צפייה בגרסה מלאה : עזרה! בעיה במנועי DA 100 אשמח מאוד לעזרה !
nir-3D
01-11-2014, 16:38:53
לאחרונה נתקלתי פעמיים בהפרש של חצי שנה בארך בתופעה מוזרה עם המנוע DA100, פתאום במהלך טיסה בלי סימנים מקדימים המנוע עולה לפול ונתקע שם ללא שליטה במצערת, מה שנותר לי הוא לעשות הקפות באוויר עד שנגמר הדלק ולנחות בשלום, הסרוו גז נראה תקין מכל הבחנות, לא נראה שהוא מקור הבעיה, אבל אני לא ממהר לשלול זאת, הייתי רוצה לשמוע אולי יש פה מישהו שנתקל בתופעה הזאת בעבר או שאולי יוכל להעלות רעיונות שיכולות להיות הגורם לתקלה.
תודה ושבוע טוב!
ניר מזור
asafsee
01-11-2014, 16:53:13
וכאשר אתה נוחת, מתדלק מניע והכל תקין?!
לי בעבר קרה במנוע בנזין, בקרבורטור, הבוקר שתופס את הפרפרית השתחרר מעט וגרם לתקיעת הפרפרית ועי כך בסלד גבוהה.
תבדוק אם אצלך המקרה זהה
flatspin
01-11-2014, 17:39:44
מבלי להיכנס לסיבה בגללה אירעה התקלה, ובדיוק כדי לאפשר יכולת נחיתה מהירה, ללא צורך לשרוף את הדלק באויר, יש להתקין בטיסנים המונעים במנועי בנזין, Kill Switch. אתה מביא את הטיסן לגובה ומיקום נוח לנחיתה בקאט, משבית את פעולת המנוע באמצעות השלט, ונוחת בנוחיות ללא תקלות.
לפעמים, מסיבה זו או אחרת, מתברר לך פתאום, בעוד הטיסן באויר, שהסרק גבוה מידי ואינך יכול להנחית את הטיסן. זו סיבה נוספת להתקנת ה-Kill Switch.
nir-3D
01-11-2014, 22:56:20
היי flatspin
תודה, אבל זו לא הבעיה שלי איך לנחות, אני רוצה לפתור את התקלה שהיא, שהמנוע מכל מצב במצערת, פשוט יפתח פול מנוע ויתקע על פולל בלי שליטה במנוע, אשמח עם מי שמבין במנועים יוכל לתת תשובה ופתרון לבעיה, או יותר טוב עם יהיה פה אפילו מישהו עם ניסיון באותה תקלה.
אסף : את הפתרון שלך לא ממש הבנתי, תוכל להסביר זאת שוב בבקשה והפעם שאבין.
תודה מראש
ניר מזור
edgarfov
02-11-2014, 07:21:56
בתוך פתח יניקת אוויר של הקרבורטור יש שני אלמנטים נראים לעין וקלים לבחינה , הפרפרים שהם דיסקיות המתכת שאחת מאוד בולטת ואתה מכיר היא של הצו'ק
השניה פנימית צריך זווית צפיה ישירה , והיא של המצערת (הגז) תבדוק חופשים, יתכן והפרפר הזה משוחרר מהמוט שאחראי עליו ידית המצערת.
א.
TazmanianDevil
02-11-2014, 12:17:43
סרוו ניר.
לפני שאתה מחליף קארבוראטור ופרפר ונכנס למעיי המנוע תחליף סרוו ותראה אם התופעה ממשיכה או לטובתך אף חולפת.
אתה גם לא צריך לעלות לאוויר. פשוט תרכיב את הטיסן ותניע אותו ואת הבדיקה תעשה על הקרקע.
דרך אגב, איפה ממוקם הסרוו ?
בתוך הקאול ליד המנוע או על הצלע אש בתוך הגוף ?
nir-3D
02-11-2014, 15:24:48
קודם כל תודה על העזרה, יש לציין שזה לא קורה בכול טיסה זה קרה פעם אחת ואז שוב פעם אחרי 5 טיסות בארך, ככה שאם לא יקרה כלום זה לאב דבקה כי פתרתי את הבעיה, ואז יכול להיות שהתקלה עוד קיימת, אני מעדיך לגעת בכל הנקודות שיכולות לגרום לתקלה, אני בהחלת אתחיל בהחלפת הסרוו זה גם מה שחשבתי לעשות בכל מקרה, למרות שהסרוו עושה רושם טוב, לא נראה שהוא מהווה בעיה.
edgarfov - עם וזו הבעיה, אז קשה לי למצוא את ההגיות בשטח, למה חצי טיסה הוא עבד טוב ופתאום הוא עלה לפול גז ונתקע שם, בפתרון שאתה העלתה, זה נשמע כאילו זה היה צריך לגמגם מההתחלה או אם הוא השתחרר בזמן טיסה זה הוא היה צריך להסגר ולהיפתח לפי התנודות של המטוס ואף לשנות את עוצמת המנוע בלי שליטה, במקרה שלי הוא עלה בצורה מדוייקת לפול ונשאר שם ללא זייף, אני מעלה את הסוגיה הזאת כדי לנסות להגיע לפתרון הכי אגיוני בלי השארות!
תודה רבה
ניר מזור
TazmanianDevil
02-11-2014, 17:01:46
חא ענית לי על השאלה ״איפה הסרוו מצערת ממוקם ?״
תקלה מהסוג שאתה מתאר מאוד שכיחה כאשר יש תקלה בסרוו עצמו ולאו דווקא בחיווט.
nir-3D
02-11-2014, 17:44:28
צודק, הסרוו ממקום בין המיכל דלק למנוע בקו ישיר עם המצערת של המנוע.
edgarfov
02-11-2014, 19:40:00
קודם כל תודה על העזרה, יש לציין שזה לא קורה בכול טיסה זה קרה פעם אחת ואז שוב פעם אחרי 5 טיסות בארך, ככה שאם לא יקרה כלום זה לאב דבקה כי פתרתי את הבעיה, ואז יכול להיות שהתקלה עוד קיימת, אני מעדיך לגעת בכל הנקודות שיכולות לגרום לתקלה, אני בהחלת אתחיל בהחלפת הסרוו זה גם מה שחשבתי לעשות בכל מקרה, למרות שהסרוו עושה רושם טוב, לא נראה שהוא מהווה בעיה.
edgarfov - עם וזו הבעיה, אז קשה לי למצוא את ההגיות בשטח, למה חצי טיסה הוא עבד טוב ופתאום הוא עלה לפול גז ונתקע שם, בפתרון שאתה העלתה, זה נשמע כאילו זה היה צריך לגמגם מההתחלה או אם הוא השתחרר בזמן טיסה זה הוא היה צריך להסגר ולהיפתח לפי התנודות של המטוס ואף לשנות את עוצמת המנוע בלי שליטה, במקרה שלי הוא עלה בצורה מדוייקת לפול ונשאר שם ללא זייף, אני מעלה את הסוגיה הזאת כדי לנסות להגיע לפתרון הכי אגיוני בלי השארות!
תודה רבה
ניר מזור
1. קל לבדוק קרבורטור ,
2. בשרשרת הפיקוד התקלה יכולה אפילו להתחיל מהשלט..מופרך ככל שזה ישמע ,ראיתי גם תקלות כאלו. אם איזה שלט אתה עובד?
nir-3D
02-11-2014, 19:49:58
פוטאבה 9C, השלט מפעיל עוד 4 טיסנים ורחפנים אחרים לא נראה לי שיש סיבה שהשלט הוא הבעיה, אני התחיל בהחלפת הסרוו משם לקורברטור אני יעבור על הכול!
תודה !
merkur
02-11-2014, 22:44:03
ניר,
בדקת שאין נעילה מכאנית (גם במצב של פייל-סייף במקלט)?
Sent from my iPhone using Tapatalk
edgarfov
02-11-2014, 23:37:50
יש שליטה, המנוע נשאר תקוע בסלד מלא אם הבנתי נכון.
איזה סרוו יש לך למצערת?
haimbz
04-11-2014, 00:44:45
בשביל לא להרוס את הסרוו של הגז אמרו לי לשים מגן סרוו.
במכוניות שלי זה נמצא על ההגה וזה שומר לי על הסרוו שלא יהרס כשהאוטו מקבל מכה אחרי קפיצה
קורים לזה באנגלית סרוו סייבר אני ינסה את זה אחרי שיתקנו לי את המנוע של התיסן בנתיים הבחור שמתקן לי תמנוע אמר שזה עובד טוב
ofir181
13-11-2014, 19:33:09
הבעיה לדעתי היא בשם של המנוע DA
חוץ מה50 לא יצא שום דבר טוב
זה ממש לא נכון מה שאתה אומר.
בדרך כלל מה שקובעה עם המנועה יעבוד טוב זה ההרצה שעושים למנוע.
ומה שרשמת "שרק ה50 של da הוא טוב" אז מנוע da100 זה 2 מנועי da50 רק הגוף שונה. זה אותו בוחנה אותו צילינדר...
יש לי כרגע מנוע da120 שעובד מצויין היה מנוע da100 שזה המנוע הכי טוב שהיה לי מכול המנועים הבעיה היחידה שלו זה הכח, לכן הוא הוחלף ל120.
AdiRVaknin
04-12-2014, 21:55:13
ofir181 שטויות במיץ עגבניות... מניסיון אחד המנועים היותר אמינים וטובים בשוק..
ניר נשמע כאילו הבעיה היא בסרוו.. קרה לי פעם ב50CC שהוא היה קופץ שן ונתפס, הסרוו מטאל גיר?
gabby malach
05-12-2014, 08:02:25
תבדוק את מיכל הדלק
את צינורות הטיגון עים הם גמישות
במרחקים הנכונים
ובנוסף את האטם של המיכל עים שומר לחץ ולא קימת בריחה של אוויר
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.