PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! המלצה למטען

saarordan
09-03-2015, 07:10:16
אהלן,

אני צריך המלצה למטען שיכול להטעין 2 סוללות ויותר . העדפה למטען AC/DC
אני מטעין בדר"כ סוללות מסוג לייף 2 תאים עד 3500מיל.
חשבתי אולי על המטען Hitec X4 Plus AC/DC Charger
או על אותו מטען רק ללא חיבור ישיר לחשמל- Hitec X4-Eighty 4-Port Multicharger

אשמח לקבל המלצה על כל מטען איכותי :)

moshet
10-03-2015, 08:10:56
שלום,

יש לי ניסיון טוב עם המטען טורניגי 200w, הנה קישור:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11444__Turnigy_A_6_10_200W_Balance_charger_disch arger.html

לאחר שקיבלתי המלצות מחברי הפורום הותיקים רכשתי אותו וב"ה המטען עושה את העבודה. יחס עלות מול תועלת שווה בהחלט !

אני מטעין איתו סוללות 2-3 תאים בגדלים שונים מ-1000mah ועד 5000mah. כמעט תמיד אני מטעין 2 סוללות ביחד (למרות שהמטען מיועד לסוללה אחת בלבד).
הטענת סוללות במקביל או בטור נעשית בצורה פשוטה וחייבת משנה זהירות.

מאמר נפלא (!!!) של רן ענבר המסביר בשפה פשוטה ובהירה את נושא טעינה במקביל או בטור תוכל למצוא כאן:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?74029-%E8%F2%E9%F0%FA-%F1%E5%EC%EC%E5%FA-%EC%E9%F4%E5-%E1%E8%E5%F8-%E1%EE%F7%E1%E9%EC-%E1%E8%E9%E7%E5%FA-%E5%F2%E5%E3

1. ניתן לחסוך בעלויות ולרכוש מטען אחד חזק וטוב שמיועד לסוללה אחת, ולבנות קונקטורים/מחברים (בעזרת המאמר של רן) כדי להטעין 2 סוללות יחד

2. אם יש קצת כסף מיותר עבור מטען, כדאי שיהיו 2 מטענים בבית (שכל אחד מיועד לסוללה אחת). בדרך זו יש לך מטען אחד כגיבוי במקרה של תקלה.

3. לא כדאי לרכוש מטען עם חיבור ישיר ל220v בלבד. כי לא תוכל לחבר למצבר ברכב שאתה נמצא בשטח

4. מטען עם חיבור AC הוא מתכון לכשל, וככזה יכול להיות שתגלה שהמטען לא עובד רק בגלל שהספק הפנימי של המטען יתקלקל.

5. אני לא בדקתי את המטענים עם חיבור ליותר מסוללה אחת, אבל אם ההמלצה למטען כזה היא לחבר 2 סוללות זהות בגודל - קשה לי לראות יתרון במטען שכזה.
אני חושב שלהיפך, מטען כזה יש לו חיסרון גדול - מחיר גבוה

6. כל הסעיפים שכתבתי הם דיעה אישית, כנראה שיהיו עליי חולקים ואשמח לשמוע מאחרים

בהצלחה רבה !

amgad123
10-03-2015, 11:40:03
אני אישית משתמש בזה:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__61442__HobbyKing_8482_Quattro_4x6S_Lithium_Polym er_Multi_Charger_EU_Warehouse_.html?strSearch=qua
הבעיה שהוא רק לרכב אבל אפשר לעשות חיבור לבית ולרכב בקלות.
יש עוד אחד שגם יכול להטעין 4 סוללות ביחד שהוא זול יותר :http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__56814__Turnigy_4x6S_Lithium_Polymer_Battery_Pack _Charger_EU_Warehouse_.html?strSearch=turnigy%20ch arger

לגביו אני לא יודע כלום.

moshet
10-03-2015, 12:37:09
אמגד ידידי,

המטען השני (הזול) - אין אפשרות להזמין. וגם אם כן. עדיין לא כדאי מאותה הסיבה שאפרט...

המטען שלך מוציא 50w (לפחות זה מה שראיתי באתר שלהם). אני מניח שהכוונה היא לכל יציאה של סוללה בנפרד ולא על כל היציאות יחד.
כלומר, גם אם תצטרך יותר וואט לטעינת סוללה אחת בלבד - המטען לא יוכל לספק לך.
אבל במחיר הוא כמעט פי 3 ממה שהצעתי.

אישית, לא רואה יתרון להוציא 100$ במקום 40$ ולקבל פחות.
הרי, שאפשר בהחלט להטעין יותר מסוללה אחת גם עם מטען של 40$

נאמר כבר רבות, מטען כדאי לרכוש אחת שתחזיק גם לעתיד. ואם יש הצעה שתחזיק להרבה זמן והיא יותר זולה מהצעות אחרות - לא היית מחבק בשתי הידיים?!

אשמח שתאיר את עיניי. איפה אני טועה...

כנראה שאנשים מוכנים לשלם על "נוחות" יותר מכפול במחיר

רן ענבר
10-03-2015, 17:55:59
סער.
המטען במודעה הראשונית שלך מצויין.
אם יש לך תקציב לקנות אותו, לך על זה.
אני מעדיף מטען אחד טוב מתוצרת מקור מוכר וותיק על פני כל מיני מוצרים סיניים פשוטים
ד"א למטען הכולל ספק מתח פנימי אין בהכרח יתרון אבל זה כבר העדפה אישית.

רן ענבר

amgad123
11-03-2015, 07:14:45
תודה על המידע משה(אם זה שמך אני לא בטוח חח) ,אני לא יכול להתווכח או להעיר או להאיר כי אני לא מבין בזה. שלחתי מה שאני אישית משתמש בו , בשטח אני יכול להטעין 4 סוללות של 4 תאים והן 2700 מילי אמפר , בבית אני לא יכול אבל זה בגלל שהספק כוח שלי לא מספיק חזק.

moshet
11-03-2015, 08:15:57
אמגד,

משה זהו שמי, עד כמה שאני יודע. זה מה שהוריי (הי"ו) סיפרו לי... [emoji3]

וחס חלילה, לא ניסיתי להתווכח. כוונתי היתה לעזור לפות"ש לחסוך כסף במקומות שאפשר ולקבל עדיין מוצר איכותי שיוכל להתאים לדרישות.

אני באמת סקרן לדעת (ממש באמת, לא בציניות) מדוע יש העדפה לשלם כפול על מוצר שאתה יכול לקבל את אותו הדבר ביותר זול ואפילו בתוספת יתרון (כמו שכתבתי מקודם).
לעניות דעתי, הסיבות יכולות להיות:
פחד מעבודת ידיים (הלחמה וכו')
חוסר זמן
נוחות / סדר וניקיון בלי הרבה חוטים

אז לגבי הפחד והחוסר זמן אני חושב שעניתי - אין כאן משהו בשמיים. קחו את המאמר הנפלא (שוב) של רן ענבר ותפעלו לפיו.
נוחות - אפשר לבנות מחברים אסטטיים בפרוטות. לא שזה יותר טוב, אבל אם אתם אוהבים סדר - יש דרכים זולות מאוד.

אמגד, אני מניח שאתה לא פוחד מעבודת ידיים. אם לפני שקנית את המטען היו אומרים לך שאתה יכול לקבל מוצר שנותן את אותה התוצאה בחצי מחיר. האם עדיין היית רוכש את המוצר היקר?
זה בדיוק מה שאני מנסה לתאר לפות"ש, פשוט חבל... חסכו את הכסף במקומות שאפשר.

בהצלחה

רן היקר, אחרי כל הקרדיט שנתתי לך בשרשור. מגיע לי אולי איזה סיבוב על הרכב 1/8 שלך? [emoji6]

amgad123
11-03-2015, 11:13:24
משה , אני אישית חייב את המטען הזה מפני שלטעינה במקביל צריך סוללות זהות, לפני כל יום הטסה יש לי 6 או 7 סוגי סוללות שונות(מבחינת מיליאמפר , מתח , וסוג הסוללה).זה למה שווה לי לשלם פי 2.

moshet
11-03-2015, 12:25:19
ז"א שאתה יכול במטען שלך לטעון 2/4 סוגים שונים של סוללות מבחינת מתח, סוג סוללה ואמפר?

אם כך -
1. אני מוריד את הכובע - המטען שלך באמת טוב !

2. עדיין הייתי חושש מהלא נודע שאולי יום אחד המטען יחליט אחרת.

הפתרון שאני מציע הוא לרכוש 2 מטענים כי:
א. המטען שהצעתי הוא 200w, ולא 50w
ב. מטען נוסף לגיבוי
ג. העלות בין 2 מטענים - זהה

אגב, נראה לי שהפות"ש התייאש כבר מזמן מהשרשור הלא נגמר הזה [emoji3]

נו, שיהיה בהצלחה לכולנו !

amgad123
11-03-2015, 12:54:49
משה המטען שלי הוא בעצם ארבעה מטענים נפרדים שכל אחד אני יכול לבחור איזה מתח ,אמפר וסוג סוללה. למשל אני טוען 4 סוללות שונות ביחד, יש לי אחת לייף 2 תאים 2100 מיליאמפר , סוללה לייף 2 תאים 3200 מיליאמפר , סוללת ליפו 3 תאים 2200 מיליאמפר , ואחת 3 תאים לייף 1500 מיליאמפר אני טוען את כולן בפעם אחת.

moshet
11-03-2015, 13:06:23
כמו שאמרתי, לא ידעתי ואני מוריד את הכובע.

למי שצריך טעינה כמו שאתה מתאר - שווה בהחלט !

guyst
11-03-2015, 16:31:48
מנסיון, אני גם מעדיף מטען מרובע בו ניתן להטעין מספר סולללות, מסוגים שונים, ויש גם פידבק על כל סוללה מבחינת קצב הטעינה וכמה אמפר נכנס חזרה. לי יש את המטען הבא שנותן 100W לכל ערוץ :
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__18812__Turnigy_4x6S_400W_Lithium_Polymer_Battery _Charger.html

edgarfov
11-03-2015, 16:56:23
אהלן,

אני צריך המלצה למטען שיכול להטעין 2 סוללות ויותר . העדפה למטען AC/DC
אני מטעין בדר"כ סוללות מסוג לייף 2 תאים עד 3500מיל.
חשבתי אולי על המטען Hitec X4 Plus AC/DC Charger
או על אותו מטען רק ללא חיבור ישיר לחשמל- Hitec X4-Eighty 4-Port Multicharger

אשמח לקבל המלצה על כל מטען איכותי :)

HITEC הזה מעולה, עובד שנים , מצבר אוטו או ספק 500W כדי להמיר חשמל קיר (השתמשתי בכזה של מחשב)
LIFE LIPS NMH כל הגשפט כל פורט יכול להיות סוג אחר.
קיצר..

saarordan
11-03-2015, 18:53:24
הלכתי על ההייטק בסוף ללא ספק פנימי. נקווה שעשיתי צעד חכם... תודה לכולם