PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה על גודל המסוקים החשמליים וההבדלים ביניהם?

dolf11
14-08-2015, 14:03:06
בשיטוט קצר באינטרנט ראיתי שיש מגוון רחב של דגמי מסוקים על שלט, הבחנתי שיש הבדלים משמעותיים בגודל שלהם: כאלו קטנים בגודל של כף יד וכאלו שגדולים הרבה הרבה יותר.
האם יש יתרונות מסוימים למסוקים הגדולים יותר? האם יש להם ביצועים יותר טובים והם מסוגלים להגיע לטווח טיסה רחוק יותר?
או שגם המסוקים הקטנים יכולים לעשות בדיוק את אותה העבודה והגודל הוא סתם בשביל להשוויץ?
אני חדש פה בפורום תודה מראש לעונים.

ShlomiB
15-08-2015, 00:40:02
היי,
1 הגודל כן קובע, ככל שהמסוק גדול יותר הוא יציב יותר אך גם יקר יותר לתחזוקה.
2 יש כמה סוגי מסוקים, מ2 ערוצים עד 7 ערוצים, כאשר יש הבדל עצום בינהם.
3 יש מסוקים שטסים על סוללות ויש על דלק ויש ניטרו.
לגבי המרחק, זה לא תלוי במסוק אלא במערכת רדיו, משדר מקלט שאתה מחבר למסוק.
שיטוט קצר לא מספיק כדי להבין את התחביב. אם אתה מתעניין, יש מלא סרטונים, מאמרים והסברים על התחום ברשת, וגם כאן בפורום.

dolf11
16-08-2015, 22:48:34
תודה על התשובה אני חושב שאני אלך על מסוק קטן. כי בתוך העיר להטיס מסוק גדול זה מסוכן הוא יכול להתרסק ולפגוע באנשים. חבל שאי אפשר להגיע איתו לגובה רב. והוא לא עמיד פני רוחות.
מה זאת אומרת 7 ערוצים? חשבתי שיש רק למעלה למטה אחורה קדימה ימינה ושמאלה. אילו עוד ערוצים יכולים להיות?

bendisar
16-08-2015, 23:22:06
מה שאתה מתאר הם צירי תנועה של מסוק ושל כל כלי טיס אחר, ולא ערוצים.
מסוק יכול לנוע ב-3 מישורים, עלרוד (קדימה-אחורה),גלגול (להתגלגל ימינה שמאלה) וסבסוב (להסתובב על הציר האנכי ימינה שמאלה)
במסוקי 4 ערוצים, בד"כ בעלי פסיעה קבועה יש 4 ערוצים, אחד למצערת, שניים שעובדים ביחד לעלרוד וגלגול, ועוד אחד לזנב.
במסוקים בעלי פסיעה משתנה- שיכולים גם לטוס הפוך יש 3 ערוצים לגלגול ולעלרוד (3 סרוואים שעובדים ביחד כדי לשנות את זווית הלהבים הראשיים), ואז עוד ערוץ אחד לזנב ועוד ערוץ אחד למצערת
זה כבר 5 ערוצים.
במסוקים כאלה כמעט תמיד יש אופצייה לכוון את הגיין של הג'ירו זנב- עוד ערוץ, זה כבר 6 ערוצים.
והיום עם מערכות הפלייברלס בד"כ יש ערוץ נוסף כדי להחליף בין מס' סט-אפים שונים של המערכת באוויר. והנה כבר הגענו ל-7 ערוצים

dolf11
17-08-2015, 11:07:35
*** דיברת עכשיו במלא מושגים מהתחום. ואני בתור אחד שלא בקיא בתחום לא הבנתי כלום, שמעתי בעיקר סינית ולא ממש הבנתי למה מתכוונים כאשר אומרים ערוצים.
אבל תודה בכל אופן על התשובה

bendisar
17-08-2015, 12:09:03
בסדר,
תקנה לך מסוק 4 ערוצים להתחלה, זה אחלה צעצוע שעוזר ללמוד בצורה בסיסית על הטסת מסוק. אם תאהב את התחום תוכל להחליט אם אתה רוצה להמשיך ולהשקיע יותר זמן וכסף בכלים מורכבים ומתקדמים יותר
באופן מאוד פשטני
4 ערוצים- מסוק שלא יכול לטוס הפוך
6 ערוצים- מסוק שיכול לטוס הפוך ולבצע פעלולים