צפייה בגרסה מלאה : אשמח להמלצה\הכוונה
raoul
01-05-2016, 21:25:31
אני רוצה להכנס תחום הרחפנים , בדגש על FPV אבל אין לי בעיה להתחיל בתור התחלה בלי המצלמה (זה אפשרי בכלל?)
עסקתי בצורה רצינית בטיסנאות בעבר, וכיום אי מטיס בתוך הבית רחפן שקנו לבן שלי בהמון כיף.
אז הבנתי שהשלט שכדאי לי לקנות זה ה-TRANIS
איזה שלדה כדאי? משהו מכאן: http://www.nitbeatfpv.com/#!frame-1/ex56e ?
אישתי טסה לארה"ב עוד שבועיים - יש משהו שכדאי להביא משם? בטריות ?
היא גם טסה הרבה לאירופה - יש משהו ששווה להביא משם?
אני רוצה להרכיב אותו בבניה עצמית ולא משהו מוכן.
Rubi Liani
01-05-2016, 22:22:25
שאלות עם עומק :)
לגבי שלדה, 95% מהשלדות כיום מצויינות, כאן נכנס גם הנושא האישי, תבחר שלדה שגם נראית לך טוב.
יש שלדות בכל מיני מחירים, עם המחיר בא האיכות, אבל זה לא אומר ששלדה זולה תטוס פחות טוב, לא הייתי חושש מכך בשלבים הראשונים, כי יהיו לך המון ריסוקים, וזה חלק בלתי נפרד מהתחביב.
מארה״ב אפשר להביא חלקים מאוד איכותיים, בעיקר מהחנויות getfpv, multirotorsuperstore, readymaderc
אפשר להביא הכל, רק שים לב לגבי תקנות הטיסה עם סוללות, לדעתי יש הגבלה לכמות סוללות לפי מיליאמפר שעה, סדר גודל 4 סוללות אפשר להביא בקלות.
שים לב שיש ציוד שניתן להשיג גם בישראל בקלות ולא חייבים לחכות המון זמן למשלוח.
ממליץ להתחיל לבנות רשימת קניות ע״ב הרשימה הנ״ל: https://docs.google.com/spreadsheets/d/15jbFMggf4r0YwqX9Ch_6Gnq4xCehLWdxBpAb46iznpU/edit?usp=sharing
תעלה את הרשימה שלך לכאן ונעזור לך להשלים אותה..
raoul
02-05-2016, 08:19:32
כמה שאלות:
1. יש הבדל בין רחפן FPV לבין רחפן שמטיסים בלי מצלמה (כמו טיסן\מסוק של פעם), כלומר האם אני יכול להטיס את הרחפן בהתחלה בלי המשקף והמצלמה?
2. יש הבדל בין רחפן FPV RACING לרחפן FPV של סתם לטוס בכיף ולעשות תרגילים?
3. האם יש גדלים סטנדרטיים? ראיתי משהו לגבי 4" או 5" - מה זה ? קוטר הפרופלור?
אני אתחיל לחבר את הרשימה שלי כמו שהמלצת ואז אעלה אותה כאן. תודה.
Rubi Liani
02-05-2016, 08:47:58
היי
1. אתה יכול, אולם רחפני מירוץ קטנים ויהיה לך קשה לזהות אותם ממרחק של 20 מטר בערך. אתה יכול לבנות רחפן גדול יותר כמו f450 שיאפשר לך לראות אותו בקלות, אולם הוא לא מהיר וזריז כמו רחפני מיני ולא נמצא בקטגוריה התחרותית לצורך העניין.
2. אין הבדל, כולנו מטיסים את הרחפנים שלנו לכיף גם כשלא מדובר בתחרויות. הנה דוגמה מטיול משפחתי https://youtu.be/l7BF3qxcfls
3. הגדלים הסטנדרטים נעים בין 180-280, כאשר ב180 נכנס מקסימום פרופ 4 אינץ, והרחפן זריז מאוד ומדויק, וב280 נכנס פרופ 6 אינץ שאיתו הרחפן חזק מאוד וחסכוני בצריכה. התחביב די נמצא בממוצע של 210-220 כי נמצא שפרופ 5 עונה על הצרכים בצורה טובה.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
יהונתן פורת
02-05-2016, 12:51:59
לגבי שלט אם עסקת בטיסנים אז כנראה שיש לך שלט אין צורך לקנות שלט נוסף, איזה שלט יש לך?
raoul
03-05-2016, 09:47:02
יש לי שלט FUTABA SUPER 7
בשמנו (שנות ה-90) נחשב אחד השלטים הטובים בשוק !
Rubi Liani
03-05-2016, 18:20:02
חחח שלט היסטורי...
raoul
04-05-2016, 14:31:28
מה לגבי כל נושא המצלמה והוידאו....
הבנתי שאיכות המצלמה היא ירודה (SD) כי למצלמות HD יש DELAY בגלל נושא הכיווץ. האם זה נכון רק עבור רחפני מירוצים ועבור רחפן רגיל ניתן להשתמש במצלמת HD?
הבנתי שממש החודש חברה ישאלית אמורה לצאת עם מצלמה HD ללא DELAY - על מה מדובר? האם זה יהיה יקר ביחס לשאר האופציות או שווה לכל כיס גם עבור מטיס מתחיל?
Rubi Liani
04-05-2016, 14:59:43
אתה צודק בכל מה שאמרת,
לרחפן מירוצים יכולה להיות בעיה קשה כאשר טסים מהר ויש דילאיי, סביר להניח שתראה את העץ מאוחר מידי :)
ברחפנים גדולים, שיש להם מערכות ייצוב קל יותר להשתמש במצלמות אלו (גם הטיסה ברובה היא LOS ברחפנים אלו) כי המפעיל הוא יותר צלם מאשר טייס ע״ע פאנטום ודומיו.
גם אני עוקב אחרי הפרסומים של החברה הישראלית, ומחכה בשקיקה שיפתח הסכר בתחום הזה, לגבי מחירים אני לא סגור, אני רק יכול לשער שזה לא יהיה במחיר של האנלוגי (כ50$).
raoul
04-05-2016, 22:05:20
אוקיי אז אני מתחיל עם שלט ומקלט
יש שני שלטים מסוג:
FrSky 2.4G ACCST Taranis X9D Plus
הראשון עולה 235$, והשני עולה 260$ וכתוב 16CH
אני רואה שלרוב אפשר לקנו חבילה יחד עם מקלט X8R, אבל באתר ורשימת חלקים מומלץ D4R-II :
http://www.nitbeatfpv.com/#!blank-9/g8oub
אז מה כדאי?
Rubi Liani
04-05-2016, 23:22:56
תקנה את הזול יותר, היקר כנראה עם מזוודה.. זה נחמד אבל לא הכי פרקטי..
הרוב מגיעים עם המקלט, הוא פחות מתאים לתחביב שלנו, גדול וכבד, בגלל זה רובנו רוכשים את d4rii או x4r שנותנים בדיוק את אותה איכות ברבע מהמידות.
כמובן לוודא שמדובר בשלט taranis plus ושהוא במוד 2..
raoul
05-05-2016, 10:25:33
לא, זה המזוודה שעושה את ההבדל זה עניין ה-16CH.
ראה כאן:
הדגם היקר: http://www.banggood.com/FrSky-ACCST-Taranis-X9D-PLUS-16CH-2_4GHz-Transmitter-with-X8R-p-952630.html
הדגם הרגיל: http://www.banggood.com/FrSky-2_4G-ACCST-Taranis-X9D-Plus-Transmitter-p-940819.html?p=ZA24083602738201601J
בשני המרים זה ללא המזוודה וכולל מקלט X8R
אני מניח שהדגם הרגיל זה מה שצריך.
לגבי המקלט - אז אני מבין שצריך את הדגם הקטן והקל יותר , אבל יש 3 כאלו , אשמח להכוונה:
D4R-II (להבנתי הDELAY כאן הוא 27ms)
X4R (להבנתי הDELAY כאן הוא 5ms)
X4R-SB
שלושת הדגמים מופיעים כאן: https://www.multirotorsuperstore.com/radio/frsky/receivers.html
Rubi Liani
05-05-2016, 10:46:53
לא נכנסתי לעומק הלינקים, תקנה את הזול יותר.
לקנות x4r sb, ולא x4r רגיל, כי הוא מתקשר בדרך שונה ממה שבקרי הטיסה מצפים,
הsb הוא מלשון sbus, זה מה שאתה צריך,
בכל מקרה גם d4rii הוא מעולה עם הדיליי הזה שדי לא מורגש, והוא עובד בשיטת ppm.
raoul
05-05-2016, 13:03:31
אוקיי,
1. אני מתביית על המקלט x4r-sb כמו שאתה ממליץ.
יש אפשרות לקנות גם עם מדוודה קשיחה או רכה בתוספת מינימלית (תלוי איפה קונים) האם זה כדאי? מה מומלץ מבניהם ? (לי אישית נראה המזוודה הקשיחה)
2. לגבי הרחפן עצמו, מכל מה שקראתי נראה לי שלי יתאים רחפן עם להבי 5" . אני רוצה בהתחלה להטיס ללא משקף FPV ובהמשך להוסיף את זה. אני רוצה לראות אם אני יותר נהנה מלעשות אוירובטיקה או מהטסת FPV בין מכשולים. האם מישהו יכול להמליץ לי על 2-3 דגמים של רחפנים שיתאימו לשני הצרכים?
Rubi Liani
05-05-2016, 21:22:01
שמעתי שיש מזוודות קשיחות לרכישה ברשת ״מוזלים״ אני חושב שיש סניף בנתניה, במחיר של 40 ש״ח.. שווה לבדוק..
לגבי הרחפן עצמו, 5״ בהחלט יתן מענה, שים לב שהם קטנים, כלומר מעל 20 מטר קשה מאוד לראות אותם ובטח לשמור על אוריינטציה..
יש דגמים שבנויים לfpv בעלי ״כלוב״ לציוד, וכאלה שהם אקרו בלבד לטיסות LOS עם היתרונות בכך..
אני בטוח שמהר מאוד תכנס לעולם הfpv כי הוא סוחף ושונה מכל מה שאתה מכיר בתחביב הזה.
יש מס׳ שלדות שאני באופן אישי מכיר וממליץ, ציינתי אותן בקובץ, TC-R220, QAV210, Alien 5", QAV-R
תוכל כמובן למצוא עוד המון המון סוגים, אני ממליץ ללכת גם לפי טעם אישי.
offer
06-05-2016, 18:05:55
אני הטסתי הרבה זמן רחפני 250 ללא fpv (עכשיו כבר עם fov )
ואין אם זה בעיה אם אתה מצייד אותו בתאורת לדים קדימה אחורה לזיהוי הכיוון.
שלט הטרניס מעולה! היתי ממליץ לך לקנות מאתר אמריקאי
https://alofthobbies.com/frsky-taranis-plus-transmitter.html
raoul
07-05-2016, 10:27:40
טוב רובי, שיכנעת אותי...
אני אלך מראש לכיוון ה-FPV.
1. אני רואה שה- TC-R220 משמעותית זול מכל השאר - שליש-רבע מחיר. מה זה אומר? הוא ישבר לי יותר מהר\בקלות? יטוס פחות טוב?
נראה לי שזאת בחירה מצויינת - מחיר טעות לא?
האם כל שאר הרכיבים מסביב שצריך לקנות מתאימים רק לו או שאוכל להשתמש בהם גם על שלדה אחרת שקנה בהמשך? כלומר האם המנועים וכל דבר אחר שצריך להוסיף מיעד רק לו או שזה גנרי?
אני גם אוהב את העובדה שאפשר להזמין מחו"ל בכיף כיוון שהמחיר שלו מתחת למחיר שצריך לשלם מע"מ .
2. מישהו כתב לי שכדאי להביא בטריות מחו"ל - על מה מדובר?
3. מה לגבי עניין המשקף צפיה (לא יודע איך קוראים לזה בג'ארגון המקצועי בעברית), הבנתי שיש בעיה עם תדר השידור שאין לו אישור בארץ. לא כדאי אם כך גם להביא מארה"ב? וגם אני מניח שהוא יותר זול שם.
Rubi Liani
07-05-2016, 10:34:53
המחיר לא טעות, סה"כ מדובר בשלדה לא מותג, היא מצויינת, ובהתחלה חשוב פריים שלא כואב להחליף כי אתה תתרסק המון.
כל הרכיבים גנריים תוכל להחליף בין שלדות בקלות.
לגבי המשקפיים, אין אפשרות לקנות בישראל, תהיה חייב להביא מחו"ל.
raoul
07-05-2016, 13:06:14
NEXT: בקר טיסה....
אני רואה שבד"כ הם מגיעים ב-2 גרסאות כאשר הגרסא המשודרגת (DELUX) מגיעה עם ברומטר ומצפן. זה משהו שאני צריך??? מי כן צריך את זה - לאיזה שימוש?
עוד שאלה : כתוב של BeeRotor F3 יש OSD , זה לא קיצור של ON SCREEN DISPLAY? כי בתמונות אני לא רואה שום צג...
כרגע מסתכל על ה-NAZE32 SP Racing F3 פשוט כי הוא הזול ביותר ואני לא יודע מה ההבדלים. אשמח לשמוע.
Rubi Liani
07-05-2016, 13:26:50
אתה לא צריך את גרסאות הדלוקס, לא משתמשים בברומטר ובמצפן, ובדר״כ אפילו מכבים אותם כדי שלא יכניסו רעש למערכת.
בבקר של בירוטור יש osd מובנה, שזה יתרון גדול, כלומר על המסך יוצגו לך נתונים חשובים כמו מצב סוללה, זמן וכד׳, זה לא הכרחי (אני לא משתמש בosd כרגע) אבל זה בהחלט יתרון ויעיל.
(אפשר לחבר לכל בקר טיסה osd העניין הוא שזה יוצא מסורבל עם המון כבלים, פה זה נחסך).
הבקר sp3 הוא אחלה פשוט ויעיל..
בסופו של דבר כולם יתנו לך את המענה, הנוחות שלך היא זו שתקבע.
Amike
07-05-2016, 16:14:02
היי גם אני חדש בתחום ואני למד הרבה מהשרשור
אני בחרתי בשלדה מדגם ZMR250 מכיוון שיש אפשרות לקנות המון חלקים גם בנפרד
הבקר BeeRotor F3 נראה לי מתאים ביותר גם לי
TARANIS ברור
אני כרגע מתכנס על מנועים ובקרים למנועים
ובטרייה 1300 4S
אני אשמח שתשתף אותי בבחירות שלך ואני אלמד מהם
Rubi Liani
07-05-2016, 16:58:11
שימו לב שיש אפשרות לרכוש pdb - לוח חלוקת מתח שמתאים במיוחד לבקר בירוטור ואמור לפשט מאוד את ההתקנה וההלחמות.
Amike
08-05-2016, 01:28:21
כבר חשבתי על זה
http://www.banggood.com/PDB-Power-Distribution-Board-5V12V-BEC-with-LED-for-SP-Racing-F3-NAZE32-CC3D-Flight-Controller-p-1044896.html
וגם אני חושב שזה יפשט את כל ההתקנה (שים לב שזה לוח הכולל כבר הכול)
Rubi Liani
08-05-2016, 07:59:39
פחות ממליץ על לוח מהסוג הזה, במידה ואחרי ריסוק יש סדק תצטרך להחליף הכל,
ממליץ על הלוח הבא:
http://m.banggood.com/Matek-Mini-Power-Hub-Power-Distribution-Board-With-BEC-5V-And-12V-For-FPV-Multicopter-p-1005549.html
או כפי שציינתי קודם, אם אתה קונה את בקר הטיסה beerotor, יש pdb יעודי בשבילו שנוח מאוד לחבר אותו
http://rctimer.com/product-1619.html
raoul
08-05-2016, 09:41:58
היי גם אני חדש בתחום ואני למד הרבה מהשרשור
אני בחרתי בשלדה מדגם ZMR250 מכיוון שיש אפשרות לקנות המון חלקים גם בנפרד
הבקר BeeRotor F3 נראה לי מתאים ביותר גם לי
TARANIS ברור
אני כרגע מתכנס על מנועים ובקרים למנועים
ובטרייה 1300 4S
אני אשמח שתשתף אותי בבחירות שלך ואני אלמד מהם
מעולה שנוכל היעזר אחד בשני.
איך הגעת לשלדה ZMR250? מישהו המליץ לך? ראית\קראת REVIEW?
אני רואה שזה בקירוב אותו המחיר כמו ה-TC-R220 , אבל אני רואה שישנם 2 דגמים : 4מ"מ ו-5מ"מ - איזה בחרת ולמה?
raoul
08-05-2016, 12:08:19
אתה לא צריך את גרסאות הדלוקס, לא משתמשים בברומטר ובמצפן, ובדר״כ אפילו מכבים אותם כדי שלא יכניסו רעש למערכת.
בבקר של בירוטור יש osd מובנה, שזה יתרון גדול, כלומר על המסך יוצגו לך נתונים חשובים כמו מצב סוללה, זמן וכד׳, זה לא הכרחי (אני לא משתמש בosd כרגע) אבל זה בהחלט יתרון ויעיל.
(אפשר לחבר לכל בקר טיסה osd העניין הוא שזה יוצא מסורבל עם המון כבלים, פה זה נחסך).
הבקר sp3 הוא אחלה פשוט ויעיל..
בסופו של דבר כולם יתנו לך את המענה, הנוחות שלך היא זו שתקבע.
רובי,
אני לא רואה בתונה של הבקר OSD , יש כאן צילום של החלק העליון וצילום של החלק התחתון ואני לא רואה שום צג OSD
לינק ל-BeeRotor F3 (http://rctimer.com/product-1527.html)
מה אני מפספס?
וסתם שאלה - פרוטוקול התקשורת בין המשדר למקלט לא מאפשר החזרת מידע לשלט לגבי מצב הסוללה ברחפן?
תודה שוב על כל התשובות הסופר מהירות וענייניות שלך.
Rubi Liani
08-05-2016, 12:28:52
שמח אני מצליח לעזור.
אני אפרט על הosd,
בדר"כ רכיבי הfpv נפרדים מרכיבי הבקרה של הרחפן, כלומר משדר וידאו ומצלמה שפועלים עצמאית.
ישנה אפשרות להוסיף overlay לתמונה המשודרת עם נתוני טלמטריה כדוגמת מצב סוללה, זמן טיסה וכו',
בדר"כ הרכיב הזה מתחבר בין המצלמה למשדר ובמקביל לבקר הטיסה כדי למשוך את הנתונים הללו. וחיבורים אלו יוצרים "ספגטי" עם כבלים שלא תמיד נוח להתקנה.
בבקר טיסה הזה יש osd מובנה, כלומר לצורך הפשטה המצלמה והמשדר מתחברים אליו ובעצם התמונה תשודר אליך עם הנתונים מבקר בטיסה ותאפשר לך בניה נקיה ומינימלית. שוב, זו תוספת nice to have, לי לדוגמא יש מס' רחפנים ללא osd.
אתה צודק, בהחלט יש downlink בין המקלט לשלט ותוכל לקבל נתונים (בדיוק כמו הosd לשלט), טווח השידור הוא יחסית קצר יותר (כ400 מטר). אני משתמש בטלמטריה הזו קבוע ואפילו יצרתי מדריך להגדרה:
https://youtu.be/gPnoeCxUzew
raoul
08-05-2016, 12:47:55
וואי רובי , אתה אלוף ! באמת כיף שיש מי שייתן לך את התשובה במילים פשוטות ומובנות וגם תוך זמן תגובה כ"כ מהיר.
עכשיו אני מבין את כל נושא ה-OSD, וכעת נשאלת השאלה מה צריך מתוך הנתונים?
אני כרגע יכול לחשוב רק על שני נתונים :
- מצב סוללה
- גובה
- (אולי גם זמן טיסה)
אני פתאום קולט שאני בעצם לא מסתכל על השלט אלא לתוך המשקפת - וכאן השאלה שלי:
האם השלט נותן חיווי קולי למצב סוללה נמוך ודברים דומים?
Rubi Liani
08-05-2016, 20:34:09
בהחלט, השלט מדבר אליך ויגיד לך איזה ערך שתרצה, אפשר לתכנת אותו שיעשה את זה לפי ערכים מסוימים, מפסקים וכד'.. אין סוף לאפשרויות, אפשר גם להוסיף התראות רטט.. בקיצור שלט מדהים.
raoul
08-05-2016, 21:23:39
אני בדיוק מתכתב עם חנויות בארה"ב כדי להזמין את השלט הזה לאישתי שתהיה שם עוד שבוע...
נראה לי שזה הדבר היחידי שאני אביא משם ואת השאר אזמין ישירות לארץ כי כל השאר קטן וזול.
עוד משהו שכדאי?
Rubi Liani
09-05-2016, 09:16:36
בייבוא ״אישי״ לדעתי שווה להביא גם משקפי fatshark
raoul
09-05-2016, 12:37:22
בייבוא ״אישי״ לדעתי שווה להביא גם משקפי fatshark
דגם ספציפי מומלץ?
האם אני צריך למדוד קודם לראות שזה יושב עליי טוב?
Rubi Liani
09-05-2016, 13:05:03
בהחלט להגיע למפגש הטסה ולנסות!
אני התנסתי רק בדגמי fatshark.
ממליץ על dominator v3 או על dominator hd v2 אם יש פופלוס מיותרים 😀.
אלה הדגמים הכי טובים היום לfpv.
Amike
10-05-2016, 21:51:58
אני חושב שאני אלך על ה 4mm כי הוא יותר נפוץ ורושמים שהוא מספיק חזק ושורד פגיעות כמו כן למשקל יש חשיבות
בחרתי בו כי ראיתי המון סרטונים על ההרכבה שלו וכמה זה פשוט. וחשוב נפוץ כלומר יש חלקי יחלוף
noamsmadja
11-05-2016, 07:57:23
למה לא לקנות את המקלט XSR? הוא קטן יותר, תומך בPPM וSBUS, ואין לו פינים גדולים שתופסים מלא מקום :) והוא חדש!
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.