צפייה בגרסה מלאה : בעיית ARM בapm2.5 arducopter של אדי
mister_pong
23-12-2014, 13:42:05
שלום לכולם,
יש ברשותי את הarducopter 2.5 שקניתי מאדי
התצורה שלי היא קוואד בצורת H.
בקרי המהירות של turnigy 30A
השלט והמקלט של turnigy 9X
המקלט והשלט עבדו מצויין על קוואד קודם שלי.
לפי האתר http://code.google.com/p/arducopter/wiki/AC2_ESC ,עברתי על השלבים עד הכיול בקרי מהירות
התחלתי את הכיול האוטומטי של בקרי המהירות וזה עבד,כלומר בשלב הלפני אחרון יש לנסות להרים מצערת ולראות שכל המנועים עובדים ואכן הם עובדים
לאחר מכן,צריך לנתק את הבטריה ולחברה שוב ואז לנסות לעשות ARM ובזה אני לא מצליח.
אני שם את הסטיק השמאלי לצד ימין במשך 4 שניות וכלום לא קורה(=הלד האדום ממשיך להבהב)
קראתי שצריך קצת להוריד את הtrim של המצערת-ניסיתי לא עבד.
ניסיתי לכייל באופן ידני את הבקרים וגם לא עובד(למרות שאולי לא עשיתי את זה טוב)
דרך התוכנה במחשב הכל נראה טוב,הסטיקים עובדים כמו שצריך לכיוון שאני רוצה.
מה יכולה להיות הבעיה?
-אולי המקלט איכשהו זוכר את הפרמטרים של הקוואד הקודם שלי ולכן צריך לעשות איזשהו ריסט?
תודה
marikgl
23-12-2014, 13:50:26
יכול להיות שהחימוש נופל על הבדיקות המקדימות.
תחבר את המערכת למחשב (ללא הסוללה הראשית!!!) ותנסה לחמש. אתה אמור לקבל הודעה על הבעיה שלא נתנה לתהליך להסתיים.
בהצלחה!
mister_pong
23-12-2014, 19:59:15
קודם כל נזכרתי שלא הצלחתי לעשות את הcompass calibration טוב ,אז ניסיתי עוד הפעם אבל זה זרק לי שגיאה באמצע כל הסיבובים של הקוואד והייתי צריך להפעיל את התוכנה מחדש
ניסיתי עוד כמה פעמים ולא הצלחתי.
אני רואה על המסך שכתוב : Bad Gyro Health אולי זאת הבעיה?
עם חיבור בטריה הבקרי מהירות מאותחלים ואני מצריך להפעיל מנועים אבל עדיין לא לחמש אותם,גם לא דרך כבל וגם לא דרך סוללה.
kapkapon
23-12-2014, 20:07:46
ניסית לחמש את זה עם הסטיק הימני? לי הייתה אותה בעייה אחרי שדרוג קושחה של השלט ואז גיליתי שהתחלפו לי הסטיקים.
hatul
23-12-2014, 20:36:47
היתה לי כזו בעיה ואני לא זוכר את הפתרון במדוייק.
חלקה מהפתרון היה לפסוח על בדיקות מקדימות לפני דריכת הלוח (שנכשלו לאחר העדכון גירסה)
http://copter.ardupilot.com/wiki/prearm_safety_check/
אתה יכול לוותר על כל הבדיקות או חלקן
yuvalko
23-12-2014, 20:49:35
או שנשרף לך הנגד 3.3 וולט או שיש לך רמקול קרוב מידי ללוח( אולי זמזם) תנסה לבודד קצת את הלוח, תנתק פרופים, חבר סוללה, חבר למחשב ותנסה לחמש שזה מחובר למחשב ב mp. שם הוא יכתוב לך מה הבעיה.
mister_pong
23-12-2014, 21:58:30
-הסטיק עובד מצויין.
-ניסיתי לוותר על כמה בדיקות,וגם שמתי ב disabled את התנאי לחימוש בלי הבדיקות
אז חפרתי קצת באינטרנט וראיתי שיש בעיה ידועה בapm שנשרף הנגד של ה-3.3 .מדדתי את המתח על שתי הרגליים הקיצוניות ב IC2 וראיתי שיש לי 4.85V מה שאומר שהוא שרוף.
ראיתי גם שיש הבדלי גרסאות שנצרבות על הבורד,אני צורב את 3.2 ויש כאלה שאומרים שגרסה 2.9 עובדת טוב.
מה שכן אומר לי שהנגד נשרף זה שאני לא רואה בMP תזוזה על המסך כאשר אני מזיז את הבורד,רק הYAW וה-ALT עובדים וזה עבד בהתחלה וכנראה מחיבורים של הבטריה והGPS זה שרף את זה וכל הכיולים שניסיתי לעשות.
אני אדבר עם אדי לדעת איך ולמה,אבל מה מבטיח לי שאני אחליף את הנגד הזה וזה לא יישרף עוד הפעם?
enayim
23-12-2014, 21:59:11
לא יותר פשוט לשאול את המומחה?....אדי.
yaakov4785
24-12-2014, 06:12:15
בהגדרות בmission planner תיכנס לfull list
ואז בarming check תשנה מ 1ל 0
yuvalko
24-12-2014, 08:39:29
אם נשרף הנגד יש תיקון יחסית פשוט אבל מצריך ידע בהלחמה עדינה. הלוחות החדשים מכילים קבל שמונע מהנגד הזה להשרף במקרה של ירידת מתח פתאומית. בגלל זה חשוב לא לחבר את הלוח למחשב ללא שיש לו כבר הזנה מהבטריה אלא אם הוא לבד. בלי מקלט, בלי gps ובטח בלי טלמטריה.
mister_pong
24-12-2014, 11:52:49
יעקב: זה כבר על 0
יובל: לפי מה שאתה אומר,אם יש לי לוח ישן אז עדיף כבר אחרי התיקון של הנגד לחבר גם קבל(100uf,16V-יש סרטון ביו טיוב) בשביל למנוע עוד הפעם שהוא יישרף.
בנוסף לא לחבר את הלוח למחשב עם עוד דברים,רק את הלוח לבד למחשב???
בתוכנה MP נדרש לעשות כיול של הGPS לכן גם הGPS צריך להיות מחובר ללוח,ואז צריך לסובב את הלוח והGPS לכל הכיוונים,360 מעלות,אז איך אני עושה את זה מבלי לשרוף אותו עוד הפעם(זה מה שקרה כנראה עכשיו שסובבתי אותו וחוטים קצת יצאו והמגע לא היה טוב ושרף את הנגד)
mister_pong
24-12-2014, 14:59:59
נפתר!!! :) תודה אדי!
הייתי היום אצל אדי והוא הלחים לי regulator חדש ,חיברתי לתוכנה ועדיין היה הודעה של bad gyeo health אבל אחרי חיבור המקלט(לא תחת מתח!) כיילתי את השלט וההודעה נעלמה והצלחתי לחמש :D
מה שעדיין לא הצלחתי זה להשלים את הכיול של הlive compass ,אני עובר על כל הכיוונים ב360 מעלות וזה כל הזמן אומר שחסר לו נתונים בשני צירים ואז אחרי שהוא עובר 1000 נקודות דגימה הוא מעלים את הכל וזה נתקע.
האם חשוב לעשות את הכיול הזה?
mister_pong
24-12-2014, 15:20:10
הצלחתי גם לעשות את הכיול של live compass.
אני שם לב שההודעה של ה bad gryo health חוזרת ובאה למרות שבתוכנה אני רואה שהחיישנים מגיבים.
אמשיך לעדכן בהמשך.
SUB-ZIRO
05-01-2015, 23:07:29
מהנסיון שלי אם מופיעה לך השגיאה הזאת תעשה כך ותעלם לך השגיאה תדליק שלט תניח את הרחפן חבר סוללה בלי להזיז את הרחפן בידיים(לא משנה אם הוא זז קצת כשמחברים סוללהותדרוך את הרחפן השגיאה תעלם בודאי
אשמח מאוד אם תעדכן שעזר לך
mister_pong
06-01-2015, 00:00:28
כך עשיתי בעיקרון
יותר לא מופיעה ההודעה.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.