צפייה בגרסה מלאה : חברים עזרה בבחירה...
שלום לכולם.כמו שאתם רואים אני חדש חדש פה בפורום...לפי התרשמות ראשונית נראה פורום מאוד מקצועי ועם הרבה ידע...
השאלה שלי הניא כזאת...אני רוצה להיכנס לתחום המסוקים.לכן חשבתי קודם כל להתחיל עם מסוק חשמלי קטן ופשוט וללמוד איך הכל עובד.בעבר הייתה לי מכונית על שלט(מנוע בנזין)מדגם סבאג'.אם זה עוזר במשו בקשר למסוקים.לא ניראה לי בכל אופן...
אני רוצה לדעת על איזה דגמים אתם ממליצים לי ללכת בתור אחד שהוא מתחיל.ואם קיים עד 500 שקל להתחלה.תודה רבה לכם מראש.
ליאב.
wind556
25-04-2009, 21:50:39
אחזור על מה שנאמר כאן אין סוף פעמים:
בלי 1500-2000 ש"ח אי אפשר להיכנס לתחביב הזה, והסכום הנ"ל גם הוא בקושי רב.
אם תוציא 500 ש"ח זו תהיה זריקת כסף לפח
אם תרצה יעוץ, הסבר,תשובות לשאלות ועשיית סדר בכל התשובות שתקבל כאן אחרי, אתה מוזמן להתקשר.
בהצלחה
ori_lavee
25-04-2009, 21:58:16
אחזור על מה שנאמר כאן אין סוף פעמים:
בלי 1500-2000 ש"ח אי אפשר להיכנס לתחביב הזה, והסכום הנ"ל גם הוא בקושי רב.
אם תוציא 500 ש"ח זו תהיה זריקת כסף לפח
אם תרצה יעוץ, הסבר,תשובות לשאלות ועשיית סדר בכל התשובות שתקבל כאן אחרי, אתה מוזמן להתקשר.
בהצלחהנכון.
אם 500 ש"ח זה התקציב שלך, הטוב והנכון ביותר שאתה יכול לעשות זה לרכוש שלט טוב לסימולטור ולהתחיל להתאמן.
זה יחסוך לך הרבה מאוד זמן וכסף...עד שתאסוף מספיק כסף למסוק רציני שאפשר להתחיל ללמוד איתו.
אורי
lior_bar_ami
25-04-2009, 22:31:43
נכון.
אם 500 ש"ח זה התקציב שלך, הטוב והנכון ביותר שאתה יכול לעשות זה לרכוש שלט טוב לסימולטור ולהתחיל להתאמן.
זה יחסוך לך הרבה מאוד זמן וכסף...עד שתאסוף מספיק כסף למסוק רציני שאפשר להתחיל ללמוד איתו.
אורי
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
זה הדבר הכי נכון לעשות עם תקציב כזה,
כל דבר אחר יהיה בגדר ביזבוז.
אם אתה נורא מתעקש אז מסוק חשמלי קואקסלי דוגמאת LAMA יושבת בדיוק על התקציב שלך, תתן לך המון מהעקרונות הדרושים להטסה - בסיס ומעט יותר, כמו כן היא מגיעה עם שלט שניתן לחבר למחשב ולהטיס איתו בסימולטור, כל מה שדרוש זה כבל מתאם.
אוקיי חברים.אם הכסף זו הבעייה-אז זו לא הבעייה :) הסתובבתי קצת באינטרנט וראיתי את הדגם הבא.כתוב שהוא מוכן להטסה 100%מצויין למתחילים.יציב מאוד וכו....
מה אתם אומרים:?http://www.speed-control.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=300504
drgabbay
26-04-2009, 07:24:36
זה טוב להטסה בסלון לא יותר מזה
wind556
26-04-2009, 10:48:12
אוקיי חברים.אם הכסף זו הבעייה-אז זו לא הבעייה :) הסתובבתי קצת באינטרנט וראיתי את הדגם הבא.כתוב שהוא מוכן להטסה 100%מצויין למתחילים.יציב מאוד וכו....
מה אתם אומרים:?http://www.speed-control.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=300504
אם לא תתקשר אלי, לא תבין עד כמה המסוק הזה גרוע:D
*** עודד מה הוא באמת לא משו?לפי הכתבה עליו הוא ניראה מצויין אה...
אני ינסה להתקשר אליך יותר מאוחר היום פשוט אין לי שניה אחת זמן היום....:cool:
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
זה הדבר הכי נכון לעשות עם תקציב כזה,
כל דבר אחר יהיה בגדר ביזבוז.
אם אתה נורא מתעקש אז מסוק חשמלי קואקסלי דוגמאת LAMA יושבת בדיוק על התקציב שלך, תתן לך המון מהעקרונות הדרושים להטסה - בסיס ומעט יותר, כמו כן היא מגיעה עם שלט שניתן לחבר למחשב ולהטיס איתו בסימולטור, כל מה שדרוש זה כבל מתאם.
אחי אתה יכול בבקשה לתת לי קישור לדגם של המסוק הזה ומחיר?תודה
wind556
26-04-2009, 12:34:53
*** עודד מה הוא באמת לא משו?לפי הכתבה עליו הוא ניראה מצויין אה...
אני ינסה להתקשר אליך יותר מאוחר היום פשוט אין לי שניה אחת זמן היום....:cool:
אתה מאמין לכתבות פירסום???
מזתומרת?בנוגע לזאת היא נראית די אמינה.וגם אם לא.לכן כתבתי פה בפורום ורציתי לראות מה אתם אומרים...פה בפורום בטוח שיותר מבינים מהכתבה הזאת...
בכל מקרה.יש למישהוא אפשרות לתת לי קישור למשו נחמד להתחיל איתו.(אפילו בתוך הבית בסלון,בכל זאת רק להתחלה.)
ועוד דבר.
מסוק קטן כזה להטסה בבית או בסלון.זהה להטסה של מסוק גדול יותר על דלק?התכניכה היא אותו הדבר בעצם?
eransa
26-04-2009, 12:43:49
ליאב, לדבריך הפורום מקצועי אולם לאחר מספר המלצות מקצועיות אתה מסרב לקבל את מה שאומרים כולם במילים / ורסיות שונות.
תרצה צעצוע תקנה את מה שבחרת בלינק, תרצה ללמוד להטיס מסוקים - צור קשר עם אחד החברים שינחו אותך.
בהצלחה.
ערן
wind556
26-04-2009, 13:35:55
מצחיק עד כמה אנשים ננעלים על משהו ולא יכולים לזוז ממנו, גם אם כולם אומרים להם שזה פשוט חרא
כל המסוקים שאתה רוצה, אין בינם ובין מסוק כלום, זה רק דומה בצורה ובשם
מסוק מתחיל ב1500-2000 ש"ח אין פחות מזה בכל העולם
כל מה שמתחת לסכום הנ"ל אינו מסוק
כשתחליט שאתה רוצה ללמוד את הנושא ולהבין באמת, ההזמנה להתקשר עדיין בתוקף
בהצלחה בכל מה שתבחר
חברים תודה רבה על כל העצות פה בפורום.כנראה שלא הבנתם אותי נכון,אני לא מחפש משו רציני כמו שאתם חושבים כנראה.לא משו בין 1500-2000 שקל.
אני מתכוון למשו שאצלכם נקרא צעצוע בשבילכם זה כנראה לא נקרא מסוק אבל לי זה מספיק.אם מישהוא מכיר משהוא כזה.תודה רבה.אם לא.לא נורא וגם תודה;)
עודד יותר נכון 1500,2000
קופטר איקס ME
וקופטר איקס SE
(בלי לפגוע כמובן)
אבל אגב זו גם ההמלצה שלי
tzn11
26-04-2009, 13:50:54
:) הי ליאב,
אתה יכול לרכוש מסוק לאמה או דומה. בשביל קצת כיף זה נחמד, אבל לא יותר מזה.
תקציב של 500 ש"ח הוא בעייתי ברכישת מסוק.
1500 עד 2000 ש"ח זה המינימום שבמינימום.
קח בחשבון עלות חלפים לאחר ריסוק.
התחביב הנ"ל דורש כסף וזמן.
זה נראה מאוד כיף שמישהו אחר מטיס, אבל על מנת להטיס טוב, אתה חייב להתאמן המון.
אם אין לך תקציב למסוק כרגע, הייתי ממליץ לך להוסיף מעט כסף ולרכוש סימולטור טוב.
זה כלי שישמש אותך גם בעתיד כאשר יהיה ברשותך מסוק.
האמן לי שהסימולטור יחסוך לך הרבה כסף.
ועוד משהו קטן, תעשה לעצמך טובה ותתקשר לעודד, עולם שלם יפתח בפניך.
בברכה,
ניסים.
שלא תעיז לקנות את הצ'יקמוק שבפרסום!!! (חנות מצויינת ! חרא מסוק!)
אני אישית ממליץ לך לקנות hoony bee fp
את יכול לקנות אותו באיזור ה400 ש"ח כולל משלוח!! החלקי חילוף עולים גרושים
http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=66_79&products_id=2312
הנ"ל אינו בא כתחליף לסימולטור ב18 $$
לעוד שאלות הצעות !!!
אלעד
0545992798
אתה תלמד רק בדרך הקשה אבל לא נורא זו גם דרך :)
היום אני יותר חכם כי אני שואל ומקשיב למי שיותר וותיק בתחום !
אני מכיר את הג'ננה להטיס מסוק אבל בתקציב הזה אתה לא קונה מסוק
אתה קונה שלט וכאילו מסוק ואל תטעה אני מטיס סה"כ חצי שנה בערך !
הייתי צריך לבזבז הרבה כסף על חלקים כדי להבין שכדאי מאוד לקנות סימולטור
ולהתאמן עליו ורק אז לקנות מסוק כגון קופטר איקס או טירקס הגודל פה כבר לא משנה
אם יש לך מיומנות טובה בסימולטור !
lior_bar_ami
26-04-2009, 14:58:33
חברים אני לא מבין מאיפה מגיעה הנחרצות על לא לקנות LAMA?
המסוק הינו כלי מצוין למתחילים ויכול גם לקדם אתכם בצעדים הראשונים באווירובטיקה, לדוגמא כמה מכם יודעים לעשות שמיניות ברוורס עם פירואטים?
אז עם LAMA אפשר לתרגל את זה, אמנם זה לא טס בדיוק בדיוק כמו מסוק אמיתי אבל זה מספיק דומה ע"מ לפתח מיומנויות ואינסטינקטים.
עם כל הכבוד ואני גם מתנגד לכל צעצועי ה FPH, אבל הבחור אינו רוצה מסוק ב 1500-2000, הוא רוצה ב 900 - ברור לכולנו שהבחירה הנכונה במחיר זה תהיה סימולטור או השקעה יותר גדולה, אך הוא מתעקש על מסוק.
אני חושב שלאור הדברים LAMA יתן לו מספיק כדי להרגיש הטסה מהי, להתקדם - והכי חשוב להנות!
ליאור
שלא תעיז לקנות את הצ'יקמוק שבפרסום!!! (חנות מצויינת ! חרא מסוק!)
אני אישית ממליץ לך לקנות hoony bee fp
את יכול לקנות אותו באיזור ה400 ש"ח כולל משלוח!! החלקי חילוף עולים גרושים
http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=66_79&products_id=2312
הנ"ל אינו בא כתחליף לסימולטור ב18 $$
לעוד שאלות הצעות !!!
אלעד
0545992798
טוב חברים!!!החלטתי לקחת את המסוק הזה HOONY BEE FP בתור התחלה בתחביב.
תודה רבה לכם על העזרה והנכונות לעזור-כמובן שהצלחתם!.
דבר שני יש לי כמה שאלות....
אם אני מזמין את המסוק מהקישור שאלעד נתן לי פה.הוא מגיע הרי מחו''ל נכון?והטעינה שלו היא ב-220W איך אני מתאים את זה לטעינה של הארץ?האם מספיק רק מתאם או שצריך משו שונה (מתאם יש לי)
אלעד אחי המון תודה ובקרוב אני יחזור עם עוד שאלות:D
חברים באתר הנ''ל נתקלתי בדבר הבא.יש לי אפשריות בחירה אני לא יודע מה לבחור....אתם אולי יודעים במה כן לבחור?לא הבנתי מה זה הראשון קונטרול מודל ליד ימין או שמאל?מה זה אומר?
בפלגים?לבחור של אירופה או של ארצות הברית?או של יפן(לא ניראה לי..)בחשמל 220 זה ברור והאחרון אין לי מוסג מה זה..
מחקה לתשובות שלכם.
Please Choose:
Controller ModeMode 1 (right hand throttle)
Mode 2 (left hand throttle)
socket plugAustralia socket
Europe socket
UK socket
US / Japan socket
Charger Adaptor110v
220v
Frequency72 mhz
sharonx
26-04-2009, 18:01:33
אני מציע לך להתקשר לעודד לפני שתזמין משהו לא מתאים.
לגבי HBFB - אני למדתי להטיס עליו. היום מקובל להתחיל ממסוק 6 ערוצים כי המחירים ירדו אבל גם מסוק 4 ערוצים יכול ללמד אותך הרבה.
RonEfrat
26-04-2009, 18:06:49
אתה צריך שלט בmode 2. ההבדל הוא שבmode 1 הסטיק של המנוע בצד ימין ובmode 2 בצד שמאל. בארצנו משתמשים בmode 2 בלבד.
אבל אני חושב שאתה צריך קודם לקנות סימולטור כי הוא ילמד אותך המון ויחסוך לך מלא כסף על חלפים!!!
wind556
26-04-2009, 18:15:32
חברים אני לא מבין מאיפה מגיעה הנחרצות על לא לקנות LAMA?
המסוק הינו כלי מצוין למתחילים ויכול גם לקדם אתכם בצעדים הראשונים באווירובטיקה, לדוגמא כמה מכם יודעים לעשות שמיניות ברוורס עם פירואטים?
אז עם LAMA אפשר לתרגל את זה, אמנם זה לא טס בדיוק בדיוק כמו מסוק אמיתי אבל זה מספיק דומה ע"מ לפתח מיומנויות ואינסטינקטים.
עם כל הכבוד ואני גם מתנגד לכל צעצועי ה FPH, אבל הבחור אינו רוצה מסוק ב 1500-2000, הוא רוצה ב 900 - ברור לכולנו שהבחירה הנכונה במחיר זה תהיה סימולטור או השקעה יותר גדולה, אך הוא מתעקש על מסוק.
אני חושב שלאור הדברים LAMA יתן לו מספיק כדי להרגיש הטסה מהי, להתקדם - והכי חשוב להנות!
ליאור
ליאור
הנחרצות נובעת מהרבה סיבות, שבכולן נוכחתי אישית, לא משמועות:
המסוק משנה כל הזמן את כיוון הסיבסוב שלו, אתה משחק עם הברגים על המקלט, וכשנגמר לך התחום בברגים, אתה נשאר עם סביבון שלא ניתן לייצב אותו
אותה יחידה (4ל1)מתקלקלת לעיתים קרובות מאד, ועלותה יותר ממחצית מחיר המסוק,מה עוד שלעיתים יש תקלות כאשר המסוק באויר וזה נגמר גם בשבר
המסוק לא עמיד בשום רוח, אפילו קלה ביותר
הפליי בר המקורי עף ממקומו לעיתים קרובות תוך כדי טיסה
הלהבים התחתונים והעליונים מתנגשים אחד בשני
הגוף מתפרק ונסדק מאד מהר (הכוונה למעטפת)
מנועים נשרפים כמו גפרורים
גם לאחר שידרוגים יקרים הוא נשאר צעצוע מיותר מתסכל ולא אמין
חוץ מזה המסוק מושלם;)
עכשיו בטח תגיד שאצלך זה לא קרה, אז כנראה שאתה לא רק בר עמי, אלא גם בר מזל:cool:
אצל הרבה ראיתי את התקלות האלו
אוהוו חברים עכשיו אני בכלל מבולבל...זה קצת בעייה אני לא יודע כבר מה לעשות..מצד אחד מישו כותב לי שזה על הפנים של מסוק,ומצד שני אחד כותב לי שזה אחלב מסוק למתחילם וללכת על זה.
בכל אופן-אני כן ילך על המסוק הזה ונראה מה יהיה-ככה לומדים בחיים....
בכל אופן.מה הם האופציות שאני צריך לבחור שם?במודל לפי מה שכתבו לי אני בוחר במודל 2.אבל מה בנוגע לשאר הדברים?מישו יודע? חברים תודה ענקית!
Europe socket
UK socket
US / Japan socket
Charger Adaptor110v
220v
Frequency72 mhz
wind556
26-04-2009, 18:25:40
טוב חברים!!!החלטתי לקחת את המסוק הזה HOONY BEE FP בתור התחלה בתחביב.
תודה רבה לכם על העזרה והנכונות לעזור-כמובן שהצלחתם!.
דבר שני יש לי כמה שאלות....
אם אני מזמין את המסוק מהקישור שאלעד נתן לי פה.הוא מגיע הרי מחו''ל נכון?והטעינה שלו היא ב-220W איך אני מתאים את זה לטעינה של הארץ?האם מספיק רק מתאם או שצריך משו שונה (מתאם יש לי)
אלעד אחי המון תודה ובקרוב אני יחזור עם עוד שאלות:D
אחרי שתקנה אותו, יש לי בבית ים של חלקי חילוף עבורו,וגם קצת שידרוגים
אתה תזדקק לזה מיד בהתחלה
(ואל תראה בכתוב כאן המלצה לקנות אותו)
sharonx
26-04-2009, 19:15:56
ליאב - כותבים "מישהו" ולא "מישו"
עודד תודה על המידע על החלקים אבל בכל מקרה.מישהו יכול לתרגם לי במה אני צריך לבחור באופציות שיש לי באתר הזה בבקשה...?.בעודי משוטט לי באינטרנט אני נתקל באתר הבא:http://www.copterx.co.il/catalog/product_info.php?products_id=71
אני חשבתי ללכת על הדגם שבתמונה,אבל(תמיד יש אבל..)אני רואה שזה קיט.אני ממש לא יודע איך מחברים את כל החלקים האלו ולפי מה שהנבתי גם לא מקבלים עם זה שלט נכון?
מישהו יודע אם ניתן לקנות כזה מסוק אבל מורכב כבר ומוכן 100%לטיסה כולל שלט?תודה מראש.
ליאב
שוב שלום
לפי דעתי את רץ מהר מדי לכיון מסוק שהוא מעבר למה שאתה צריך במצבך (הכספי/המקצועי)
יש ברשותי 3 יחידות של מסוק קוקסיאלי מסוג LAMA וכולם זרוקים במחסן עם בקרים שרופים!! וחלקי חילוף שלעולם לא הספיקו להתלבש עליו!!!
הקופטר איקס מסוק מעולה !! אבל לא לך!!
לפי דעתי תפגש עם מישהו שיש לו קופטר איקס/HOONY BEE FP/מסוק קוקסיאלי
יש ברשותי TREX 450 SE וגם זוג מסוקי HB FP (שלא נדבר על מה שבמחסן)
ואת אחד ממסוקי ההוני בי שלי שדרגתי לברשלס עקב ההנאה שלי מהם!!
אני מאחל לך המון בהצלחה עם הבחירה שלך .!! ורק שתדע שגדולי המוחות יעצו לך היום!
בהצלחה בבחירה!
ואתה עדיין מוזמן להתקשר בזמנך הפנוי
רק לא בשבת!!! בשבת אני עובד!!
s.mario
26-04-2009, 20:52:25
אגב קיימת ערכה מלאה של המסוק שציינת - כוללת כל מה שאתה צריך מ"א-ת"...
המחיר קצת גבוה ממה שהקצבת לעצמך - אבל בהחלט עסקה משתלמת למי שרק נכנס לתחביב.
http://www.copterx.co.il/catalog/product_info.php?products_id=41
כמו שמרבית הטובים לטיס פה אמרו והמליצו אתה צריך להשקיע לא פחות מ-1500 שקל.
תתיעץ עם עודד בטלפון ואתה תבין הרבה יותר.
למרות שאני מאילת פניתי אליו לעזרה וקיבלתי אותה מכל הלב !!!
כן ירבו ובפורום הזה לא חסר !
מי שמגיע לאילת מוזמן ליצור קשר בה"פ ואולי נארגן מפגש :)
ליאב
שוב שלום
לפי דעתי את רץ מהר מדי לכיון מסוק שהוא מעבר למה שאתה צריך במצבך (הכספי/המקצועי)
יש ברשותי 3 יחידות של מסוק קוקסיאלי מסוג LAMA וכולם זרוקים במחסן עם בקרים שרופים!! וחלקי חילוף שלעולם לא הספיקו להתלבש עליו!!!
הקופטר איקס מסוק מעולה !! אבל לא לך!!
לפי דעתי תפגש עם מישהו שיש לו קופטר איקס/HOONY BEE FP/מסוק קוקסיאלי
יש ברשותי TREX 450 SE וגם זוג מסוקי HB FP (שלא נדבר על מה שבמחסן)
ואת אחד ממסוקי ההוני בי שלי שדרגתי לברשלס עקב ההנאה שלי מהם!!
אני מאחל לך המון בהצלחה עם הבחירה שלך .!! ורק שתדע שגדולי המוחות יעצו לך היום!
בהצלחה בבחירה!
ואתה עדיין מוזמן להתקשר בזמנך הפנוי
רק לא בשבת!!! בשבת אני עובד!!
אוקיי אחי אתה יכול לתת לי בבקשה קישור ל TREX 450 SE כדי שאני יוכל להזמין...(קישור לחנות שאני יוכל לעשות הזמנה..)וגם כמה הוא בערך עולה?
אותו הדבר עם ההוני בי.אפשרי אחי?תודה רבה.(אני פשוט לא מצאתי עליהם כלום בגוגל....
s.mario
26-04-2009, 22:12:26
אין מצב שבעולם שרשמת trex 450 se בגוגל והוא לא העלה תוצאות....
גם אם היית כותב את זה עם 7 שגיאות כתיב...:o
הוא מצא כל מיני סרטונים שלו...אני מתכוון דף עם הסברים ופירוטים עליו לדוגמא..
וגם..מה מחירו מורכב מוכן להטסה 100%?
lior_bar_ami
26-04-2009, 22:56:07
ליאור
הנחרצות נובעת מהרבה סיבות, שבכולן נוכחתי אישית, לא משמועות:
המסוק משנה כל הזמן את כיוון הסיבסוב שלו, אתה משחק עם הברגים על המקלט, וכשנגמר לך התחום בברגים, אתה נשאר עם סביבון שלא ניתן לייצב אותו
אותה יחידה (4ל1)מתקלקלת לעיתים קרובות מאד, ועלותה יותר ממחצית מחיר המסוק,מה עוד שלעיתים יש תקלות כאשר המסוק באויר וזה נגמר גם בשבר
המסוק לא עמיד בשום רוח, אפילו קלה ביותר
הפליי בר המקורי עף ממקומו לעיתים קרובות תוך כדי טיסה
הלהבים התחתונים והעליונים מתנגשים אחד בשני
הגוף מתפרק ונסדק מאד מהר (הכוונה למעטפת)
מנועים נשרפים כמו גפרורים
גם לאחר שידרוגים יקרים הוא נשאר צעצוע מיותר מתסכל ולא אמין
חוץ מזה המסוק מושלם;)
עכשיו בטח תגיד שאצלך זה לא קרה, אז כנראה שאתה לא רק בר עמי, אלא גם בר מזל:cool:
אצל הרבה ראיתי את התקלות האלו
אני מכיר את רוב התקלות שציינת, ובסוף זה WHAT YOU PAY IS WAHT YOU GET..
אני לא אגיד שאצלי זה לא קרה (לא בר מזל עד כדי כך), אך אגיד שנסחפת קצת (ואולי אפילו קצת יותר מקצת) - ואני סבור שהמון בלאי ממה שציינת נבע מריסוקים כאלו או אחרים ותחזוקה לא נכונה (אין מה לעשות גם מסוק ב 500 ש"ח דורש תחזוקה - מה שרוב האנשים שוכחים).
אם אתה רוצה להשקיע מעט יותר עדיין אמליץ על קואקסלי, רק מעט יותר איכותי - דוגמאת ה HIROBO XRB שצויין, או ה BLADE CX3 של E-FLITE.
tzn11
27-04-2009, 00:12:41
:)ליאב,
אנסה לעשות לך קצת "סדר":
המסוקים בעלי שני רוטורים, קואקסלי, הנם מסוקים בעלי 4 ערוצי שליטה על המסוק. הרוטורים מסתובבים בכיוונים מנוגדים ובכך מבטלים את סבסוב המסוק.
המסוק מאוד יציב ואפשר לומר שהוא די מרחף בעצמו.
בעצם, מה שתלמד ממסוק כזה זה שליטה בסיסית ביותר ואוריינטציה כללית.
מסוקי ה-4 ערוצים בעלי רוטור זנב, כדוגמת הHONEY BEE FP, כבר מתנהגים קצת יותר כמסוק אמיתי כי יש כבר שליטה כל רוטור הזנב.
גם כאן, מלבד שליטה בסיסית ואוריינטציה כללית לא תקבל הרבה.
מסוקים כמו ה-TREX וה-COPTER X, הנם כבר מסוק לכל דבר.
להם יש שישה ערוצי שליטה ואיתם ניתן ללמוד ולהתקדם מהבסיס והלאה.
איתם תלמד לרחף נכון, לבצע תמרונים שונים וכמובן טיסת 3D בהמשך.
כפי שכל קודמי ציינו, השניים הראשונים שציינתי, הנם בגדר צעצוע שיכול להיות מאוד כיף אבל לא תלמד מהם הרבה.
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא: עד כמה באמת אתה רוצה להטיס מסוק?
אם אתה רוצה להכנס לעולם הזה, זה דורש המון סבלנות, המון תרגול וגם כסף.
אם אתה רוצה סתם משהו שכיף להטיס מדי פעם בבית או בחוץ, אז השניים הראשונים הם בחירה טובה.
לי אישית יש את הלאמה ועוד מסוק מיקרו 3 ערוצים, את הלאמה אני מטיס מזה כ-3 שנים, זה צעצוע נחמד שעם שליטה טובה, אפשר ליהנות ממנו מאוד.
לאחרונה החלטתי שאני נכנס לתחום הזה באופן רציני ולכן רכשתי COPTER X.
רכשתי קיט ואת הסט-אפ, דהיינו אלקטרוניקה ומערכת רדיו, רכשתי בנפרד.
אם אתה חושב להיכנס לתחום באופן רציני, קח בחשבון שיש עלות של תחזוקת המסוק, עלות של חלפים (כי יש גם ריסוקים) וכמובן צריך זמן להתאמן וסבלנות.
לדעתי אם אין לך תקציב גדול כרגע, אתה יכול לרכוש את ה-COPTER X ME RTF. הוא מגיע מוכן לטיסה כולל הכל ובעלות של 1500 ש"ח בלבד.
זה לא המסוק הכי טוס שיש, אבל במחיר הזה, זאת מציאה והתחלה טובה בתחום. תוכל תמיד בהמשך לשדרג את המסוק ולהחליף רכיבים כאלו ואחרים על מנת לשפר את המסוק, אך את הבסיס כבר יש לך.
אני מכיר מספר אנשים שרצו להיכנס לתחום בעלות נמוכה, קנו לאמה או מסוק דומה, די מהר הבינו שאין להם לאן להתקדם עם מסוק כזה, ומיהרו לרכוש מסוק אחר.
אם כבר אתה הולך להוציא 800 ש"ח על הלאמה, תוסיף עוד 700 ותרכוש את ה-COPTER X, אלא אם כן, אתה לא רוצה להיכנס באמת לעולם הזה ורק רוצה משהו להשתעשע איתו.
ההמלצה לרכוש סימולטור, היא ההמלצה הכי טובה שקיבלת פה!
אימון בסימולטור יחסוך לך הרבה כסף של חלקים שתוציא בריסוקים.
הסימולטור הוא כלי אימון נהדר הן לטייס המתחיל והן למתקדם.
בסימולטור טוב, אתה יכול להתאמן על תרגילים חדשים, טיסה אירובטית ועוד, לפני שאתה באמת מנסה אותם במציאות.
אני מכיר את ההרגשה שיש "משהו בוער בך" ואתה כבר "מת" להטיס.
אתה רוצה לרכוש משהו מסויים אבל אין לך מספיק כסף ואז אתה מתפשר עם משהו אחר.
באופן אישי, את ההחלטה לרכוש מסוק "אמיתי" החלטתי לפני למעלה מחצי שנה.
חודשיים רק ביצעתי סקרי שוק, קראתי המון, נכנסתי לפורומים בארץ ובחו"ל ודיברתי עם הרבה אנשים העוסקים בתחום.
היו לי מגבלות תקציב (הבית, האישה והילדים באים לפני התחביב) ולכן החלטתי לא למהר. רכשתי את המסוק והרכיבים השונים לאט ובקצב שלי ולקח לי כארבעה חודשים לקבל את הכל.
הצטיידתי מראש במלאי חלפים שאני כולי תקווה שלא אצטרך להשתמש בהם, אבל עדיף שיהיו בהישג יד.
כמו בכל תחביב, גם בעולם המסוקים על שלט, השמיים שם הגבול.
אתה יכול להתחיל עם מסוק ב-1500 ש"ח ואתה יכול להתחיל עם מסוק ב-10,000 ש"ח.
הכל עניין של כסף.
ה-COPTER X שרכשתי, כולל אלקטרוניקה די טובה ומערכת רדיו טובה ומלאי חלפים, עלו לי כ-3000 ש"ח.
מה שאתה צריך להחליט כרגע, זה מה אתה בעצם רוצה?
לאחר שתחליט, כל האופציות פתוחות בפניך.
בהצלחה,
ניסים.
אוקיי אחי אתה יכול לתת לי בבקשה קישור ל TREX 450 SE כדי שאני יוכל להזמין...(קישור לחנות שאני יוכל לעשות הזמנה..)וגם כמה הוא בערך עולה?
אותו הדבר עם ההוני בי.אפשרי אחי?תודה רבה.(אני פשוט לא מצאתי עליהם כלום בגוגל....
ליאב
שוב שלום
לפי דעתי אין לך מה לחפש TREX 450
וזאת בגלל.....שלפי התקציב שאתה מתאר לנו!!! רק הג'ירו לTREX עולה יותר מהתקציב שלך!!!
לדעתי תחשוב על זה בשנית!!!
נ.ב
זאת מתחילה להיות חפירה רצינית.....
אני מציעה לך להרים טלפון אליי או לאחד האנשים הנחמדים פה ולסגור לעצמך מסוק לפני שנת 2010
אין מצב שבעולם שרשמת trex 450 se בגוגל והוא לא העלה תוצאות....
גם אם היית כותב את זה עם 7 שגיאות כתיב...:o
tierekss 450 eshi..............גדול ******חח.....
wind556
27-04-2009, 08:25:31
מכירים את השורה של מאיר אריאל: "מי שנדפק פעם אחת קשה לו להיגמל מזה"?
מעניין מה היתה הפעם הראשונה ;););)
giluriel
27-04-2009, 09:21:00
ליאב,
קח דקה וקרא את זה לעומק בבקשה (זה לא יהיה ארוך .. חח):
לפני כשנה ומשהו החלטתי להתחבר לאהבה הישנה שלי - הרצון להטיס מסוק.
חיפשתי באינטרנט ומצאתי Hobey Bee FP 4 ערוצים יד שניה במצב מצויין (הוא באמת היה ככה) ועם חלקים נוספים. הלכתי ורכשתי.
לא היכרתי את הפורום וגם לא התחלתי להטיס עם מישהו. הכל לבד.
חודשיים - שלושה.
במהלכם למדתי בערך לרחף ולהתחיל קצת להתקדם וגם פתחתי קשרים עם רוב החנויות באינטרנט :-)
אין מה לעשות.
אתה עולה לאוויר, מאבד שליטה, יורד לא נכון ושובר איזה פלסטיק קטן.
הולך לחנות - קונה אותו ב- 20 .. 30 שקל חוזר מאושר, לומד לפרק ולהרכיב ושוב עולה לאוויר
ומגלה .. ששברת פלסטיק אחר ..
עצה ראשונה - תטיס עם מישהו. זה היה חוסך לי הרבה כסף ויותר חשוב - מקדם אותי פי .. מליון
(אני רואה כמה מוסיפות לי עצות שנותנים לי היום - שלוש מילים ... ומבין מה היה יכול להיות - אם .. )
אחרי כמה שבועות (שבמהלכם הזמנתי מסוק כזה חדש שלם מחו"ל כי כבר אי אפשר היה לכוון אותו והיה חבל על הכסף) איבדתי יום אחד את המסוק ..
פשוט טס ולא חזר.
לימים הבנתי ש .. ברחתי מהתווך של השלט.
(עצה שניה .. קנה ציוד טוב! )
לשמחתי הייתי בעיצומה של הרכבת Trex 450 SE V2. יסכימו איתי כולם - ספינת הדגל של המסוקים הקטנים. סטאפ שעלה בערך 4000 ש"ח .. אולי קצת יותר..
אבל ..
אחרי שעברתי את ההלם התחלתי לקלוט את ההבדל
(כן כן .. אתה מפעיל את המנוע שלו בפעם הראשונה ו .. נבהל .. !! זה בכלל לא עומד לייד ה-הוא שהיה לי .. איך קוראים לו .? Honney bee ..
נו טוב .. מי שיסתכל רגע על השמות יבין .. דבורה מול .. דינוזאור .. ***)
שיעור חשוב:
בפעם הראשונה - הטעויות היו שלי . שלי ! לא של המסוק. לא של אלקטרוניקה בשקל.. טעויות של האצבעות, העיניים והמוח שלי ! נקודה.
עכשיו התחילה עקומת הלימוד שלי ..
השיעור הכי חשוב:
ברור לי שאם אקח היום Honney bee לידיים - הוא יטוס נפלא. אני אעשה איתו כל מה שהוא מסוגל.
אבל זה בגלל שהנסיון מפצה על החולשות של המסוק.
מי שמתחיל ורוצה להינות ולהתקדם לא יכול להרשות לעצמו מסוק רע ..
הנוסחה של מסוק רע + טייס מתחיל יוצאת קטסטרופה.
לסיכום דוגמה קטנה ..
ישנו סרט של טייס שהנחית F-15 (אם אני לא טועה) עם כנף אחת שבורה !!!
אם זה אמיתי או לא - יש וויכוח גם כאן באתר.
מה שברור הוא - המטוס לא היה ראוי לטיסה. טייס מעולה - הצליח לשרוד את המצב.
מצד שני, שנינו יודעים שחניך שהתחיל קורס טייס (ועוד לומד על פוגה) לא היה מנחית מטוס כזה גם אם הוא היה חדש בניילון.
שמע לנו (בבקשה) קח שלט טוב. שב על סימולטור (תחסוך מ-א-ו-ת דולרים !!) והמח שלך יתחיל להתרגל לזה - ויש לו למה להתרגל !
בינתיים תעבור על פורומים.
תהנה מזה.
תלמד מה קיים , מה אומרים על כל דבר,
צא לשטחי הטסה ותסתכל (דבר עם אנשים כשהם לא באוויר .. חח )
תיראה בעיין את מה שראית באינטרנט.
תבין מה זה מסוק חשמלי ומה זה ניטרו. מה זה 3D ואיך ניראת הטסה של מתחילים.
מה עושים בין הטיסות ואיך שומרים על ציוד.
תהנה מהכניסה לתחביב.
בינתיים - אתה תגלה שאתה מתגבש על דגם מסויים. מבין מה הציוד שצריך מסביב (ויש לא מעט)
מבין מה המחירים .. מאיפה לקנות וגם .. חוסך קצת בשביל זה
ואז כשתזמין - תהנה מההתרגשות.
אני כל כך מכיר את הרצון ל - "עכשיו.."
הוא יללוה אותך גם כשתדע לרחף ותרצה להתהפך לפני שלמדת לטוס עם האף אלייך..
בתחום הזה הדבר הראשון שצריך ללמוד הוא בטיחות - אח"כ איך לרסן את ה"עכשיו"
מאחל לך את הכל ההצלחה שבעולם. (טוב באוויר ...)
27-04-2009, 09:47:25
כל הכבוד גיל,
גם אני התחלתי מESKY HBK2 אחרי שקראתי המלצות מפורומים בחו"ל,
התסכול באכות החלקים, פלסטיק ואלקטרוניקה, שידרוגים לבראשלס וסרוואים :confused:...
בסופו של דבר הוצאתי יותר כסף מאשר קניה של 450 חדש.
המלצתי היא לקרוא שוב ולהפנים את מה שגיל כתב
ואווו גיל ו11.TZN תודה ענקית על מה שכתבתם לי פה אני באמת מעריך את זה.תודה!
זה קצת בעייה כי אני לא מכיר אף אחד שהוא מטיס מסוק והוא מאזור חיפה.(ולי עדיין אין רישיון אז אני תלוי באבא שלי..)בכל מקרה..כרגע למה שאני מתכוון זה לא להיכנס ככה ישר לתחביב הזה אלה איך נקרא לזה,להיכנס בקטנה.אני כן מחפש מסוק קטן וכיפי שאני יוכל להסתובב איתו בבית ולא יותר מיזה...בשלב יותר מאוחר אני בטוח שאני יכנס לתחביב אחרי אני ילמד קצת דברים בסיסים וידע ראשוני של מתחיל.
לא ניראה לי שכדי לי לקחת עכשיו מסוק של 1500 שקל בפעם הראשונה שאני נוגע במסוק.(מן הסתם הוא יתרסק בשניה הראשונה אני מאמין)ובגלל זה חשבתי שכדי לי ללכת על אחד מהמסוקים הקטנים בינתיים.
עוד דבר.מה זה אומר מסוק בעל 4 ערוצים ו6 ערוצים?מה ההבדל?:confused:
בכל אופן.כרגע אני מעדיף לקנות את המסוק HONEY BEE FPולראות איך אני לומד את כל העסק הזה ולהתחיל לאט לאט ללמוד איך לרחף ולזוז.אחר כך אני יתקדם כמובן...תודה רבה חברים.
עוד שאלה קטנה...האם יש פה אנשים מאזור חיפה שמטיסים?
טוב חברים יקרים.החלטתי לקנות את E-SKY Honey bee במחיר של 850 ש''ח(מחיר טוב למסוק הזה?)ואני יתחיל לתרגל עליו ריחוף וכו....
שאלה קטנה בנוסף למה שכבר כתבתי-מה זה גירו?ומה ההבדל בין 4 ערוצים ל-6 ערוצים?תודה רבה:D
giluriel
27-04-2009, 12:11:52
ואווו גיל ו11.TZN תודה ענקית על מה שכתבתם לי פה אני באמת מעריך את זה.תודה!
זה קצת בעייה כי אני לא מכיר אף אחד שהוא מטיס מסוק והוא מאזור חיפה.(ולי עדיין אין רישיון אז אני תלוי באבא שלי..)בכל מקרה..כרגע למה שאני מתכוון זה לא להיכנס ככה ישר לתחביב הזה אלה איך נקרא לזה,להיכנס בקטנה.אני כן מחפש מסוק קטן וכיפי שאני יוכל להסתובב איתו בבית ולא יותר מיזה...בשלב יותר מאוחר אני בטוח שאני יכנס לתחביב אחרי אני ילמד קצת דברים בסיסים וידע ראשוני של מתחיל.
לא ניראה לי שכדי לי לקחת עכשיו מסוק של 1500 שקל בפעם הראשונה שאני נוגע במסוק.(מן הסתם הוא יתרסק בשניה הראשונה אני מאמין)ובגלל זה חשבתי שכדי לי ללכת על אחד מהמסוקים הקטנים בינתיים.
עוד דבר.מה זה אומר מסוק בעל 4 ערוצים ו6 ערוצים?מה ההבדל?:confused:
בכל אופן.כרגע אני מעדיף לקנות את המסוק HONEY BEE FPולראות איך אני לומד את כל העסק הזה ולהתחיל לאט לאט ללמוד איך לרחף ולזוז.אחר כך אני יתקדם כמובן...תודה רבה חברים.
עוד שאלה קטנה...האם יש פה אנשים מאזור חיפה שמטיסים?
הי ליאב,
התייחסות קטנה:
מסוק קטן וכייפי לתוך הבית:
זה לא Honney bee. הוא גדול מידיי לביית (ועם זאת מתאים החוצה רק לימים נטולי רוח - לפחות למתחילים)
קח בחשבון שבגיל שלך (כן .. אנחנו קשישים) המוח לומד מהר מאוד. מה שלקח לי שנה להפנים ייקח לך חודשיים ולילדים בני ארבע זה בא בשבוע(כן כן .. תסתכל ב- Youtube).
אתה מהר מאוד משתעמם ממסוק צעצוע - וחבל.
4 ו- שישה ערוצים - יש המון הסברים בכל הפורומים אבל כדי שיהיה לך קל אנסה לסגור את זה בשורה:
במסוק ארבעה ערוצים אתה מרים את הידית השמאלית , מהירות הסיבוב של הרוטור הראשי עולה והמסוק מתרומם. אתה מוריד והכל יורד.
זווית הלהבים הראשיות קבועה ולכן העילוי הוא תוצאה של המהירות.
במסוק 6 ערוצים המטיס שולט לחוד על מהירות הסיבוב ועל זוית הלהבים (ביין הייתר).
ז"א - אתה יכול להשאיר את המנוע ב-"פול" ולהפנות להבים לקרקע. (יפה, נכון ? crash במלוא העוצמה). אם תחשוב על זה עוד שניה, תבין שיש לזה סיבות. מה קורה כשהמסוק הפוך ???
מטיסים בחיפה ? כאן קשה לי לעזור אבל יש המון חבר'ה מהצפון.
אני חושב שליווי ועזרה של אבא שלך הם חשובים וגם יהיו חלק בלתי נפרד וטוב מהתהליך.
חוצמזה - תרוויח קצת זמן איכות איתו וזה שווה זהב.
יש לא מעט חבר'ה שבאים להטיס עם הילדים שלהם. אצל חלקם ההורים מטיסים ואצל חלק אחר אלה הילדים .. אבל זה יפה לראות את זה :-)
ערב אותו בכל התהליך (אין מה לעשות - אתה גם תרצה עזרה מהארנק שלו לפעמים. תן לו להרגיש שייך ושיידע במה אתה מתעסק ואיך ההתקדמות שלך)
ושוב .. בהצלחה
27-04-2009, 12:15:25
טוב, זאת המלצה אחרונה, ואחריה לא אוסיף כאן אף מילה:
אתה צריך את המסוק הזה, הוא מתאים לגיל וליכולת שלך,קל לתקן ולא יעשה שום שטויות באויר:
http://www.toybox.co.il/Product.aspx?productid=1337
guylederer
27-04-2009, 12:43:08
******************חח
הרגת אותי
פשש עודד באמת מצחיק-אתה יכול לשנות את השם משפחה שלך לחסון.....
בכל מקרה תודה רבה גיל על ההסברים בקשר לערוצים.ואני הולך בינתיים על ההוני בי.ניראה איך נמשיך משם.תודה רבה לכם על ההמלצות והעצות-יום טוב.
אני ימשיך לעדכן ברגע שאתחיל:D
כל מה שנשאר להגיד רק בהצלחה ! :D
הודעה אחרונה בהחלט!!!!!!!!!!!!!!!
ליאב!!!
שוב שלום
נתתי לך לינק למסוק שבו כתוב שהוא עולה 85$!! איך הגעת ל850 ש"ח
בהצלחה.....
הודעה אחרונה בהחלט!!!!!!!!!!!!!!!
ליאב!!!
שוב שלום
נתתי לך לינק למסוק שבו כתוב שהוא עולה 85$!! איך הגעת ל850 ש"ח
בהצלחה.....
ואייי נכון אח שלי שחכתי מיזה!!!!!! תודה רבהההההה
אבל כמו שראית....שאלתי פה בפורום.מה עלי לבחור באופציות שיש לי שמה.את הקונטרול מוד הבנתי שלבחור בשמאלי,בחשמל.220V.ויש שם עוד משו שאני לא יודע מה לבחור.אם תענה לי על זה יעזור לי מאוד ואני יוכל להזמין אותו כבר.
ושוב פעם תודה רבה....
חברים מישהוא יכול לתרגם לי מה אני צריך לבחור באופציות האלו שיש לי באתר בקישור הנ''ל...רק אז אני יוכל להזמין כי אני לא רוצה להמין משו שלא יתאים לארץ...שוב תודה
אתה יכול לקנות מחו"ל ובארץ לקנות מתאם
אתה יכול לקנות מחו"ל ובארץ לקנות מתאם
אוקיי אחי..אבל על איזה מתאם אתה מדבר...תראה יש לי בדף שמה כמה אופציות.אני יחזור על עצמי שוב...מה אני צריך לבחור באופציות הבאות הלאה???בCHARGER ADAPTOR אני מאמין שזה 220 לפי הארץ שלנו.
בקונטרול מודל אמרו לי לבחור צד שמאל.עד לפה הכל טוב.עכשיו..בשלישי והרביעי.מה אני צריך לבחור?לאירופה? לארצות הברית?..עד שלא תגידו לי מה אני צריך לבחור אני לא יוכל להזמין...תודה...
Please Choose:
Charger Adaptor110v
220v
Europe socket
UK socket
US / Japan socket
Frequency72 mhz
אם אני לא טועה!!!
220v
Controller
Europe socket
Frequency72 mhz
בהצלחה!!!
גם אם יהיה לך טעות זה ממש בקטנה!!!! העיקר שתבחר MODE 2 לשלט
TREXPRO
28-04-2009, 08:22:38
שתי הבחנות/אבחנות:
מישהו חדש (שלא לומר צעיר) לגמרי שפונה לעזרת הפורום מגיע כבר מגיע מגובש על איזה צעצוע. יפתח שירשור מעמיק ורציני ובסוף הברנש ילך ויקנה את מה שרצה מלכתחילה בלי קשר למה שהמליצו לו. (ישנם מקרים בודדים שמצליחים באמת לעזור למישהו)
העברית?
wind556
28-04-2009, 08:49:09
שתי הבחנות/אבחנות:
מישהו חדש (שלא לומר צעיר) לגמרי שפונה לעזרת הפורום מגיע כבר מגיע מגובש על איזה צעצוע. יפתח שירשור מעמיק ורציני ובסוף הברנש ילך ויקנה את מה שרצה מלכתחילה בלי קשר למה שהמליצו לו. (ישנם מקרים בודדים שמצליחים באמת לעזור למישהו)
העברית?
אבחנה מדוייקת ביותר
אם אני לא טועה!!!
220v
Controller
Europe socket
Frequency72 mhz
בהצלחה!!!
גם אם יהיה לך טעות זה ממש בקטנה!!!! העיקר שתבחר MODE 2 לשלט
אוקי אחי תודה רבה.אני מזמין:)
Nlackrif
28-04-2009, 11:54:31
ליאב,
קח דקה וקרא את זה לעומק בבקשה (זה לא יהיה ארוך .. חח):
לפני כשנה ומשהו החלטתי להתחבר לאהבה הישנה שלי - הרצון להטיס מסוק.
חיפשתי באינטרנט ומצאתי Hobey Bee FP 4 ערוצים יד שניה במצב מצויין (הוא באמת היה ככה) ועם חלקים נוספים. הלכתי ורכשתי.
לא היכרתי את הפורום וגם לא התחלתי להטיס עם מישהו. הכל לבד.
חודשיים - שלושה.
במהלכם למדתי בערך לרחף ולהתחיל קצת להתקדם וגם פתחתי קשרים עם רוב החנויות באינטרנט :-)
אין מה לעשות.
אתה עולה לאוויר, מאבד שליטה, יורד לא נכון ושובר איזה פלסטיק קטן.
הולך לחנות - קונה אותו ב- 20 .. 30 שקל חוזר מאושר, לומד לפרק ולהרכיב ושוב עולה לאוויר
ומגלה .. ששברת פלסטיק אחר ..
עצה ראשונה - תטיס עם מישהו. זה היה חוסך לי הרבה כסף ויותר חשוב - מקדם אותי פי .. מליון
(אני רואה כמה מוסיפות לי עצות שנותנים לי היום - שלוש מילים ... ומבין מה היה יכול להיות - אם .. )
אחרי כמה שבועות (שבמהלכם הזמנתי מסוק כזה חדש שלם מחו"ל כי כבר אי אפשר היה לכוון אותו והיה חבל על הכסף) איבדתי יום אחד את המסוק ..
פשוט טס ולא חזר.
לימים הבנתי ש .. ברחתי מהתווך של השלט.
(עצה שניה .. קנה ציוד טוב! )
לשמחתי הייתי בעיצומה של הרכבת Trex 450 SE V2. יסכימו איתי כולם - ספינת הדגל של המסוקים הקטנים. סטאפ שעלה בערך 4000 ש"ח .. אולי קצת יותר..
אבל ..
אחרי שעברתי את ההלם התחלתי לקלוט את ההבדל
(כן כן .. אתה מפעיל את המנוע שלו בפעם הראשונה ו .. נבהל .. !! זה בכלל לא עומד לייד ה-הוא שהיה לי .. איך קוראים לו .? Honney bee ..
נו טוב .. מי שיסתכל רגע על השמות יבין .. דבורה מול .. דינוזאור .. ***)
שיעור חשוב:
בפעם הראשונה - הטעויות היו שלי . שלי ! לא של המסוק. לא של אלקטרוניקה בשקל.. טעויות של האצבעות, העיניים והמוח שלי ! נקודה.
עכשיו התחילה עקומת הלימוד שלי ..
השיעור הכי חשוב:
ברור לי שאם אקח היום Honney bee לידיים - הוא יטוס נפלא. אני אעשה איתו כל מה שהוא מסוגל.
אבל זה בגלל שהנסיון מפצה על החולשות של המסוק.
מי שמתחיל ורוצה להינות ולהתקדם לא יכול להרשות לעצמו מסוק רע ..
הנוסחה של מסוק רע + טייס מתחיל יוצאת קטסטרופה.
לסיכום דוגמה קטנה ..
ישנו סרט של טייס שהנחית F-15 (אם אני לא טועה) עם כנף אחת שבורה !!!
אם זה אמיתי או לא - יש וויכוח גם כאן באתר.
מה שברור הוא - המטוס לא היה ראוי לטיסה. טייס מעולה - הצליח לשרוד את המצב.
מצד שני, שנינו יודעים שחניך שהתחיל קורס טייס (ועוד לומד על פוגה) לא היה מנחית מטוס כזה גם אם הוא היה חדש בניילון.
שמע לנו (בבקשה) קח שלט טוב. שב על סימולטור (תחסוך מ-א-ו-ת דולרים !!) והמח שלך יתחיל להתרגל לזה - ויש לו למה להתרגל !
בינתיים תעבור על פורומים.
תהנה מזה.
תלמד מה קיים , מה אומרים על כל דבר,
צא לשטחי הטסה ותסתכל (דבר עם אנשים כשהם לא באוויר .. חח )
תיראה בעיין את מה שראית באינטרנט.
תבין מה זה מסוק חשמלי ומה זה ניטרו. מה זה 3D ואיך ניראת הטסה של מתחילים.
מה עושים בין הטיסות ואיך שומרים על ציוד.
תהנה מהכניסה לתחביב.
בינתיים - אתה תגלה שאתה מתגבש על דגם מסויים. מבין מה הציוד שצריך מסביב (ויש לא מעט)
מבין מה המחירים .. מאיפה לקנות וגם .. חוסך קצת בשביל זה
ואז כשתזמין - תהנה מההתרגשות.
אני כל כך מכיר את הרצון ל - "עכשיו.."
הוא יללוה אותך גם כשתדע לרחף ותרצה להתהפך לפני שלמדת לטוס עם האף אלייך..
בתחום הזה הדבר הראשון שצריך ללמוד הוא בטיחות - אח"כ איך לרסן את ה"עכשיו"
מאחל לך את הכל ההצלחה שבעולם. (טוב באוויר ...)
אגב ה-F15 זה סיפור אמיתי והסיבה היחידה שהוא הצליח לנחות זה מפני שהוא לא ידע שתפרקה לו הכנף...:rolleyes:
לגבי פותח השירשור,
לדעתי היית צריך לפתוח שירשור אחר: "שלום, החלטתי לרכוש את המסוק XXXX עזרתכם בהזמנה..."
כך היית חוסך הרבה כאב ראש לכולם. שלא תבין לא נכון גם להחליט זה קשה! שמח שכבר הזמנת וכמו שאמרת (וגם אני כזה) תלמד על בשרך!! תכין את הכיס ובהצלחה.
עוד לא הזמנתי אבל בקרוב:p
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.