PDA

צפייה בגרסה מלאה : שני סוללות או סוללה אחת צריך תשובה דחוף

NissanB
19-07-2015, 19:40:54
יש לי באגי 1/8 שנוסעת על שני סוללות 5000 7.4 c60 רציתי לדעת אם אני קונה סוללה אחת 4s 5000 האם זה יהיה אותו זמן או
שלא תשובה דחוף

רן ענבר
19-07-2015, 20:12:22
בגדול, כן.
אבל צריך לקחת בחשבון שמספיק שינוי בנתון אחד של האת הסוללות כדי לשנות לגמרי את הקביעה הזו.
צריך לקחת בחשבון שיש שלל יתרונות וחסרונות לכל אחת מהסוללות ושכדאיות המשתמש משתנה ממסיע למסיע ולצרכים שלו.

רן ענבר

Trex450
22-07-2015, 23:51:24
לרוב סוללה נהרסת כאשר תא אחד נדפק, במידה ואפשר הייתי הולך על 2 ככה שאם תא אחד נדפק אתה מחליף חצי פאק ולא את כל הפאק

רן ענבר
23-07-2015, 04:28:04
זה נכון ומהווה יתרון מסויים אבל אם מציינים יתרונות צריך לציין גם חסרונות.
שואל השאלה רצה מעין תשובה מהירה של כן/לא ולכן לא נכנסתי למלוא הדיון.
כשמשתמשים ב 2 סוללות של 2 תאים יש מספר יתרונות ומספר חסרונות על פני שימוש בסוללה אחת של 4 תאים:
יתרונות:
1. כמו שנכתב אם תא אחד בסוללה אחת הולך אפשר להחליף רק סוללה אחת [רק 2 תאים ולא את כול ה 4 תאים]
2. סוללת 2 תאים אפשרת שימוש במטען פשוט וזול.
3. שימוש בשתי סוללות 2 תאים מאפשר מרכז כובד נמוך ומאוזן לרכב מה שמשפר את הבוצועים

חסרונות:
1. מומלץ להשתמש בזוג סוללות בעלות נתונים זהים והיסטורית שימוש זהה כך שבמקרה שתא אחד הולך לא מומלץ לקנות רק סוללה אחת אלא 2 סוללות חדשות [סותר את יתרון מס 1]
2 בשימוש במטען פשוט וזול זמן הטעינה כפול [סותר את יתרון 2]
3. בשימוש ב 2 סוללות של 2 תאים יש על פני המוליך כפול הלחמות וכפל מחברים דבר שמעלה את ההתנגדות החשמלית, מוריד את הזרם ופוגע בביצועי הסוללה, הבקר, המנוע והרכב.
נכון הוא ששימוש במחברים איכותיים והלחמות טובות מצמצם את הנקדה הזו אבל בעולם של מחברים סיניים זולים זה לא תמיד קורה.

רן ענבר