צפייה בגרסה מלאה : שאלה זליגת שידור ב5.8
Magneto
24-12-2014, 10:06:05
לאחר כמה טיסות FPV מהנות נתקלתי פעמיים בבעית שידור קליטה.
בפעם הראשונה מישהו אחר שהטיס קרוב אלי קלט את האות וידאו שלי.
אני משתמש במשדר 600mw ואנטנת LHCP.
מי שקלט את האות שלי השתמש באנטנה רגילה והיה לו משדר 250,
אז הגיוני שהאות שלי גבר על שלו, אבל עדיין מוזר
בפעם השנייה אני קיבלתי אות של מישהו אחר שהטיס באזור אחר ולו יש אנטנת RHCP ומשדר גם של 600mw.
הייתי תחת הרושם שאנטנת LHCP לא תוכל לקלוט אות מ -RHCP
מישהו אחר נתקל בתופעה כזו?
מה הדרך למנוע מצבים כאלו בעתיד?
האם אנחנו כאילו חוזרים לימים של 72mhz שצריך לוודא מספר גביש? :-)
או ערוץ במקרה זה?
תודה לעוזרים
AvivT
24-12-2014, 13:04:45
הניסיון שלי הוא מקסימום 4 מטיסים בתדרים שונים בתחום ה 5.8G. אבל עדיין סבלנו מהפרעות לפעמים, אם מטיס אחד התקרב יותר מדי לחבורה.
אין הרבה מה לעשות במקרה הזה. למקלטים והמשדרים שאנחנו משתמשים בהם יש פילטור גרוע ביותר ולכן אתה צודק שיש זליגה של אותות גם אם משתמשים בתדרים שכביכול נמצאים מאוד רחוק זה מזה.
הפתרון היחיד שאני מכיר הוא הפרדה פיזית. מחליטים שממריאים ונוחתים רחוק מאיפה שיושבים המטיסים, ולא מטיסים את הרחפנים קרוב למקלטים כדי לא לדרוס אחד לשני את השידור.
אבל בהחלט חייבים לוודא תדרים כדי שלפחות לא יהיו שני מטיסים בדיוק על אותו תדר. לכל משדר ומקלט יש היום לפחות 8 ערוצים, אם לא 32.
מה שכן, עדיין חייבים לעשות ניסוי בבחירת התדרים, כי גם תדרים שעל הנייר רחוקים זה מזה, יכולים להפריע זה לזה.
Magneto
24-12-2014, 14:34:47
קצת מלחיץ הנושא הזה , במיוחד כאשר אתה מטיס רחוק ולא יודע אם מישהו אחר מטיס באזור .
כיצד מחליפים ערוצים במשדר?
בחלק מהמשדרים והמקלטים בתדר 2.4 יש משהו שנקרא Frequency hopping , דבר זה מאפשר למספר רב של מטיסים להטיס אחד ליד השני ללא הפרעה , אני מניח שזה עדיין לא בשימוש ב 5.8
AmitB
24-12-2014, 14:58:07
קצת מלחיץ הנושא הזה , במיוחד כאשר אתה מטיס רחוק ולא יודע אם מישהו אחר מטיס באזור .
אנטנה כיוונית בתחנת הקרקע פותרת את הבעיה חלקית (בהנחה שהיא מכוונת לטיסן שלך ולא לטיסן המפריע)
כיצד מחליפים ערוצים במשדר?
בחלק מהמשדרים והמקלטים בתדר 2.4 יש משהו שנקרא Frequency hopping , דבר זה מאפשר למספר רב של מטיסים להטיס אחד ליד השני ללא הפרעה , אני מניח שזה עדיין לא בשימוש ב 5.8
במשדרי הוידאו שמשתמשים ל FPV חובבני אין Frequency hopping באף אחד מתחומי התדרים.
Frequency hopping ב 2.4 קיים לשלטים, אבל משדרים ומקלטי וידאו בתחום הזה עובדים ללא frequency hopping, ככל הידוע לי.
(גם אם היה - Frequency hopping לא בא לטפל בבעיה שמתוארת כאן, זה היה נותן למשל למספר מטיסים להטיס יחד בלי לנהל "דף ערוצים" בצורה ידנית, אבל עדיין אם מישהו היה נוחת ליד מקלט של מישהו אחר, אותו מקלט היה נחסם)
Magneto
24-12-2014, 17:22:31
הבנתי , תודה
rotemshan
02-05-2015, 11:38:29
איך מחליפים ערוץ במשדר immersionrc 600mv?
sevet
02-05-2015, 14:28:46
הסירטון הבא נותן טיפים טובים לוידאו בריבוי מטיסים, נראה לי אחד הטיפים החשובים הוא לחבר את האודיו למינוס:
http://youtu.be/gsdLa9aUaJs
AmitB
04-05-2015, 11:39:04
תמיד ידעתי שביבנה עושים דברים טובים :D
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.