PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! תקלה בבקר (SBEC)

Luis_C
28-03-2015, 17:57:33
שלום לכולם,

בשעה טובה הגעתי עם הדקטאלון המחושמל (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=77751) לטיסת המבחן.
הטיסה הראשונה עברה בשלום למרות הרוחות הבלתי צפויות שהיו הבוקר (בשעה מוקדמת, טרום השרב...), אך כשהכנתי את הטיסה השניה - המערכת החליטה לשבות :(
בדיקה בשטח העלתה שמקור הבעיה הוא באספקת המתח למקלט מהבקר - חיברתי סוללה חיצונית (זמנית, בהשאלה) למקלט + ניתוק החוט האמצעי מהכבל המוליך מהבקר למקלט - והכל עובד!
בבדיקה מעמיקה יותר בבית גיליתי שהכבל מה- SBEC למקלט מוציא 5v אך בקוטביות הפוכה (בנס לא הרס גם את המקלט...).
לאור התקלה הנ"ל החלטתי להזמין סוללה חיצונית למקלט ולחסוך לעצמי איבוד טיסן בהמשך, אך השאלה הגדולה היא האם הבקר במצבו הנוכחי (ללא חיבור ה- SBEC הפנימי כמקור מתח למקלט) לא יעולל צרות בהמשך?
יש למישהו נסיון\ידע עם הנ"ל?

זה הבקר - TURNIGY TRUST 70A SBEC - http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ontroller.html
תודה למסייעים ושבוע טוב,
לואיס

bendisar
28-03-2015, 21:21:58
נשמע מאוד מוזר שה-BEC פשוט יהפוך את הקוטביות שלו:confused:
בכל מקרה, לא הייתי מסכן כלי יפה כזה בגלל בקר חשוד. אמנם המעגלים של ה-BEC ושל הבקר עצמו אמורים להיות נפרדים, אבל לדעתי הסכנה לא שווה מחיר של ריסוק.

mixerfix
28-03-2015, 21:33:54
יש ספק? שים בפח. קנה bec של YEP או של castle creations.

Luis_C
29-03-2015, 18:44:54
תודה על התגובות, השכלתי... :cool:
בקר חדש כבר הוזמן לפרויקט אחר ויועבר אחר כבוד לטיסן הזה - בכל מקרה, אחבר לו סוללה נפרדת למקלט לשיפור סיכויי ההשרדות במקרה של כשל בבקר.

bendisar
29-03-2015, 21:44:48
רק מאוד חשוב שאם אתה משתמש בבקר שיש לו BEC פנימי, אבל את המתח למקלט אתה מזין דרך סוללה נפרדת-חשוב מאוד לנתק את החוט האדום בקונקטור של הבקר כדי לנטרל את ה-BEC שלו.
ככה שלא יהיה מצב של 2 מקורות מתח שונים שמזינים את המקלט, מה שיכול להוביל לניסים ונפלאות באוויר.

wind556
30-03-2015, 00:29:05
לא צריך לחבר סוללה נפרדת, אפשר להוציא מהבקר חיבור מקבילי של עוד מקור מתח ולהתחבר לBEC חיצוני וכך תעקוף את הבקר באספקת מתח המקלט והסרוואים ולא תזדקק לסירבול של סוללה נוספת. אני עושה כך כמעט בכל הטיסנים (הגדולים והיקרים) שלי

אם לא הבנת למה אני מתכוון, תרים טלפון ותבין בחצי דקה

Luis_C
30-03-2015, 09:32:39
רק מאוד חשוב שאם אתה משתמש בבקר שיש לו BEC פנימי, אבל את המתח למקלט אתה מזין דרך סוללה נפרדת-חשוב מאוד לנתק את החוט האדום בקונקטור של הבקר כדי לנטרל את ה-BEC שלו.
ככה שלא יהיה מצב של 2 מקורות מתח שונים שמזינים את המקלט, מה שיכול להוביל לניסים ונפלאות באוויר.

כמובן... בוצע בשטח בבדיקות וינותק סופית בסטאפ המעודכן.

Luis_C
30-03-2015, 09:39:33
לא צריך לחבר סוללה נפרדת, אפשר להוציא מהבקר חיבור מקבילי של עוד מקור מתח ולהתחבר לBEC חיצוני וכך תעקוף את הבקר באספקת מתח המקלט והסרוואים ולא תזדקק לסירבול של סוללה נוספת. אני עושה כך כמעט בכל הטיסנים (הגדולים והיקרים) שלי

אם לא הבנת למה אני מתכוון, תרים טלפון ותבין בחצי דקה

תודה עודד, אני מכיר את האופציה של BEC חיצוני... :) השיקולים שלי להוסיף סוללה הם 1. פחות רכיב אלקטרוני שיכול להתקלקל (ע"ע הבקר הסורר...) 2. במקרה של תקלה בבקר עדיין ניתן יהיה לשלוט בטיסן ולהנחית ללא מנוע.
ייתכן ובהמשך ולטיסנים קטנים וצפופים יותר אשתמש ב-BEC חיצוני בכל זאת.