PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! חיבור power module

Omerr
11-07-2016, 22:55:17
שלום לכולם,

אחרי טיסת מבחן ראשונה (סוף סוף) קיבלתי כעת את הpower module - מודול סטנדרטי שמתאים לAPM (מדובר בסטאפ 450 עם בקרי מנועים של DYS, ובקר טיסה APM 2.8, עובד עם סוללות 3 תאים).

בדקתי את הסוללה (3 תאים, 5500MAH) עם רב מודד סטנדרטי וכיילתי את מדידת הסוללה בהתאם בmission planner (קיבלתי תוצאה של 12.7 וולט - הגיוני למדי).

שתי שאלות שאשמח אם מישהו יוכל לענות עליהן:

1. האם הAPM יודע לקחת כעת מתח מהPower module במקום מהבקרים? כרגע כל הבקרים מחוברים לבקר טיסה עם שלושת החוטים שלהם, מה המלצתכם?
2. כיצד מוצאים את האמפר לוולט המתאים? ראיתי מספר הסברים די מורכבים שקשורים לטלמטריה או למכשירי מדידה משוכללים יותר (אין לי כרגע אף אחד מהשניים). האם יש דרך פשוטה יותר או ערך אצבע שאפשר לשים "על בטוח"?

תודה מראש לעונים:)

עומר

ZvikaF
12-07-2016, 10:21:10
א - תתחדש
ב - לא בריא לחבר את המתח של ה BEC של כל הבקרים במקביל, צריך לנתק ולהשאיר רק אחד. (סכנת פגיעה ב BEC.. )
ג - כן ה APM יקבל עכשיו מתח מהסנסור ומה BEC ויקח את הגבוה מבינהם ...
ד - תצטרך מדידת זרם על מנת לכייל ...

tomy669
12-07-2016, 12:06:03
א - תתחדש
ב - לא בריא לחבר את המתח של ה BEC של כל הבקרים במקביל, צריך לנתק ולהשאיר רק אחד. (סכנת פגיעה ב BEC.. )
אם אני מחבר power module אז הבקר לוקח מתח ממנו, אז אפשר לנתק מכל הbec של בקרי המהירות את החוטים חוץ מהלבן וכנ"ל לגבי החוטים שמגיעים מהמקלט?

Omerr
12-07-2016, 19:31:57
א - תתחדש

תודה רבה צביקה!
רק לוודא, קראתי במספר מקומות ששליפת ה-JP1 פותחת מעגל ומונעת הזרמת מתח מהESC והופכת את המודול לספק הכח הבלעדי. מומלץ או בעייתי?

כמו כן, האם ניתן למדוד זרם לקביעת אמפר לוולט עם רב מודד רגיל? אם כן, אשמח לקישור להסבר או לפירוט.

שוב תודה רבה על כל העזרה!

עומר

ZvikaF
12-07-2016, 20:19:02
הייתי משאיר את האפשרות לקבל מתח משני מקורות... המחמירים מוסיפים קבלים למניעת ספייקים..

אפשר למדוד נפילת מתח על התנגדות ידועה ומדוייקת (וזה מה שעושה הסנסור) תצטרך נגד ידוע ומדוייק בעל ערך נמוך (1 אוהם מפיל 1 וולט ב 1 אמפר) ...

בכייף :)

ZvikaF
12-07-2016, 20:20:12
אם אני מחבר power module אז הבקר לוקח מתח ממנו, אז אפשר לנתק מכל הbec של בקרי המהירות את החוטים חוץ מהלבן וכנ"ל לגבי החוטים שמגיעים מהמקלט?

ראה תגובתי למעלה... אפשר, אבל למען היתירות הייתי משאיר חיבור נוסף..

tomy669
13-07-2016, 20:00:39
ראה תגובתי למעלה... אפשר, אבל למען היתירות הייתי משאיר חיבור נוסף..
אז בעצם להשאיר תמיד בכל מקרה צמה אחת שלמה גם מהbec של בקרי המהירות וגם מהמקלט ולהוציא jp1?!

ZvikaF
15-07-2016, 16:38:21
המקלט מקבל מתח מה APM.
לפחות אחד הכבלים צריך להכיל פלוס, במקלט אין בעיה שכולם יישארו מכיוון שהמתח על הפס אחיד..