צפייה בגרסה מלאה : עזרה! הטענת סוללות lipo בזמן הקצר ביותר
FaithfulBurger
13-01-2015, 20:53:47
היי אז ככה,
יש לי ארבע בטריות lipo 7.4v 500mAh.
אני רוצה להטעין אותן בכמה שפחות זמן.
הבנתי שיש כל מיני מטענים חכמים כאלה שיכולים להתחבר למלא בטריות ולהפסיק את ההטענה ברגע שהסוללה מלאה וכל מיני דברים כאלה.
הסתכלתי באינטרנט ומצאתי שני מטענים שנראים לי טובים ומתאימים לתקציב שלי (אני לא מתכוון 200 שקל על מטען)
אחד זה http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__5548__IMAX_B6_50W_5A_Charger_Discharger_1_6_Cell s_GENUINE_.html: iMax B6
השני זה http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7028__Turnigy_Accucel_6_50W_6A_Balancer_Charger_ w_Accessories.html :Turnigy Accucel
עכשיו רציתי לדעת, ותדברו איתי פשוט כי אני לא מבין בנושא הזה אני חדש בתחום,
רציתי לדעת האם יש אפשרות לחבר מספר בטריות ביחד למטען וככה להטעין את כל הבטריות יותר מהר? (גם אם זה לא את כל הארבעה)
או שאין לי דרך להימלט מלחכות שעה וחצי ארבע פעמים בשביל כל הבטריות?
ומה אתם אומרים על המטענים האלה?
yuvalko
13-01-2015, 21:02:08
לבטריות האלה ספציפית כל אחד מהמטענים יכולים להטעין במקביל( לא בטור) בלי בעיה. צריך לוח הטענה מקבילי, לחבר את הארבעה שכולן באותו מצב. לשים מתח של 2 תאים וזרם של 2 אמפר.
FaithfulBurger
13-01-2015, 21:09:54
לבטריות האלה ספציפית כל אחד מהמטענים יכולים להטעין במקביל( לא בטור) בלי בעיה. צריך לוח הטענה מקבילי, לחבר את הארבעה שכולן באותו מצב. לשים מתח של 2 תאים וזרם של 2 אמפר.
רגע ואני חייב לקנות גם את הלוח המקביל? אי אפשר פשוט לחבר כמה בטריות למטען באופן ישיר?
ואם אי אפשר, יש לך מושג אולי כמה זמן לוקח להטעין בטרייה אחת בכל אחד מהמטענים?
רן ענבר
13-01-2015, 21:14:17
תקרא את המאמר הבא:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?74029-%E8%F2%E9%F0%FA-%F1%E5%EC%EC%E5%FA-%EC%E9%F4%E5-%E1%E8%E5%F8-%E1%EE%F7%E1%E9%EC-%E1%E8%E9%E7%E5%FA-%E5%F2%E5%E3
רן ענבר
FaithfulBurger
13-01-2015, 21:24:25
תקרא את המאמר הבא:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?74029-%E8%F2%E9%F0%FA-%F1%E5%EC%EC%E5%FA-%EC%E9%F4%E5-%E1%E8%E5%F8-%E1%EE%F7%E1%E9%EC-%E1%E8%E9%E7%E5%FA-%E5%F2%E5%E3
רן ענבר
זה ארוך xD
אני בסך הכל רוצה לדעת האם אני יכול לחבר את הבטריות שלי באופן ישיר למטען או לא? (ושאני אוכל להשתמש בבטריות בעתיד בלי שהן יהרסו)
וכמה זמן לוקח להטעין כל בטרייה?...
רן ענבר
13-01-2015, 21:33:49
כן.
זה ארוך.
יש הרבה הסברים והרבה סייגים לפני שמתחכמים עם סוללות ליפו.
אם אתה עצלן... אז תטעין את הסוללות לאט ובזהירות כדי שחלילה לא יקרו תקלות
אני במקומך הייתי מוותר על העצלות,קורא, לומד טיםה ומחליט מתוך ידע והבנה.
רן ענבר
סאונד בראש
14-01-2015, 05:42:28
איזה קונקטור יש על הסוללות ? קישור או תמונה
אילו סוללות יש לך , קישור או תמונה לנתונים של הסוללה
FaithfulBurger
14-01-2015, 10:41:54
איזה קונקטור יש על הסוללות ? קישור או תמונה
אילו סוללות יש לך , קישור או תמונה לנתונים של הסוללה
http://www.gearbest.com/rc-quadcopters-parts/pp_118682.html
הנה זאת הבטרייה שלי.
תגיד לי אם צריך לשלוח עוד משהו
wind556
14-01-2015, 13:06:58
נתחיל מההתחלה:
המטען הראשון (הכחול) לא טוב
המטען השני (השחור) מצויין
קח בחשבון שערכת המטען לא כוללת קונקטור כמו בסוללה שלך, כך שתצטרך לייצר בעצמך מתאם או להחליף את הקונקטור בסוללות לקונקטור מקובל וטוב (במקרה שלך EC2 יהיה הכי מתאים)
כמו כן עליך לדעת שלכל מטען תצטרך ספק כוח, והספק הכי טוב זה ספק של מחשב ביתי שניתן לפרק מכל מחשב ישן ולהתאים אותו
רק אחרי שהבנת את כל זה תוכל לדון בנושא טעית כמה סוללות יחד (מה שנראה לי על פניו מיטותר לגמרי במקרה שלך כי מעולם לא הטענת במטען מתקדם ואתה מתבסס על זמני הטעינה במטען מיושן. המטען החדש יטעין לך סוללה כזאת בפחות מחצי שעה ואולי זה יספק אותך
אם תזדקק לעזרה או מדע נוספים, תקבל
FaithfulBurger
14-01-2015, 19:14:04
נתחיל מההתחלה:
המטען הראשון (הכחול) לא טוב
המטען השני (השחור) מצויין
קח בחשבון שערכת המטען לא כוללת קונקטור כמו בסוללה שלך, כך שתצטרך לייצר בעצמך מתאם או להחליף את הקונקטור בסוללות לקונקטור מקובל וטוב (במקרה שלך EC2 יהיה הכי מתאים)
כמו כן עליך לדעת שלכל מטען תצטרך ספק כוח, והספק הכי טוב זה ספק של מחשב ביתי שניתן לפרק מכל מחשב ישן ולהתאים אותו
רק אחרי שהבנת את כל זה תוכל לדון בנושא טעית כמה סוללות יחד (מה שנראה לי על פניו מיטותר לגמרי במקרה שלך כי מעולם לא הטענת במטען מתקדם ואתה מתבסס על זמני הטעינה במטען מיושן. המטען החדש יטעין לך סוללה כזאת בפחות מחצי שעה ואולי זה יספק אותך
אם תזדקק לעזרה או מדע נוספים, תקבל
*** ואני חשבתי שאני לא עומד להוציא הרבה כסף בכניסה לתחביב הזה...
זה נראה לי ממש מוזר שאני צריך להוציא על מטענים ובטריות פי כמה מכמות הכסף שהוצאתי על הרחפן עצמו... צריך לקנות קונקטורים ולוחות וספקי כוח וכו'..
נראה לי שלקנות פשוט עוד 3 מטענים פשוטים ולחבר לכל אחד מהם בטריה יהיה זול יותר.
עכשיו תקשיב, אני לא כל כך הבנתי מה שכתבת לי (אני ממש חדש בתחום ועוד לא מבין את כל המונחים האלה)
בוא נצא מנקודת הנחה שאין לי מחשב ישן בבית ואני לא יכול לפרק את ספק הכוח שלו.
יש לי בבית כל מיני ספקים אבל אני לא יודע אם הם מתאימים, אז תוכל לומר לי בבקשה אם אתה יודע איזה ספק בדיוק אני צריך שאני אבדוק אולי יש לי?
בנוסף לא הבנתי לאיזה "מטען חדש" אתה מתכוון שיכול להטעין לי סוללה בחצי שעה?
תודה על העזרה
wind556
15-01-2015, 11:35:05
*** ואני חשבתי שאני לא עומד להוציא הרבה כסף בכניסה לתחביב הזה...
זה נראה לי ממש מוזר שאני צריך להוציא על מטענים ובטריות פי כמה מכמות הכסף שהוצאתי על הרחפן עצמו... צריך לקנות קונקטורים ולוחות וספקי כוח וכו'..
נראה לי שלקנות פשוט עוד 3 מטענים פשוטים ולחבר לכל אחד מהם בטריה יהיה זול יותר.
עכשיו תקשיב, אני לא כל כך הבנתי מה שכתבת לי (אני ממש חדש בתחום ועוד לא מבין את כל המונחים האלה)
בוא נצא מנקודת הנחה שאין לי מחשב ישן בבית ואני לא יכול לפרק את ספק הכוח שלו.
יש לי בבית כל מיני ספקים אבל אני לא יודע אם הם מתאימים, אז תוכל לומר לי בבקשה אם אתה יודע איזה ספק בדיוק אני צריך שאני אבדוק אולי יש לי?
בנוסף לא הבנתי לאיזה "מטען חדש" אתה מתכוון שיכול להטעין לי סוללה בחצי שעה?
תודה על העזרה
או קיי, אסביר:
המטען השחור הוא באיכות מצויינת, אבל הוא הכי פשוט והכי בסיסי, כל מטען נחות ממנו לא ראוי לרכישה, מה עוד שהוא זול מספיק כדי לקנות כמה כאלה (אבל לא תזדקק לזה) ואליו התכוונתי כשאמרתי מטען חדש.
דבר נוסף שאתה חווה עכשיו, זה את הנושא שנקרא אינטגרציה, שם כל המתחילים שלא שואלים מראש נופלים: לא כל דבר מתאים לשאר חלקי המערכת, ואתה תהיה חייב או לרכוש נכון או לבצע התאמות. בשביל זה תמיד ממליצים על מדריך.
לגבי ספק כוח. אם אין לך בבית תלך לכל מעבדת מחשבים ותבקש ספק של מחשב ביתי, אפילו משומש, ואפילו ישן, העיקר שעובד, ואחרי שהוא יהיה ברשותך אדריך אותך מה לעשות איתו. בלי לדעת איזה ספקים יש לך בבית אני מנחש שאף אחד לא מתאים.
ועוד משהו, אולי הכי חשוב:
התחביב הזה דורש השקעה בתשתיות ורכש ראשוני, אתה אפילו עוד לא בהתחלה, אחרי שאתה "מסודר" ההוצאות קטנות. ואי אפשר להשקיע פעם אחת ובזה לסגור עניין. אתה תצצטרך לתקצב את התחביב הזה בעלות החודשית שלו ולא ברכישה חד פעמית. אם אינך מסוגל להוצאה חדשית שוטפת אני מציע לך לפרוש כבר עכשיו ולא להתחיל במשהו שלא תוכל להתמיד בו וסתם תזרוק כסף לפח. קח בחשבון שלאחר ההשקעה הראשונה ההוצאה החדשית אינה גדולה, והיא בהתאם לפעילות שלך בנושא, אבל בלי זה תיתקע ותפרוש.
yuvalko
15-01-2015, 22:00:28
למטען הנ"ל הכי טוב ספק מתח של לפטופ. הקוביה השחורה עם חיבור שמתאים בתנאי שההספק שלו מעל 60 וואט והמתח יציאה במסגרת המותר( לדעתי מתחת ל 19 וולט ). הכי טוב עושים את העבודה ספקי מתח של מחשבי ibm ישנים לפני שהפכו ל 20 וולט. אני מדבר עם הלפטופים הכי ישנים סטייל t43.יש כאלה בטונות בכל משרד במחסני הציוד הישן נושן...
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.