צפייה בגרסה מלאה : שאלה העדפת קניית רכב בחלקים על-פני רכב מוכן
moshet
27-10-2014, 06:23:22
שלום,
האם אין אפשרות לרכוש את ה-Rage VE / Mud Bug בחלקים, כך שאת הבקר נוכל לשדרג?
בטיסנים/רחפנים חלקינו "תופר" לעצמו סטאפ בתקווה לתוצאות טובות. האם עולם הרכבים לא יכול להיות באותה המתכונת? (הכוונה היא לבניית רכב לפי רשימת חלקים שכבר הוכיחה את עצמה)
אני מניח שבמקרה של Rage VE (אם ניקח אותו לדוגמה) אפשר להמליץ על חלקי הרכב העיקריים עם בקר משופר 40 אמפר. כמובן שלט ומקלט בהתאם.
האם באופן כזה המחיר יהיה משמעותית גבוה יותר? יחס עלות-תועלת לא יותר כדאיי?
האם בהכרח הרעיון שאני מעלה מחייב רכישת קיט שכידוע עלותו מאוד גבוהה (יחסית ל2 הדגמים שציינתי למעלה)?
תודה למשיבים
רן ענבר
27-10-2014, 18:03:57
מה שאתה כותב הגיוני... אבל לא נפוץ.
רכבי RTR נמכרים כחבילת הכול כלול...
אם תקנה רכב דומה בארץ תוכל לקבל זיכוי על הבקר/מנוע/שלט וכדומה אצל היבואן... בדומה לעיסקאות אחרות
אך בהזדכות כזו תקבל מחיר נמוך יחסית על המוצרים האלו.
לחנות/יבואן לא שווה לקנות את החלקים העלו במחיר בו אתה תוכל למכור אותם כיד שניה/חדשים.
במקרה כזה שווה לדעתי לקנות רכב RTR ולשפר אותו תוך שמירת חלקיו המקוריים בצד.
לרכב כמו RAGE VE ניתן להמליץ על שלל שידרוגים לפי תקציב שתבחר.
ככל שהתקציב גבוה יותר כך גם איכות השיפורים.
מנוע של 4600 KV עם בקר סידווינדר של CC יהפוך רכב כזה למהיר בהרבה ממה שהוא כרגע.
אבל מערכת כזו תעלה כמו 1/2 רכב...
צריך להבין שזה רכב למתחילים ולכן גם היצרן לא רוצה שהרכב יהיה מהיר מידי.. ובילתי נשלט למתחילים.
צריך לעשות את החשבון..
עלות הרכב + עלות תקציב השידרוג ביחס לעלות קיט והרכיבים המתווספים אליו בבודדת.
מהניסיון שלי, אני מעדיף קניית קיט תחרותי ברמה הכי גבוהה שיש כולל כל האביזרים על פני רכישת רכב RTR ושידרוגו.
לרכב RTR משודרג מחלות ילדות רבות ולכן האמינות שלו נפגעת.
אבל לא לכל רכב יש גרסאת קיט.
וזה בעיה לנושא הדיון
רן ענבר
moshet
27-10-2014, 18:44:16
רן,
תודה רבה !
מתשובתך אני מבין שגם RTR (כמו הRage ve) ניתן לשדרג, תלוי בתקציב - וזה לכשעצמו טוב מאוד מבחינתנו.
הנוסחה שציינת ברורה, אבל לא תמיד יודעים מראש כמה תשדרג בהמשך אם בכלל.
ולכן, בנקודת זמן הזו (לפני ההזמנה הראשונה של רכב בטווח ב- 1300 שח) האם כדאי להחליט על קיט או רכב אחר לצורך שידרוג עתידי?
אני מנסה גם להדגיש שאין בעיית רכישה מחו"ל או בנייה מחלקים (לאדם ממוצע עם רקע טכני, ידיים טובות, ללא ניסיון בתחום הרכבים וכמובן עם חברים מדהימים !!! שחלקם פגשת במסלול וחלקם עדיין וירטואליים מהפורום :))
רן ענבר
27-10-2014, 19:08:22
משה.
אתן לך דוגמה שאני עשיתי וסקרתי כמעט בצורה מלאה באשכול הבא:http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?63055-%E4%F1%E1%FA-%F8%EB%E1-%F9%E5%F8%E8-%F7%E5%F8%F1-%EC%E3%E6%F8%E8-%E1%E0%E2%E9
במהלך האשכול ההוא כתבתי את הציטוט הבא:
לאחר התלבטות ארוכה בחרתי בדגם הזול... ובהפרש הכנסתי שלל שיפורים שלא מבייש את הדגם התחרותי.
בין השיפורים: הבים + C הבים+נאקלים כולם מאלומיניום+חלקי חילוף רבים
מבחינתי הקניה הזו הייתה שונה ממה שאני עושה בדרך כלל.
הנטיה שלי היא לקנות את הרכב הטוב מסוגו בשוק ולא להשקיע בשיפורים כלל כי הרכב כבר משופר
כמו כן בדרך כלל אני קונה בארץ ולא קונה חלקי חילוף אלא מתבסס על היבואן הפעם מדובר ברכב שאינו ביבוא שוטף לארץ ולכן אני צריך לדאוג לעצמי.
בקניה זו חרגתי משני מנהגים אלו וימים יגידו מה תיהיה התוצאה
היום בחוכמה שלאחר מעשה הרכב הזול יצא יקר...אך גם פחות איכותי
אתה יוצר מילכוד מסויים
אתה רוצה לבחור בין קיט לרכב RTR+שידרוג עתידי וכל זה בתקציב של 1300 ש"ח.
עולות לי כמה שאלות:
א. האם אתה מתכוון רק לראייג' VE או לעוד רכבים?
ב. אם לא אז איזה קטגוריה אתה רוצה.
יש לי הרגשה שאתה מפספס טיפה את המונח קיט
קיט פונה בד"כ לשוק התחרותי ולכן למרות שהוא מכיל פחות דברים הוא עולה יותר אך איכותו גבוהה בהרבה.
נדיר למצוא קיט להרכבה של רכב RTR/
למרבה הפלא [שלי] הרכבת רכב על שלט מרתיע לא מעט מסיעים למרות שבפועל זו חוויה נעימה ומלאת התפעלות מאיכות ודיוק החומרים.
ר ן ענבר
moshet
27-10-2014, 20:19:09
תודה על הקישור לפוסט השידרוג
אני מניח שהמסקנה שלך שהרכב הזול+שידרוגים יוצא יותר יקר וגם פחות איכותי - לא נכונה לכל המקרים. הבעיה שלא ניתן לדעת מראש (אם כן, אשמח לדעת איך)
לכן, אני בדעה שכדאי להשאיר את האפשרות לשדרוגים עתידיים פתוחה. להתחיל עם התקציב שיש כרגע (1300 שח) ואם יתאפשר בעתיד אולי לשדרג.
פתחתי בפוסט על-מנת לדעת, האם ברכישה של RTR ( לדוגמה רייג') ניתן בעתיד לשדרג. ועל כך קיבלתי תשובה חלוקה. כן ולא - לא תמיד יוצא זול - גם פחות איכותי. וזה בסדר גמור, זה אומר כמו תמיד שאין תשובה אבסולוטית.
מכל זה, אפשר להבין שלא התכוונתי רק לרייג' VE. לקחתי את זה כדוגמה כיון שהמלצת על הרכב. הרכב מצא חן בעיני ומתאים לתקציב.
קיט - אתה צודק, ב"קיט" התכוונתי קניית החלקים ובנייה עצמית. לאו דווקא לשוק התחרותי (והמקצועי).
כנראה שאני באותה דעה שלך, זה לא מרתיע כלל. אדרבה, החוויה בבניה לפי דעתי זה סיפוק עצום (אפשר להוסיף לבנייה את הילד בן ה9 מהשרשור הקודם בתקווה שעדיין לא החליף קידומת :) )
נקודה נוספת, האם בהזמנת חלקים בנפרד לא חוסכים מיסים/מכס בכניסה לארץ? (אני יוצא מנקודת הנחה שרוב החלקים הם פחות מ75 דולר כ"א ועלות המשלוח זניח)
אז, אם היה רכב (Rage VE / Bud / אחר) כך שהיה ניתן להזמין בחלקים נפרדים היינו מרוויחים:
1. הנאה מרובה מעצם הבניה
2. הבנה מלאה של הרכב, איך פועל, מה מחובר לאן
3. אפשרות לשדרוג עתידי
4. (אולי) חסכון בעלויות
5. רכב "בתפירה אישית" - החלקים נבחרו בקפידה תוך שמירה על מסגרת התקציב
האם אני חולם או שיש חיה כזו?
Alonjp
27-10-2014, 20:32:05
מה הטעם בריכשת הרכב הזה ושדרוגו?!
עלות ייבוא הרכב מחו״ל כולל מיסים מסתכמת ב-1500₪.
ועוד לפני שקיבלת אותו אתה מתחיל לחשוב על שדרוג מערכת שיעלה לך עוד 700₪ מינימום.
אך זה לא יגמר בזה, לאחר שתשדרג את המערכת תגלה שיש עוד חלקים ברכב שמצריכים שדרוג בכדי לעמוד בעומס החדש..
וכאשר יגיעו התקלות תגלה גם שאין תמיכה וחלקים בארץ (או שיש??)
וכל זה בשביל מה, בשביל רכב בינוני שיעלה לך מעל 2000₪?!
לא עדיף לקנות מראש רכב טוב יותר שגם ללא שיפורים יעלה על ה rage בכל פרמטר?
לדוגמא, ב 2200₪ אתה יכול לייבא את ה- thunder tiger ST4/MT4.
הרכב הזה יהיה טוב מ-rage ״משופרת״ גם ללא שום שדרוג.
רן ענבר
27-10-2014, 20:47:09
מסכים עם אלון בהחלט
אם אתה מחשיב את עלות רכב+ שידרוג אתה יכול לעלות בקנ"מ של הרכב
לרייג' יש חלקי חילוף אבל אין לו הרבה חלקים משופרים באיכות טובה יותר... לפחות לא בשלב הזה
יש לי בעיה עקרונית עם שידרוגים
זה כדור שלג שלא תמיד ניתן לעצור
ד"א אתה מדבר רק על שידרוגי מנוע+בקר ולא נוגע בתיקוני מכאניקה כמו דיפים וציריות
לפעמים החלפת חלק אחד גוררת אפקט דומינו שלם
לטעמי עדיף ללכת על קיט תחרותי ולא להתחיל ב RTR +שידרוגים או לחילופין לעלות קנ"מ מעל ולא לשדרג כלל [כמו שאלון הציע]
מה שתארת בסעיפים 1-5 פוגע בול בבנית קיט, הרכבתו ואיבזורו במנוע/בקר/סרוו/שלט/צמיגים/חופה/צביעת חופה ע"פ התקציב.
זה פרוייקט שאתה יכול לעשות עם הבן שלך.
הוא פותח את החוברת בליווי שלך, מוצא חלקים/ברגים ומסביר את מיקומם ואופן הרכבתם.
אתה מאשר והוא מרכיב תחת השגחה והדרכה.
כך בדיוק אני בונה עם הבן שלי בלגו הטכני שבאשכול הקודם
מה שבעייתי זה שבקיט, בחיים לא תוכל להתחיל מ 1300 ש"ח.
אם אתה מתעקש על ה 1300 ש"ח זה בעיה.
רוצה להרכיב עם הילד?
תצטרך לפרק את הרכב לברגים וחלקים בעצמך.
רן ענבר
moshet
28-10-2014, 12:19:46
תודה רן/אלון...
פישטתם את הנושא עד תומו, כנראה שאלך על הרייג' בכל זאת כדי לא לחרוג מהמסגרת.
כנראה שבעתיד נראה בפורום הודעת למכירה של הרייג' עקב התקדמות לרכב חדש. מקווה לא להשתעמם ולשעמם מהר :-)
תודה רבה אנשים יקרים !
Alonjp
28-10-2014, 16:56:45
מכירה בתחום הזה זה בעייתי, במיוחד שמדובר ברכב כמו ה rage.
הרכבים שעוד איך שהוא יש להם שוק אלו זחלנים למיניהם ובעיקר של axial.
לכן לא הייתי בונה על מכירה עתידית.
קח בחשבון שאתה מוציא עכשיו 1300₪ שלא יחזרו וזהו..
בעתיד אם זה יעניין אותך אתה פשוט תזדקק להקצות תקציב מחדש.
אני אישית הייתי משקיע עוד 900₪ וקונה את ה ST4/MT4, אבל אני מבין אותך לגמרי.
אתה קבעת לך תקציב ולא מוכן לחצות אותו וזה בסדר גמור.
אני אישית הייתי פוזל לכוון המשומשות בתקציב כזה, אך אני גם יודע מה לבדוק ברכב משומש.
אם לא מפחיד אותך לרכוש רכב משומש ראיתי שמישהו מוכר axial exo buggy ב-1300₪ ביד-2 שעל פניו נראית במצב טוב (אך צריך לבדוק לעומק).
אך ביד-2 צריך גם לשים לב למחירים לעומת מחירי ייבוא מחו״ל כי יש הרבה אנשים שחיים בסרט שהם יכולים למכור רכב משומש במחיר של חדש (יש מספר אנשים שמנסים למכור ST4 במחיר של 3000₪...)
ebay007
28-10-2014, 17:06:25
אני לא הייתי קונה שום דבר מהאתר יד2. לך תדע מי המוכר ומה הוא מוכר לך. זה לא כמו לקנות ממישהו בפורום שעצם זה שהוא בפורום מראה שהוא "יותר" מהמסיע הממוצע.
והEXO זה רכב נוראי. לא הייתי לוקח גם אם היו נותנים לי בחינם. צריך לפרק שני ברגים רק כדי להגיע לסוללה, ו16 בשביל להוריד את הרולקייג'.
Alonjp
28-10-2014, 17:39:52
לגבי הרכב אין לי מושג אז אני פשוט סומך עליך.
לגבי האתר, תתפלא אבל רוב מי שמפרסם פה מפרסם גם ביד-2..
moshet
28-10-2014, 18:22:04
אלון, בתחביב הזה אין סוף...אם הייתי פותח אשכול חדש ושואל על ST/MT כנראה שהייתי מסיים עם המלצה לרכב יותר טוב ויקר
מצד שני, את התקציב לא קיבלנו בהר סיני...אפשר להתגמש בגבול הטעם הטוב.
אתה מדבר על חריגה של 70% בתקציב ! זה הרבה מאוד, ולא מדובר על שקלים בודדים.
ונגיד וחרגנו מהתקציב (כנראה שגם ישנו כמה לילות מחוץ לבית כי בת הזוג שמעה על החריגה והחליפה את הצילינדר של הכניסה בבית כאות מחאה :)) מה קיבלנו בתמורה? שוק שבו נוכל למכור את הרכב ?! תוכל בבקשה לפרט יותר מדוע לדעתך החריגה מצדיקה?
תודה רבה !
רן ענבר
28-10-2014, 22:16:25
תוכל בבקשה לפרט יותר מדוע לדעתך החריגה מצדיקה?
אני לא יודע לגבי אחוזים ולפי מה נעשה החישוב...
בקניית ST/MT4 מחו"ל ניתן לקבל רכב ב 2200 ש"ח [לא בדקתי אני מאמין לבדיקה המפורטת של אלון]
כנראה שאין לנו ספק או וויכוח על כך של רכב 1/8 יש מהירות וביצועים טובים בהרבה מרכב 1/10
לדעתי רכב 1/10 ייצור חוסר סיפוק אחרי שלב מסויים בעוד שברכב 1/8 תרגיש "וואו" ואת זה שעדיין לא הגעת למקסימום של הרכב אחרי זמן ממושך.
זה התמצית.
אם רוצים לרדת לרזולוציה נמוכה יותר צריך זכור שלרכב גדול יותר סוללות גדולות ויקרות יותר וגם מטען... וכן תיקון כל שבר/תקלה יעלו יותר ביוקר מברכב קטן.
לטעמי גם כשמשקללים הכול יחד רכב 1/8 ייתן יותר משיעור ההפרש.
רן ענבר
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.