צפייה בגרסה מלאה : שאלה יש פה חרט או מכירים חרט טוב???
adibenbasat
16-12-2014, 22:34:43
יש לי מנוע כזה (בתמונה) ואני רוצה לשים לו פרופ..
אז יש שתי אפשרויות:
1. אדפטר שמתאים לעובי הציר (לא טוב לי).
2. יש לי prop drive (דומה לזה שבתמונה) שאני מעוניין לקבע אותו בצד השני של המנוע, כלומר שה-"X" אלומיניום יהיה בצד האחורי אותו אוכל לקבע לפיירוול,
הבעיה שאין הכנה לברגים באלומיניום וצריך לעשות את זה כך שהציר יהיה בדיוק במרכז, לכן צריך חרט.
עכשיו, משהו יכול לעזור לי עם זה..חרט.. או מכיר חרט שיכול לעשות עבודה כזו מדויקת?
תודה, אדי.
wind556
17-12-2014, 10:34:20
יותר זול לקנות מנוע חדש מאשר למסור עיבוד שבבי, ולדעתי תזדקק לCNC ולא למחרטה פשוטה
יותר פשוט למצוא קולט שקטן במעט מהמידה ולקדד אותו למידת הציר המדוייקת
adibenbasat
17-12-2014, 11:22:21
יותר זול לקנות מנוע חדש מאשר למסור עיבוד שבבי, ולדעתי תזדקק לCNC ולא למחרטה פשוטה
יותר פשוט למצוא קולט שקטן במעט מהמידה ולקדד אותו למידת הציר המדוייקת
1. אני אנסה בעצמי לפני שאקנה מנוע, אם לא ילך (גם אבדוק עלות אצל חרט) אקנה מנוע חדש.
2. אתה מתכוון לאדפטר? כי יש לי אדפטר שמתאים למנוע\ציר, אני לא מעוניין בפתרון הזה, רוצה את הציר בצד שני..
אולי תשמש באדפטר להרכיב את הפרופ על הציר ותרכיב את הצלב כתושבת מאחור? זה לא יפתור את הבעיה?
כי לצלב התושבת אין צורך במירכוז מדויק.
עריכה: המממ... ראיתי שזה יחליף את החלק המסתובב.
אולי יהיה פשוט יותר לבנות לו תושבת שתהפוך את הקדמית לאחורית. יש כאלו ב-HK.
adibenbasat
24-12-2014, 21:13:14
עדכון,
טוב, זה לקח כמה שעות..
השתמשתי בקליבר דיגיטלי, מדדתי טוב טוב וקדחתי חורים, נתתי את המנוע (במצב מפורק כמובן) לחבר שיש לו חרט בעבודה כדי שיבריז הברגות.
אז האמת שיצא מאוד מדויק, הציר די ממורכז, יתכן שחרט היה מצליח קצת יותר לדייק, אבל באמת ההבדל רק ברמת מיקרונים.
הפעלתי את המנוע עם פרופ 9 אניצ' (המיועד לו) ונראה כי אין ויברציות והכול מאוזן.
למערכת הזו אני שם סטאפ 8 תאים עם סל"ד מאוד גבוהה, לכו יש לי עדיין קצת חשש, אבל מקווה לטוב.
תודה לעונים:o
Boaz Barnea
25-12-2014, 16:21:45
אני רק שאלה
למה מנוע כזה שיש אצל היפני כרגע מנועים שיתאימו לך במחירים מצחיקים (למי שלא עוקב)
http://www.aircraft-world.com/en/p1010845-hp-zs4025#/pkl-part
adibenbasat
25-12-2014, 21:28:48
תשובה,
אני קונה מנוע לפי הצרכים שלי ולא לפי אלו שבמחיר מבצע או שמתאימים מבחינה טכנית אבל לא מתאימים לפי פרמטרים אחרים,
מעדיף לקנות את המנוע שהכי מתאים לצרכים שלי גם אם נדרשת התאמה טכנית.
המנוע שיש לי מתאים לי בול מבחינת פרמטרים, אז אין לו הכנה למתאם מצידו השני, מבחינתי זו לא סיבה לוותר..:rolleyes:
וחוצמז'ה, פחות כיף מה שבא בקלות..:o
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.