PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מנוע בנזין OS GGT10

dan20041
08-12-2015, 13:19:31
לאחרונה ראיתי ש OS מייצרים מנועי בנזין הפועלים עם Glow Plug לדוגמא GGT10,
האם יש למישהו נסיון עם המנוע הזה או דומיו?
אמינות?
צריכת דלק?
קלות הנעה?
וכו'
תודה
דן

סתיו 72
07-01-2016, 21:46:51
אל תתקרב למנוע הזה, לא אמין בכלל, המון בעיות כיווני מנוע,
כיוון המנוע אינו אחיד ויש לכוונו מחדש בין כל הנעה להנעה.

המלצתי - או ניטרו או בנזין - לא לשלב .

edgarfov
08-01-2016, 09:55:45
יש לך מנוע כזה?

saportas
08-01-2016, 10:02:12
אמינות? ניטרו \בנזין תלוי בסוג המנוע
צריכת דלק? ניטרו
קלות הנעה? ניטרו .
וכו :)דלק מסריח .וזקוק לתערובת שמן "והחסנה מיוחדת"

E r e z
08-01-2016, 17:38:07
לאחרונה ראיתי ש OS מייצרים מנועי בנזין הפועלים עם Glow Plug לדוגמא GGT10,
האם יש למישהו נסיון עם המנוע הזה או דומיו?
אמינות?
צריכת דלק?
קלות הנעה?
וכו'
תודה
דן

אינני מנוסה עם המנוע הזה, אבל אני סבור שהתשובות צריכות להיות די זמינות בעיקר אם תשאל בפורומים זרים, בעיקר מכיוון שאז יש לך סיכוי לתחקר קבוצה יותר גדולה של משתמשים בעלי מנוע כזה.

לגבי צריכת דלק - אתה יכול להתרשם מעיון בספר ההוראות של המנוע.
OS בד"כ רושמים נפח מיכל דלק מומלץ עבור X דקות טיסה, בספרים שלהם, וזה יכול לתת לך מושג לא רע בעיקר בהשוואה להמלצה על נפח מיכל למנועים אחרים שלהם.

לגבי אמינות וקלות התנעה, אני לא יודע מה הניסיון שלך, אבל יש לי ניסיון של קרוב ל - 40 שנה עם מנועי מתאנול, מסוג 2 ו-4 פעימות, ובהינתן שאתה מתקין אותם ומכוון אותם כראוי, ומקפיד על מערכת דלק תקינה ומותקנת נכון, זה ממש נדיר שמנוע כבה אצלי 'בהפתעה'.

לדעתי בנפחים הקטנים יחסית האלה של 10 סמ"ק, אין יתרון מובהק למנועי בנזין מהיבט חסכון בעלויות הדלק, אבל כמובן זה פונקציה של תדירות ואופי ההטסה.

מה שכן, יש אולי שיקולים אחרים לאנשים בבחירת מנוע כזה כמו למשל, נניח שיש לך כבר מנועי בנזין אחרים, ואתה רוצה מנוע קצת יותר קטן, אבל מצד שני אינך רוצה להחזיק שני סוגי דלק ושני סוגי מכלי דלק, וצינוריות דלק ומשאבות וכו', אזי מנוע כזה יכול לאפשר להמשיך עם אותו 'מערך התדלוק והתמיכה' הקיים למשל, גם עם מנוע יחסית 'קטן'.

אגב, אלה הסיבות (אבל מהכיוון ההפוך) מדוע אני לא עובר לבנזין גם בטיסנים יחסית גדולים - לא רוצה 'מערך תחזוקה ותדלוק' נוסף, ואני פשוט לא מטיס 'המון' (וגם לא סובל את ריח הבנזין ;))

כמו כן, שים לב שמנוע כזה עולה כ-50% (לפחות) יותר יקר מהמקביל העובד על מתאנול.