צפייה בגרסה מלאה : עזרה! תופעה מוזרה בסרוואים של SAVOX על 30CC
אהלן,
על ה30סמק שלי מותקנים כחמישה סרוואים של סאבוקס, מסוג 0251mg.
http://www.savoxusa.com/Savox_SC0251MG_Digital_Servo_p/savsc0251mg.htm
אני מטיס עם מערכת אורורה 9 ומקלט אופטימה 9 של הייטק, סוללת LiFe 6,6 וולט של hobbico 3200 מיליאמפר חדשה.
בכל אותם סרוואים של סאבוקס, מופיעה אותה הבעיה-הסרוואים נתקעים אלקטרונית, ולא מכנית(פורקו ונבדקו). נתקעים לפרקי זמן קצרים ומשתחררים,
ורוב הזמן פשוט לא עובדים חלק אלא עם קפיצות.
התופעה כאמור מופיעה בכל הסרוואים מהדגם הנ''ל של סאבוקס, ובנוסף נבדקו אותם סרוואים חדשים מהקופסה והבעיה הופיעה(עד כה 7 סרוואים בעיתיים)
הבעיה חוזרת עם מקלטים אחרים של הייטק(נבדק רק עם הייטק), נבדק עם שלט אחר, סוללה אחרת, ללא מאריכים, ללא מפסק באמצע וכל סרוו בנפרד ולא נמצאו תחת עומס, וכמובן ווידאתי שהBIND בסדר.
כמובן שהבעיה מופיעה גם כאשר הכל מחובר על הטיסן. סרוואים אחרים עובדים בסדר. הסרוואים נבדקו גם בטסטר, וגם החיבורים של הסוללה למקלט וכו' נבדקו.
מה דעתכם?
תודה רבה ושבוע טוב.
רן ענבר
06-12-2014, 14:20:47
סרוואים של סאובוקס ידועים בצריכת הזרם הגבוהה שלהם.
לפעמים כשסרוו פועל תחת עומס הוא צורך עוד יותר זרם מבדרך כלל.
ייתכן וכאשר סרוו אחד או יותר פועל הוא מפיל לחלקיק שניה את המתח למקלט דבר שיוצר נתק/תקלת תקשורת
לפעמים ניתן להוסיף קבל אלקטרוליטי באחד הערוצים הפנויים וזה מספיק... ולפעמים צריך BEC חיצוני.
אתה מכיר את המוצרים האלו או צריך קישור?
רן ענבר
ilanmor
06-12-2014, 14:54:08
טוב זה מאד פשוט
תחבר סוללה עד 35V ישירות לשקע SPC במקלט זה רק עבור ON OFF
את סוללת ה LIFE תחבר לשקע BAT גם הוא במקלט והכל יסתדר
קח בחשבון שתצטרך להוסיף רק עוד מפסק לסוללה החדשה אם תשים 500MAH רק עבור ה ON OFF תצטרך להטעין פעם בחודשיים או שלושה חודשים
בהצלחה
אילן
סרוואים של סאובוקס ידועים בצריכת הזרם הגבוהה שלהם.
לפעמים כשסרוו פועל תחת עומס הוא צורך עוד יותר זרם מבדרך כלל.
ייתכן וכאשר סרוו אחד או יותר פועל הוא מפיל לחלקיק שניה את המתח למקלט דבר שיוצר נתק/תקלת תקשורת
לפעמים ניתן להוסיף קבל אלקטרוליטי באחד הערוצים הפנויים וזה מספיק... ולפעמים צריך BEC חיצוני.
אתה מכיר את המוצרים האלו או צריך קישור?
רן ענבר
קבל אלקטרוני אכן נוסה, ולצערי לא עזר.
בנוסף, המתח לא יורד באופן חריג, גם כאשר פועלים כמה סרוואים יחדיו.
לא יורד מתחת ל-6.2V. וכאמור, הכל נבדק גם לא תחת עומס.
טוב זה מאד פשוט
תחבר סוללה עד 35V ישירות לשקע SPC במקלט זה רק עבור ON OFF
את סוללת ה LIFE תחבר לשקע BAT גם הוא במקלט והכל יסתדר
קח בחשבון שתצטרך להוסיף רק עוד מפסק לסוללה החדשה אם תשים 500MAH רק עבור ה ON OFF תצטרך להטעין פעם בחודשיים או שלושה חודשים
בהצלחה
אילן
למה להשתמש בSPC? הרי הוא מיועד לחשמליים.
איך זה יפתור את הבעיה?
תודה רבה חבר'ה.
TazmanianDevil
06-12-2014, 15:45:19
ניסית משדר אחר, כלומר פוטאבה או פירמה אחרת ?
וסוללת לייף לא צריכה לרדת מתחת ל-6.2 וולט.
edgarfov
06-12-2014, 20:28:32
ממליץ לך להיפטר מהרדיו הזה , מוקדם ככל האפשר.
הרומן שלי עם אורורה ארוכה ולא הגיונית. זאת השניה שלי כי קוויתי שהראשונה הייתה איזה פגם יצור... והיום הלכה לי האקסטרה 260. ומה שאתה מתאר מאוד חופף לכמה מיקרים אצלי
. הייתי צריך להקשיב לTAZ מזמן..
א.
edgarfov
07-12-2014, 00:12:30
בשני השלטים , גם הראשון וגם השני מסכי התיכנות החלו לתכנת את עצמם כולל לחיצה ספונטנית על THRUTLE LOCK או סתם נכנס להנאתו לטרימים.., איזה כיף לנסות לשחרר את זה עם איזה ארובאטי מרחף מעל הראש.. מומלץ.
(באחד זה קרה אחרי 200ש בשני גם בערך) בשני השלטים צרות החלו לבצבץ (בנוכחית עברתי 300 שעות ) , קפיאות זריזות של מערכת, "ביסים" קטנים בשמיים עד שניות של אימה פעם FAILSAFE עובד פעם לא.
האסימון נפל נפילה ארוכה כשעוד מטוסים סבלו גם. עד שהנוכחי פשוט נישתל באיזה תימרון פשוט אבל נמוך ובעיקר איטי. תירגול איימק השבוע עם מטוס אחר "רגע אין לי רדיו...אה חזר"
כל הסימנים המעידים היו וכל התרוצים (אנטנות...לווינין..מזלטים...מרגלין) היו שם גם. תקרא תפנים תיפטר מזה.
א.
amgad123
07-12-2014, 06:22:00
לי יש את השלט שנתיים עודלא נתקלתי בבעיות שציינתם , איפה אתם מטיסים? אולי יש שם הפרעות שמפריעות להייטק ואני מעדיף לא להטיס שם.
edgarfov
07-12-2014, 06:47:29
היו גם הפרעות בדרום אמגד. זוכר את עדי מאבד לרגע רדיו? זה קורה לכל אחד , הבעיה תוך כמה זמן המערכת חוזרת לשליטה. אצלי זה התארך עד לריצפה .
א.
MDreamer
07-12-2014, 07:15:26
מה ספק הכח של הסרווים שלך? סוללה נפרדת? Ubec?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
edgarfov
07-12-2014, 07:40:24
בחמישים סמק שתי סוללות שתי סוויצ'ים מחוברות במקביל למקלט. שנים עבד FLAWLESS , אגב החלפתי אותם בחדשות, שנתנו כבר כמה שעות טיסה- וכאן השבוע הוא טס מזלט עצמאי
כמה שניות יקרות בישרה אופקית בלי להיכנס לFAILSAFE ומשטחי היגוי קשים (שמר קוו...)
בשלושים אמנם סוללות ישנות שנה וחצי, יש שניים בלבד - אחד סרוו ואחד הצתה עבדו שנה וחצי FLAWLESS , נטענות היטב נפרקות לבדיקה נותנות אמפר יפה, אחרי הריסוק פרקתי אותן , כל אחת הצתה וסרוואים היה מספיק אמפר לעוד שתי טיסות לפחות (30 דק אווויר)
החודש האחרון בשני הטיסנים הורגש חוסר נוחות... ייחסתי את זה לשטח הרועש שלנו.
א.
cjg029
07-12-2014, 08:00:51
אילן, אתה בטוח שעד 35 וולט (נשמע גבוהה מידי) והאם המטרה רק לממתח את המקלט בלבד, כך שלא יהיה רגיש לנפילות המתח הרגעיות שהסווקס גורמים?
MDreamer
07-12-2014, 08:10:48
נסה לחבר להם סוללה ישירות. אולי הממתג שם מרעיש לך.
edgarfov
07-12-2014, 08:16:49
שני מטוסים שונים אותו רדיו. אגב על הריצפה הכל עבד, זה לא מתג
נכנס לFAILSAFE כלומר איבד תקשורת.
א.
MDreamer
07-12-2014, 08:53:27
זה יכול לקרות מהרעש של הממתג. נסה עם סוללה ישירות
gabby malach
07-12-2014, 10:51:36
תחליף שלט דחוף תעבור לפוטאבה ותוכל להטיס בראש שקט מנסיון שלי השלט המדובר לא משתמש בו להסיע מכונית
משך השנים שהוא רץ בשוק אין ספור תקלות שונות ומשונות שהתרחשו לאין ספור
אנשים ברחביי הארץ בקיצור לעובדות לא ניתן להתכחש
Himel
08-12-2014, 08:55:16
מנסיון אצלי על טיסן 30 סמק, עם אותה הבעיה סרוואים סוואקס, ועל הרצפה לסרוואים היה קפיצות והם נתקעו, לא משנה כמה מקלטים החלפנו, (טיסן של חבר), החלפנו סווראים סוללה הכל, וגם בנוסף עבדו לאט יותר ממה דהם אמורים.
ואז לשם הספורט אמרתי לו בוא ננסה את המערכת שלי (פוטאבה) , שמתי מקלט שלי, והכל עבד חלק ומהר.
חבר אחר שמטיס איתי היה לו את הבעיה שאדגר מתאר והשלט נכנס לתפריטים לבד ועשה מה שהוא רוצה.
אני ממש אבל ממש לא ממליץ על השלט הזה, ואפילו מתרחק ממנו כמו מאש, פעם הלך הטיסן וזה עוד מילא, אבל אם ינעל לכיוון שבוא יושבים החברים, זה כבר מסוכן בהרבה.
ilanmor
08-12-2014, 19:46:49
אל תשאל שאלות מיותרות
עשה מה שכתבתי ויהיה בסדר
אילן
ilanmor
08-12-2014, 19:48:43
:)
ilanmor
08-12-2014, 19:57:02
לכל "הידענים"
הרשו לי לייעץ לכם עצה חברית
אם אתם לא בטוחים במה שאתם אומרים נא לכתוב מראש "איני בטוח" אבל אתם ממש לא יודעים דבר על המערכת הזו
אני משתמש בה מהיום שיצאה לשוק האמריקאי וקראתי את החוברת כל יום וכן רשומה שם התופעה המדוברת וכן יש הסבר לחיבור SPC אני מטיס שני Giant + מסוק שאם אני מחבר את שווים אני מקבל כמעט 30,000 שקלים
אם לא הייתי בטוח במערכת הזו לא הייתי מתקרב אליה אני מבצע עדכונים שוטפים למערכת עצמה למודול ולמקלט ולא הייתה לי שום בעיה איתה
SPC לא קשור רק לחשמלי המתח הוא עד 35V כניסה למצב ON OFF בלבד וחיבור נוסף עד 6V לשקע BAT עבור מתח לסרוואים אצלי זה עובד יופי עם סוללת 6.6 אין קפיצות ואין תקיעות של הסרוואים גם אם מדובר "בזללנים"
קיים גם סרטון ביו טיוב המסביר את אופן פעולתו של רכיב זה מומלץ לראותו
אמת ייתכנו בעיות באספקת המתח לסרוואים ובאיכותם וגם מצב הסוללות אבל יש לבדוק כל מרכיב לגופו
אילן
עשיתי בדיקה גם עם spc.
אין הבדל לצערי.
אכן שוקל לעבור לפוטאבה.
תודה לכולם, ערב טוב.
edgarfov
08-12-2014, 21:12:13
לכל "הידענים"
הרשו לי לייעץ לכם עצה
אם אתם לא בטוחים במה שאתם אומרים נא לכתוב מראש "איני בטוח" אבל אתם ממש לא יודעים דבר על המערכת הזו
אני משתמש בה מהיום שיצאה לשוק האמריקאי וקראתי את החוברת כל יום וכן רשומה שם התופעה המדוברת וכן יש הסבר לחיבור SPC
לא קשור לחשמלי או לא המתח הוא עד 35V כניסה למצב ON OFF וחיבור נוסף עד 6V לשקע BAT עבור מתח לסרוואים
אז בבקשה שמרו על התגובות המעצבנות לכל אילו שלא מבינים דבר וחצי דבר ממערכת שלדעתי אחת הטובות בעולם והחדשה שלהם 9X אף טובה יותר
זהו עד כאן
אילן ! אין עליך , רק קיבלת מנוע עוד לא מצמץ וכבר החלפת לרינג באומן :p, עכשיו ברצינות, ההסבר המעורפל בחוברת על ה SPC הוא שזה מיועד לפיתוחים עתידיים שקשורים בטלמטריה של הייטק, ובין היתר הוא
משאיר את המקלט עובד ללא מעבר כוח לסרוואים עד 35 וולט.. נהדר. אם יש פאדיחות עם הסרוואים מזל שהמקלט עובד...
חרכתי שני שלטים כאלו. אהבתי אותם לא אכחיש. הם מ ח ר ב נ י ם ככל שהזמן עובר, . חבל על המטוסים שלך. עוד יותר חבל על אסון אם זה מתרסק על קהלץ.
ilanmor
08-12-2014, 22:14:34
נגמרו לי העצות חבל
ilanmor
08-12-2014, 22:28:45
עשיתי בדיקה גם עם spc.
אין הבדל לצערי.
אכן שוקל לעבור לפוטאבה.
תודה לכולם, ערב טוב.
חכה עם זה האם המערכת שלך מעודכנת לגירסא האחרונה?
האם אתה בטוח שאתה במצב Normal בשידור ולא במצב של Scan?
אל תוותר אני יודע שניתן לסדר את זה
אילן
TazmanianDevil
09-12-2014, 00:04:15
סתם אם משעמם לכם, יותר מ-400 עמודים על איך ולמה...http://www.flyinggiants.com/forums/showthread.php?t=39730
הכל שמועות עד שאתה נתקל בזה מצד ראשון ואז, אתה בבעיה כי כבר אין לך אמון במערכת, לא משנה מה תעשה ואיך תנסה לפתור את זה.
נכון, חלק מהשאלות והפתרונות התאורתיים הם אולי ספקולציות לגבי ה"למה" ו"מדוע" אבל עכשיו, לך תשכנע את המטיס, שכבר לא סומך על המערכת שלו,
ולא משנה איזו פירמה זו, להטיס את הטיסן או את הטיסנים שלו.
בסופו של דבר זה הכל בעניין של הטסה, ואם אתה לא סומך על הציוד שלך, ההטסה תראה בהתאם, ומהנאה היא תהפך לסיוט, של מתי...למה...ואיך.
להטיס, עושים את זה בחשק, בהנאה ובכיף.
לא טוב, לא הולכים עם הראש בקיר, אם יש לך את האפשרות...תעבור, אתה עושה את זה עם טיסן, מה הבעיה לעשות את זה גם עם שלט והיום, המחירים הם כמו טיסן ואולי גם פחות.
זה ה-2 אגורות שלי.
edgarfov
09-12-2014, 07:40:45
החכמולוג מדבר האם היה לך שלט כזה?
מה אתה שולח בן אדם לקנות שלט חדש?
הועלתה כאן סוגיה שאתה לא מבין בה וזה הפתרון שלך להחליף שלט?
יש לי הצעה עבורך תעבור להעיף עפיפונים
אתה לא קורא יותר מידי ..אה?
היו לי שניים כאלו.מעודכנים לגרסא אחרונה...אחכ לגרסה שפורומים זרים טענו שהיא טובה יותר...
וכן. ממליץ לעבור הלאה.
ואני מאוד אוהב עפיפונים.
edgarfov
09-12-2014, 07:55:48
גילוי נאות , בDX7 שלי שהוא בעצם JR עד היום פועל ללא רבב, הוא פשוט סוס עבודה ישן שפרש לגמלאות.
בלאי קיים לכל שלט. זמן עבודה\משדק\גימבלים כל אלו אחרי X שעות יזכו לכשל באישזהו שלב.
ושיהיה ברור , מאוד אהבתי את האורורה, מכוערת אבל נוחה ב ט ר ו ף, לא ראיתי כאלו אפשרויות תכנות נגישות ברורות כל כך.
וואלאק..קודם התעסקתי עם השלט\טיסנים אחכ ישבתי לדפדף קצת.. כבר כתבתי פה (או בPM) לפני שנים שעם השלט הזה נוצרו בעיות
ככל שהזמן התקדם. עזבו את המסך שנוגע בעצמו ומטייל בתפריטים..(סוטה!!) תקשורת עצמה לאורך זמן איכותה יורד. (פתאום ניתוק-פתאום סרוו קופץ)
השבת הזו עם עומס האנשים המטיילים, א ם לא הייתי מגיע למרכז השדה ,הטיסן\כמעט מטוס היה מפרק מישהו.
אני לא אהיה המליץ של עצמי על רמת תחזוקת הטיסנים שלי. יש לי אקסטרא קשישה כבר הרבה שנים טובות שעדיין נובחת באוויר. ועוד קשישים אחרים..
moti.salem.3
22-02-2015, 07:53:10
אין כמו futaba
edgarfov
22-02-2015, 08:29:54
חזרתי לJR .
א.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.