צפייה בגרסה מלאה : שאלה שאלת ג'ירו
rankorn
11-05-2009, 08:48:16
שאלה לגבי ג'ירו:
למה לפעמים לאחר שאני מחליף סוללה להטסה שניה, מיד לאחר ההמראה המסוק מסתובב על צירו ב-180 מעלות, למרות שכשהרכבתי את הסוללה שמרתי על הכיוון הנכון (האם זה משנה בכלל?)?
האם אפשר לעשות משהו כדי להתגבר על זה? לצערי זה תפס אותי לא מוכן ועלה לי בריסוק...
יש לי trex 450 עם הג'ירו המקורי של align
rankorn
12-05-2009, 08:56:15
אין תשובות??
האם יכול להיות שאני היחיד שנתקלתי בזה?
חבוב עבר רק יום חכה מעט אולי מישהו נתקל בתופעה והוא לא מבקר בפורום בצורה יומית תמתין יומייים שלושה ומשם נראה כבר(מצטער אני לא נתקלתי בתופעה)
roi011
12-05-2009, 12:17:01
לי זה קורה (מקרה דומה) עם הקופטר, אני מטיס עם סוללה וגיירו שומר כיוון טוב, יורד מחליף סוללה והמסוק לא מאוזן ומצריך קיזוזים ! מוזר !
bartovmoti
12-05-2009, 13:10:10
לא ציינת עם איזה שלט אתה מטיס..
אני אישית קרה לי כמה פעמים שהדלקתי את המערכת והג'ירו לא ביצע אתחול כמו שצריך ואז המצב הטבעי שלו היה מצב לא ברור (אצלי זה ג'ירו 401 פוטבה) וזה קרה כי הדלקתי את המערכת כשהשלט היה במצב לא נכון ואז באמת ראיתי תופעה דומה. ומה שעשיתי זה, על הקרקע להעביר את הג'ירו למצב לא נועל - במצב זה הסרוו קופץ לאמצע ואז לאפס אותו על המרכז שוב (זה עם שלט DX6).
מה שאני מציע לך בכל אופן, לפני שאתה מחבר את הסוללה תוודא שהשלט במצב הנכון (לא ב idle , אם יש מפסק ג'ירו אז שהוא על מצב נועל)
עכשיו כשאתה במצב הזה ומחבר הסוללה, לוקח כמה שניות למערכת לבצע אתחול ובזמן הזה רצוי לא להזיז את המסוק כדי לתת לג'רו להתאפס על עצמו.
אחרי שהמערכת סיימה לבצע אתחול תבדוק באמת שהסרוו זנב חזר למצב אמצע (אם כיוונת הכל נכון)
ושהסליידר על הציר בזנב נמצא באמצע.
אם לא אתה צריך לבדוק למה הג'ירו לא מתאפס חזרה על האמצע (בטח משהו בשלט לא נכון ברגע ההדלקה).
אחרי חיבור הסוללה תן לגיירו להינעל ולמערכת להתאפס כמו שרשם חברנו מוטי.
עוד נקודה, שים לב לפני כל טיסה, לאחר חיבור הסוללה, שהמסוק מגיב לשלט והכל עובד, בשלטי 2.4 לפעמים המקלט לא "מדבר" עם המשדר וצריך לבצע הדלקה מחדש.
עוד אפשרות היא שכיוונת D/R לא טוב.
ד"א רצוי אחרי כיוון הסטאפ לבצע בינד חדש..
wind556
12-05-2009, 17:26:46
שאלה לגבי ג'ירו:
למה לפעמים לאחר שאני מחליף סוללה להטסה שניה, מיד לאחר ההמראה המסוק מסתובב על צירו ב-180 מעלות, למרות שכשהרכבתי את הסוללה שמרתי על הכיוון הנכון (האם זה משנה בכלל?)?
האם אפשר לעשות משהו כדי להתגבר על זה? לצערי זה תפס אותי לא מוכן ועלה לי בריסוק...
יש לי trex 450 עם הג'ירו המקורי של align
התיאור הזה אינו חד משמעי ומשאיר מקום להנחות
תאר במדוייק את סדר הפעולות שלך, ואל תדלג על אף פרט
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.