צפייה בגרסה מלאה : עזרה! רעידות במסוק 450
jaykovs
06-07-2015, 08:33:38
היי חברים,
ברשותי מסוק ALIGN 450 Pro DFC,
המסוק תוקן לאחר התרסקות קשה, טיסת הניסוי עברה בהצלחה.
התחלתי להחריף את מצבי הטיסה שלי, הפסיעה המקסימלית היא +/-14
ו+/-10 ב-Elevator\Aileron ואני מטיס עם מערכת FBL 3GX..
שמתי לב בימים האחרונים שבזמן טיסה מהירה קדימה המסוק מתחיל להכנס לאוסילציות,
הן לא חריפות מספיק בכדי לרסק אותו ואני שולט עליו אך זה לא מצב טוב כמובן.
שיחקתי עם ה-Gain של המערכת, גם בכיוון ה-Aileron וגם ב-Elevator זה פחת אך לא נפתר.
בריחוף בגובה נמוך לא רואים רעידות של הסקידים או של הראש, המסוק נראה מכוון פיקס.
מה שבדקתי עד כה:
- סרוואים תקינים, בדקתי את כל השלושה, כולם עובדים חלק ללא קפיצות, מינימום למקסימום.
- פרקתי את הלהבים ואת להבי הזנב ובדקתי במצערת מלאה אם ישנם רעידות במסוק, לא ראיתי משהו מיוחד
- בדקתי שאין ברגים משוחררים במסוק, כל הברגים בחוזקים.
- כל החלקים השונים אשר צריכים לנוע בחופשיות אינם תפוסים בצורה כלשהי.
- דו"צ 3M מקורי שמגיע עם המערכת.
כל החלקים של המסוק מקוריים, אני מטיס עם שלט של הייטק Aurora 9, אני מאמין שבעיה הזו הייתה קיימת תמיד
ורק עכשיו עם החרפת המסוק היא מתגלה.
אשמח לעזרה אך בבקשה תחסכו ממני עצות בסגנון של "תעבור למסוקי GAUI ושם לא תהיה לך בעיה"
זה לא מעניין ולא רלוונטי לבעיה שלי.
גם אני לא מת על ה-3GX ואני כנראה בסוף אחליף אותה אבל כרגע זה מה שיש לי.
תודה מראש, ג'ייקוב.
ShlomiB
06-07-2015, 09:09:18
אוקיי,
אני מטיס 450 עם אותה מערכת ללא בעיות מיוחדות. בדרך כלל זה בעיה מכנית, רעידה קטנה מטורק טיוב יכולה לגרום לזה. צריך לראות את המסוק ואת ההתנהגות. אם הורדת גיין לראש לא עוזר הייתי בודק חופשים על כל המסוק, ומוודא שהכל עובד תקין ועגול.
בהצלחה
jaykovs
06-07-2015, 09:24:53
שלומי, תודה על התגובה,
בעקרון בדקתי שוב ושוב את השרשרת, אני לא מרגיש רעידות מיוחדות מהמסוק וגם באוויר אני לא רואה את הסקידים\ראש רועדים,
אני אבדוק את זה שוב, יכול להיות שזו הבעיה.
mustang110
06-07-2015, 12:32:28
לא ציינת מה החלפת בריסוק, בכל זאת תחליף ציר זנב וציר ראשי וספינדל. אילו חלקים שקשורים לרעידות במהירויות ראש שונים. בריסוק קשה אפילו ראש יכול להתעקם.בהצלחה
jaykovs
06-07-2015, 14:31:13
בריסוק האחרון החלפתי להבים, ציר ראשי, את סט גלגלי השיניים, בום, לינקים וסקידים
פירקתי את המסוק לגורמים והרכבתי מחדש..
אגב, פירקתי את הלהבים של המסוק והפעלתי את המנוע בסל"ד גבוהה, לא מרגישים רעידות מיוחדות,
השאלה היא האם המסוק לא אמור לרעוד כלל וכלל?
ShlomiB
07-07-2015, 01:02:39
אם זה מה שהחלפת אז תבדוק את ה
Featherig shaft
שלא עקום כפי שהציע מוסטנג מעליי.
בנוסף תבדוק שהחוטים המחוברים למערכת
3gx
לא מתוחים והמערכת יושבת טוב.
שוב התסמין שאתה מתאר לרוב זה בעיה מכנית. אם צריך, הייתי מפרק את המסוק ובודק שוב שהכל יושב במקום, והמיסבים בסדר, ושום ציר לא עקום.
כדי לבדוק את הספינדל, פשוט תגלגל אותו על זכוכית או שיש.
יכול להיות גם שכתוצאה מהריסוק נוצר חופש של הגריפים בראש. תנסה למצא שיבה דקה שתפצה על החופש. חשוב שהגריפים יוכלו לנוע בחופשיות על הספינדל.
עוד דבר שהייתי בודק זה ששני הלהבים נעים על אותו ציר.
Tracking.
מצטער שאין תשובה החלטית אלא אוסף, ואני יודע שזה מבעס לפרק ולהרכיב את המסוק כדי לבדוק כל דבר קטן אבל זה מה יש. אל תזניח בעיות קטנות, בדכ זה רכיב של כמה שקלים שעלול לגרום לריסוק והוצאה יותר גבוהה.
בהצלחה.
jaykovs
07-07-2015, 07:04:09
שלומי, תודה על התגובתך, אני דווקא אוהב לפרק ולהרכיב את המסוק זה חלק מהתחביב,
אתמול בערב פירקתי אותו שוב ובדקתי את החלקים השונים, היום אנסה שוב להטיס.
אעדכן אותכם בטיסת הניסוי היום..
תודה, ג'ייקוב.
gadily
08-07-2015, 13:31:14
בכל הדיון לא הוזכר האם איזנת את הלהבים הראשיות.
אני מתכון משקל ומרכז כובד זהים.
זה מתבצע על מתקן יעודי לאיזון להבים.
כשפרקת להבים והפעלת מנוע בסל"ד גבוה כמעט לא קבלת רעידות.
זה מגביר את החשד כלפי אי-איזון להבים/אי עקיבת להבים.
jaykovs
08-07-2015, 14:13:30
גדי, הלהבים הינם להבים מקוריים של ALIGN, לא איזנתי אותם אבל שווה לבדוק על אף שלא היו לי אף פעם בעיית איזון
עם להבים איכותיים. Blade Tracking עשיתי והלהבים נראים מאוזנים בזמן ריחוף, כמו כן אני מסתכל על הסקידים והזנב
ולא רואה תזוזות שמקורן ברעידות, המסוק נכנס לאוסילציות כשנראות כבעיית Gain של הג'יירו בכיוון ה-Aileron,
כשאני מפחית את ה-Gain הבעיה נעלמת אך אני חושש שהיא בכל זאת נובעת מבעיה מכאנית כלשהי ולא מ-Gain..
כנראה שלא תהיה ברירה ואצטרך להחליף חלקים חשודים עד לפתרונה.
אעדכן אם הצלחתי לפתור את הבעיה.
gadily
08-07-2015, 16:55:14
ג'יקוב- מה שאתה אומר נשמע הגיוני אבל בכל מקרה לדעתי כדאי לפני הכל לדעת שהלהבים מאוזנים ומשם להמשיך לבדוק גורמים נוספים.
קרוב לודאי שלא מדובר בבעיית GAIN כי ההגברים עבור ה-AILERON וה-ELEVATOR אמורים להיות שווים.
ולשאלך לגבי רעידות במסוק , מסוק שהוא במצב תקין מיכנית, בנוי היטב והלהבים מאוזנים לא רועד בכלל.
ועכשיו נזכרתי בעוד גורם קל לבדיקה: האם יש חופש אנכי כלשהוא בראש הרוטור?
jaykovs
08-07-2015, 20:46:26
גדי, ממה שבדקתי בהרכבת המסוק אין חופש אנכי, אני מניח שאתה מתכוון לחופש בין הציר לגוף המסוק, שם שמתי את הדיסקיות
כך שלא יהיה חופש אך הרוטור מסתובב חופשי.
כאשר המסוק מרחף באוויר אין רעידות כלל וכלל, אני מסתכל על הכיפה בראש ברוטור והיא אינה רועדת וכן גם הסקידים והזנב
אני לא רואה רעידות והמסוק גם לא נכנס לאוסילציות בריחופים. כאשר אני מתחיל לטוס קדימה עדיין אין איסילציות והכל נראה תקין.
כאשר אני מטיס אותו קדימה מהר מתחילות האוסילציות ונראה שהן מופיעות ב-Aileron, כאשר אני מגביר את ה-Gain של ה-Alieron התופעה מחריפה,
כאשר אני משנה את ה-Gain של ה-Elevator התופעה אינה משתנה.
הבדיקה שעשיתי ללא להבים ראשיים ולהבי זנב, היא לשים את המסוק על הרצפה ולתת סל"ד מקסימלי.. המסוק רועד מן הסתם אך איני יודע
אם זה משהו בגבולות ההגיוני או שאכן יש בעיה בדרך..
אציין שהטסתי היום עם Gain נמוך ועל אף שהיה רוח המסוק טס נהדר, הפכתי אותו והטסתי אותו במהירות גבוהה ולא ראיתי את התופעה..
עדיין זה מטריד אותי ואני כנראה אבדוק שוב האם קיים חלק שגורם לרעידות הללו.
אעדכן אותכם אם אמצא משהו.
ג'ייקוב,
ShlomiB
08-07-2015, 23:25:51
גבר, אם אתה בטוח שכל הברגים וה
Ball links
מחוזקים טוב, תוריד קצת גיין וטוס.
כנראה יש לך איזה מיסב בעייתי או משהו שלא אמור להדאיג אותך בשלב זה.
פשוט תקשיב למסוק בזמן טיסה, עם הזמן אתה תלמד את השפה שלו ותדע בדיוק מה כואב לו. 😁
jaykovs
09-07-2015, 08:38:19
שלומי, חשבתי לעשות כפי שהצעת ואכן הטסתי היום אבל גם בהורדת Gain זה לא ממש נפתר..
חבל לי לרסק אותו כך שאני אנסה שוב לבדוק מאיפה מגיעה הבעיה.
אני אתחיל מהחלפת דו"צ, ואבדוק את כל המיסבים בדרך לזנב, כי בבדיקה שעשיתי,
כשפירקתי את להבי המסוק והפעלתי אותו בסל"ד גבוה הרגשתי רעידות,
כשהסרתי את הזנב הרעידות פחתו משמעותית.. אז יכול להיות שזה משם.. אני אבדוק את זה וכמובן אעדכן אותכם.
jaykovs
11-07-2015, 11:36:38
טוב התחלתי להחליף חלקים שהיו חשודים, החלפתי את גלגל השיניים של ה-Autorotation ואת הטורק טיוב עם המייסב שלו, היה רושם שזה עזר
אך היום עם הרוחות שהיו התופעה חזרה, אני כנכאה אחליף את כל הראש DFC לאחד חדש עם חלקים חדשים ואבדוק האם זה פתר את הבעיה,
אעדכן.
ג'ייקוב.
bendisar
11-07-2015, 11:44:40
ניסית להחליף את הדו"צ של המערכת לדו"ץ של 3M? הוא הרבה יותר מוצלח ממה שמגיע עם ה-3GX
amgad123
11-07-2015, 19:11:55
אני לא מבין במסוקים יש לי רק אחד 450 אבל היה רעידות והעליתי את הסלד וזה נפתר.
jaykovs
12-07-2015, 08:57:22
אלעד, האמת שלא החלפתי את הדו"צ כי ממה שהבנתי הדו"צ של ה-3GX היא 3M, אבל אני אנסה את זה..
jaykovs
12-07-2015, 09:13:08
חברים, אתמול חשדתי שמצאתי את הבעיה אך הבוקר התבדתי, הרגשתי חופש בראש DFC ולכן השמשתי את הראש החלופי שלי,
החלפתי את הספינדל לחדש, את מייסבי הלחץ וכן את המסייבים הרגילים בקיצור ראש חדש לגמריי..
הבוקר הטסתי והבעיה עדיין קיימת לצערי, מה שאנסה לעשות היום הוא להחליף את רוטור הזנב, את ה-Hub שלהם ואת המנגנון כולו,
מקווה שזו הבעיה.
דבר נוסף שלא אמרתי בגלל שהיני חושב שהוא זניח הוא שגוף הקרבון של המסוק, אחד מחרירי הברגים נקרע,
הבורג עדיין תופס אותו ואני לא מרגיש חופש מכתוצאה מזה אבל אשמח לשמוע מה ניסיונכם מעיד.
אני מצרף תמונות.
128734128735
תודה, ג'ייקוב.
alon4608
12-07-2015, 12:25:21
החוט הלבן של הסרוו הימני בתמונה השנייה נראה שהוא עומד להיקרע...
jaykovs
12-07-2015, 14:16:22
האמת שעכשיו שהסבת את תשומת ליבי, זה אכן נראה מסוכן, אני אנסה לסדר את זה.
jaykovs
11-08-2015, 10:06:26
חברים יקרים, המסוק כמעט הוחלף במלואו, סרוואים שלושה חדשים,
את כל מערכת גלגלי השיניים והמייסבים, דו"צ, ראש DFC חדש עם ספינדל ומייסבים חדשים,
רוב החלקים חדשים ואלה שאינם חדשים במצב חדש, הכל זז חלק אבל!
עדיין המסוק נכנס לאוסילציות בזמן טיסה וריחופים.
אין לי מושג מה זה יכול להיות אם יש למשהו עוד רעיון אשמח לשמוע.
נ.ב לאחר נסיון מר עם פתיחת ברגים החתחלתי לסגור את הברגים באופן יותר מתון, לפני זה הייתי ממש מהדק,
יכול להיות שזאת הבעיה?
תודה מראש, ג'ייקוב.
liran
11-08-2015, 15:45:00
שלושה דברים לתשומת ליבך:
א. מה ערך הגיין כרגע על ציר האיילרון? אני שואל כי הדרך היחידה לדעת היא לחבר למחשב ולהפעיל את ה 3gx. אל תסתמך על מה שאתה חושב שאתה רואה בחוגות עצמן בג'יירו.
ב. האם בתהליך כיוון ה 3gx ביצעת כיול מצערת כנדרש בסוף התהליך? זה מלמד את ה 3gx את גבולות המינימום והמקסימום של המצערת ואי ביצוע זאת יכול לגרום לתופעות מוזרות.
ג. לטעמי 10 מעלות בסייקליק זה יותר מדי ואין בכך צורך וזה מעבר לנדרש ב 3gx
jaykovs
11-08-2015, 15:59:25
לירן,
בכדי לדעת אצטרך לחבר את המערכת למחשב ולבדוק את זה, בכל מקרה בדקתי את כל הקומבינציות של ה-Gain גם ב-Aileron וגם ב-Elevator
סובבתי 10+\- מעלות בחוגה של כל אחד מהצירים והטסתי בכל מקרה תמיד המסוק רעד בשלב מסויים.
לגבי כיוון המצערת, אכן בצעתי שלב זה אתה צודק שהמערכת מתנהגת באופן מוזר כאשר לא עושים את זה, בטיסת הבכורה הרגשתי שהיה חסר לי
סל"ד, אחרי שכיוונתי את גבולות המצערת זה נפתר.
פחות מ-10 סייקליק המסוק מרגיש לי, אני יכול לנסות ולכוון אותו ל-9+\- ולראות האם זה נפתר. אנסה את זה ואעדכן בהמשך.
תודה, ג'ייקוב.
liran
11-08-2015, 16:02:50
טווח הסייקליק שאתה קובע בכיוון המערכת הוא רק רפרנס לג'יירו. בפועל מה שקובע את מידת חריפות הסייקליק זה תפריט כיווני הטיסה אותם אתה מבצע עם לפטופ בשטח. מנסיוני כל מערכות הפלייברלס אינן דורשות יותר מ +-8 לשלב הכיוונים על השולחן
jaykovs
11-08-2015, 16:33:49
אני מבין, העיניין הוא שהטסתי את המסוק בעבר עם אותם הגדרות ולא הייתה לי בעיה.
לאחר ההתרסקות שהייתה התופעה התחילה להופיע.
אני מכיר את כיווני הטיסה, אפשר לעשות זאת גם ללא לפטופ ואפשר להוסיף עוד פסיעה לסייקליק,
יכול להיות שזה עדיף.
אבדוק זאת ואעדכן מחר.
תודה שוב לירן, ג'ייקוב.
liran
11-08-2015, 18:13:52
במסוק שעבר ריסוק והוחלפו כל כך הרבה חלקים כפי שאתה מתאר כחלק מהניסיונות שלך לאתר את הבעיה שנוצרה, אתה חייב להתחיל מההתחלה עם ה 3gx שזה אומר מודל חדש נקי בשלט וסטאפ מההתחלה לפי סדר השלבים ב 3gx כשהמסוק מחובר למחשב.
ה 3gx היא מערכת קצת מוזרה ובזמנו היו לעיתים בעיות על תקן מוזרות כמו מה שאתה מתאר שאנשים פתרו ע''י שנמוך גירסה ועידכון גירסה מחדש.
אני מהמר על סטאפ חדש מאפס שוב מודל בשלט חדש ונקי ללא שאריות סאבטרימים וכו' ואז להתחיל עם הwizard במחשב שלב אחרי שלב לפי ההוראות.
בהצלחה ;-)
liran
11-08-2015, 18:20:24
נמחק
avishmuel
11-08-2015, 20:02:47
הי גייקוב ,
1) ואני מצטט מהנוהל התקנה של ה 3GX
maximum pitch range for advanced pilot shall not exceed ±13°.
ז"א לא לעבור את ה13 מעלות למטיסים מתקדמים אתה כתבת שאתה כוונת 14 - משמע לא לפי ההוראות . למה ?? .2) factory recommended value ±8 degrees
ז"א לפי ההוראות צריך לשים 8 מעלות ולא 10 ולא 9
מה עוד יכול להיות
א) אחרי כל כוון של ה 3GX חייב ואני אומר חייב לעשות כיול מצערת עם גרף בשלט אחרת יש רעידות
ב) לבדוק שהבקר מקונפג כנדרש
ג) איזה גרסה אתה מטיס 3.1 ? 4? 5 ?
לבסוף הייתי בודק מרכז כובד
תודה,
אבי שמואל
kal1311
11-08-2015, 20:30:08
במצב DIR מחויב 8 מעלות בסייקליק
בתכנות flight mode יש לכוון סייקליק עפ"י המלצות יצרן לטיסה רגילה ו-3d
שווה באמת ניסיון נוסף ולעדכן גרסה ולהתחיל סטאפ מאפס
בהצלחה
סאונד בראש
11-08-2015, 21:43:00
ולהחליף לביסטאיקס אחר כך
תרגיש שהמסוק טס הרבה הרבה הרבה יותר טוב
מעבר לזה שהויברציות יעלמו
liran
11-08-2015, 22:08:01
ועל הדרך להחליף למסוק 700 כי אולי זה בכלל הרוח שמפריעה לו...נו בחיאת...מה שג'ייקוב מתאר יכול לקרות בכל מערכת פלייברלס ;-)
jaykovs
12-08-2015, 08:58:07
טוב חברים
תודה לכולכם על התגובות ובמיוחד לך לירן, לאחר כיוון הסייקליק ל-8+\- אכן הבעיה נפתרה,
בטיסה ישרה במהירות המסוק לא נכנס לאוסלציות גם בהעלת גיין בג'יירו המסוק מרגיש מאוד יציב וטס נהדר.
הגרסה המעודכנת היא 5, קבעתי את ה-Pitch ל-14+/- בהמלצת ישראל אסולין, זה גם מה שמופיע
בחוברת הוראות האחרונה של אליין (מצורפת).
עדיין מטריד אותי שאולי המסוק רועד ולכן עדיין אבדוק זאת.
לגבי גודל המסוק, יש לי טירקס 550 DFC שבשלבי בניה, הוא יהיה עם מערכת Beastx כך שאני מסכים עם כולכם
שרצוי לעבור למסוק גדול יותר, בדרך..
שוב תודה לכולם עזרתם לי מאוד.
ג'ייקוב.129946
liran
12-08-2015, 09:43:58
שמח שנפתרה הבעיה ;-)
לגבי טווח הפיץ', יותר זה לא בהכרח תמיד יותר טוב. כשאתה מכוון טווח של +-14 מעלות אתה צריך לדעת שיש לזה מחיר ומי שישלם אותו הן הסוללות שלך וזמן הטיסה שלך וחבל. כמו כן לרובנו אין שליטה פנומנלית בקולקטיב והתנועות שלנו גסות מדי ואז מעמיסים על המנוע וחונקים אותו שלא לצורך. טווח של +-10-12 זה די והותר לטעמי.
jaykovs
12-08-2015, 09:49:01
לירן, בעקרון יש לי שני מצבי IDLE, אחד מוגדר ל-13+\- והחריף יותר מוגדר ל-14+\-.
אני בדרך כלל מטיס עם ה-13 וזמן הטיסה הממוצע היא כ-6-7 דקות..
שוב תודה..
Noam_ma
12-08-2015, 13:59:26
6-7 דקות באיידל?? עושה 3D...?? אתה בטוח שזה חשמלי :confused:
בכל אופן, אם בעיית הרעידות אינה נפתרה.. תן לישראל לעבור עליו..
בהצלחה,
נועם.
jaykovs
12-08-2015, 14:10:15
נועם,
3D רק להאחרונה התחלתי לעשות, מן הסתם טיסה רגילה גם ב-Idle לא גומרת את הסוללה כמו טיסת 3D..
אני לא יודע האם באמת יש רעידות אני לא מאמין שהמסוק לא אמור לרעוד בכלל..
השאלה היא האם הוא רועד יותר ממה שצריך..
ShlomiB
14-08-2015, 01:08:41
הלוואי עליי 6-7 דקות לסוללה 😁
jaykovs
14-08-2015, 10:03:15
טוב חברים השמחה הייתה מוקדמת, היום הטסתי ושוב ראיתי רעידות, אין ספק שיש הרבה פחות וזה קורה ממש לעיתים אבל קיים..
אם יש למשהו עוד רעיון שעוד לא בדקתי אשמח לתגובות.
תודה, ג'ייקוב.
liran
14-08-2015, 14:57:37
תנסה לארגן שמישהו יצלם סירטון שלך מטיס כשהתופעה קורה כי קצת לא ברור לי מה בדיוק מתרחש, רגע אתה מדבר על אוסילציות בציר הגילגול ואחר כך באותה נשימה על רעידות ולא ברור איפה בדיוק. אם לא סירטון אז תנסה להיות ספציפי ומדוייק ככל האפשר בתאור שלך אחרת שוב תמצא את עצמך מפרק ומרכיב את כל המסוק מחדש ומחליף הכל.
jaykovs
14-08-2015, 16:55:34
אני מבין, אני אהיה יותר ספציפי, המסוק אינו רועד כלל, בריחופים הוא נראה יציב מאוד. כאשר אני מטיס אותו במהירות קדימה בשלב מסויים
המסוק נכנס לאוסילציות שנראות בציר ה-Aileron וכאשר אני מתחיל לעצור כך הן נעלמות. לפני הכייול של ה-3GX כפי שהצעת לעשות זה היה קורה
בכל טיסה. עכשיו רק לעיתים זה קורה. אני אבקש מחבר לצלם אותי מטיס ומקווה שהיה לי סרטון להציג לכם.
ג'ייקוב.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.