צפייה בגרסה מלאה : שאלה מגבלת מרחק בין מנוע למיכל דלק?
E r e z
14-03-2015, 07:20:40
במקרה של מנוע מתאנול 2 פעימות שעובד עם דיחוס סטנדרטי מהמשתיק וללא כל משאבת דלק או אביזר אחר, מה מקובל כמגבלות מרחק מרבית מומלצת/מקובלת בין המנוע (כניסה לקרבורטור) לבין המיכל (היציאה מהמיכל)?
ספציפית - רוצה להתקין מנוע ASP בנפח 1.08 עם המשתיק הסטנדרטי שלו, במרחק של כ 15 ס"מ מהמיכל בנפח כ- 480 סמ"ק, האם לצפות לבעיות או שזה סביר?
(תמיד התקנתי מיכלים 'קרוב מאד' למנוע ולא חשבתי על כך כלל, עתה יש לי התקנה קצת שונה לכן תוהה לגבי זה...)
flatspin
14-03-2015, 10:24:02
כל עוד אתה נמצא במצב של טיסה אופקית וישרה, זה בסדר. הבעיה מתעוררת כאשר אתה מושך לטיפוס בזוית תלולה. המרחק מהמנוע ובנוסף כוח ה-G שמופעל על הדלק, מתנגדים לתנועת הדלק לקרבורטור. למרות הדיחוס, מגיע הרגע שבו המנוע אינו מצליח לקבל את הדלק, או שהדלק מגיע בכמות קטנה מהדרוש. המנוע מגמגם וחדל לפעול.
עצתי לך, קבע את המיכל קרוב ככל האפשר למנוע. אם יש מגבלות מבניות, הפתרון המתאים הוא שימוש במשאבת הזנה. בדרך זו אספקת הדלק קבועה בכל מצבי הטיסה. המשאבה קטנה בגודלה, משקלה מועט והיא מופעלת ע"י הפרשי הלחצים בבית גל הארכובה.
E r e z
14-03-2015, 13:48:22
תודה.
לאמיתו של דבר ברשותי משאבת perry חדשה בקופסא שמעולם לא עשיתי בה שימוש, יתכן והגיע הזמן לעשות איתה משהו אבל אבדוק תחילה בלעדיה.
האם יש קשר בין המרחק המותר לנפח המנוע ? קרי, האם מנוע גדול יותר יכול להתמודד עם מיכל מרוחק יותר או שעצמת היניקה די דומה בכל הנפחים ?
edgarfov
14-03-2015, 15:40:17
אם אתה לא מצליח לשמור על מרחק קצר ביותר בין המנוע למיכל הדלק (מיכל ממש קרוב לחומת האש) , תשתמש במשאבת PERRY
15 ס"מ זה כבר תחום לא ברור, אפשר לבצע טיסת מבחן זהירה לשמוע את מנוע מגיב בהעלאה מדורגת של זווית העליה מיישרה אופקית.
7YOAV7
14-03-2015, 16:09:41
לדעתי אם לא הייתה משאבה היה אולי שווה לנסות בלעדיה אבל בגלל שיש לך אני ממליץ לך להתקין אותה מראש. לי הייתה כזאת עם מנוע 120 2 פעימות של OS והיא עבדה מצויין.
ilanb
14-03-2015, 17:11:54
לפני חודשיים הייתי בדיוק בדילמה שלך. טיסן Dirty birdy עם מנוע OS65 - המיכל לא מצליח להגיע עד הפיירוול כך שנוצר מרחק של כ 8 ס"מ בין הפיירוול למיכל.
הטיסן עשה מעט טיסות - לא נתקלתי בשום בעיה (גם אני שקלתי להוסיף משאבה).
בהצלחה,
אילן
E r e z
14-03-2015, 17:24:52
תודה על התשובות חברים, אני מבין שזה אכן מצב גבולי ופשוט צריך כנראה לנסות..
מדובר על סקייל דו כנפי עם יכולת אווירובטית 'מתונה', אולי יהיה בסדר כמות שהוא, ולכל היותר אתקין את המשאבה.
אני פשוט אוהב התקנות פשוטות עם מינימום אביזרים...
flatspin
14-03-2015, 22:06:56
היות ואתה רוצה לנסות איך המנוע יגיב בפעולה ללא משאבה, אני מזכיר לך לבצע את הניסויים הללו (תרגילים אוירובטיים הכוללים קטעים אנכיים) בגובה בטחון. כך שאם יהיה לך קאט, תוכל להתישר ותהיה לך אפשרות לגלוש גם למרחק רב על לנחיתה בטוחה על המסלול. בכל מקרה עדיף שזה יקרה, אם יקרה, מספיק גבוה.
בהצלחה
אבי סירוטה
15-03-2015, 08:50:47
פתרון אפשרי נוסף, ובהתאם למגבלת נפח ומבנה פנימי של הטיסן, יהיה להתקין מיכל ציפה כמו זה שמותקן במסוקים.
המיכל תמיד נשמר מלא בדלק (עד שנגמר כמובן :cool: ) וכך תישמר לך הזנת דלק אל המנוע. השתמשתי בפתרון זה בטיסן סקייל עם מנוע 4 פעימות שהותקן הפוך
ותמיד התעוררה בעית תערובת\הזנה במצבי טיסה שונים.
בדוק מה פשוט יותר ומה יכלול פחות חלקים ובחר בפתרון זה.
בהצלחה
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.