנס״, לוודא שהדבר נעשה ע״י מטען שיודע לעשות את זה.
bendisar
12-09-2014, 19:44:06
אחי, אני מבין מה אתה אומר, אני גם יודע שרוב המטענים מגיעים עם באלנסר דפוק, וקשה מאוד לדעת מה טוב ומה לא טוב. אני רק אומר. כל אחד יעשה מה טוב לו. בגדול זה נכון שצריך להטעין על באלנס, אבל גם צריך לדעת שלא כל מטען מבצע את פקודת הבאלנס כנדרש, וייתכן שזה יבוא על חשבון חיי הסוללה.
אני אישית לא הייתי מצפה ממישהו שלא יודע להגדיר את נתוני הסוללה שלו, לדעת מה עושה באלנס טוב ומה לא. ומתי לזרוק את המטען. בכל אופן חשבתי לנכון לציין שאם כבר מצהירים ש״יש להטעין רק בבאלנס״, לוודא שהדבר נעשה ע״י מטען שיודע לעשות את זה.
אני חייב לומר שאני לא מבין מאיפה הגיע המיתוס הזה שלא תמיד צריך לטעון במצב באלאנס. כל הרעיון בבאלאנס זה שיש בקרה על מה הולך עם כל תא, יצא לי לעבוד גם עם מטענים סיניים, וגם עם ICHARGER.
זה נכון שהמטענים היקרים יותר מאזנים יותר טוב, אבל גם המטענים הסיניים מאזנים, והכי חשוב לא נותנים לתאים להגיע ליותר מ-4.2V .
ברגע שאין טעינה במצב באלאנס אז תאים יכולים להגיע ליותר מ-4.2V לתא, במיוחד שיש סוללה שיש בה תאים עייפים יותר/פחות וזה דבר מאוד מסוכן.
לא מזמן נדלקה למישהו בבית סוללות פולס, וכמובן שהבחור לא טען בבאלאנס.
זה נכון שהמטענים הסיניים יכולים לקצר חיי סוללה בגלל שלוקח להם המון זמן לאזן, אבל לפחות אתה שומר על הבטיחות, שזה הרבה יותר חשוב מעוד 10-20 מחזורי טעינה לסוללה.
ShlomiB
12-09-2014, 19:58:47
למה למטענים, הסיניים או מטענים אפילו לא סיניים, של חברות מוכרות שלא אפרט כאן, לוקח הרבה מאוד זמן לעשות באלנס, אפילו אם כמעט ואין הפרש בין התאים? התשובה היא שהמטענים האלה לא יודעים לעשות פריקה לתאים רק טעינה מהחיבור הראשי. לכן הם מורידים את הזרם למינימום ומזרימים זרם קטן עד שהתאים מתאזנים. אם יש לך תא או שניים שלא נטענים הזרם ממשיך להגיע. מה התוצאה שאתה חושב עליה?
רן ענבר
12-09-2014, 20:03:05
אלעד.
בכל שנותי בתחביב אני מקפיד מאוד על בטיחות וטעינה על פי הכללים.
עם זאת יש לי חברים שמסיעים הרבה יותר ממני שמדווחים (ואין לי סיבה שלא להאמין להם) על כל דבר הנוגד את אמונותי בתחביב...
החל מטעינה ללא באלנס לאורך זמן...
דרך טעינה במקביל של סוללות בעלות נתונים והיסטוריה שונה
ועד קבלת תוצאות טובות ממוצרים שאני לא הייתי משתין עליהם...
מיותר לציין כי הדיווחים הם דיווחים על תוצאות מצויינות בכל הדוגמאות שציינתי וכי המסיעים הם ברי סמכא מבחינתי.
ככל שעובר יותר זמן בתיביב הזה מסתבר שיש כנראה יותר משחור ולבן.
גווני האפור עליהם אני לא מתפשר הם היום יום של מישהו אחר בגלל אי אלו אילוצים.
וכפי שכתבתי. זה לא משנה כמה אני נגד זה, זה עדיין עובד.
אני מאמין שכגולש שואל שאלה אני אתן לו את התשובה הכי בטוחה והכי נכונה.
גם אם אני מבין שיש עוד תשובות נכונות.
רן ענבר
ShlomiB
12-09-2014, 20:57:14
עוד דבר לא פחות חשוב שרציתי להוסיף, ומתחילים לא מקפידים עליו,
אין לשמור סוללות טעונות או פרוקות לגמרי. יש לשמור את הסוללות במצב storage שזה 3.80-3.85 וולט לתא.
יש להטעין את הסוללות יום לפני השימוש. אחרת הסוללות מתות מהר מאוד וחבל.
אני אישית אחרי כל טיסה עושה storage, ומטעין או באותו יום או יום לפני טיסה.
Noam_ma
12-09-2014, 21:21:14
חייב להטעין בבלאנס... אתה יכול בצארג ובסוף לתת באלנס..
מומלץ בבלנס הכי טוב לסוללה:)
רן ענבר
13-09-2014, 04:20:17
חייב להטעין בבלאנס... אתה יכול בצארג ובסוף לתת באלנס..
מומלץ בבלנס הכי טוב לסוללה:)
רק שתדע: לא בכל המטענים אבל בצ'ארג'...לא תמיד יש באלנס בין התאים.
תלוי בחברה ובמטען.
רן ענבר
wind556
15-09-2014, 08:49:04
אני לא מבין את הדיון
ברור שהשואל אינו מומחה ולכן התשובה צריכה להיות מאד חד משמעית ולא נתונה לפרשנויות. קומבינות נועדו לבעלי נסיון שיודעים (או חושבים שיודעים, שזה בדרך כלל המצב) מה הם עושים
היום כמעט כל סוללה קיימת ניתנת לטעינה ביותר מ1C, וממילא המטען מארגן בסופו של דבר את קצב הטעינה המתאים, אבל כדי להיות חד וברור עבור המתחילים:
תמיד ובלי שום יוצא מין הכלל תטעין בבאלאנס
כשזרם הטעינה מגיע ל0.1A זה מאד קרוב לסוף. אפשר לחכות עד הסוף זה לעיתים זמן ארוך או פשוט לנתק אם ממהרים.
אין צורך לבצע תהליך סטורג' אם בין שימוש לשימוש הזמן קצר (נניח שבוע). פשוט להטעין רגיל ובבאלאנס יום לפני השימוש. סטורג' תבצע אם בין שימוש לשימוש עובר זמן רב יותר משבוע
אל תפרוק סוללה לעולם מתחת למתח של 3.7V לתא (ללא עומס כמובן)
תטיס ותהנה
ShlomiB
15-09-2014, 18:07:21
חברים זה כתוב פה לאורך כל השרשור, מה שאני מנסה לומר זה להטעין עם מטען טוב, לא מעבר. מטען טוב מבטיח את הבטיחות שדובר עליה ובאלנס טוב. מטען זבל לא מבטיח דבר וההפך, לא משנה באיזה מוד תטעין או תפורק. לרוב אנו לא רוצים להוציא על מטען כי זה כולה מטען, וכאן אני בא לומר שמטענים לא טובים הורסים את הסוללות, וגם למרות שזה לא כתוב, מסוכנים. לכן לטווח הארוך משתלם לקנות מטען טוב ולשמור על הסוללות. היום הסוללות לא זולות, וקשות להשגה.
לגבי מתי כן storage, עקרונית סוללה לאחר טיסה נמצאת באיזור 3.8 לתא ולכן אסכים עם מה שעודד אומר, אבל הבעיה היא שמתחיל לא תמיד בודק מה מצב הסוללה לאחר טיסה, והוא גם לא יודע מתי ישתמש בסוללה פעם הבאה. לכן כתבתי מה שכתבתי. כל אחד יעשה מה טוב לו.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.