PDA

צפייה בגרסה מלאה : סרטון ראשון | חדש ב FPV. זה מה שיצא

yoav180
12-04-2015, 01:30:41
אז זה הקוואד ה"רציני" הראשון שלי. גם מערכת FPV ראשונה שלי (חזרתי לתחום אחרי הפסקה של כמה שנים ובעבר התעסקתי בעיקר בטיסני ניטרו ובנזין. מעולם לא מסוקים אפילו)...
אספתי קצת וידאו וערכתי סירטון קצר והנה הוא לפניכם-

https://www.youtube.com/watch?v=47aE4znvdUI

יש למישהו אולי המלצות איך לשפר את איכות הוידאו? או יותר נכון איך להיפטר מה"גלים" האלו? קראתי קצת ואנשים מתייחסים לזה כ "Jello Effect". יש לציין שאיזנתי את הפרופים ואת המנועים. הקואד מאוזן והGains מוגדרים כראוי. ניסיתי לשחק עם חומרים על תושבת המצלמה (כמו סוגים שונים של ספוג, ג'ל "מונע רעשים", סקוטש וכו') אבל זאת התוצאה הטובה ביותר שהצלחתי להגיע אליה... :\

guyst
12-04-2015, 09:50:08
לא ציינת על איזה פריים מדובר והחלקים השונים, אבל, ג'לי זו בעייה שמנסים להתגבר עליה בעזרת:
פריים שבנוי יותר לספוג רעידות (Clean/Dirty) - החלק המרגכזי מופרד מהזרועות ע"י גומיות
מנועים איכותיים יותר - סאניסקיי נחשבים לא רעים (ולא כ"כ יקרם) בעניין רעידות
פרופים איכותיים - גראופנר לדוגמה
מתקן שיכוך למצלמה (לTBS יש כזה)
צילום בFPS גבוה

yoav180
12-04-2015, 10:20:20
הפריים הוא TBS Discovery המקורי (לא הפרו שכולל גימבל).
מנועים - Multistar Elite 2216-920KV (ובקרים 30A Max מהסיני)
פרופים - 10x4.7E Multistar Carbon Fiber Propellers מהסיני
מצלמה - DYS FPV Camera HDV-1 1080P Video Recorder (ניחשת נכון... גם מהסיני)

לדעתך תושבת כדוגמת זאת תעזור ברמה "הנראית לעין" ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__61699__HobbyKing_Universal_Vibration_Damping_Mou nt_62x35mm_.html

ולא שמעתי מה דעתך על הסרטון... :rolleyes:

Hagay
13-04-2015, 10:03:26
התושבת אולי יכולה לעזור אבל רק במקצת, הסטאפ שלך הוא סיני ומכניס הרבה רעידות סיניות ולכן גם קשה לצפות בסרטון
אם אתה נשאר עם המנועים/פרופים הזולים אז תמשיך לטוס להנאתך בלי הקלטה HD רק בבקשה תטוס בזהירות ולא מעל אנשים כמו בסרטון
תזכור בטיחות מעל הכל ואם לא תפגע במישהו בדרך תוכל לשדרג בהמשך

nadavy
13-04-2015, 10:08:23
בול מה שחשבתי.
אל תתפתה לתחושת ביטחון מזוייפת.

yoav180
14-04-2015, 08:35:18
התושבת אולי יכולה לעזור אבל רק במקצת, הסטאפ שלך הוא סיני ומכניס הרבה רעידות סיניות ולכן גם קשה לצפות בסרטון
אם אתה נשאר עם המנועים/פרופים הזולים אז תמשיך לטוס להנאתך בלי הקלטה HD רק בבקשה תטוס בזהירות ולא מעל אנשים כמו בסרטון

אקח לתשומת ליבי.
לדעתך אם אחליף את המנועים ואת הפרופים לציוד מחברה מוכרת זה ישנה משהו? אשמח לקבל המלצה לרכיבים לא סיניים ומאיפה להזמין אותם ע"מ לשפר את איכות ההקלטות העתידיות.

תודה רבה מראש

google6
14-04-2015, 13:27:59
דוקא נחמד אחי...
איזה דגם יש לך ולאיזה מרחק הוא מגיע?
ואיזה מצלמה חיברת ולאיזה מרחק היא מגיעה?
אני קניתיCX20 והוא עדיין אל הגיע לי ואני מתלבט לגבי מצלמה

yoav180
16-04-2015, 08:05:46
דוקא נחמד אחי...
איזה דגם יש לך ולאיזה מרחק הוא מגיע?
ואיזה מצלמה חיברת ולאיזה מרחק היא מגיעה?
אני קניתיCX20 והוא עדיין אל הגיע לי ואני מתלבט לגבי מצלמה
הפריים: TBS Discovery (הרגיל. לא הפרו)
מנועים ובקרים: משהו סיני מעפאן.
מערכת רדיו: Futaba 9CAP
FPV: משקף סקייזון (+משדר 600mW של fatshark ומצלמת לוח 700 קווים)
הוידאו שאתה רואה בסרטון זה ממצלמה שהיא חיקוי סיני של גופרו, עולה משהו בסביבות ה100 דולר ונקראת DYS.

ולגבי השאלה "לאיזה מרחק הוא מגיע" - בדקתי על הקרקע ומהחישובים שלי אני יכול להגיע ל1200 מטר (בתנאי מעבדה חח). בפועל אני לא מאמין שהתרחקתי יותר מ300 מטר עדיין. אני מפחד לאבד את הסטאפ שלי. :\

אני באמת אשים לב יותר בכל הנוגע לבטיחות. אמנם רק למען ההבהרה - עמד איתי עוד בנאדם בתור צופה והזהיר אותי כל פעם שהתקרבתי לעמודים/כבלים וכשהלכו לי אנשים על הכביש הקטן הזה שם...
אשמח להמלצה למנועים ופרופים (אם אני כבר קונה אז אני אשמח להמלצה לשני דגמים- אחד הכי טוב שבטח יהיה גם הכי יקר, ואחד טיפה יותר זול). הפרופים שאני טס איתם הם קרבון של הסיני. יש עליהם ביקורות ממש ממש טובות. הם באים לא מאוזנים בכלל אבל אחרי השקעה של 10 דקות לפרופ הם מרגישים הרבה יותר טוב מהפרופים הגמישים מהפלסטיק...

sevet
17-04-2015, 19:02:02
על מה אתה מניח את המצלמה? כדאי להניח על משטח מונע ויברציות כמו ה love seat
איזה זרועות? מקוריות של tbs? יש זרועות אלומיניום ב goodluckbuy שאולי יעזרו מאד,
איזה בקר טיסה?
אני לא חושב שהבעיה מנועים או בקרים, יותר פרופלורים וזרועות, איזנת פרופים?
איזה בקרים בדיוק?
בגדול, מה שמומלץ זה גימבל שמגיע עם משטח שיכוך, או פריים clean/ dirty

Sent from my iPhone using Tapatalk

matanmax
17-04-2015, 19:17:13
חגי לא התכוון לזה שלא תכנס בעמודי חשמל. גם בתנאים הטובים ביותר יש כשלים למערכות, ובטח במערכות סיניות זולות.
טיסה מעל אנשים, אזורי מגורים יכולה לגרום לפגיעה ופציעה באנשים, גם אם אתה הטייס הכי טוב בעולם.
בגלל זה לא עושים את זה.

לגבי הסטאפ, אני דיי בטוח שרוב הרעידות אם לא כולן נובעות מאיכות הציוד. עכשיו השאלה היותר גדולה היא מה המטרה שלך?
אם להטיס FPV ולהנות, לא היתי רץ לשנות סטאפ. אין למה לזרוק כסף סתם על מוצרים שכבר יש לך ומספקים את המטרה שלך.
אם אתה רוצה גם להשיג צילומים יפים, אז חובה להחליף את הסטאפ..

guymeg
18-04-2015, 13:57:53
חגי לא התכוון לזה שלא תכנס בעמודי חשמל. גם בתנאים הטובים ביותר יש כשלים למערכות, ובטח במערכות סיניות זולות.
טיסה מעל אנשים, אזורי מגורים יכולה לגרום לפגיעה ופציעה באנשים, גם אם אתה הטייס הכי טוב בעולם.
בגלל זה לא עושים את זה.

לגבי הסטאפ, אני דיי בטוח שרוב הרעידות אם לא כולן נובעות מאיכות הציוד. עכשיו השאלה היותר גדולה היא מה המטרה שלך?
אם להטיס FPV ולהנות, לא היתי רץ לשנות סטאפ. אין למה לזרוק כסף סתם על מוצרים שכבר יש לך ומספקים את המטרה שלך.
אם אתה רוצה גם להשיג צילומים יפים, אז חובה להחליף את הסטאפ..

לא רואה סיבה להחליף מנועים ובקרים - מתי ראית מנוע ובקר שמסונכרנים ומאוזנים גורמים לרעידות?
אם כבר מה שגורם לרעידות אלו זרועות זולות וגמישות (מה שיש ליואב אלו זרועות DJI מקוריות) והכי חשוב - פרופים זבל או לא מאוזנים - בדרך כלל כל הבעיות נפתרות לאחר החלפת פרופים (המנועים שלו הם מולטיסטאר, לא הבנתי למה אתם חושבים שהם זבל... לי יש רק ניסיון טוב איתם...).

לדעתי צריך לאזן את הפרופים ולשים איזשהו שיכוך מתחת למצלמה (אלא אם כן הוא משתמש בגימבל) - הג'לי שרואים בוידאו יכול לרדת לרמה מאוד זניחה.

"אם אתה רוצה גם להשיג צילומים יפים, אז חובה להחליף את הסטאפ.." - אם הוא רוצה צילומים יפים, שיאזן פרופים ויתקין גימבל... לא רואה איך צילום ללא גימבל נחשב יפה (אלא אם כן הוא רחפן מיני בטיסה אקסטרימית...)

yoav180
20-04-2015, 08:06:07
לא רואה סיבה להחליף מנועים ובקרים - מתי ראית מנוע ובקר שמסונכרנים ומאוזנים גורמים לרעידות?
אם כבר מה שגורם לרעידות אלו זרועות זולות וגמישות (מה שיש ליואב אלו זרועות DJI מקוריות) והכי חשוב - פרופים זבל או לא מאוזנים - בדרך כלל כל הבעיות נפתרות לאחר החלפת פרופים (המנועים שלו הם מולטיסטאר, לא הבנתי למה אתם חושבים שהם זבל... לי יש רק ניסיון טוב איתם...).

לדעתי צריך לאזן את הפרופים ולשים איזשהו שיכוך מתחת למצלמה (אלא אם כן הוא משתמש בגימבל) - הג'לי שרואים בוידאו יכול לרדת לרמה מאוד זניחה.

"אם אתה רוצה גם להשיג צילומים יפים, אז חובה להחליף את הסטאפ.." - אם הוא רוצה צילומים יפים, שיאזן פרופים ויתקין גימבל... לא רואה איך צילום ללא גימבל נחשב יפה (אלא אם כן הוא רחפן מיני בטיסה אקסטרימית...)

גיא בגלל זה הפרופים של גרופנר וההכנה לגימבל כבר בדרך חח 👍