צפייה בגרסה מלאה : שאלה UBEC האם אני צריך
Guy Peled
27-05-2015, 01:42:04
רחפן S500
בקר טיסה APM 2.6 הבקר טיסה עם POWER MODULE.
בקרים ומנועים AIR GEAR 350
http://www.banggood.com/T-MOTOR-AIR-GEAR-350-AIR-2213-920KV-Motor-ESCPropeller-Set-p-956604.html
אין לי נסיון עם UBEC אבל לפי ההגיון הוא מקבל INPUT של וולט גבוהה ומוציא מתח נמוך יותר.
חוץ מהגיבמל GL-3X אני לא מתכוון לחבר שום דבר למערכת לבנתיים.
האם יש לי צורך ב-UBEC מערכת?
matanmax
27-05-2015, 07:13:37
הפאור מודול אמור לכלול בתוכו UBEC. תבדוק את זה יש כמה גרסאות לפאור מודול ל APM.
אם הוא כלול אין לך צורך.
s.mario
27-05-2015, 07:33:43
לא מומלץ להשתמש ביובק של הפאוור-מודול.
נוטה לקרוס - גם בעומסים נמוכים.
רכוש לעצמך יובק אמין - ותטיס בראש שקט.
AvivT
27-05-2015, 08:53:11
אני חושב שיש רק סיבות טובות למה כן להשתמש ב UBEC או רגולטור פשוט. זה לא תמיד הכרח, אבל למה להעמיס את ה ESC כשאפשר לא לעשות את זה?
אני משתמש בכזה פשוט שהוא גם קטן וקל, והוא עושה אחלה עבודה (אצלי זה הכרח כי לבקרים אין יציאת 5V):
http://www.banggood.com/Small-Mini-360-Adjustable-DC-Power-Supply-Module-Mini-Step-Down-Module-p-917568.html
על הרחפן שאני בונה עכשיו יהיו שניים כאלה. אחד שיתן 5V לבקר ואחד שיתן 12V למצלמה, משדר וכו'.
Guy Peled
27-05-2015, 09:32:59
אני חושב שיש רק סיבות טובות למה כן להשתמש ב UBEC או רגולטור פשוט. זה לא תמיד הכרח, אבל למה להעמיס את ה ESC כשאפשר לא לעשות את זה?
אני משתמש בכזה פשוט שהוא גם קטן וקל, והוא עושה אחלה עבודה (אצלי זה הכרח כי לבקרים אין יציאת 5V):
http://www.banggood.com/Small-Mini-360-Adjustable-DC-Power-Supply-Module-Mini-Step-Down-Module-p-917568.html
על הרחפן שאני בונה עכשיו יהיו שניים כאלה. אחד שיתן 5V לבקר ואחד שיתן 12V למצלמה, משדר וכו'.
אבל איך אני משתמש בזה?
מלחים שחור ואדום ללוח הזה, ומלחים על הלוח עוד 2 כבלים מוליכים שיובילו ללוח חלוקת מתח?
bennybl
27-05-2015, 09:49:56
היי גיא
כפי שאמר אביב, יש רק סיבות למה כן להשתמש ב-UBEC. אם יש לך רכיב על הרחפן הדורש מתח יותר נמוך ממה שהסוללה שלך נותנת - אתה צריך UBEC. ולא, לא כדאי להשתמש בקיימים. מדובר ברכיב קטן וקל שברחפן גדול לא מהווה בעיה.
באשר לגימבל שלך, הוא דורש 12V, לכן אם אתה עובד עם סוללה גדולה מ-3S - אתה חייב UBEC.
באשר לחיבור - זה קל. יש לך In ו-Out. ה-IN הולך לסוללה או ל-Power distribution board וה-Out הולך לרכיב עצמו.
בני
Guy Peled
27-05-2015, 11:12:55
היי גיא
כפי שאמר אביב, יש רק סיבות למה כן להשתמש ב-UBEC. אם יש לך רכיב על הרחפן הדורש מתח יותר נמוך ממה שהסוללה שלך נותנת - אתה צריך UBEC. ולא, לא כדאי להשתמש בקיימים. מדובר ברכיב קטן וקל שברחפן גדול לא מהווה בעיה.
באשר לגימבל שלך, הוא דורש 12V, לכן אם אתה עובד עם סוללה גדולה מ-3S - אתה חייב UBEC.
באשר לחיבור - זה קל. יש לך In ו-Out. ה-IN הולך לסוללה או ל-Power distribution board וה-Out הולך לרכיב עצמו.
בני
אוקיי הבנתי את ההסבר תודה רבה.
נגיד אני מטיס עם 4 תאים אני מלחים על הלוח ומהלוח מוציא 2 כבלים מוליכים עם קונקטור שיתאים לגימבל? הבנתי נכון?
אבל מה לגבי הבקר טיסה הוא יקבל זרם של 4 תאים הוא לא מצריך UBEC?
AvivT
27-05-2015, 14:19:04
אוקיי הבנתי את ההסבר תודה רבה.
נגיד אני מטיס עם 4 תאים אני מלחים על הלוח ומהלוח מוציא 2 כבלים מוליכים עם קונקטור שיתאים לגימבל? הבנתי נכון?
אבל מה לגבי הבקר טיסה הוא יקבל זרם של 4 תאים הוא לא מצריך UBEC?
תקרא את השורה האחרונה בתגובה הקודמת שלי.
Guy Peled
27-05-2015, 14:29:07
תקרא את השורה האחרונה בתגובה הקודמת שלי.
הבנתי.
אבל אם אתה מחבר בקר אחד דרך ubec זה לא יעשה הבדל כי הבקרים האחרים לא יהיה להם ubec והם יעבירו 12v..
לא הבנתי כל כל איך מחברים..
יש מצב לתמונה אביב?
AvivT
28-05-2015, 08:22:23
גיא אתה קצת עושה סלט. בוא נתחיל מההתחלה.
בקרי מהירות (ESC) מוציאים אך ורק 5V (דרך הקונקטור שמתחבר לבקר הטיסה). זה לא משנה אם אתה מחבר אותם לסוללה עם 2 תאים או 8 תאים.
בקר הטיסה צריך לקבל 5V ממקור כלשהו, ולא מעניין אותו מאיזה מקור זה בא. זה יכול להיות מאחד מבקרי המהירות, כל בקרי המהירות או בכלל לא מבקרי המהירות, ובמקרה הזה ה 5V מגיע מ UBEC או רגולטור.
אני לא מכיר APM, אז אני לא רוצה להטעות אותך לגבי החיבור המדוייק של ה UBEC. תצטרך לעשות חיפוש לגבי זה.
matanmax
28-05-2015, 08:52:23
קצת סדר לגבי המקרה הספציפי הזה.
הבקרים של T MOTOR הם ללא BEC פנימי, משמע הם לא מוציאים 5V. הם לא מוציאים מתח כלל.
פאור מודול מספק מתח יציב עד כמה שאני מכיר לטובת רחפן. הנפילות והבעיות מגיעות כאשר עוברים לטיסנים או מוסיפים סרבואים שצוריכים זרם מהפאור מודול.
כל רכיב ברחפן דורש מתח. לכן צריך לבדוק איזה מתח כל רכיב דורש ולאן אפשר לחברו. כמו שאמרו על הגימבל, משדר וידאו בקרי מהירות וכו.
מה שיכול לקבל מתח כמו הסוללה שאתה מטיס(בין אם זה 3 או 6 תאים) אפשר לחבר ישר ללוח פיצול. מה שלא, דורש UBEC.
Guy Peled
28-05-2015, 17:36:36
קצת סדר לגבי המקרה הספציפי הזה.
הבקרים של T MOTOR הם ללא BEC פנימי, משמע הם לא מוציאים 5V. הם לא מוציאים מתח כלל.
פאור מודול מספק מתח יציב עד כמה שאני מכיר לטובת רחפן. הנפילות והבעיות מגיעות כאשר עוברים לטיסנים או מוסיפים סרבואים שצוריכים זרם מהפאור מודול.
כל רכיב ברחפן דורש מתח. לכן צריך לבדוק איזה מתח כל רכיב דורש ולאן אפשר לחברו. כמו שאמרו על הגימבל, משדר וידאו בקרי מהירות וכו.
מה שיכול לקבל מתח כמו הסוללה שאתה מטיס(בין אם זה 3 או 6 תאים) אפשר לחבר ישר ללוח פיצול. מה שלא, דורש UBEC.
בקיצור
אם אני יטיס עם 3 תאים אני אחבר את הגימבל ישירות לחיבור הבאלנסר
אבל אני מתכנן להטיס גם עם 4 תאים והגימבל דורש 12V בלבד
כלומר אני צריך UBEC.
חוץ מזה אין לי צורך בעוד מכיוון שה-POWER MOUDLE יספיק?
matanmax
28-05-2015, 21:17:44
לא מהבאלנסר. מהלוח פיצול. הבלאנסר לא נועדת להוצאת מתח. בטח לא בזרם גבוהה.
לגבי הפאור מודול. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה. יש דגמים ללא באק ויש דגמים עם באק.
לוודא מה קנית.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.