PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה סוללות.

losi 8
05-06-2016, 20:48:24
שלום לכולם,ביום שישי האחרון יצא לי להסיע ברשפון ועשיתי כמה סיבובים עם הרכב שלי עם סוללה של בחור שם עם smc. סוללה פיצוץ.
אז..אני רוצה גם סוללות פיצוץ :D הסוללות ביאס מתו לי..וגם 3 סוללות ביאס נוספות לאותו בחור מרשפון היה לו 3 ומתו תוך פחות מחצי שנה.(השם יוגב אם אני זוכר נכון)
לי הם עבדו תקופה וגם 2 ביאס מתו. מוותר על זה...
גיינס אייס לא במלאי. קבלתי המלצה לסוללה הזאת.
http://www.modelixracing.com/en/component/virtuemart/detail/212-batteries/flypage/2520-ultimate-148v-5200-mah-60c-4s-2p-lipo-battery-stick-pack?sef=hcfp
יש למשהו ניסיון איתה?אני רק יודע שהיא נורא חזקה(יותר מsmc,מאותו בחור שמחזיק בשניהם)ורובט באטל(נהג של מוגן)משתמש לא מעט בסוללה הזאת.

כל סוללה עולה כ100$ ליפני משלוח ושאר ירקות..להביא אותה לארץ יעלה כ500+-.
ליפני שאני מזמין מעניין אותי אם משהו יודע אם אלה סוללות אמינות...
תודה לעוזרים.

עריכה:אם משהו רוצה לקנות איתי ביחד ניתן לקנות ב480-500 כל סוללה עד הבית.

רן ענבר
06-06-2016, 04:16:44
במסגרת "מחקר קטן" על סוללות לפנס ראש לריצה הגיע חבר שלי למסקנה שרלוונטית גם לתחום שלנו:
יש הרבה סוללות בשוק שמשווקות עם מדבקות שונות.
יש הרבה חברות שעוטפות סוללות.
אין הרבה חברות שמיצרות את התאים עצמם.
ומבין החברות שמייצרות תאים, אין הרבה חברות שמיצרות תאים איכותיים.

איכות הולכת יחד עם מחיר גבוהה יחסית.
100 דולר לסוללת 4 תאים איכותית זה לא הרבה.
אתה רוצה איכות...אבל לא ממש מוכן לשלם עליה

הזכרת את smc.
זו חברה וותיקה ואיכותית...

גם אז, צריך לבדוק סוללה בטווח הארוך של מעל שנה לא ביומיים כשהיא חדשה.
ההייתי ממליץ לא לקנות כל מיני מוצרים שנעטפו על ידי חברות לא מוכרות ולהעלות את התקציב.

יש לך שתי אפשרויות:
1. לקנות סוללה יקרה שקשה לצפות כמה זמן היא תחזיק מעמד.
2. לקנות סוללה זולה שקשה לצפות כמה זמן היא תחזיק מעמד.

זמן אורך החיים של הסוללה תלוי בהמון גורמים.

רן ענבר

losi 8
06-06-2016, 10:38:08
כמה כן עולה סוללה איכותית?אם 300$ אני אוותר על זה...אני רוצה סוללה איכותית מעל הרמה של ליון פאוור\הוביקינג. לא הסוללה הכי חזקה ואמינה שיש בשוק...
לגבי הסוללה בידיוק,לאותו בחור הוא קנה אותה ביחד עם הsmc ושניהם לא בנות חודשיים אפילו ועשו 20 מחזורי הטענה בגג. לפי ה20 מחזורית האולטיאמט יותר חזקה. אבל הסוללות נקראות עדיין חדשות..זה לא ממש נחשב.
אני מוכן להמר על סוללה 1(500 ש"ח)ונעדכן איך הם בהמשך,אני מרגיש טיפה "אפשר"להמר בגלל שאחד הנהגים הכי טובים שיש משתמש במוצרים רק שלהם.(גלגלים,שמנים סוללות וכו)

כמה כן עולה סוללה שבאמת איכותית?אם ההפרש לא נורא גדול אין לי בעיה לעלות את התקציב.
אשמח להמלצות של חברות איכותיות במחיר מלא.
יש לי כרגע 2 סוללות, אני צריך 4 אולי אני אקנה אולטימט אחד,ואת השנייה מה שתמליץ שהיא בטוח איכותית.

איזה טיפים יש להארכת חיי סוללה?תודה על העזרה.

משהו קטן שלא הבנתי וראיתי בפורום במאמר,אם רוצים לעשות חומר(נגיד זרוע)יותר גמיש ופחות שביר כדאי לשים אותו בסיר עם מים חמים?
הזרועות של מוגן דיי עדינות,זה כדאי?כבר הצלחתי לשבור פעמיים זרוע אחורית אחת ומקדימה...לא יודע אם זה בגלל המעבר מבאשינג למסלול או שבאמת יש למוגן זרועות דיי עדינות.

רן ענבר
06-06-2016, 16:41:53
לטעמי, איכות של סוללה נמדדת בשני מדדי זמן:
1. ביצועים כאן ועכשיו
2. ביצועים בעוד שנה...שנתיים

הבעיה היא שלשמור על סוללה במצב טוב במשך שנתיים מצריך לא מעט משמעת של טעינה עם באלנס, סטורג' ועוד
אני חייב לציין שהסוללות שהחזיקו אצלי הכי הרבה זמן הן של ...HK
הן החזיקו כמעט 4 שנים עם ביצועים ממש טובים ואז מסרתי אותם לקרוב משפחה עם טראקסס

כשאני מסתכל על מותגים שונים לאורך השנים יש מותגים שבאים והולכים...אלו מוצרי מדבקה
כשמוצר נשאר הרבה זמן זה בגלל שהוא טוב
יש לא מעט חברות שאני מחשיב כטובות וותיקות:
http://www.maxamps.com/
http://www.nosram.com/en/products/batteries/
http://www.smc-racing.net/index.php?route=product/category&path=67

לא בכל המקרים ניסיתי...אלו סוללות יקרות ומימד ההימור עדיין קיים

אתה רוצה סוללה של 4 תאים או 2 סוללות של 2 תאים?
קח בחשבון שמחיר המשלוח לארץ גבוהה
תשווה מחירים באי ביי לגבי עלות מוצר+משלוח.

לגבי חימום פלסטיק...כבר הרבה זמן לא היו פה עצות אחיתופל מחו"ל...
זה "טריק" ידוע
אתה לוקח חלק, מחמם אותו בסיר עם מים חמים ו...יוצא לך את אותו חלק עם תכונות לא ידועות
אני לא עשיתי את זה מעולם.
אני לא אוהב להמר על תוצאות של פעולות שאני עושה...וזו דוגמה לפעולה שהתוצאות שלה הן הימור
לפעמים הזרוע נעשת גמישה יותר וזה סבבה
לפעמים הזרוע גמישה יותר וזה מעקם לך ציריה...בגלל זרוע של 50 שקל? להרוס ציריה של 200 שקל?

הרכב שלך הוא רכב ברמה של אליפות העולם.
הזרועות מצויינות
רוצה שלא ישברו לך הזרועות?
אין בעיה...תלמד לנהוג...

מה קרה שהמוגאן "לא טנק" פתאום?

רן ענבר

losi 8
06-06-2016, 18:02:28
אני תמיד עושה סטורג' לסוללה אחרי כמה שעות שסיימתי להסיע..מטעין באלנס ומקובעות טוב לרכב.
אני אקנה מולטי אחת,ואת השנייה smc. אני חושב ש4 סוללות זה מספיק..מקס אמפס יקרים מידי,הסוללה עולה כמעט כמו טקין זה מוגזם בישביל סוללה לדעתי...(אחרי הקופון לטקין,שאגב בימים הקרובים כבר צריכה להגיע.)
אני אקח smc 4S ואת המולטי,מקווה שיעבדו כמו שצריך. אני יעדכן איך הם.(אני חושב שיותר בטוח ללכת על 2 smc,אבל רוצה לנסות את המולטי הזאת..)

אני אחמם את הזרועות האחריות,את הקדימה שחוטפות את רוב הפיצוצים אני לא אגע בהם.
הציריות של מוגן דיי זולות, 150 ל2 ציריות..ככה שזה לא כזה נורא.
עדיין לא יצא לי לעקם ציריה במוגן וכולם ישרות כמו סרגל אחרי חדש וחצי נסיעה כל סופש במסלול והרכב מסכן..אני קרעתי לו את הצורה 3 סופשים עד שהתחלתי להבין את הפואנטה במסלול,אני מדבר נחיתה..ריסוק. כניסה בדרופ בפול בזוויות נוראיות ועוד.
ביחס למה שהיא עברה,2 זרועות שבורות(נזק של 50 ש"ח שלוקח כמה דקות להחליף)הרכב מגלה עמידות מ-ע-ו-ל-ה!אני לא יכל להיות יותר מרוצה מהרכב.
וברור שיהיה למוגאן קצת נזקים בהתחלה,במיוחד עם נהג שרק המתחיל להיכנס למסלול שזה נסיעה דיי שונה מבאשינג..אין לי תלונות על העמידות שלה כי ביחס למי שהיא עוברת היא מגלה עמידות מצויינת+.

ובקשר לנהיגה,הרבה מרשפון אמרו לי שאני נוהג מצויין ועוד הייתי עם צמיגים סטייל באדלנס..ועמדתי עם הרוב.
ויותר מזה עקפתי לא מעט נהגים..ששם תקופה ארוכה..בפעמיים ששברתי זרוע זה בגלל טראגי שפשוט דרסה אותי.

רן ענבר
06-06-2016, 18:25:30
אם נשברו לך זרועות כי עקפה אותך טראגי אז תלמד לברוח לטראגי
איכות של נהג אנה נמדדת בהקפה אחת אלאט בתחרות שלמה...תרשם לתחרות...
א. אתה תהנה מאוד.
ב. תרגיש התרגשות שלדעתי עדיין לא חווית בתחביב הזה
ג. תראה מה מיקומך בהיררכיה.

לגבי הזרועות...אני לא הייתי מחמם כלום
לגבי הסוללות, סבבה.
צריך להבין שמחיר גבוהה אינה בהכרח ערובה לאיכות ולאריכות ימים
לטעמי, צריך למצוא איזון בין העלות לתוצאה
לי, אף פעם לא היה לי לב לקנות סוללה ב 200 דולר לפני משלוח.

רן ענבר

losi 8
07-06-2016, 14:48:53
היי..כמה דברים.
דבר ראשון אחרי התחרות ברשפון ב17 לחדש אני קונה מחבר שלט mt4,עם 2 מקלטים מקוריים עם טלמטריה השלט חדש ללא רבע שריטה.
השלט שהיה הכי נוח לי..יותר מפואטבה ב600$. שהוא מרגיש כמו פטיש שניצל ולא שלט בכלל,לדעתי.
הוא מוכר בגלל שהוא רוצה לנסות קפרופו..השלט במצב חדש ללא רבע שריטה.

חשבתי על להירשם לתחרות היום..אני אוותר על זה כי אני רוצה להתאמן עוד וגם אין לי טרספונדטר.(או איך שאומרים את זה..המודד עקפות,יש קישור למשהו מומלץ?)
אני ארשם לתחרות חשמל ברשפון עוד חודשיים..שלש ושגם יהיו סוללות איכותיות כי זה משפיע מלא.

במוגן איפה שנשבר ב80% מהפעמים זה ליד איפה שהחורים שדרכם עובר הפין. אז חממתי בסיר רק את החלק הזה וזהו שאר הזרוע לא נגעה במים.

Alonjp
07-06-2016, 15:37:29
לגבי הסוללות, מחיר לא מעיד על האיכות אלא רק על המיתוג (ועובדה שזה עובד אם אתם חושבים כך)..
הדוגמא הכי פשוטה היא שאת הסוללות של smc (שכולם מחשיבים מעולות בגלל ההייפ שיצא להם בארה״ב) מייצר יצרן סיני קטן בשם vant.
כמובן שאף אחד לא יגיד לכם את זה, וכמובן שהסוללות עלק מיוצרות בארה״ב, אבל בדרך לא דרך הצלחתי לעלות על זה.
אותו יצרן מוכר סוללת 11.1v 9000mah ב-27$ לפני משלוח, סוללה ש smc מוכרים ב-90$..
אז כנראה שמחיר לא מעיד על כלום.
אגב, גם אצלי יש זוג סוללות מעולות של HK, שנתיים שאני מטעין אותן ללא באלנס וסוחט מהן עד הטיפה האחרונה (3.1 וולט) ועדיין עובדות כמו חדש ומאוזנות פלס!
לדעתי חבל להוציא על סוללה כל כך הרבה כסף.
אתה רוצה סוללה שתחזיק לך הרבה זמן, תדאג לסוללה עם יכולת פריקה של לפחות 200 אמפר (ועדיף יותר) ויהיה בסדר.
יש סוללות של hobbystar שעל הנייר נראות מעולה וגם מקבלות ביקורות טובות.

לגבי זרועות,
הזרועות מוזרקות מניילון מחוזק סיבי זכוכית.
ניילון (פוליאמיד) הינו חומר אשר סופח מים.
ככל שהוא סופח יותר מים כך הוא מתרכך, כך שבאזורים יבשים מוד הוא יהיה קשיח יותר מאשר באזורים לחים.
ככל שהקשיחות עולה לאימפקט (יכולת לעמוד במכה) יורד ולהיפך, כך שיש קשר בין ריכוז המים במוצר לבין האימפקט.
זו פרקטיקה ידועה בתחום הפלסטיקה בקרב מפעלי ייצור שכאשר עובדים עם הרכבת חלקים שהוזרקו מניילון משרים אותם במים למשך מספר שעות לפני ההרכבה, וע״י כך מורידים את אחוז הפחת כתוצאה משבר בהרכבה.
לכן אני מוצא היגיון בלהשרות את הזרועות במים אך עם מספר דגשים:
1. מים פושרים ולא חמים, לא שיש לניילון בעיה לעמוד בטמפ׳ של מים חמים אבל יש סיכוי שאתה תבצע התגבשות קרה (לא רצוי) ו/או מיצוי של התוספים (מייצבים לדוגמא). לכן טובלים במים פושרים.
2. את הטבילה יש לבצע למשך זמן ממושך (שים ללילה).
3. זה אפקט זמני, כמו שהמים נכנסו כך הם ייצאו, כך שיש לחזור על הפעולה לפני כל תחרות אם אתה רוצה להיות בטוח.
בסופו של דבר זה תהליך מסורבל ומעיק, מה גם שלא בטוח שיעזור לך מאחר והלחות בקיץ גבוהה כך שלא תקבל הבדל משמעותי (אם שברת את הזרוע עכשיו, בבקיץ הלח והחם שלנו).
אין זרועות משופרות של rpm לרכב שלך?
אם יש אז תקנה בלי לחשוב פעמיים ותסגור עניין.

Alonjp
07-06-2016, 15:40:49
אגב,
ראיתי את השלט שאתה קונה, אחלה שלט, גם לי יש אותו.
אבל לדעתי המחיר קצת מוגזם.
את שלי רכשתי משומש במצב חדש עם מקלט אחד ב-500₪ אם אני זוכר נכון.
אומנם אתה רוכש אותו עם עוד שני מקלטים, אבל גם שני מקלטים חדשים לא עולים 700₪!
שלט חדש כזה עולה בסביבות ה-900₪ בארץ.

רן ענבר
07-06-2016, 15:59:35
אלון.
אם תקרא מה שכתבתי למעלה...
יש הרבה עטפי סוללות ומעט יצרני סוללות
מבין יצרני הסוללות יש יצרנים טובים ויצרנים פחות טובים

אין לי בעיה לקנות מיצרן סוללות איכותי לפני המיתוג.
מיתוג=עטיפה
למותג שנחשב איכותי יש אינטרס לשמור על המיתוג האיכותי שלו.
הנקודה היא שלפעמים מותגים מחליפים מקור תאים ואז אתה מקבל מותג במחיר מלא עם תא זבל
זה לא קורה הרבה.
הייתרון ב SMC זה שהם מותג איכותי הרבה זמן.
אם תתן קישור למקור של התאים של SMC זה תופס מבחינתי...זה אגב מה שעשיתי בסוללות לפנס ראש של הריצה...קניתי סוללות איכותיות ללא מיתוג

לגבי הזרועות: תודה על ההסבר המלומד [ברצינות] השכלתי
אני לא בטוח שיש לרכבים תחרותיים זרועות של RPM ובכלל, RPM לא מיצרים חלקים למוגאן
שורה תחתונה, לפעמים עדיף שחלק ישבר ויוחלף בזול מאשר לא ישבר ויגרור נזק יקר יותר

השלט מצויין...רק שלא כתבת בכמה אתה קונה אותו.
על הטלמטריה הייתי מוותר מראש.
זה גימיק חביב אבל הדיוק שלו תלוי בהמון פרמטרים.

טרנספונדר ניתן להשכיר ב 50 ש"ח לתחרות...
יש למועדון טרנספונדר להשכרה [גם לי יש אם בא לך להגיע למודיעין לקחת ולהחזיר]
זה לא מה שימנע ממך להתחרות.
שיהיה המון בהצלחה

רן ענבר

losi 8
07-06-2016, 16:19:18
אלון,בקשר לשלט..אל תדאג..אני מקבל אותו באזור שאתה קנית את שלך :) אני מציק לו מלא...הוא ביקש 1200..אני מקבל את השלט בבערך חצי מחיר כי זה בישבילי.
עם סוללה של וונום ששווה 200 חדשה(שאקבל כנראה במתנה סוללה לשלט)עם 2 מקלטים..בערך 900.
המחיר טיפה גבוהה אבל זה בסדר מבחנתי. 800-900 לשלט עם 2 מקלטים מקוריים ועם טלמטריה.
לדעתי 800-900 זה מחיר סביר בגלל המקלט הנוסף. מה שכן השלט חדש ללא רבע שריטה וראיתי את השלט הזה והסעתי איתו..הוא תקין לחלוטין.
ובנוסף עם סט מדבקות מדהים.

בקשר לזרועות,שוב פעם אחת נשבר לי בגלל שטראגי דרסה אותי כל הישורת..שום רכב לא היה יוצא בלי נזק.
שבירה שנייה של זרוע בגלל שבאתי לא טוב לרמפה והרכב הגיע נטה לי לצד מהר מאוד וליפני שהצלחתי להבין מה קורה הרכב קיבל פיצוץ לזרוע ישירות לדרופ.
בשני המקרים אין תלונה לזרוע,פשוט חשבתי שיש דבר לעשות אותם חזקות יותר..אני לא אגע בזרועות יותר באמת עדיף לשבור זרוע מאשר חלקים יקרים יותר.
אני לאט לאט אלמד לשלוט ברכב טוב יותר במסלול ויפסיק לשבור זרועות..

בקשר לסוללות לא הבנתי מה לקנות כבר..
רן,תודה על ההצעה..אולי תחרות הבאה :cool:
השלט עם המקלטים+סוללה וונום כנראה ב800 או 900..זה נראה לי סביר...ויותר חשוב יש על השלט סט מדבקות מגניב ביותר..:p

רן ענבר
07-06-2016, 17:40:10
לדעתי, לא השתנה דבר
קנה כמו שכתבת, סוללה אחת זולה ואחת יקרה...

רן ענבר