צפייה בגרסה מלאה : עזרה! קניית מכונית
matan11
22-02-2015, 22:03:05
שלום,קוראים לי מתן ואני מעוניין להתחיל עם התחביב הזה של המכונית על שלט.
אבל יש בעיה קטנה אני כרגע במכינה קדם צבאית וזמן לעבוד אין.ולכן אני קצר בכסף.
אז הייתי באיזה שהיא חנות וראיתי את המכוניות של הימוטו ונורא התלהבתי.חזרתי הבייתה ורציתח להזמין מאייבי מכוניות של הימוטו מאנסטר טראק 1/18 עם מנוע בראשלס.
פתחתי נושא בfxp ואמרו לי שהרכב על הפנים ושאין לאן להתקדם עם רכב בכזה גודל.
ולאחר מכן כתבו לי שאם כבר רכב כזה עדיף לקנות את המיני ריבל או את ה rc18t של אסוסטיד.
ואז שהבנתי שאני מגיע כבר לטווח של אלף שקל שאלתי אם יש מכונית אחרת בתקציב הזה של אלף שקל בגודל גדול יותר שבעתיד בעזרת ה' יהיה לי קצת כסף אני אשדרג אותה לאט לאט לחלקי אלומניום וכולי...
ואז הציעו לי את הרכב הזה:
http://m.ebay.com/itm/141281766895?_mwBanner=1&rmvSB=true
ונורא התלבטתי בינו לבין האי ריבו ואמרו לי שם שהאי ריבו על הפנים מתהפך בקלות ושביר.(1/16) כנל לגבי האי מקס.
ואחרי שכבר ננעלתי על הרכב שלך לי משתמש הודעה ואמר לי לא להקשיב להם ולבוא לפתוח פה נושא.
אז אני צריך רכב להשתולל איתו בשטח בכביש לקפוץ איתו שייסע מהר וכולי.להנות מימנו להשתולל איתו.במכינה יש לי המון מקומות להשתולל עם הרכב וצהיה לי חצי שעה ביום ככה
התקציב הוא אלף שקל והמטרה היא רכב שאני אוכל לשדרג אותו ולהמשיך איתו.
יש לי מישהו שבא מחול עוד מעט ואני פשוט אשלח אליו אצ הרכב מאיביי והוא יביא לי אותו לארץ.
ושייסע לפחות 50 קמש.
ותכצבו טת דעתכם על האי ריבו ועל האי מקס כי הן נורא מעניינות אותי
תודה רבה מתן.
רן ענבר
22-02-2015, 22:16:43
שלום מתן וברוך הבא לאתר ולפורום.
ראשית על האתר...
האתר עוסק במגוון דברים אל אנו לא עוסקים בכלל בחנויות מוצרים יבואנים או אתרים בארץ... לא מזכירים, לא נותנים קישורים ולא דנים בהם כלל
אם נרצה לדון על מוצר מסויים נעשה זאת על ידי קישור לאתר בחו"ל.
בדיוק מתחת לאשכול שלך יש את האשכול הזה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?78042-%F7%E5%F0%E4-%EE%EB%E5%F0%E9%FA-%F2%EC-%F9%EC%E8
יש דברים רבים דומים וגם כמה דברים שונים
תקרא את האשכול [תוך התעלמות מהנזיפות בעמית] ותנסה לענות על אותן שאלות ששאלתי את עמית [פותח האשכול שבקישור]
לפני שאני מתחיל עם דוגמאות למוצרים חשוב לי לדעת כמה דברים:
1. אתה רוצה רכב חשמלי או ניטרו?
אתה יודע ומכיר את ההבדל או שצריך הסבר על נושא זה?
2. יש לך ניסיון בתחביב הזה או שזה רכב ראשון שלך?
אם היו לך רכבים או ניסיון ציין בבקשה איזה.
3. כמה ניתן להגדיל את התקציב בשביל רכב חשמלי?
תענה ונתקדם
כדי להתקדם טיפה יותר מהר... תוכל לקרוא גם את התשובות והדוגמאות שנתתי לעמית ולהתקדם.
שים לב לתגובה מספר 4 שבה הסברתי לאותו גולש בדיוק למה אני לא ממליץ לקנות רכב ראשון מחו"ל.
ברשותך... תרשה לי להימנע מללכת אחורה ולדון בנושאים שכתבו לך באתרים אחרים.
רן ענבר
ebay007
22-02-2015, 23:00:35
רן, לא נראה לי שבתקציב שלו ניטרו זו אפשרות, במיוחד שאין לו יותר מידי זמן להתעסק עם תחזוקה.
פותח האשכול,
חשוב שתדע שהמכוניות האלה דורשות תחזוקה ולא מעט ציוד מסביב (מטען, סוללות, כלי עבודה, חלפים) אתה חושב שזה מתאים לך? כי חבל שתקנה רכב ואז תבין שאין לך את הזמן או הכלים לתחזק אותו.
matan11
23-02-2015, 08:34:45
אני רוצה רכב חשמלי ניטרו לא מושך אותי וזו המון תחזוקה.
זה רכב ראשון בתחביב,היו חי כמה רכבים שהייתי קטן ומאוד אהבתי את זה כל החיים אז החלטתי להגשים את זה עכשיו.
בעיקרון זה התקציב המוגדל. המיני אי ריבו הייתה מתיחה ענקית כבר.
קראתי את הבעיות של רכב מחול אבח אני קצר בכסף...
אתם בפורום לא תוכלו לעזור חי אם אני אגיע למפגשים שלכם או לאיפה שתרצו באיזור המרכז?פשוט זה בעיה עם התקציב...גם ככה בשביל זה עדיין אין לי את כל הכסף שאני חוזר אני עובד עד שיהיה לי את הכסף
כמה זה תחזוקה שוטפת בערך לחודש לרכב חשמלי?
Alonjp
23-02-2015, 10:52:05
אם נזהרים ולא עושים שטויות אז התחזוקה השוטפת קרובה לאפס.
אם מסיעים כמו טמבל או לא שמים לב ושוכחים בורג משוחרר פה ושם, אז אתה יכול למצוא את עצמך בהוצאות גדולות מאוד.
לי בשנה האחרונה נשברה ציריה אחת (ואני מסיע בשטח קשה מאוד ולא חוסך מהרכב, אך עם שכל), עלות החלפה היה 3.5$ מחו״ל.
matan11
23-02-2015, 14:44:17
אני אלמד לנסוע בשכל...
אני רוצה להנות מהרכב לא קונה אותו ליופי.לאט לאט אני אלמד גבולות
אבל בערך מה ההחזקה של רכב חשמלי כל חודש?
nils3373
23-02-2015, 16:23:01
ברכב חשמלי אין הוצאות החזקה חודשיות למעט קניית חלפים במקרה ומשהו נשבר.
רן ענבר
23-02-2015, 16:42:45
מתן.
לצערי היה לי רכב מיני
רכב קטן=ביצועים קטנים
ביצועים קטנים גורמים לנו לרצות "לשפר"
שיפורים עולי אין סוף כסף.
מנסיוני אני יכול לומר לך שקניית רכב קטן תגרום לך הנאה כאן ועכשיו...לשבוע/שבועיים
ואחר כך סתם תתבאס.
העצה הכי טובה שאני יכול לומר לך היא לחסוך כסף לרכב נורמאלי.
אל תתפתה להשקיע את הכסף שכן יש לך בכל מיני רכבים שמהר מאוד ישעממו אותך
תחסוך...תיהיה "ילד טוב" ותבקש עזרה מההורים...
רן ענבר
matan11
23-02-2015, 18:09:50
בתגובה הראשונה הראתי מכונית היא לא מספיק טובה?וראיתי שהצעתם לעוד מישהו מכונית מחול גרמנית הוא אמר שיש לו הבנה לא ולבן דוד שלו שאם מסזינים אותה היא יוצאת 1000 שקל היא גם לא מספיק טובה? הסאבג' xs של hpi היא לא מספיק טובה?
רן ענבר
25-02-2015, 16:37:48
פיספסתי את התגובה שלך...
בניגוד למה שכותבים לך אני מכיר לא מעט גולשים שהסאבג' XS התפוררה להם בידיים וחוות הדעת עליה פחות טובה.
ככלל רכב מיני= רכב קטן ולכן הביצועים שלו קטנים יחסית.
במידה והביצועים שלו באמת טובים אז הבלאי שלו עצום...
כמי שהיה לו רכב מיני בעבר אני יכול לומר לך שקניית רכב מיני כרכב כניסה לתחביב זו הטעות הכי גדולה שאתה יכול לעשות.
לגבי המישהו "שהצענו לו להביא רכב מחו"ל"
אני אכתוב בשם עצמי בלבד:
כשאני מציע למישהו להביא רכב מחו"ל אני צריך להבין ממנו שהוא מבין את המשמעויות ויידע להסתדר איתם.
בדרך כלל זה לוי בגילו של הגולש, בבגרות שלו ובניסיון שלו בתחביב.
בלי לפגוע או להפחית חלילה בערכו של איש, לגולש מבוגר יש בדרכך כלל יכולת אישיות וטכניות יותר גבוהות מאשר לחבר'ה צעירים
ולכן אני יכול להציע לו "לקחת את הסיכון"
לדעתי הבאת רכב מחו"ל לגולש שזה הרכב הראשון שלו זה טעות קריטית.
רן ענבר
nils3373
26-02-2015, 06:33:34
היי רן,
לדעתי לא צריך להתעקש לרכוש ישר רכב בגודל 1:8. אפשר להתחיל בקטן...
אני אישית התחלתי עם רכבים 1:10 ומאוד אהבתי אותם (Tamiya Blackfoot, Kyosho Salute) ולא השתעממתי איתם לרגע.
לכל רכב יש את הקסם והעניין שלו.
למתחילים בעולם ה-RC אני דווקא ממליץ לרכוש רכב פשוט יחסית בגודל 1:10 בסגנון Buggy 4WD או מאסטר קטנה.
רן ענבר
26-02-2015, 16:16:08
על טעם וריח קשה להתווכח.
לדעתי אנחנו חיים בחברה כוחנית יחסית, הצעירים שבינינו עוד עסוקים בלהוכיח למי יש יותר גדול/חזק/מהיר...
כשאתה בחור צעיר יחסית (בגיל העשרה) אתה לא תמיד רוצה אלגנטי ומדוייק אלא חזק ואגרסיבי...
זה בערך התמצית בין רכב 1/10 ל 1/8..
אלו מסוג הדברים שפוצח האשכול צריך לבחור על פי משיכתו...
רן ענבר
רן ענבר
26-02-2015, 16:16:20
על טעם וריח קשה להתווכח.
לדעתי אנחנו חיים בחברה כוחנית יחסית, הצעירים שבינינו עוד עסוקים בלהוכיח למי יש יותר גדול/חזק/מהיר...
כשאתה בחור צעיר יחסית (בגיל העשרה) אתה לא תמיד רוצה אלגנטי ומדוייק אלא חזק ואגרסיבי...
זה בערך התמצית בין רכב 1/10 ל 1/8..
אלו מסוג הדברים שפוצח האשכול צריך לבחור על פי משיכתו...
רן ענבר
nils3373
26-02-2015, 22:06:21
אני מאמין שלא כולם רוצים או יכולים כלכלית לרכוש ישר את הרכב הגדול והחזק ביותר הקיים בשוק ה-RC.
אפשר להמליץ לרכוש על פי דרישה גם רכבים קטנים מ-1:8. יש רכבי 1:10 כיפיים ומעניינים לא פחות מ"מפלצות" ה-1:8.
אחרי הכל תמיד ניתן לשדרג לסוג רכב אחר ו/או לגודל אחר.
בשורה התחתונה, לדעתי הדבר החשוב ביותר בתחביב ה-RC הוא דריסת הרגל הראשונית וגם אם מדובר על רכישת רכב בתקציב הנמוך מ-2000 ש"ח...
שבת שלום
רן ענבר
27-02-2015, 03:24:03
א. אתה מוזמן להמליץ על איזה רכב שבא לך...
זה דיון פתוח לכולם.
ב. לדעתי ומהלקחים שאני הפקתי מאז שאני בתחביב אני לא מסכים איתך...
רכב קטן או פשוט מידי לא מייצר התלהבות מעבר להסעה או שתיים הראשונות.
ולכן מייצר בטווח היוצר ארוך אכזבה.
גם 1000 ₪ הם לא מעט כסף ולכן יהיו מי שיגידו: "השקעתי 1000₪ וזה כל מה שקיבלתי?!"
לחילופין תחשוב על מקרה שבו יש לך רכב עם בלאי גבוה ואז האמירה היא: " קניתי רכב ב 1000 ₪ וכל שבוע אני שם עליו עוד 100₪ לתחזוקה"
אנחנו יודעים שאין סוף לתחזוקה או לבלאי אבל בכל זאת יש רכבים יותר מוצלחים ויש פחות...
לטעמי כדי להיכנס בצורה טובה צריך מינימום מסויים.
רן ענבר
korenlevy
27-02-2015, 09:16:16
אהלן מתן, אני גם מייעץ לך להימנע מרכב מיני. לא מאמין שאתה שונה ממני ומכל אחד אחר, גם אתה תסיע חודש וימאס לך ממנו. במיוחד אם תגיע למפגשים ותראה כל מיני רכבי 1-8 שעושים דברים שרק תוכל לחלום עליהם..
ההמלצה שלי היא תמיד 1-8 אבל בתקציב מוגבל אני מאמין שתוכל למצוא רכב 1-10 נחמד.
אתמול ראיתי sc4x4 של אסוסיאטד מוכנה לנסיעה ב1800 ₪ , הרכב חדש בקופסה אפילו.. או לדוגמה סלאש 4x4 ( למרות שאני פחות חובב טרקסס) עדיין מדובר ברכב די טוב שלהם והם נמכרים ביד 2 ב1100-1500 .
אשמח לקשר אותך למוכר אם תהיה מעוניין , פשוט נראה לי כמו עיסקה משתלמת ( אין לי קשר למוכר)
על כל מקרה בהצלחה!
guyst
27-02-2015, 13:12:00
מתן,
קניתי את הרכב הבא לילד בן 14. 1:10, 4WD בראשלס עם מרכז כובד נמוך (כמעט ולא מתהפך), נגד מים ובנוייה חזק - עוברת חיים "לא קלים" :).
הרכב מהיר יחסית (כ-40-50 קמ"ש אני מעריך) וזה עם הסוללה המקורית (ניקל מטאל) כך שאפשר עוד להגביר את המהירות בשימוש בליפו 3 תאים (שהבקר והמנוע מוכנים לליפו).
קניתי אותה בחנות בארץ פחות מ-1500 ש"ח כולל הכול - מוכנה לנסיעה! החנות מביאה גם חלפים.
(אם מעניין אותך, תכתוב לי בפרטי כיוון שאסור לפרסם חנויות מישראל בפורום)
זו המכונית - http://helion-rc.com/dominus10TR/
בהצלחה!
רן ענבר
27-02-2015, 13:27:28
אני חושב שיש הסכמה די גורפת שרכב מיני אינו כדאי.
רכב 1/10 צפוי לתת ביצועים טובים בהרבה ממיני במחיר סביר.
רכב 1/8 הוא מותרות כשהתקציב מאפשר.
רן ענבר
korenlevy
27-02-2015, 15:16:11
לא הייתי הולך על הרכב הזה של הליון.. לא חושב שהמותג הזה צבר מוניטין טוב כל כך ומי יודע איזה חלפים זמינים או לא זמינים.
nils3373
27-02-2015, 19:46:43
היי מתן,
אם תוכל לגרד תקציב של 2000 ש"ח אז אני ממליץ לך לרכוש אחת מהמכוניות הבאות:
1. XXT סטדיום 1:10 בראשלס 4X4 של THUNDER TIGER.
2. SLASH 4x4 VXL של Traxxas.
korenlevy
27-02-2015, 20:35:42
לא הייתי ממליץ על הטאנדר טייגר, דעתי האישית. הרכבים הגדולים שלהם טובים. הדגם הספציפי הזה לא מוצלח כל כך לדעתי.
הסלאש בהחלט רכב נחמד , ואם לא תסיע 3 תאים או תסיע בשכל גם יהיה לך שקט נפשי.
אני יודע שזה לא מקום לפרסום מודעות אבל את תהיה מעוניין בsc10 4x4 חדש באריזה במחיר נמוך מסלאש אתה מוזמן לפנות בפרטי.
רן ענבר
27-02-2015, 20:43:27
אני הייתי לוקח את ה xxt לפני שהייתי לוקח סלאש...
ל sc10 של אסוסיאייטד יש שני דגמים
דגם עם הנעת רצועות שלא הייתי נוגע בו
ודגם עם הנעת שאפט שהוא בעל מפרט מצויין
רן ענבר
nils3373
01-03-2015, 14:12:03
אני אישית הייתי רוכש את ה-slash הודות לתמיכה הקיימת בכל העולם (כולל בישראל), לאמינות, למהירות ולהנאה בלהסיעה SC.
korenlevy
01-03-2015, 14:55:54
השאלה היא מה המחיר. לא הייתי משלם 2700 על סלאש. עם מטען וזוג סוללות מגיעים ל 3400 וכל זה על רכב 1-10.
אם זה הזמנה מחול אולי זה משתלם.
האסוסיאטד שהייתה אצלי כבר לא רלוונטית, ביד 2 יש אחת חדשה 4X4 מוכנה לנסיעה ב1800 לפני מיקוח. בעיניי הרבה יותר טובה מהסלאש ויש לה גם תמיכה בארץ.
רן ענבר
01-03-2015, 16:08:53
לסלאש יש כמה בעיות:
1.עלות חלקי החילוף בארץ .
2. מבנה השורט קורס והחופה הענקית [זו בעיה שמשותפת לכלל רכבי השורט קורס]
החופה חורגת משילדה ולכן נפגעת בקלות
החופה עצומה ולכן פוגעת אווירודינמית בביצעי הרכב וכן יוצרת אפקט מצנח בקפיצות
אני שוב אומר: האסוסיאייטד 4X4 עם הנעת רצועות זה רכב שאני לא הייתי נוגע בו.
רן ענבר
nils3373
01-03-2015, 19:29:13
1. את הסלאש ניתן להשיג בפחות מ2200 ש"ח.
2. 2 סוללות סבירות יעלו בהזמנה מחול כ-30 דולר כל אחת + 27 דולר משלוח מאירופה.
3. מטען זה מוצר שיש לרכוש בלי קשר לעלות המכונית עצמה. מטען סביר עולה כ-70 דולר + משלוח 20 דולר.
4. סוללות לרכב 1:8 יעלו פי שתיים מהסוללות המיועדות לסלאש (2-3 תאים לעומת 4-6 תאים).
5. חלקי חילוף ניתן להזמין מחו"ל במחירי רצפה אבל יש לחכות עד כשלושה שבועות.
6. הסלאש הזו זכתה במשאית השנה לשנת 2014 (קוראי מגזין RC Car Action).
7. יש אין ספור ביקורות חיוביות של נהגים מנוסים ברחבי הרשת.
korenlevy
02-03-2015, 08:38:10
1. את הסלאש ניתן להשיג בפחות מ2200 ש"ח.
2. 2 סוללות סבירות יעלו בהזמנה מחול כ-30 דולר כל אחת + 27 דולר משלוח מאירופה.
3. מטען זה מוצר שיש לרכוש בלי קשר לעלות המכונית עצמה. מטען סביר עולה כ-70 דולר + משלוח 20 דולר.
4. סוללות לרכב 1:8 יעלו פי שתיים מהסוללות המיועדות לסלאש (2-3 תאים לעומת 4-6 תאים).
5. חלקי חילוף ניתן להזמין מחו"ל במחירי רצפה אבל יש לחכות עד כשלושה שבועות.
6. הסלאש הזו זכתה במשאית השנה לשנת 2014 (קוראי מגזין RC Car Action).
7. יש אין ספור ביקורות חיוביות של נהגים מנוסים ברחבי הרשת.
איפה ניתן לקנות בפחות מ2200?
מה שמטריד אותי זה העובדה שהמחיר של הסלאש אולטימייט לדוגמה קרוב מאד למחיר של וורזה.
בעוד 200-300 שקל אתה מקבל רכב מפלצת, עם מערכת חשמל מהטובות בשוק (ממבה מונסטר) רכב גרזן מבחינת עמידות ואמינות וחלפים זמינים וזולים יחסית. וכאן לא תצטרך שידרוגי RPM ושלל שטויות..
והכי חשוב לדעתי, רכב שלא תרצה למכור ולשדרג ל1-8 כעבור שנה. כי מה לעשות זה טבע האדם, אחרי מפגש שניים כל אחד מסתכל על המפלצות 1-8 ורוצה גם.
אומנם המחיר יקר יותר בטווח הקצר, סוללות עולות קצת יותר (לא כפול) המטען הוא אותו מטען.. אבל בטווח הרחוק יותר זה רכב שנותן יותר שקט נפשי מבחינת תחזוקה ותיקונים ובכך דווקא חוסך כסף וכאב ראש.
וזה שהסלאש זכתה בפרס של מגזין זה כנראה כי הקוראים הם באשרים, ילדים,חובבי טרקסס אמריקאים ויש המון כאלה.
nils3373
02-03-2015, 11:28:15
לא ציינתי את הגרסה שעולה כמו הוורזה אלא את זו שזולה ב1000 ש"ח מהוורזה כך שלא יספיק להוסיף 200 או 300 ש"ח (מן הסתם זה גם יבלבל את פותח השירשור).
הסלאש סופר עמידה ולא זקוקה לשום שדרוג - השדרוגים, ויש הרבה כאלה, מיועדים למי שרוצה לפנק את הרכב ואת עצמו.
צריכים להוציא את זה מהראש: לא כולם ירצו באופן אוטומטי רכבי 1:8 - יש כאלו ש"מסתפקים" ב-1:10 - מלבד רכב 1:8 יש לי גם אחד בגודל 1:18 שאני מאוד נהנה ממנו.
לגבי קוראי המגזין: הם מגיעים מכל העולם וזה שיש חובבי טרקסס זה דבר חיובי אני חושב - בארה"ב במיוחד לא מכריחים אף אחד לרכוש רכב זה או אחר - יש מבחר עצום שלא כמו בישראל.
matan11
02-03-2015, 14:46:53
קודם כל תודה על כל התגובות.
דבר שני אני לא מחפש את הרכב הכי גדול וחזק ומפחיד כי אני מבין שהתקציב לא מאפשר לי ולכן אני מסתפק במה שיש.
את הסגנון של הסלאש אני לא אוהב ולא מעוניין בכזה רכב אלא ברכב מונסטר טראק או טראגי שאני אוכל להסיע במגוון שטחים ולהסיע דיי מהר להנות מהרכב ולהשתולל איתו אבל בלי לפגוע בו.
האמת שרכבים כמו הטראקס סומיט גם מושכים אותי אבל אין לי איפה להסיע אותם.
האי ריבו נורא מצאה חן בעייני אך על המיני לא המלצתם והיא יקרה והסאבג' xs אמרם שהיא קטנה מיידי...
עכשיו אשמח אם תוכלו להציע חי רכב בקרטיריונים שהצגתי באזור של 1300.
אני לא מתנגד ליד שניה במצב טוב מאוד אך אני לא מספיק מבין בשביל לגלות חלקים שנשברו מצב של סוללות או של הרכב בכלליות.
איפה יש מפגשים?אני אבוא לראות...
nils3373
02-03-2015, 16:37:47
מתן,
משאיות מאסטר, זחלנים וטארגי עולים הרבה כסף גם ב-YAD2 - מעבר ל-2000 ש"ח.
יש לך 2 אפשריות:
1. להגדיל את התקציב שלך מעבר ל2500 ש"ח ולקנות רכב יד שניה.
2. לבחור רכב קטן וצנוע יותר.
רן ענבר
02-03-2015, 16:48:17
עכשיו ירדנו לרכב ב 1300 ש"ח?
אני לא קונה רכב יד שניה ולא ממליץ על כזה
מעטים מאוד המסיעים בארץ שאפשר לקנות מהם רכב יד שניה באמת בשקט...
רכב יד שניה אמנם "ספג את ירידת הערך" אבל בו מתחילים כל החופשים והוא מועד לפורענות ולבלאי מואץ.
כשאתה חדש בתחביב אתה לא יודע איך לבחון רכב יד שניה לפני קניה [פעולה שאינה פשוטה גם לוותיקים] ולכן סביר שתתלהב מ"הנוצץ והמשופר" ותפספס את העיקר...
אל תקנה רכב יד שניה בשום מקרה.
ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לחסוך כסף ולהכנס לתחביב עם רכב שיסב לך הנאה לא סבל.
רן ענבר
guyst
02-03-2015, 17:24:10
המלצתי לך על רכב חדש בתקציב כמעט כמו שאתה מחפש, כולל הכול, מוכן לנסיעה. אצלנו הוא נוסע לא מעט ומתפקד מעולה.
Sent from my SM-G900F using Xparent BlueTapatalk 2
nils3373
02-03-2015, 18:08:15
מתן,
מצאתי לך רכב טראגי 1:8 חדש בתקציב שלך. הוא לא מיוצר ע"י אחת מהחברות הגדולות בשוק אבל ממה שקראתי עליו וממה שסיפרו לי (אני מכיר בחור אחד מהארץ שמאוד מרוצה ממנה) הוא ממש בסדר יחסית למחיר שלו.
שמו Basher SaberTooth:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=53916
המחיר שלו מאירופה כולל משלוח הוא 300 דולר אבל עליך להוסיף שלט, סוללות ומטען.
שלט סביר תוכל למצוא בפחות 60 דולר כולל משלוח - Turnigy GTX3.
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__23165__Turnigy_GTX3_AFHDS_2_4ghz_3_Channel_Radio _System.html
מעבר לזה ממש אין מה להציע לך.
nils3373
02-03-2015, 18:41:18
להלן ביקורת על הרכב:
https://www.youtube.com/watch?v=wZol432MaBU
matan11
02-03-2015, 20:22:57
שכתבתם לי לקנות רכב צנוע יותר ולהנמיך ציפיות זה אומר שלא קראתם את כל השרשור,אני בתחילת השרשור בכלל דיברתי על רכבים 1/18 ועל הסאבג' שהיא 1/13 או על האי ריבו שהוא 1/16 והסומיט באותו הגודל שאלה המחירים שלהם.
הם נראים לי מהנים ובמחירים טובים לפחות לכניסה ולשנה הקרובה שאני נורא קצר בכסף.
אם אחרי זה אני ממש יתלהב אז אני אחסוך ואני אחסוך ואצא פחות אבל כרגע זה לא בא בחשבון כי מה שיש לי זה רק סופש פעם בשבועיים ואני מעדיף לצאת מאשר לקנות רכב ב 3000 וזה אומר שאני לא אצא הרבה זמן.
אם אני אוכל להנות מהרכבים הקטנים(האי ריבו ממש מהירה הסאבג גם מהירה והסוציט ממש רכב מגניב)אז אני אקנה אחד.
אם זה ממש צעצועים אז אני לא אוציא את הכסף סתם כי כל שקל הוא חשוב לי.
korenlevy
02-03-2015, 21:10:42
קשה מאד להמליץ על רכב מיני, אני חושב שבעלות של מיני ריבו ומיני סאמיט אפשר למצוא רכב 1-10 סביר במקום.
אני ממש לא ממליץ לך על טראגי סינית, נראה לי כמו מתכון לאסון. לך תדע מתי יפסיקו למכור חלפים שלו ולתמוך במוצר הזה..
ולגבי המעריץ של הסלאש, הייתה לי בפלאש בעבר.. זה רכב חביב ולא יותר. ולמי שמתעלל בו בהחלט כדאי להחליף זרועות לrpm וגם הבית דיפ מוחלף לברזל מסיבה מסויימת. בקיצור, רכב סביר ונחמד . בוא לא ניסחף :)
matan11
02-03-2015, 21:18:53
אז אתה אתה אומר שעדיף 1/10 במחיר הזה...תציע.
המיני סאבג' היא 1/13
אני לא מכיר דגמים אתה אומר שעדיף רכב אחר תציע...
nils3373
02-03-2015, 21:40:00
קורן לוי,
אתה נשמע כמו אחד שעבר הכל בחיים שלו. מעולם לא הייתה לי סלאש אבל אם אתה אומר אז אני ממש מאמין לך כי ראית הכל - סלאש אוטו חביב...
גם אהבתי את הביטול המהיר שלך לגבי הטראגי הסינית - כמו שאמרתי - כבר ניסית וראית הכל....
מתן מהיום תקשיב רק לקורן.
לילה טוב שיהיה לכם.
רן ענבר
02-03-2015, 22:07:29
שכתבתם לי לקנות רכב צנוע יותר ולהנמיך ציפיות זה אומר שלא קראתם את כל השרשור,אני בתחילת השרשור בכלל דיברתי על רכבים 1/18 ועל הסאבג' שהיא 1/13 או על האי ריבו שהוא 1/16 והסומיט באותו הגודל שאלה המחירים שלהם.
הם נראים לי מהנים ובמחירים טובים לפחות לכניסה ולשנה הקרובה שאני נורא קצר בכסף.
אם אחרי זה אני ממש יתלהב אז אני אחסוך ואני אחסוך ואצא פחות אבל כרגע זה לא בא בחשבון כי מה שיש לי זה רק סופש פעם בשבועיים ואני מעדיף לצאת מאשר לקנות רכב ב 3000 וזה אומר שאני לא אצא הרבה זמן.
אם אני אוכל להנות מהרכבים הקטנים(האי ריבו ממש מהירה הסאבג גם מהירה והסוציט ממש רכב מגניב)אז אני אקנה אחד.
אם זה ממש צעצועים אז אני לא אוציא את הכסף סתם כי כל שקל הוא חשוב לי.
מתן.
אתה במילכוד מסויים.
רכב צנוע/קטן יהיה אמנם זול ובתקציב שלך אבל מהר מאוד הוא לא יספיק לך.
את זה אני אומר לך מנסיון.
ואז אתה מתחיל לשדרג במאות שקלים כדי להנות...שכן, אין לך כסף לעוד רכב.
ויום אחד אתה מתעורר ומגלה שברכב הצנוע שקנית אתה מושקע בסכום גבוה מעלות רכב רציני חדש.
לצערי המעבר בין השלבים שתארתי, מהיר מידי בשביל לשים אליו לב.
מעבר לכך... אין לי מה לחדש שעדיין לא נכתב פה.
רן ענבר
matan11
03-03-2015, 06:55:56
אני אסביר לך מה העניין,אני כבר רוצה להתחיל עם התחביב.
ולהגיע למצב של קניית רכב יקר זה ייקח לי המון זמן.מצד שני,אם אני אקנה רכב קטן ופה ושם שיהיה לי כסף אני אשפר אותו שיהיה לי מאה מאתיים מיידי פעם
אם הרכב בעזרת השיפורים יגיע ליכולות שהן יפות או אפילו מספקות אני מעדיף ככה כי לא יהיה לי שום לחץ ושום דאגה כלכלית כי אני אפשר אותו שיהיה חי כסף או שאני כל כך יאהב את זה שאני יהיה מוכן לעשות וויתורים שאני כרגע לא מוכן לעשות.
אבל אם תגידו לי שלא משנה כמה אני אשקיע ברכב קטן היכולות שלו יהיו על הפנים ויימאס םי מימנו מאוד מהר עם השיפורים(למרות שאני רוצה רכב דיי צנוע בשביל הכיף לא משהו לתחרויות בנתיים)אז אני אוותר על התחביב כרגע ואנסה עוד כמה שנים...או אפעלו אקנה את האי ריבו ברושאד ב700 שקל סתם בשביל לראות איך זה...או את ההימוטו
רן ענבר
03-03-2015, 07:25:24
מתן.
ניסיתי להסביר לך ששיפור רכב קטן זו טעות לדעתי.
יום אחד תגלה שיש לך רכב בגודל של נעל שמושקע ב 4000₪
אני לא יותר חכם מאף אחד... לצערי זו טעות שעשיתי
ולכן אני מנסה להזהיר אותך מלעשות טעויות שכבר עשיתי והפקתי מהן לקחים.
אל תקנה רכב עם מנוע בראשד (פרט לזחלן) וחשוב לוודא שהבקר תומך בסוללות ליפו.
אל תקנה רכב עם שלט שאינו 2.4.
כל רכב שאתה קונה, תוודא טוב טוב שיש לו חלקי חילוף זמינים בארץ.
רן ענבר
רן ענבר
Alonjp
03-03-2015, 09:04:24
הטראגי הסינית על פי כל הביקורות לא פחות ממעולה!
אך לצערו של פות״ש היא הרבה מחוץ לתקציב שלו.
רכב כולל משלוח ומע״מ - 1400₪
שלט - 150₪
סרוו - 100₪
סוללות 200-400₪
מטען + ספק - 250₪
סה״כ יוצא מינימום 2100₪.
אבסולוטית זו עסקה טובה מאוד למתחיל אך בפועל לבחור פשוט אין את הכסף.
רן, גישתך אולי נכונה אך לא לפותח השרשור.
אתה רואה את התמונה ממקום של אדם מבוגר בעל אמצעים, אך מה לעשות ללבחור פשוט אין את הכסף?
פעם אחר פעם הוא כותב שבשבילו כל שקל נחשב וזה או משהו בסיסי מאוד או כלום.
אני בטוח שאתה לא עמדת בפני הדילמה של או משהו או כלום.
לא כל אחד יכול להרשות לעצמו ״הכל או כלום״..
יחד עם זאת אני מסכים ש-1300₪ זה תקציב בעייתי מאוד, גם לרכבים קטנים וגם לרכבי מיני..
פותח השרשור, מישהו כאן נתן לך המלצה לרכב אשר נכנס בתקציב שלך ואפשר לרכוש בארץ ללא כל סיבוכים.
אני בטוח שזה לא הרכב המהיר ביותר, המהנה ביותר או האיכותי ביותר, אך זה מה שאתה יכול להרשות לעמצך כעת.
אני מציע שלפחות תקפוץ לחנות ותבדוק את הרכב, אולי זה בדיוק מה שאתה מחפש..
מעבר לכך, אני אישית לא הייתי פוסל יד-2, אך אתה צריך מישהו שיעזור לך לחפש ולבדוק את הרכב לפני קנייה.
לפעמים מספיק להתרשם מהבחור שעומד לפניך בכדי לדעת את המצב הרכב.
זה עבד לי בקניית רכבים (אמיתיים) במאות אלפי שקלים עד כה אז אני לא רואה סיבה לחשוש לקנות רכב משומש ב-1500₪...
הבעיה היא שרוב המוכרים בארץ מבקשים מחירים תלושים מהמציאות אשר מבוססים על מחיר הרכב כחדש בארץ.
כאשר אני מחפש רכב משומש אני לוקח בחשבון את האופציה של לייבא רכב מחו״ל ועל גביה אני בונה לי מחיר שאני מוכן לשלם.
לדוגמה, יש מישהו שמנסה למכור זחלן סיני ב-900₪ כאשר ייבוא שלו כחדש מחו״ל אמור לעלות לי קצת פחות..
בקיצור, צריך לבדוק טוב טוב ואם יש מציאה אז אין סיבה שלא לפחות לשקול אותה.
אם אני יראה משהו מעניין אני ירשום פה.
korenlevy
03-03-2015, 09:44:10
קורן לוי,
אתה נשמע כמו אחד שעבר הכל בחיים שלו. מעולם לא הייתה לי סלאש אבל אם אתה אומר אז אני ממש מאמין לך כי ראית הכל - סלאש אוטו חביב...
גם אהבתי את הביטול המהיר שלך לגבי הטראגי הסינית - כמו שאמרתי - כבר ניסית וראית הכל....
מתן מהיום תקשיב רק לקורן.
לילה טוב שיהיה לכם.
אני לא עברתי הכל בחיים שלי, ובעולם המכוניות על שלט אני קניתי ומכרתי המון מכוניות (שטות) כי אחרי שעבר אצלי כמעט כל רכב אפשרי בסוף הגעתי למסקנה שעדיף להחזיק רכב 2-3 רכבים 1:8 מבית טוב.
מהניסיון שלי עם רכבי טרקסס אני אומר חד משמעית שהם סבירים אבל יקרים מאד ומצריכים שיפורים כדי לעמוד בבאשינג שרכבי אחרים עומדים בהם בכבוד ובלי שיפורים כלל.
ולגבי הטראגי הסינית, 2100 לטראגי סינית? את הקיושו STR שלי שהייתה לא פחות ממצב חדש קניתי ב2400 כולל סוללה. בארץ יש תמיכה לרכב, וכשרן בא לעזרתי כדי להחליף לי קורונה פיניון ושמן תוך שלושה ימים הגיעו החלקים מחנות בארץ. (כמה עשרות שקלים יותר מאיביי אבל עדיין סביר) לסמוך על הוביקינג שיחזיקו חלפים למשך כמה שנים, ושהכל יהיה במלאי זה הימור רציני.
זה יהיה חסר אחריות לתת לבחור המתחיל להיות שפן ניסיונות עם רכב שלא הוכיח את עצמו עדיין.
nils3373
03-03-2015, 09:53:16
מסכים עם אלון. השאלה היא אם ה-1300 ש"ח זה התקציב הכולל של מתן או שזה הסכום המיועד רק לרכב לא כולל שלט, סוללות ומטען.
קורן, הייתי אומר שהתגובה שלך נשמעה "קצת" יהירה.
אני חושב שיש לי טיפה יותר ניסיון בעולם ה-RC (בסביבות 26 שנים) אבל אני לא כופה את דעותי האישיות על אחרים אלא מייעץ פחות או יותר לפי רצונותיהם.
בכל מקרה הרכב לא עולה 2100 ש"ח. המחיר הינו 1400 כולל הובלה וניתן לרכוש את השאר ביד שניה ולקבל רכב טוב וחדש ביחס למחיר.
korenlevy
03-03-2015, 10:30:14
כופה את דעותי?
לא רק שאני לא כופה את דעותי גם הזמנתי את הבחור לבוא למפגש שאני וחבריי מסיעים וכך לחוש בעצמו מה בא לו באמת.
בכל הודעה אני מציין שזאת דעתי. אני עדיין חושב שרכבי טרקסס בינוניים, ושאני לא הייתי רוכש טראגי סינית מהוביקינג.
לא משנה כמה רכב נראה טוב ואפילו נוסע טוב מספיקה נקודת חולשה אחת קריטית כדי שהרכב יהיה מושבת. ולכן אני הייתי קונה רכב מחברה טובה עם ביקורות טובות ורצוי תמיכה בארץ.
nils3373
03-03-2015, 10:47:19
מתן,
מה התקציב הכולל הסופי שלך?
Alonjp
03-03-2015, 10:48:10
יש ביד-2 כמה רכבים שנראים מעניינים ובתחום המחירים שלך.
ממליץ לך לעבור על המודעות, לסנן את מה שלא נראה לך, ועם היתר לחזור לכאן ולשאול אותנו.
אני ראיתי שם לדוגמא זחלן מעולה במחיר סביר וגם רכב דיונות מעולה (גלאמיס) שיכול להתאים לך בתקציב.
במקביל אני ממליץ לך לחטט רגליים ולבדוק בכל החנויות באזורך מה יש להן להציע במסגרת התקציב.
אולי תמצא את מבוקשך.
אם אתה צריך המלצה לחנויות באזור שלך אז תשאל כאן ומי שיודע יענה לך בפרטי (אסור להזכיר שמות חנויות בפורום, מטומטם אבל זה מה יש).
יש גם קבוצות בפייסבוק שאתה יכול לשאול בהן וחלק מהחברים שם הם גם בעלי עסקים קטנים לייבוא ומכירה של מכוניות.
אגב, לגבי סוג הרכב שאתה מחפש, למה אתה בטוח שתתחבר דווקא למונסטר?!
אלו רכבים לא כל כך יציבים, הם אומנם טובים לקפיצות אך לא יותר מטראגי או אפילו שורט-קורס עם שינוי חופה.
יש מספר סלאשים ביד-2 במחירים סבירים 1000-1500₪.
לדעתי שווה לך לשקול אותם.
לידיעתך הם יכולים לנסוע בשטח דיי קשה, הן מהירות יחסית, בעלות יציבות גבוהה וניתן לקפוץ איתן יופי טופי.
זה לא הרכב המושלם אבל כפי שאמר ברוך במבצע סבתא ״בשביל 300₪ אתה רוצה כוח אמפרז׳, טוס טוס לפני ברוך מאשפז אותך!״
guyst
03-03-2015, 10:50:15
הרכב הזה נראה פצצה!
משווים אותו לST4 ביכולות וסה"כ נותן תמורה מדהימה לעלות. יש הרבה חלקים זמינים בגרושים אצל הסיני.
ראיתי ביקורות נוספות ביוטיוב וכולם יצאו נפעמים מ"הסיני הזול".
לי הוא עשה חשק!
להלן ביקורת על הרכב:
https://www.youtube.com/watch?v=wZol432MaBU
matan11
03-03-2015, 15:08:03
הטראגי הסינית על פי כל הביקורות לא פחות ממעולה!
אך לצערו של פות״ש היא הרבה מחוץ לתקציב שלו.
רכב כולל משלוח ומע״מ - 1400₪
שלט - 150₪
סרוו - 100₪
סוללות 200-400₪
מטען + ספק - 250₪
סה״כ יוצא מינימום 2100₪.
אבסולוטית זו עסקה טובה מאוד למתחיל אך בפועל לבחור פשוט אין את הכסף.
רן, גישתך אולי נכונה אך לא לפותח השרשור.
אתה רואה את התמונה ממקום של אדם מבוגר בעל אמצעים, אך מה לעשות ללבחור פשוט אין את הכסף?
פעם אחר פעם הוא כותב שבשבילו כל שקל נחשב וזה או משהו בסיסי מאוד או כלום.
אני בטוח שאתה לא עמדת בפני הדילמה של או משהו או כלום.
לא כל אחד יכול להרשות לעצמו ״הכל או כלום״..
יחד עם זאת אני מסכים ש-1300₪ זה תקציב בעייתי מאוד, גם לרכבים קטנים וגם לרכבי מיני..
פותח השרשור, מישהו כאן נתן לך המלצה לרכב אשר נכנס בתקציב שלך ואפשר לרכוש בארץ ללא כל סיבוכים.
אני בטוח שזה לא הרכב המהיר ביותר, המהנה ביותר או האיכותי ביותר, אך זה מה שאתה יכול להרשות לעמצך כעת.
אני מציע שלפחות תקפוץ לחנות ותבדוק את הרכב, אולי זה בדיוק מה שאתה מחפש..
מעבר לכך, אני אישית לא הייתי פוסל יד-2, אך אתה צריך מישהו שיעזור לך לחפש ולבדוק את הרכב לפני קנייה.
לפעמים מספיק להתרשם מהבחור שעומד לפניך בכדי לדעת את המצב הרכב.
זה עבד לי בקניית רכבים (אמיתיים) במאות אלפי שקלים עד כה אז אני לא רואה סיבה לחשוש לקנות רכב משומש ב-1500₪...
הבעיה היא שרוב המוכרים בארץ מבקשים מחירים תלושים מהמציאות אשר מבוססים על מחיר הרכב כחדש בארץ.
כאשר אני מחפש רכב משומש אני לוקח בחשבון את האופציה של לייבא רכב מחו״ל ועל גביה אני בונה לי מחיר שאני מוכן לשלם.
לדוגמה, יש מישהו שמנסה למכור זחלן סיני ב-900₪ כאשר ייבוא שלו כחדש מחו״ל אמור לעלות לי קצת פחות..
בקיצור, צריך לבדוק טוב טוב ואם יש מציאה אז אין סיבה שלא לפחות לשקול אותה.
אם אני יראה משהו מעניין אני ירשום פה.
על איזה רכב אתה מדבר?
nils3373
03-03-2015, 15:34:25
מתן, מה התקציב הכולל הסופי שלך? זה מאוד יעזור לנו לעזור לך...
x-dream
03-03-2015, 15:42:57
לפות"ש: לגבי הימוטו:
לי יש הימוטו 1:10 . אני, בניגוד אליך ולרוע מזלי מצאתי את הפורום הזה לאחר קניית הרכב. שאל אותי היום אם הייתי קונה את הרכב? חד-משמעית לא.
1. אפשרויות השיפורים הבסיסייים כגון פיניונים שונים מעטות. יש רק סוג ספור אחד שמתאים וכ-2 אפשוריות לפיניונים. מגביל מאוד ויוצר בעיה אם אתה מעוניים לשנות מידות צמיגים ומנוע.
2. רוב החלקים פלסטיקה.
זאת דעתי.
Alonjp
03-03-2015, 15:53:53
מתן,
קניתי את הרכב הבא לילד בן 14. 1:10, 4WD בראשלס עם מרכז כובד נמוך (כמעט ולא מתהפך), נגד מים ובנוייה חזק - עוברת חיים "לא קלים" :).
הרכב מהיר יחסית (כ-40-50 קמ"ש אני מעריך) וזה עם הסוללה המקורית (ניקל מטאל) כך שאפשר עוד להגביר את המהירות בשימוש בליפו 3 תאים (שהבקר והמנוע מוכנים לליפו).
קניתי אותה בחנות בארץ פחות מ-1500 ש"ח כולל הכול - מוכנה לנסיעה! החנות מביאה גם חלפים.
(אם מעניין אותך, תכתוב לי בפרטי כיוון שאסור לפרסם חנויות מישראל בפורום)
זו המכונית - http://helion-rc.com/dominus10TR/
בהצלחה!
מתן, תעקוב אחרי השרשור שלך.
הבחור המליץ לך פעמיים על הרכב הנ״ל, וזה לא מתוך שמועות או הנחות (כפי שעשה קורן) אלה מתוך ניסיון מוכח!
חיפוש קצר ברשת הביא לי ביקורת מאוד חיובית מאחד המגזינים המובילים בתחום.
http://www.bigsquidrc.com/helion-rc-dominus-10tr-review/
במחיר הזה אני במקומך הייתי רוכש את הרכב בלי לחשוב פעמיים.
עושה רושם שזה בדיוק מה שאתה מחפש ואפילו מעבר לזה.
בהזדמנות הראשונה תקנה לו סוללת ליפו (סיפור של 100-200₪), אך לצורך ההתחלה כנראה שגם הסוללה המקורית תספק אותך.
matan11
03-03-2015, 15:58:17
אז בקיצור...לקנות רכב מיני או לחכות עוד כמה שנים?ואם כן רכב מיני אז איזה?
nils3373
03-03-2015, 16:19:18
מתן, תתייחס לשאלות ששואלים אותך ולרכבים שמציעים לך. זה מאוד יעזור.
בפעם השלישית מה התקציב הסופי שלך??
guyst
03-03-2015, 17:01:01
מתן, תעקוב אחרי השרשור שלך.
הבחור המליץ לך פעמיים על הרכב הנ״ל, וזה לא מתוך שמועות או הנחות (כפי שעשה קורן) אלה מתוך ניסיון מוכח!
חיפוש קצר ברשת הביא לי ביקורת מאוד חיובית מאחד המגזינים המובילים בתחום.
http://www.bigsquidrc.com/helion-rc-dominus-10tr-review/
במחיר הזה אני במקומך הייתי רוכש את הרכב בלי לחשוב פעמיים.
עושה רושם שזה בדיוק מה שאתה מחפש ואפילו מעבר לזה.
בהזדמנות הראשונה תקנה לו סוללת ליפו (סיפור של 100-200₪), אך לצורך ההתחלה כנראה שגם הסוללה המקורית תספק אותך.
+1
קניתי אותו לאחר הביקורות החיוביות והוא לא מאכזב. הסוללה המקורית מספקת כוח ומהירות מרשימים. לילדים (כמו שמתן נשמע לי), לא הייתי חושב פעמיים.
matan11
03-03-2015, 17:03:42
אמרתי בסביבות 1300 גג 1500
הבעיה היא פה שכל אחד שמציע רכב השני אומר שהרכב על הפנים ואתם מתווחכים כן מיני לא מיני ואני פשוט לא מבין מספיק...ראיתי את הסוגים אמרצי לכם מה אני רוצה לעשות עם הרכב ומה המחיר.
מפה והלאה תחליטו אתם מה עדיף לי מיני לא מיני בעיקרון אני רוצה להנות מהרכב ולאט לאט לשפר אותו..
המיני דיי הדליקו אוצי כי הגודל לא ממש משנה חי אלא הביצטעים ביחס למחיר...האי ריבו והסומיט הדליקו אותי אבל אני לא באמת מבין,בגלל זה שאלתי פה ואתם רק מבלבלים אותי יותר..
ואכן,אני אמנם בן 20 עוד מעט.אבל בנושאים מסויימים אני ממש ילד
Alonjp
03-03-2015, 18:37:37
מתן אתה אכן מתנהג באופן קצת ילדותי.
א. אם אנחנו משקיעים זמן בניסיון לעזור לך המינימום שאתה יכול לעשות זה לקרוא לעומק כל תגובה ואם קיבלת קישור לביקורת אז לקרוא אותו גם כן.
ב. הרכב שגיא הציע לך הוא לא מיני, הוא 1/10 עם אורך של כמעט 50 סמ.
ג. אל תצפה שאנחנו נבחר לך רכב, אנחנו יכולים להמליץ (וכנראה שתקבל יותר מדעה אחת) ואתה צריך לבחור בעצמך.
ד. אנחנו יהודים, תשאל שני יהודים שאלה ותקבל 10 תשובות! זה מה יש, אתה צריך להפעיל שיקול דעת ולסנן את מה שאתה רוצה.
ה. אנחנו לא חייבים לעזור לך (פשוט נשמע שאתה מקטר קצת).,
בהצלחה
Killswitch
03-03-2015, 20:12:24
מתן.
אתה הגעת למצב של "מרוב עצים לא רואים את היער"!
מרוב שאלות אתה כבר לא רואה את התשובות...אף אחד לא יחליט בשבילך או במקומך נקודה.
זה רק נראה שאתה בורח מהחלטה .לא נראה לי שיש עוד מה להוסיף לשרשור הזה.יש לך כאן את כל המידע שצריך
ויותר כדי להחליט מה לקנות.
שב...תקרא את כל השרשור מהתחלה...תחשוב...ותחליט מה אתה רוצה ...ולדרך!
תפתח שרשור חדש עם תמונות של מה שבסוף קנית!
שם תוכל להוסיף לקבל עזרה בהמשך דרכך.
טל
רן ענבר
03-03-2015, 20:21:14
מתן.
אני מציע, שתעצור הכול... תקח 1/2 שעה ותקרא את האשכול הזה מהתחלה ועד הסוף.
תכנס לקישורים שנתנו לך ותבין שבתקציב שהעמדת, אתה לא בעמדה לבחור את הרכב הכי טוב אלא את הכי פחות גרוע.
האמת, מכל הרכבים שהוצעו לך פה יש לא מעט אפשרויות שהן לא רעות בכלל.
קח את הרכב שהציע גיא.
הוא עומד בכל קריטריון אפשרי שאני העלתי.
יש לו יבואן וחלקי חילוף בארץ
יש לו מנוע בראשלס ולמרות שהוא מגיע עם סוללת ניקל מטאל תוכל לשדרג לליפו במחיר סביר בהמשך.
יש לו שלט 2.4...
והוא אפילו 1/10 עם הנעת 4X4 ומבנה של טראגי
גם אם תצטרך להעלות את התקציב בכמה מאות ש"ח זה עדיין אופציה מצויינת במחיר סביר
אפשרות אחרת היא פשוט להתחיל מחדש את אותו דיון עוד פעם...
רן ענבר
matan11
03-03-2015, 22:56:24
טוב,אני רוצה להתחיל בתודה.זה לא מובן שככה כולכם משקיעים ועוזרים לי,מצטער אם יצאתי קצת חוצפן...
אני אבקש מגיא את השם של החנות ואלך לראות את הרכב ועל הדרך אראה גם גודל של רכבי מיני.
תודה רבה מאוד לכולכם עזרצם לי לא לעשות טעות.
ובעזרת ה' אחרי השיחרור אני אתחיל להיכנס לזה חזק יותר אבל עד אז יש זמן..
ואשמח אם תכתבו פה גם מקומות שבהם אתם נפגשים סתם בשביל לבוא ולראות רכבים...
;)
רן ענבר
04-03-2015, 04:27:23
אני שמח שהחלטת להתקדם.
תקנה רכב ואז תפתח דיון על כל נושא שתרצה.
על מקומות מפגש תוכל לקרוא פה: מסלולים שטח וכביש (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?57761-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%95%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%A9)
או בראש כל פורום בדביק בעל כותרת "מפגשים"
רן ענבר
Alonjp
04-03-2015, 07:58:31
מאיפה אתה?
matan11
04-03-2015, 09:02:48
רמת גן
korenlevy
04-03-2015, 14:26:30
המלצה קטנה, לך למפגש או שניים (יש בראשון לציון ליד הסופרלנד) אנשים שם מסיעים גם שטח וגם בכביש. תוכל בעצמך לראות מגוון של רכבים ולהבין מה למה אתה נמשך יותר.
יכול להיות שתידלק על רכב מיני, 1-10 או שבכלל תידלק על רכב 1-8 ותחליט לעצור הכל ולחסוך לאחד כזה.
הטעות שלי בתחום הייתה שקניתי רכב מסויים בגלל תקציב מוגבל ולא חיכיתי.
שיהיה בהצלחה!
Alonjp
05-03-2015, 23:21:39
יש HPI trophy truggy בת שבועיים במצב חדש ב 1600₪.
לדעתי שווה לך לעשות מאמץ.
אם מעניין אותך אני אשלח לך קישור בפרטי.
הרכב לא שלי אגב..
x-dream
06-03-2015, 08:55:17
מתן, אני מגבעתיים ומחר אני מסיע, אשלח לך בפרטי
matan11
08-03-2015, 01:28:29
חברה רק רציתי להגיד תודה רבה על כל התמיכה אתם עוזרים לי המון
matan11
08-03-2015, 01:32:35
יש HPI trophy truggy בת שבועיים במצב חדש ב 1600₪.
לדעתי שווה לך לעשות מאמץ.
אם מעניין אותך אני אשלח לך קישור בפרטי.
הרכב לא שלי אגב..
זה בנזין?
Alonjp
08-03-2015, 15:45:36
חשמלית.
122330
122331
רן ענבר
08-03-2015, 16:16:03
מתן.
אני אזהיר אותך פעם אחרונה מקניית רכב יד שניה כמתחיל.
אתה לא יודע איך לבחון את מצבו האמיתי של הרכב.
הומלצו לך באשכול הזה מגוון דרכי פעולה יותר מוצלחות מאשר רכב יד שניה.
רן ענבר
Alonjp
08-03-2015, 16:20:22
רן לא הייתי שולל כל כך מהר.
מדובר ברכב שנמכר מחנות, כן כן מחנות בישראל.
אם היה ניתן לרשום כאן את שם החנות הייתי רושם.
מדובר על חנות עם מוניטין לא רע.
המוכר טוען שהרכב נסע סה״כ שבועיים והוחזר.
אני מניח שבעל חנות עם מוניטין לא ינסה לרמות או להעלים מידע, כך לפחות אני רוצה להאמין.
רן ענבר
08-03-2015, 16:38:45
חנות זה בדרך כלל תיווך של מכוניות.
לפעמים, אתה קונה רכב חדש ומשאיר את הרכב הישן למכירה.
בד"כ בעל החנות עוזר במכירה ומתפרנס מהעזרה...
זה מקור יותר טוב מאחרים לרכב יד שניה אבל עדיין...
איך אומרים: "מי שננשך מנחש יחשוש מחבל"
רן ענבר
nils3373
08-03-2015, 16:43:51
מסכים עם אלון - לא כל רכישה ביד שניה נגמרת בחתול בשק גם אם לא מדובר על חנות מוכרת.
כאשר יש רצון לרכוש רכב על שלט אבל התקציב לא מאפשר לקנות אותו חדש אז יש לקחת בחשבון את YAD2.
רן ענבר
08-03-2015, 18:06:52
זה נכון שלא "כול רכישה" נגמרת כקטסטרופה אבל כשמחברים את הנקודות הבאות הקו שמתחבר לא מצייר תמונה טובה:
מתחיל שבדרך כלל לא מבין הרבה
מוכר שנורא רוצה להיפטר מהרכב ולהחזיר חלק מההשקעה על רכב.
רכב שלפעמים עבר יותר ולפעמים עבר פחות ולא תמיד טופל כמו שצריך.
אני לא מחזיק מעצמי פראייר בתחביב הזה ואני לא רץ לקנות רכבים יד שניה גם אם העיסקה נראת לי מאוד כדאית
בלי לפגוע באף אחד, מעטים הם המסיעים בארץ שהייתי קונה מהם רכב בשקט.
רן ענבר
Alonjp
08-03-2015, 18:15:04
רן כולנו יודעים את דעתך בנושא, זו זכותך.
זה עדיין לא עושה אותה נכונה.
לדעתי האישית אין שום בעיה לקנות רכב משומש אם התנאים מתאימים.
זה וויכוח שכנראה אף אחד לא ינצח בו.
הינה עוד רכב בן שבוע שנקנה והרוכש התחרט על הקניה.
נקנה ב 2900₪ לדברי המוכר.
רוצה עליו 1500₪.
לדעתי אחלה עסקה
122359
רן ענבר
08-03-2015, 18:27:09
נכון שפה ושם יש מציאות... אבל זה נדיר.
אבל יצא לי לפגוש גם גולשים/ מסיעים שקנו רכב באותם תנאים שאתה מדבר...
כשהגיעו הביתה התברר שמהרכב נלקחו חלק מרכיביו המקוריים והורכבו רכיבים פשוטים וזולים
המתחיל הממוצע [שוב, בלי שמץ של זילזול] לא יודע להבחין בין עיסקה טובה לשוד וגזל...
וכשהוא יגלה את זה כבר יהיה מאוחר מידי.
אולי העצה הכי טובה שכן אפשר להוציא מהדיון הזה היא לקחת איתך לחנות/למעמד הקניה מישהו שכן מבין ויש לו יותר ניסיון בתחביב.
רן ענבר
Alonjp
08-03-2015, 18:43:58
רן, אתה מודע לזה שבסופו של דבר זה בסה״כ צעצוע?
על קניית רכבים במאות אלפי שקלים השקעתי פחות מחשבה וחששות..
מה הכי גרוע שיכול לקרות?!
חוץ מזה שההצעות האלו מגובות.
אלו חברים בקבוצות בפייסבוק שלא כל כך מהר יביישו את עצמם.
על אחת כמה וכמה שברכב הראשון מדובר בחנות.
לא צריך לסבך כל דבר.
אני מניח שגם רכב 1:1 קנית משומש פה ושם, היה כל כך נורא?!
אבל עזוב, אין לי כוונה להתווכח, זו דעתך וזכותך לשמור עליה.
שוב זה לא עושה אותך צודק ולא אומר שכולם צריכים לפעול באותה הדרך.
רן ענבר
08-03-2015, 18:59:22
כן... ברור שתמיד יגיע הסיפור שלא קשור...
בקניית רכב יד שניה אתה לוקח אותו למכון מוסמך ומקבל דו"ח... בחברות ליסינג ניתן לראות את ההיסטוריה המלאה של הרכב ואיזה בורג הוחלף לו ומתי...
ברור שהמיליונרים שבינינו לא משקיעים מחשבה ויסורי מצפון בקניות של עשרות/מאות אלפים ומיליונים...
אבל פה יש גולש שיש לו טיפה פחות...ויהיה לו גם פחות בכל מה שקשור לתקציב תחזוקה בהמשך
אני לא מתיחס לגופו של מוכר אלא באופן עקרוני.
אני יכול לומר לך שככלל, קהילת מסיעי הזחלנים בארץ היא קבוצה שממנה ניתן לקנות רכב בלב שקט.
אתה מנפנף שוב ושוב בצודק, לא צודק כן מתכוון להתווכח או לא מתכווון להתווכח...
יצא לי הרבה יותר מפעם אחת לעמוד מול גולש שקנה רכב יד שניה ולנסות לעזור לו לשקם את שבר הכלי שמולו.
כואב לי כל פעם מחדש לראות את הכאב בלב והלחלוחית בעין של אותו גולש כשהוא מבין שהוא קיבל "אלמנט במחיר מציאה"
אני שוב אומר: אולי הרכבים שמולנו ועליהם כתבת הם נהדרים... אני כותב על הכלל.
אני בטוח שאתה וגם גולשים וותיקים אחרים תוכלו להסתדר גם עם רכב גרוטאה שקניתם...
תשאל את עצמך אם הגולש שמולך מסוגל?
רן ענבר
Alonjp
08-03-2015, 19:53:36
רן אבל למה לדבר בסיסמאות?
למה באופן כללי וכו׳?
הבחור מחפש רכב.
מצאתי לו מחיפוש זריז שני רכבים שיעלו על ההגדרה שלו.
שני הרכבים מצויינים.
שניהם ממוכרים אמינים.
שניהם במחירים מאוד משתלמים.
אז למה ללכת סחור סחור ולדבר על עקרונות ואם ואולי ו...
במה זה תורם לפותח השרשור?!
אם יש לך הצעה טובה יותר אז קדימה.
אבל הצעה כמו ״תתאפק ותחסוך עוד קצת״ לדעתי האישית לא מועילה.
פות״ש,
אם אתה מעוניין באחד מן הרכבים אז אני מוכן לשלוח לך את הפרטים בפרטי.
בהצלחה
רן ענבר
08-03-2015, 20:24:12
אלון.
אני באמת מכבד אותך...
אתה חושף בפני שבבי מידע ביחס למה שאתה יודע ומצפה שאשתכנע.
על סמך תמונות באיכות נמוכה וכמעט אפס מידע נוסף?
רוצה לדבר ת'כלס?
תספק מידע רציני ולפחות תמונות רציניות על הרכבים האלו.
שלח בבקשה גם לי בפרטי את המידע שיש לך ואשמח להיות תכליתי יותר.
רן ענבר
korenlevy
08-03-2015, 23:16:33
האסוסיאטד אחלה רכב למחיר הזה ואני גם המלצתי עליו בשרשור הזה או אחר, ואפילו אלון הקדים אותי שרציתי להמליץ על הטרופי טראגי.
מניסיון שלי עם הוורזה והטרופי לא שונה בהרבה אני יכול להגיד שהרכב גרזן אמיתי וכדאי לגשת עם מישהו שמבין קצת כדי לראות שאין סדקים ושברים, שהגיר עובד תקין, בולמים תקינים ושהאלקטרוניקה המקורית לא הוחלפה למשהו פשוט יותר.
ב1600 קשה למצוא משהו טוב מזה, הלוואי ואני הייתי נכנס ככה לתחום :) , ממליץ בחום ובהצלחה!
ElementEWFW
11-03-2015, 23:15:06
אני האומנם לא פעיל בפורום אבל אני קורא כאן הרבה.... מאוד
מתן אני לא יודע לאיזה החלטה סופית הגעת (עם בכלל) אני חייב להגיד שמהאופציות שאנשים נתנו לך כאן אני מופתע מאוד (לטובה)
הביאו לך כאן אחלה רכבים במחירים מאוד נוחים, והייתי רוצה לעשות לך סדר בראש.
בגדול אם למפות את מה שלא בתקציב ואת מה שאתה לא אוהב ומה שנפל מסיבות כאלו ואחרות סך הכל 2 רכבים על הפרק.
1.http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=53916
וואו, תמורה טובה בעד המחיר, אבל על מנת להשיג חלקים תעלץ ליהיות תלוי באינטרנט כניראה שבארץ לא תימצא, שזה גם חיסרון (זמינות) וגם ייתרון (מחיר)
אצלך מחיר משחק יותר חזק אז אני מניח שנוח לך עם זה, אך כך בחשבון שזה לא ממש רומנטי כמו שזה נישמע, ליפעמים אתה תיעלץ להסתכל על הרכב עומד שבועים + יום יום כדי להמתין לחלק...שזה... מתסכל..
אבל זה חלק מהתחביב :rolleyes:
2.http://www.bigsquidrc.com/helion-rc-dominus-10tr-review/
גם אני לא מכיר את helion והמוניטין שלה (לא שזה משנה), אך גם כאן מדובר בתמורה מעולה למחיר, פה הייתרון שיש כאן 2 גולשים שאומרים לך באופן אישי שהם מרוצים מהרכב (אין יותר טוב מזה!! - מקווה שהם אובייטיביים)
אך תיבדוק טוב טוב את כל האופציות שלך למציאת חלקי חילוף, רכב שלא יהיה לך אפשרות לתקן יכול להוות תסכול גדול ואפילו ירידה מהתחום (ועדיין לא התחלת)
3. רכב שאני בעצמי מחזיק ולא עלה כאן בשרשור,
http://www.losi.com/Products/Default.aspx?ProdID=LOSB0224T1
http://www.losi.com/Products/Default.aspx?ProdID=LOS01000
(זה שני רכבים מקבילים, לי יש את הבאגי, אך לפי מה שקראתי אתה בטח תואהב יותר את הטראגי... בכל אופן שניהם דיי מקבילים , הטראגי קצת יותר טובה)
ראשית דעתי שונה ממה שנאמר כאן קודם, רק בזכות הרכב הספציפי הזה, באופן כללי רכבי מיני הם לא ממש העתק קטן של רכבים 1/8 או 1/10, לעיתים הם מעוצבים מחדש בהשראת ״אחיהם הגדול״ תוך כדי חשיבה
על הוזלה של המוצר מעידך גם חלקים יותר חלשים, קטנים ושבירים, הופכים את הרכבים האלו לפחות אמינים, ובעלי ביצועים נמוכים בהרבה מהרכבים הגדולים
(כמו שנאמר כאן ליפני ובצדק)
אך בניגוד לזה ליפני כ 3 שנים אישתי קנתה לי את הרכב הזה ליום הולדת. מיותר להגיד שנהנהתי את החיים שלי ואני עדיין נהנה עד היום (אחרת לא הייתי ממליץ)
הוא נסע מעולה ישר מהקופסא ומאוד נהנהתי אבל גם חששתי שהוא יהיה עדין ושביר ושיהיו לא ביצועים נמוכים כמו הדעה הרווחת, אבל באותה התקופה לא היה לי רכב על שלט אחר אז התרכזתי רק בו,
עד היום לא שברתי שום חלק ברכב, שום דבר ברכב לא התעקם או השתחרר (כמובן שהרכב מתוחזק בצורה קפדנית), אפילו בשלב מסויים הוא היה בתוך שריפה שפרצה לי במחסן,
ועד היום חלק מהחלקים חרוכים, נעלצתי להחליף 3 גלגלים שנמסו (הוא היה ממש באש.. ) ומלבד לזה עד היום הוא לא מפסיק לנסוע.
שאני בטוח שכל מי שבתחום וקורא את התגובה שלי כניראה לא מאמין או חושב שאני מרחם על הרכב או משהו... (מה שכן אני מסיע אותו על הכביש ליד הבית ובעיקר בדיונות בחולון/ראשון שם הוא עובר התעללות קשה..
קפיצות נפילות, הכלב שלי נושך אותו וכ׳ו),
יש לי חבר שראה אותו וקנה כזה באיביי משופר מכל כיוון כולל מישלוח ב750 שקלים, בכל אופן חדש כולל משלוח + מכס (או מה שזה לא יהיה שמחייבים אותך בארץ) זה יצא 1100-1300 שקלים.
חלקים שלו יש באינטרנט (איביי, the toyz, וכ׳ו ..)
אני באופן אישי הייתי שוקל גם את האופציה הזאת.
מכאן ההחלטה שלך.
מקווה שעשיתי לך סדר בראש.
כל מה שנירשם הוא חוות דעתי האישית ומנסיוני וחוייתי האישית.
בברכה.
מתן.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.