צפייה בגרסה מלאה : עזרה! תקלה מוזרה במנוע 46LA OS
hsagiv
18-04-2009, 09:10:37
שלום לכולם,
ברשותי מנוע OS 46LA (כחול) שלאחרונה הוא מתנהג קצת מוזר.... בשלוש דקות ראשונות של טיסה הכל עובד מצוין.... אחרי זה הסל"ד יורד לאט לאט עד שבמצערת פתוחה מלא הוא עובד בחצי כוח, שאלתי היא האם ניתן לעשות משהו או שהוא גמר את חייו?
ZvikaF
18-04-2009, 12:34:48
נשמע כמו מנוע שעובד עני מידי - פתח קצת סיכה.
בדיקה של כיוון מנוע: על הקרקע בכח מלא צבוט את צינורית הדלק לזמן קצר ותקשיב לתגובת המנוע, במידה ויש עליית מהירות הכיוון תקין,במקרה שיש נפילת מהירות המנוע מכוון עני מידי.
hsagiv
18-04-2009, 15:29:59
תודה.... ננסה, רק לציין שבדקות ראשונות של טיסה הכל עובד כמו שעון מגיב מצוין יש למנוע כוח לטפס רק לאחר מספר דקות הוא מתחיל "להתעייף" והסל"ד יורד בחצי, עוד דבר יש חופש קל בין ציר ראשי לגוף המנוע כך שבסל"ד נמוך יש נקישות קלות..
Shalev054
18-04-2009, 15:30:48
רק ארחיב קצת מכיוון שיש לי בדיוק את אותו המנוע וקרה לי אותו הדבר לא מזמן,
לדעתי המנוע "נחנק" מעודף דלק, זה אכן קורה מכיוון לא נכון של סיכה, במקרה שלי המנוע היה עשיר מידי בדלק.
אם אתה יודע לכוון סיכה, תן מצערת מלאה [על הקרקע כשהטיסן תפוס כן?] ותכוון עד שתגיע לסל"ד מנוע מקסימלי. זה אמור לפתור את הבעיה.
אם אתה לא יודע לכוון, תיעזר במישהו שיודע ותבקש שעל הדרך ילמד אותך :)
RSmodel
21-04-2009, 10:09:13
תוודא שכל הברגים של המנוע מחוזקים, כולל הפלאג.
אם אתה עדיין נתקל בבעיה אתה מוזמן לי צור איתי קשר אני אדריך אותך בטלפון
052-6555834
רביד
flatspin
21-04-2009, 11:15:57
לא ציינת בן כמה המנוע וכמה הוא עבד עד עתה. קיימת אפשרות נוספת (כל מה שכתבו עד כה הוא נכון בהחלט), והיא קילוף הציפוי מעל פני הצילינדר (מה שנקרא בדך כלל שרוול).
הבדיקה די פשוטה. הקל ביותר זה להסיר את המשתיק, להאיר בעזרת פנס זעיר ולהסתכל לתוך המנוע. הקילוף נראה כמו צבע צהוב מרוח לאורך הצילינדר. בדיקה יותר יסודית נעשית ע"י הסרת ראש המנוע והתבוננות פנימה. כמובן כאשר הבוכנה נמצאת למטה. תוצאת בדיקה זו היא מוחלטת. אם הצילינדר מקולף, הפתרון היחידי הנכון הוא החלפתו, כולל הבוכנה.
hsagiv
21-04-2009, 12:22:44
תודה לכל העוזרים,
המנוע בן יותר משנה וחצי... אך לא עבד תקופה ארוכה ולאחרונה התחלתי להשתמש בו,
עבד עם חצי גלון באופן תקין ולאחר מכן התחילו כל הבעיות
avi g
22-04-2009, 21:24:16
בדך כלל שינוים בתערובת הדלק לאורך הטיסה נגרמים בגלל מיכל דלק נמוך מידי, ואו לחץ דלק נמוך מלכתחילה, מומלץ לעבור על צנרת של דיחוס אגזוז, וגם לוודא גובה מרכז מיכל דלק בגובה הקרבורטור,שיטה לבדוק אם זה בגלל גובה מיכל הי לטוס הפוך ולראות מה קורה עם התערובת
igalr
22-04-2009, 22:40:25
רק ארחיב קצת מכיוון שיש לי בדיוק את אותו המנוע וקרה לי אותו הדבר לא מזמן,
לדעתי המנוע "נחנק" מעודף דלק, זה אכן קורה מכיוון לא נכון של סיכה, במקרה שלי המנוע היה עשיר מידי בדלק.
אם אתה יודע לכוון סיכה, תן מצערת מלאה [על הקרקע כשהטיסן תפוס כן?] ותכוון עד שתגיע לסל"ד מנוע מקסימלי. זה אמור לפתור את הבעיה.
אם אתה לא יודע לכוון, תיעזר במישהו שיודע ותבקש שעל הדרך ילמד אותך :)
על הקרקע מכוונים לסלד מקסימלי ואז פותחים עוד קצת עד שהסלד יורד באופן מורגש.
בד"כ מדובר ברבע עד חצי סיבוב פתיחה מנקודת הסלד המקסימלי .
במנועי LA אפשר חשוב מאוד לפתוח עוד קצת סיכה עד שהסלד יורד באופן מורגש מאוד
הנה הקישור למדריך למשתמש
http://manuals.hobbico.com/osm/40-46-65la-manual.pdf
אני היתי מהמר על בעיה במיכל דלק
אחרי מספר דקות גובה הדלק יורד ומתחיל לשאוב אוויר .
DarZeelon
22-04-2009, 22:58:24
מר שגיב,
הייתה לי תופעה דומה במנוע OS.40FP.
הבעיה נובעת מעיוות שרוול-הצילינדר כתוצאה מחום.
אין לה פתרון, למעט החלפת שרוול-הצילינדר+בוכנה ואני מקווה בשבילך שכל זה קורה בתקופת האחריות.
המנוע שהיה שלי, הפסיק לעשות את התופעה, רק לאחר שהניקל התקלף מכשליש מהיקף השרוול. שוחחתי על זה עם קלארנס לי...
באופן פלאי, החל המנוע לפעול לאחר מכן בצורה נורמלית... לאורך יותר מ-30 שעות נוספות, ללא החלפת חלקים כלשהם (יענו: עם השרוול המקולף...), אך זה חריג, לדעתי.
דר צאלון
videoman4
27-04-2009, 09:42:48
ציינת כי קיים חופש בין ציר המנוע לגופו + רעשי נקישה של מתכת במתכת, לכן קיימת אפשרות שלרוב הינה נכונה כי מייסבי המנוע שחוקים וקיימת בהם אפיצות גבוהה דבר שמוביל באופן ישיר להתחממות יתר של המנוע עד כדי קאט מנוע או פעולה שאינה יציבה.
DarZeelon
27-04-2009, 10:46:40
ציינת כי קיים חופש בין ציר המנוע לגופו + רעשי נקישה של מתכת במתכת, לכן קיימת אפשרות שלרוב הינה נכונה כי מייסבי המנוע שחוקים וקיימת בהם אפיצות גבוהה דבר שמוביל באופן ישיר להתחממות יתר של המנוע עד כדי קאט מנוע או פעולה שאינה יציבה.
VM,
המנוע הוא OS.46LA... אין לו מיסבי-כדורים!
יש בצינה (crankcase) רק תותב-החלקה העשוי ברונזה, בו מסתובב גל-הארכובה.
במנוע מסוג זה, כדי שלא 'יתפס' כאשר הצינה מתחממת ומתפשטת בעת פעולה, יש לגל-הארכובה (העשוי פלדה), 'משחק' אורכי של כ-1/2 מ"מ בתוך הצינה (העשויה אלומיניום).
טבעי לגמרי שהמנוע ישמיע נקישות מתכתיות קלות; ביחוד כאשר הוא פועל בסיבובי-סרק, כתוצאה מתנועת גל-הארכובה קדימה ואחורה. הרעש מושמע ע"י פגיעת איזור הארכובה (crank-web) בחזית פנים הצינה, ופגיעת המרווח שמאחורי דיסקית הנעת המדחף (prop drive washer), בקצה הקדמי של הצינה.
הרעש אינו מורה על שחיקת-יתר, או על כל אי-תקינות אחר.
חוץ מזה, במנוע שיש בו מיסבי-כדורים; אפיצות גבוהה במיסבים כתוצאה משחיקה, אינה גורמת להתחממות-יתר, לפעולת מנוע בלתי-יציבה, או לקאטים... לא באופן ישיר ולא באופן עקיף.
אתה נשמע כמו מוסכניק, המנסה לשדל לקוחה המתלוננת על רעש מחזורי מאחד הגלגלים; שהיא צריכה להחליף את מסנן-אויר, פלאגים, פלטינות, שמן-ברקס..., כדי שהרעש ייפסק...:rolleyes:
Some things are better left unsaid.
דר צאלון
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.