PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה 450L + BeastX - עזרה בנוגע למקלט



hameofef
17-02-2016, 21:23:42
התחדשתי ב 450L טירקס שמגיע בקיט עם BeastX לינק לדגם (http://www.helidirect.com/align-t-rex-450l-dominator-super-combo-6s-with-microbeast-plus.html)

עכשיו אני מחפש איזה מקלט לקנות.
יש לי שלט spektrum dx6i שעובד ב dsmx.

האם לקנות מקלט רגיל או satellite . או גם וגם?
אשמח לעצות בנושא.
אשמח לדעת מה היתרונות חסרונות של כל אופציה וגם לא פחות חשוב איפה אני מתקין אותם על גוף המסוק.

תודה

bendisar
19-02-2016, 10:17:36
לפי מה שאני רואה במפרט בכל מה שקשור לספקטרום- יש לך 3 אופציות להתחבר לביסטקס:
1. קניית מקלט רגיל- זו האופציה הכי מסורבלת ולא מומלצת שדורשת שימוש במספר כבלים שונים בין המערכת לבין המקלט, ועל מסוק קטן כמו 450L זה בכלל מקשה מאוד על החיווט
2. שימוש במקלט single line- זהו מקלט שמתקשר עם המערכת רק עם כבל יחיד-טוב למקרה שאתה צריך להשתמש ביותר מלויין אחד
3. שימוש בלויין אחד בלבד- במקרה של מסוקים קטנים (450 ומטה) ניתן להשתמש רק בלויין אחד. זה מאוד מקל על החיווט וחוסך מקום ומשקל על המסוק-בשביל המסוק שלך זו האופציה הכי פשוטה זולה וטובה.

בקיצור- אני ממליץ על לויין אחד. ב-450L שלי הלויין מותקן בפלטת קרבון שיושבת באמצע הגוף של המסוק, ככה שהאנטנות של הלויין בולטות משני צידי המסוק. מה שאמור לתת קליטה טובה.
אם אתה רוצה, אתה יכול להסתכל בשרשור בנייה שכתבתי ל-450L לקראת הסוף של הסקירה יש תמונות של החיווט בהן אני מראה גם איפה התקנתי את הלוויין ובכללי יש בשרשור טיפים מועילים לבניית המסוק
קישור לשרשור (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=69019)

hameofef
19-02-2016, 22:31:46
היי,
אחלה שרשור. קראתי אותו מההתחלה עד הסוף. איכות מעולה!
נראה לי שאלך באמת על אופציה 3.

קראתי באיזה מדריך שהוא טוען שהברגים שהגיעו עם הקיט היו באיכות לא טובה, ושאחרי שהתעסק איתם קצת אז הראש שלהם נשחק ונהרס.
והוא המליץ להחליף לברגים אחרים.
יצא לך להתקל במשהו כזה?

hameofef
20-02-2016, 10:02:28
ראיתי בManual
שנדרשים מספר חומרים לצורך הבניה
גריז
לוקטייט
ושמן

תוכל לפרט במה השתמשת וגם אם אפשר מאיפה אתה מזמין?

bendisar
20-02-2016, 11:35:47
בקשר לברגים של אליין, זה נכון שהם לא מאיכות טובה כל כך, והם יכולים להיחרש בקלות. הדרך להימנע מכך היא לא להדק את הבורג יתר על המידה-לתת ללוקטייט לעשות את העבודה שלו.
אם יש בורג שסגור עם לוקייט ולא יוצא בקלות, כדי למנוע חרישת הבורג-לחמם את הבורג עם מלחם, זה הורס את הלוקטייט וככה ניתן להוציא את הבורג יותר בקלות.
והדבר הכי חשוב, במיוחד בברגי אלן גודל 1.5ממ' שנוטים להחירש בקלות-לעבוד עם מפתח אלן איכותי. אני משתמש במפתח אלן של חברת MIP שהם אמנם מאוד יקרים אבל המפתחות שלהם פשוט מצויינים.
בקשר לחומרי בנייה-
לוקטייט כחול מגיע לך עם הקיט של המסוק.
וגם לוקטייט ירוק לקיבוע מיסבים
אני די בטוח שמגיע עם הקיט גם גריז, הגריז הוא לבן ומגיע בשפורפרת.
שמן לא מגיע
אני אישית משתמש בגריז, ובשמן של triflow.
קישור לגריז (http://www.ebay.com/itm/TRIFLOW-1-4-oz-7ml-Clear-Synthetic-Grease-TF75454-/281801843535?hash=item419cb2e34f:g:j6AAAOSwEetV-b9v)

קישור לשמן (http://www.ebay.com/itm/Tri-Flow-Superior-Lube-Teflon-Lubricant-2-oz-Triflow-2oz-/301248114710?hash=item4623c97016:g:kvQAAOSw5VFWOR7 9)

hameofef
20-02-2016, 21:11:54
רציתי להגיד תודה על אחלה מדריך + אחלה הסברים שנתת!
בקרוב אתחיל את הבניה . מקוה לא להסתבך מדיי. בעיקר ראיתי שאין במדריך הרבה מידע על מה בדיוק לשמן/לגרז/לוקטייט וכו, קצת מדאיג.

אגב. מה עשית בסוף עם הסנפיר זנב שהוא קצת קצר ? טיפלת בזה (הארכת אותו קצת) או שזה סהכ בסדר?