PDA

צפייה בגרסה מלאה : רעיון בניית גוף טריינר ובקשה לעצה



phazeman
23-03-2015, 09:59:56
בוקר טוב ויום טוב לכולם !
לפני כ3 שבועות עברתי חויה דיי טראומטית של ריסוק אבל אספר את זה בסדר הנכון
רכשתי כאן בפורום מבחור נחמד מאוד טיסן Alpha 40 של Hangar 9 לאחר התיעצות עם ה"מדריך" שעוזר לי בכל התחום הנ"ל
חיכיתי בסבלנות (האמת כל הגוף גירד לי לצאת) עד יום שישי והנה אנחנו יוצאים לשטח עם הטיסן ! הגענו למסלול של עמק חפר, פרסנו את חפצינו על הקרקע וכו... בקיצור לאחר כשעתיים וחצי של כיוונונים הגענו לעליה לאוויר !
יש ! אמרתי לעצמי ! המדריך העלה את הטיסן לאוויר, ביצעה טיסת נסיון והיה מאוד מרוצה מהתגובות של הטיסן וממצבו הכללי. לאחר נחיתה יפה, תידלוק וכיוונון אחרון הוא המריא את הטיסן לאוויר ונתן לי את השלט. צריך לציין שהשלט הוא של SANWA 72Hz.
הנה הרגע הזה הגיע ! אני מטיס טיסן אמיתי ולא סימולטור (שלמדתי עליו כשבועים !). הטסתי דיי יפה (לפי הליחשושים ששמעתי מאחור) בשביל פעם ראשונה... אפילו הצלחתי להמריא לבד ! אבל לאחר כ20 דקות של טיסה משהו קרה והרגשתי ממש חסר אונים !
הטיסן הפסיק להישמע להוראות השלט. המדריך לקח לי את השלט מהיד מידית וניסה להציל את המצב אבל כלום לא עזר והטיסן החליט להיתחפש לגזר וצלל לקרקע בפול גז (זה מה שראינו לאחר הריסוק)
לאחר שמצאנו את הטיסן (ממש ליד פסי הרכבת) התחלנו לחפש את הסיבה לאיבוד הקשר של הטיסן עם השלט והעלתי רעיון שאולי היה איזה שידור של הרכבת שקטע את הקשר אבל זה היה קצת מוזר שאף אחד אחר בזמן הזה לא איבד את הקשר.
כאשר חזרנו לעמדת המראה עוד בחור המריא עם הטיסן שלו וOOOPS ! גם הוא איבד קשר ובאותו המקום בדיוק ! ועוד בחור... וOOPS ! ועוד טיסן איבד קשר ! בקיצור 3 טיסנים בפרק זמן של כ15 דקות ! התחלנו לחפש סיבה ופתאום שמנו לב שבאיזור של איבוד הקשר יש אבא עם ילד, אשר מסיעים מכונית על שלט. ניגשנו אליהם וגילינו שהילד מפעיל מגדיל טווח שידור (בכלל לא ברור לי בשביל מה !!! הוא הסיע את המכונית למרחקים של כ15 מטר מרובע !!!). החברי המנוסים מסביבי מיד אמרו שזאת כנראה הסיבה לניתוקי הקשר, האבא מיד התנצל ומיד כיבו את מגדיל הטווח (ובאמת אחרי זה אף אחד לאיבד את הקשר יותר) אב לעזור זה לא עזר לי הרבה.... גוף הטיסן שלי היה מרוסק לחתיכות. מוט הכנפיים עקום (ורק אחרי זה גיליתי שזאת בעיה אמיתית). המנוע נראה שלם בהתחלה אבל אחרי זה ראינו שסיכת הדלק נשברה (מנוע EVOLUTION 46) בקיצור - מצב פאקאקטן. יום ראשון, חצי שעה ואין טיסן... לפחות הסרוואים נראים תקינים לעין חוץ מזרוע סרוו אחד שנשברה, הסוללה והמקלט נראים תקינים ומגיבים ובכללי ניתן לשחזר את הכנפיים דיי בקלות והזנב לא נפגע כלל. המדריך שלי אמר - על תדעג... שבוע-שבועים ויהיה לך טיסן.
הגענו הביתה והתחלתי לחפש סירטוטים להורדה ומצאתי סירטות של UGLYSTICK שדיי דומה בגוף לטיסן שהיה לי. הדפסתי את הסירטות במכון העתקות באיזור מגוריי, המדריך הביא לי בלזה וסטיקים וכל מה שצריך, קניתי דבקים וכל הכלים והתחלתי את העבודה ביחד איתו. לאחר כשבועים באמת היה לי טיסן מוכן ואפילו העלנו אותו לאוויר כבר עם מערכת הקשר החדשה שהזמנתי - FrSky Taranis. כמובן שיש עוד מה לכוון ולסדר אבל בגדול הכל בסדר חוץ מבעיית הגלגל האחורי שצריך לחבר. אחרת אין שום היגוי לטיסן על הקרקע. רכשתי את הגלגל עצמו אבל אני מחפש עצה - איך אוכל לחבר אותו לטיסן - דרך מוט הערכה עם מחבר Y להגה כיוון ? לחבר אותו לRUDER (אבל יש בעיה של הפרעה להגה גובה) ? ראו תמונות מצורפות:

1. גוף הטיסן עוד שלם
123094

לצערי את הטיסן המרוסק לא צילמתי מהבאסה אז ישר נעבור לתמונות של הבניה

2. מתחילים לבנות גוף חדש לפי הסרטות
123095

3. ה"שלד" כמעט מוכן
123096

4. הרכבת פלטת הסרוו
123097

5. פיירוול ומדף למיכל הדלק
123098

6. Landing Gear קדמי
123099

7. מיכל דלק
123102

8. מנוע עם סיכת הדלק מחוברת בקומבינה
123103

9. סיכת הדלק והחיבור שלה
123104

10. מחברים את המקלט והסוללה לבדיקה
123105

בשלב זה גילינו שאחד הסרוואים (הגה כיוון או גובה) תקול ורק משמיע רעשים של מעמץ ללא שום סיבוב. נאלצנו ללכת למחסן של המדריך שלי ולשלוף משם סרוו חליפי

11. ברוכים הבאים לאולם - Alpha Stick 40 :)
123100

12. מערכת הקשר החדשה שלי
123101

13. טיסת נסיון שבסופה המנוע כבה אבל הטייס המנוסה הנחית את הטיסן בצורה מושלמת ללא שום בעיה (וזה עם רוח צדדתי דיי חזקה !) ואמר שלטיסן יכולת שיוט מצויינת ללא מנוע

https://plus.google.com/photos?pid=6127353307528222962&oid=108929660131328345931

14. הגלגל שקניתי
123106

15. צילום זנב המטוס
123107

השאלה שלי היא איך בדיוק לחבר את מוט השליטה של הגלגל לטיסן. בהתחלה חשבתי להוציא את הבורג שתקוע לפני הגה הגובה (כרגע הוא מחזיק סתם קפיץ לריכוך הנחיתה) ולהניס לשם את מוט השליטה, אבל נראה לי שזה יפריע לחיבורים של הגה הגובה.
יש למישהו רעיונות ?

umbo
23-03-2015, 10:28:57
אתה קצת בבעיה, בעיקר כי ערבבת בין שני סוגים של טיסנים עם מבנה שונה של מערכת גלגלים ותכנון זנב. הגלגל האחורי שקנית מיועד להרכבה ישירות על הגה הכוון כאשר הוא מגיע עד תחתית הגוף (והגה הגובה מחולק לשנים משני צידי הגה הכוון) ובנוסף, עם גלגל כזה ציר הגה הכוון צריך להיות מאונך לגוף ולא נוטה לאחור כמו אצלך.
אפשר לעשות אצלך מספר סוגים של אילתור, שחלקם מחייב החלפת הגה הכוון.

phazeman
23-03-2015, 10:43:34
אתה קצת בבעיה, בעיקר כי ערבבת בין שני סוגים של טיסנים עם מבנה שונה של מערכת גלגלים ותכנון זנב. הגלגל האחורי שקנית מיועד להרכבה ישירות על הגה הכוון כאשר הוא מגיע עד תחתית הגוף (והגה הגובה מחולק לשנים משני צידי הגה הכוון) ובנוסף, עם גלגל כזה ציר הגה הכוון צריך להיות מאונך לגוף ולא נוטה לאחור כמו אצלך.
אפשר לעשות אצלך מספר סוגים של אילתור, שחלקם מחייב החלפת הגה הכוון.

אין לי שום בעיה להחליף את הגלגל בחנות כי לא פתחתי אותו עדיין אבל את הגה כיוון הייתי מעדיף לא להחליף... איזה רעיונות יש לך בשבילי ?
המון תודה !

Asaf197seven
23-03-2015, 19:35:20
יש דבר אחד שאני לא מבין.....היה בחור עם מגביר טווח שגרם לריסוק של שלושה או ארבעה טיסנים? עם הצייוד שבהם? מנוע רדיו סרוואים וכדומה....זה עלול להגיע לסכומים לא קטנים כולל כל העבודה שמושקעת בעניין....לא תבעתם\ קנסתם ???????????????????? כאילו בהתנצלות נעלם הכל ?

קשה לי להבין כזה דבר בצורה הנוכחית....

videoman4
23-03-2015, 23:06:27
תבוא עם הגוף והגלגל הזה אליי ואסדר לך את העסק, אני ממודיעין

phazeman
24-03-2015, 07:33:40
יש דבר אחד שאני לא מבין.....היה בחור עם מגביר טווח שגרם לריסוק של שלושה או ארבעה טיסנים? עם הצייוד שבהם? מנוע רדיו סרוואים וכדומה....זה עלול להגיע לסכומים לא קטנים כולל כל העבודה שמושקעת בעניין....לא תבעתם\ קנסתם ???????????????????? כאילו בהתנצלות נעלם הכל ?
קשה לי להבין כזה דבר בצורה הנוכחית....
האמת הבחור נראה באמת נחמד והפעלת מגדיל הטווח הייתה בתמימות ולא בזדון. הוא עצמו נבהל ובהחלט התנצל ולא ידע איפה לשים את עצמו... ובכלל לא חשבנו על דברים כאלה (טביעה) באותו הזמן אלא על איך מצילים את מה שנשאר...


תבוא עם הגוף והגלגל הזה אליי ואסדר לך את העסק, אני ממודיעין
וואו תודה רבה ! אני אנסה קודם לבד :) הבנתי מהמדריך שלי שהגלגל שקניתי לא מתאים ב100% ועדיף להחליף אותו לגלגל עם זרוע של סרוו. אני אתקין אותו מאחור, אקדח חור קטן בדופן הטיסן וע"י "שוקולדה" של חשמל ומשם אוציא מוט סרוו. אני מתכוון לחבר עוד מוט הסרוו למוט של הגה הכיוון

יש למישהו עוד רעיונות ללת לי ? התיקון יתבצעה היום או מחר אז אני מבקש רעיונות לפני שאני ניגש לעבודה/חנויות :)

umbo
24-03-2015, 11:18:15
אחד הפתרונות הוא להתקין את הגלגל האחורי לקראת סוף הגוף מתחת למיצב הכוון ולהוציא את המפעיל שלו בצד מיצב הכוון, לכופף אותו ב-90 מעלות להרכיב שם איזו טבעת עם חור לפושרוד קצר, שיחובר להורן של הגה הכוון (ויפעיל גם את הגלגל האחורי)
מצורף ציור שאולי יבהיר את הענין.
אלתור החיבור בין מוט של הגלגל לפושרוד הוא החלק הבעיתי.

http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=123181&stc=1&d=1427192134

phazeman
24-03-2015, 12:16:23
רעיון מצויין ! לא חשבתי על זה בכלל !
בכל מקרה קפצתי לטיסן הרצליה וקניתי מתקן+גלגל של DUBRO שיתאים בדיוק לרעיון שלי.
בזמן ההרכבה אני אחליט אם להרכיב את הDUBRO או להישתמש ברעיון שלך

המון תודה !

piniph
25-03-2015, 20:02:31
שאלה: איזה שלטים היו? 72 מגה או 2.4 גיגה ?

phazeman
26-03-2015, 07:31:43
שלי היה 72, 2 האחרים היו 2.4