PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מנועים מתחממים רצח ברחפן

bna016
18-06-2016, 23:02:14
היי חברים,
אח שלי הזמין את הרחפן הבא מאחר והוא מגיע עם מצלמה ומסך ובמחיר לא יקר:
http://www.banggood.com/XINLIN-X181-5_8G-FPV-With-2_0MP-HD-Camera-Similar-Brushless-Motor-Headless-Mode-RC-Quadcopter-RTF-p-1033734.html
הבעיה העיקרית היא שארבעת המנועים שלו מתחממים באופן שניתן לקבל מהם כוויה-הם מנועים בראשד הסוללה יורדת חמה מאוד ובהוראות היצרן אומר שזה תקין (יש להיזהר ולא לגעת במנועים).
ובכן אני מגיע מתחום הטיסנים ואני יודע שבמצב כזה הכלי פסול לטיסה...מה גם שבאוויר הסוללה נופלת והרחפן נופל כמו אבן.
האם ניתן וצריך ואם בכלל יש אפשרות להחליף ללהבים בעל פסיעה קטנה יותר (להערכתי כרגע הפרופים הם 5 על 3 ואני לא יודע אם יש בכלל פחות מ-3
האם ניתן והיכן ניתן לרכוש מנועים בעלי תכונות זהות אך יותר טובים ואיכותיים?
האם ניתן להחליף את המנועים בבראשלס ואו במנועים עם גיר (אם כן היכן ניתן להשיג(?
תודה לכולם.
נעם.

bendisar
19-06-2016, 12:21:45
במלוא הכנות, אני חושב שפשוט תתן לאח שלך להנות מהרחפן. ואם תראו שהמנועים נשרפים בקצב מהיר מידי, או שאח שלך ימצה את יכולות הרחפן- אז שישתדרג לרחפן ברמת תחביב.
הבעיה ברחפנים הזולים מאוד היא שכל האלקטרוניקה שם יושבת על לוח אחד-מקלט+בקרי מנוע+מייצב
ככה שאי אפשר להחליף למנועי בראשלס, מכיוון שהם דורשים בקרים מיוחדים ושדרוג למנועי בראשד חזקים יותר יכול לשרוף את הבקרים שנמצאים על הלוח, ואז צריך להחליף את כל הלוח.
בקיצור- זה מאוד קשה לשנות מוצרים כאלה בצורה כלשהי
מנועי בראשד (וגם בראשלס) יכולים לעבוד בטמפרטורות יותר גבוהות ממה שנוח לנו לגעת. למנועי בראשד כמובן יש אורך חיים קצר יותר בגלל המברשות שנשחקות. אם הפרופ הוא אכן 5X3, אז כנראה שהמנועים
צריכים לעבוד מאוד קשה כדי לסובב אותם, כי ברחפני 250 מסובבים את אותו הפרופ עם מנועי בראשלס.

לגבי הסוללה שנופלת, תראו אם אפשר להוסיף סקוטש (וולקרו) כדי לקבע את הסוללה במקומה. וזה שהסוללה מתחממת אומר שקצב הפריקה שלה (דירוג ה-C) כנראה נמוך מידי. אם תרכשו סוללות נוספות, תנסו לרכוש סוללות עם דירוג C גבוה יותר

bna016
19-06-2016, 13:06:52
היי....
מתנצל שלא הובנתי כהלכה...הסוללה נופלת חשמלית ולא פיזית (היא נמצאת בתוך תא סגור).
ישנה אפשרות להחליף לפרופים אחרים גדולים יותר עם פסיעה קטנה יותר? או גדולים יותר עם אותה פסיעה?
זה נראה לי אופציית השיפור הכי פשוטה וקלה כרגע...זה שהמנועים אולי בנויים לעבוד ככה אבל לא נראה לי הגיוני שלאחר 4 דקות טיסה הרחפן יצנח כמו אבן וייפול בבום אחד גם אם אני אחליף לc גבוה יותר אזיי הרחפן ייפול כמו אבן לאחר יותר זמן של טיסה.
מה גם שאין אפשרות כמו ברחפנים אחרים שהרחפן יורד מהאוויר באופן מבוקר ורגוע כשנגמרת לו הסוללה.