צפייה בגרסה מלאה : סימולטור! קשה באימונים, קל בקרב!
מר מתוק
15-04-2009, 19:19:27
יום שני האחרון, שעת צהריים, מדשאות גבעת ברנר.
ניר לקריף מטיס את האיזיסטאר שלו כאשר לידו יושב asafsee ומטיס את דאון ה-ASW שלי.
דורון ימיני באויר עם ההוק פרו שלו (מטיס חדש יחסית, חודשיים לערך) ועבדיכם הנאמן יושב לו על הדשא ומנקה את רקסי 600 שלי לאחר 4 טיסות משובחות כאשר לפתע ניר צורח לעברי: "שחר, רוץ לעזור לו!!!".
כאשר הרמתי מבטי השמיימה חשכו עייני, ההוק פרו של דורון מסתחרר סביב עצמו במהירות (חקר התקלה מאוחר יותר גילה כי גלגלי השיניים ב-HUB הזנב נשחקו).
מיד זינקתי ורצתי לעבר דורון וחטפתי מידייו את השלט כאשר המסוק מזדעדע מצד לצד ומסתחרר סביב עצמו בגובה של 25 מטרים לערך.
המחשבה הראשונה שלי הייתה - האם המסוק מספיק רחוק מקו המטיסים - כן.
מחשבה שנייה - לייצב את המסוק שיהיה ישר ולא ייזרק מצד לצד - לאחר חצי שנייה של נתינת סטיק לכיוון הנגדי שבו היה מוטה המסוק החלטתי שהוא מספיק "ישר" בשביל להעביר ל-HOLD.
העברתי ל-HOLD ומיד הורדתי את המצערת ל-0.
כמובן שהמסוק צנח כמו אבן אבל כעשרה מטרים לפני הקרקע, התחלתי להרים סטיק יחסית בחריפות עד שחצי מטר לפני הקרקע לערך כבר הייתי ב-FULL מצערת.
המסוק נחת ישר אולם מהנפילה היחסית "כבדה" מגובה חצי מטר, נשבר סקיד אחד וזהו, זהו הנזק היחיד!!!
ולמה אני מספר לכם את כל הסיפור הזה, בכדי להראות לכם עד כמה חשוב התרגול בסימולטור.
אני מעולם לא ביצעתי אוטורוטציה במסוק "על אמת", כל ההתנסות שלי באוטורוטציות היא בסימולטור, דבר אשר מתרגל אנוכי מאז התחלתי עם מסוקים מכיוון שתמיד שמעתי בשטח שתרגול אוטורוטציות משתלם ובגדול ואכן ביום שני הדבר הוכיח את עצמו טוב מאד.
מה?!? אתם עוד כאן?!? מהר להפעיל את הסימולטור!!! :D
בברכת נחיתות שלמות ומושלמות לכוווווווווווולם,
שחרוטציה
אופיר נחום
15-04-2009, 19:29:58
לפי מה שאתה מתאר לא ביצעת אוטורוטציה אלא פשוט נשארה לך תנופה בלהבים לבלימה חלקית.
באוטורוטציה הכלי נע קדימה וגולש כמו ג'יירוקופטר תוך כדי ניצול המהירות לסיבוב הרוטור.
מר מתוק
15-04-2009, 19:39:04
לפי מה שאתה מתאר לא ביצעת אוטורוטציה אלא פשוט נשארה לך תנופה בלהבים לבלימה חלקית.
באוטורוטציה הכלי נע קדימה וגולש כמו ג'יירוקופטר תוך כדי ניצול המהירות לסיבוב הרוטור.
לפי מה שאני מבין, "פשוט נשארה לך תנופה בלהבים לבלימה חלקית" = אוטורוטציה, כלומר - מעין ניהול נכון של המצערת בהדרגה כך שהכוח שעדיין מניע את הלהבים לא "ייעצר" בפתיחה פתאומית ל-FULL.
מה שאתה אומר לגבי "הכלי נע קדימה וגולש כמו ג'יירוקופטר" נכון רק לגבי ג'ירוקופטרים (ולא למסוקים) וזה לפי WIKIPEDIA (http://en.wikipedia.org/wiki/Autorotation#Autorotation_in_helicopters).
eransa
15-04-2009, 19:47:20
כל הכבוד שחר, הצלת לו תמסוק
daniel30
15-04-2009, 19:49:02
כל הכבוד שחר, הצלת לו תמסוק
לא רק תמסוק .. את כל האנשים שהיו בסביבה
מר מתוק
15-04-2009, 19:53:24
לא רק תמסוק .. את כל האנשים שהיו בסביבה
תודה על המחמאה אבל המסוק מלכתחילה היה רחוק מהנוכחים, דורון הוא מטיס אחראי.
ציינתי רק שזו המחשבה הראשונה שעברה לי בראש כאשר חטפתי את השלט ולפני שהעברתי ל-HOLD.
אופיר נחום
15-04-2009, 20:33:02
שחר, מהקישור שנתת תחת "אוטורוטציה במסוקים":
Autorotation is employed in the normal operation of an autogyro as
אוטוג'יירו זה ג'יירוקופטר.
בתרגיל אוטורוטציה המסוק מתנהג כמו ג'יירוקופטר - העילוי מגיע מהתנופה קדימה. - בגלישה נכונה ממש בונים סל"ד ולא רק משאירים טיפונת במזל כדי שיהיה ריסוק קטן. באוטורוטציה נכונה נשאר המון סל"ד לנחיתה רכה ויפה.
liran
15-04-2009, 20:34:30
NICE CATCH שחר,
וכמו שמיודענו שרון פרידמן תמיד אומר "זה הכל בגלל הדלק של מאגנום..." והמבין יבין...;)
lior_bar_ami
15-04-2009, 22:28:12
כל הכבוד אחינו!!!
לפי התיאור ואני רק מנחש אבל מניסיון שלי עם נחיתות כבדות באוטו', והזכרת שם שהנחיתה היתה מעט כבדה (לפחות מספיק כדי לשבור את המגלש), לעיתים משקל הלהבים ועוצמת המכה מספיק כדי לעקם את הספינדל.
ממליץ בנוסף להחלפת המגלש, לפרק את הלהבים ולבדוק האם הספינדל התעקם או שהוא תקין (אם תצטרך עזרה אתה יודע את הטלפון ;)).
חוצמיזה באמת כל הכבוד! מפרגן המון ושמח מאוד לשמוע שאתה נהנה עם המסוק שלך!!
ליאור
מר מתוק
16-04-2009, 09:28:16
כל הכבוד אחינו!!!
לפי התיאור ואני רק מנחש אבל מניסיון שלי עם נחיתות כבדות באוטו', והזכרת שם שהנחיתה היתה מעט כבדה (לפחות מספיק כדי לשבור את המגלש), לעיתים משקל הלהבים ועוצמת המכה מספיק כדי לעקם את הספינדל.
ממליץ בנוסף להחלפת המגלש, לפרק את הלהבים ולבדוק האם הספינדל התעקם או שהוא תקין (אם תצטרך עזרה אתה יודע את הטלפון ;)).
חוצמיזה באמת כל הכבוד! מפרגן המון ושמח מאוד לשמוע שאתה נהנה עם המסוק שלך!!
ליאור
תודה רבה חבר יקר, אני בהחלט מאוהב קשות ברקסי 600 (אפשר לראות לפי תמונת הפרופיל שלי :o).
בנוגע לעוד נזקים "בלתי נראים" במסוק ההוק, כלום, חוץ מהסקיד הבודד (וגלג"ש תיבת זנב שגרם לסיחרור מלכתחילה) הכל שלם וזאת לאחר בדיקה דקדקנית על שולחן הניתוחים של היבואן ע"י היבואן עצמו. :)
יאללה, מתי מטיסים יחד? השטח בברנר מתגעגע אליך...
שחר
lior_bar_ami
16-04-2009, 10:28:22
אני אחזור מארה"ב ואני מבטיח שאגיע!
Nlackrif
16-04-2009, 10:57:36
יותר מדוייק, זה היה כך:
ניר: :ששש***חרר....!!!
שחר: מהההה (בקול עצל)
ניר: לללללללךךךךךך תעזזזזזוור לו (בהילוך איטי)
שחר מדלג מעל המסוקים זורק את הכלים באוויר חוטף את השלט מנחית את המסוק...
שחר: ווווווואאי עשיתי אוטורוטציה עשיתי אוטורוטציה
עמיתפורת
16-04-2009, 13:35:23
שחר שאפו!
אופיר, מה זה משנה אוטורוטציה או קקטורוטציה - הוא הצליח זה העיקר!
Nlackrif
16-04-2009, 13:58:58
שחר שאפו!
קקטורוטציה - :D :D
הרגת אותי....
בצורה שהוא רץ למסוק זה באמת ניראה כי עומד לצאת לו קקה...:D
אופיר נחום
16-04-2009, 14:59:23
שחר שאפו!
אנסח מחדש:
כל הכבוד שחר על ההצלה המוצלחת ועל זריזות המחשבה במצבי לחץ - טוב, אבל לא מצויין...
ori_lavee
17-04-2009, 20:41:55
שחר יפה מאוד !!!
אני באופן אישי לא מתרגל אוטורוטציה בסימולטור...מחוסר סבלנות.
(חצי דקה בסימולטור מעייפת אותי ואני מאבד סבלנות...וגם כי אין לי את האופציה בשלט).
ובמציאות...ת'אמת אין לי ממש אומץ לנסות.
אז אני ממתין בדריכות לרגע האמת ומתרגל ...בראש :)
מקווה שיהיה לי ת'מזל והכשרון (כמו שלך) להצליח ברגע האמת.
אגב...
ראיתי את ליאור בר עמי מבצע אוטורוטציות מדהימות (על אמת בקאט מנוע אחרי הרצה במהלך כיוונים) עם הטירקס 700 של אמיר.
חלק מהם היום במצב הפוך עם זנב נמוך במהלך טורנדו...ליאור ביצע את זה במושלמות מדהימה !!!
שוב כל הכבוד
אורי
שמוליק ג
17-04-2009, 20:46:25
מסכים עם מה שאמר פורת
חירומים בעיקר נבחנים בתוצאה הסופית השלום לצוות ולציוד
אני מעריך שרוב המטיסים היו "שותלים" את המסוק בקרקע (קרה לי לצערי....)
ועל פי התאור הביצוע היה טוב מאוד - כל הכבוד!
ליאור זהבי
18-04-2009, 14:31:56
אנסח מחדש:
כל הכבוד שחר על ההצלה המוצלחת ועל זריזות המחשבה במצבי לחץ - טוב, אבל לא מצויין...
אני לא מסכים איתך בעליל - עבור מטיס חסר נסיון בתרגול מעשי של אוטורוטציות - ההצלה הזו מעבר למצוינת וראויה לשבח.
שחר - שיחקת אותה !
lior_bar_ami
18-04-2009, 17:42:34
שחר יפה מאוד !!!
אני באופן אישי לא מתרגל אוטורוטציה בסימולטור...מחוסר סבלנות.
(חצי דקה בסימולטור מעייפת אותי ואני מאבד סבלנות...וגם כי אין לי את האופציה בשלט).
ובמציאות...ת'אמת אין לי ממש אומץ לנסות.
אז אני ממתין בדריכות לרגע האמת ומתרגל ...בראש :)
מקווה שיהיה לי ת'מזל והכשרון (כמו שלך) להצליח ברגע האמת.
אגב...
ראיתי את ליאור בר עמי מבצע אוטורוטציות מדהימות (על אמת בקאט מנוע אחרי הרצה במהלך כיוונים) עם הטירקס 700 של אמיר.
חלק מהם היום במצב הפוך עם זנב נמוך במהלך טורנדו...ליאור ביצע את זה במושלמות מדהימה !!!
שוב כל הכבוד
אורי
אורי היקר,
אשמח להתחבר אליך לשלט עם כבל חניך-מדריך ושנתרגל יחד אוטו' כאוות נפשך!
מבטיח לך שבמציאות זה לא ישעמם אותך - בכלל אני חושב שאוטורוטציה זה אחד התירגולים היותר מהנים ומעניינים שאפשר לבצע עם מסוק!
תודה על הפירגון אחי!
ליאור
ori_lavee
18-04-2009, 22:55:25
אשמח להתחבר אליך לשלט עם כבל חניך-מדריך ושנתרגל יחד אוטו' כאוות נפשך!
אי אפשר...אתה עם Futaba :eek:
אבל נחשוב על משהו יצירתי :)
סע לשלום, ותחזור בשלום...ומהר !
אורי
sharonx
19-04-2009, 08:39:34
אפשר לבצע אוטורוטציה במסוקי450 ?
האם זה יותר קל עם להבים כבדות ?
והאם חיבים את תנועה קדימה או שאפשר ליפול אנכית ?
Nlackrif
19-04-2009, 12:16:01
בוודאי, חיפוש קטן ב-YOUTUBE
לא חייבים.
תנועה קדימה - במסוקים(אמייתים) יש דבר שנקרא גרף אוטורטציה, הגרף מתחייס למהירות, גובה, משקל וטמפ' חיצונית. כל נק בגרף שהיא במהירות אופקית 0 נקראת "אזור המוות" משמע שמאוד קשה לבצע שיכוך נפילה במהירות הזאת. לכן, תמיד תמיד בתריגול חרום אוטורוטציה (בריחוף גבוה כמובן) יש לתרגל גם הורדת אף לצורך צבירת מהירות אופקית והשיכוך מתבצע יחד עם הרמת אף קלילה לצורך נגיעה.
בריחוף נמוך - פשוט לנצל את האנרציה בלהבים לצורך שיכוך וגם זאת במידה המתאימה כדי לא להפסיד אנרגיה בשיכוך לא נכון.
נתאמן יחד "בשדה הריסוקים":p
מר מתוק
19-04-2009, 12:27:04
נתאמן יחד "בשדה הריסוקים":p
יום שישי הקרוב בנוהל הביצה הסרוחה? :D
Nlackrif
19-04-2009, 12:28:10
חיייייייייבוי!
ואתה כבר יודע מי הביצה אז חבל......
ליאור זהבי
19-04-2009, 15:39:14
אפשר לבצע אוטורוטציה במסוקי450 ?
האם זה יותר קל עם להבים כבדות ?
והאם חיבים את תנועה קדימה או שאפשר ליפול אנכית ?
התשובה המיידית היא:
כן
כן
כן
הדבר ניתן לביצוע, הוא מאוד (!) לא פשוט (צורך שליטה מצוינת באוטורוטציה במסוקים גדולים לפני כן!) ומאוד מומלץ לאבד גובה תוך כדי התקדמות, אחרת לא יישאר לך כמעט RESERVE בלהבים (מהסיבה שבנפילה במקום אתה נופל לתוך ה- DOWN WASH של הלהבים).
ככלל - תרגיל לא מומלץ למסוקי 450 אם אין לך הרבה נסיון קודם במסוקים גדולים.
באתר שלי תוכל גם למצוא סרטונים בהם אני מבצע אוטורוטציה הפוכה (!) עם רול ליישור עם ה-HDX450 שלי.
בהצלחה.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.