PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! רחפן F450 מבוסס נאזה לא עומד במקום

orikarmi
15-11-2014, 19:58:02
שלום לכולם
יש לי בעיה שצצה לאחרונה...
מרגע שהתקנתי גימבל ברשלס הרחפן התחיל לעשות בעיות... הכוונה היא שאני שם את הרחפן במוד GPS הוא לא מצליח לשמור על מיקום.
יש לי קליטה לווינים מעולה אבל שאני מנסה להעמיד אותו במקום הוא כל הזמן גולש לצדדים...

מה יכולהל היות הבעיה? איך אפשר לפתור את זה ולאזן אותו?
תודה
אורי

asafsee
15-11-2014, 20:12:34
אתה טוען שזה החל מאז חיבור הגימבל.
יתכן שיש השראה חשמלית על מערכת הנאזה, בין אם בקרבה פיזית או דרך חיבורי המתח.
נסה לשלול את התופעה עי חיבור לשני מערכות חשמל נפרדות או הזזה פיזית לאזור אחר ברחפן

elim55
15-11-2014, 20:17:42
בדוק איזון.

orikarmi
15-11-2014, 20:29:08
לגבי השראה חשמלית - אומנם התקנתי את הגימבל אבל לא חיברתי אותו לחשמל כלל. רק תוספת משקל.

בנוגע לאיזון - איך אפשר לבדוק? מן שהרחפן לא מאוזן... יש את הגימבל שתלוי מקדימה כך שמן הסתם יש יותר משקל מקדימה.
אבל הרחפן גולש לרוב אחורנית

Barak Nevo
15-11-2014, 20:43:01
שים את הסוללה קצת אחורה

AvivT
16-11-2014, 10:32:08
בנוגע לאיזון - איך אפשר לבדוק? מן שהרחפן לא מאוזן... יש את הגימבל שתלוי מקדימה כך שמן הסתם יש יותר משקל מקדימה.

זה שיש לך גימבל לא אומר שמותר לרחפן להיות לא מאוזן. הרחפן תמיד צריך להיות מאוזן בכל הצירים: קדימה-אחורה ושמאלה-ימינה.
הבדיקה היא פשוטה - תרים אותו עם שתי אצבעות בדיוק באמצע הרחפן. פעם אחת בשביל לבדוק איזון קדימה-אחורה (ציר ה pitch), ואז תחליף את מיקום האצבעות ותבדוק איזון שמאלה-ימינה (ציר ה roll).
במידה והרחפן לא מאוזן, מזיזים רכיבים על הרחפן כדי להביא אותו לאיזון (הסוללה היא הרכיב הכי כבד בד"כ ולכן קל להזיז אותה ולקבל תוצאות איזון טוב יותר).
לא צריך להיות פרפקציוניסט בנושא, הנאזה תתמודד גם אם הרחפן לא יהיה מאוזן 100%. אבל אם הוספת גימבל ולא עשית כלום בשביל לאזן אותו, אז ללא ספק צפה לבעיות בשמירת מיקום.

elim55
16-11-2014, 10:38:58
תעביר קו דימיוני בין 2 צירי מנועים אלכסוניים ונקודת מרכז כובד היא נקודת המפגש של הקוים .
כל הזזה של מרכז הכובד גורם לאי יציבות של הרחפן וצריכת זרם גבוהה יותר של המנועים לתיקון.
שחק עם מיקום הסוללה על מנת לקבל את מרכז הכובד הנכון.