צפייה בגרסה מלאה : זהירות! הרבה כבר נכתב של שירות EMS אבל הפעם הם התעלו על עצמם
mickmack
03-11-2016, 12:06:33
שלום חברים
הפעם חבילה בשווי 50$ מבלגיה. מבקשים 180 ש"ח רק על עמילות מכס. זאת ללא מיסים ועמלות EMS נוספות
כמובן שאין מצווה גדולה מזו מאשר לדחות את החבילה.
השאלה, מי נושא בעלויות ההחזרה?
תשתדלו לא להזמין דרך EMS ואם עושים לכם בעיות פשוט תחזירו את החבילה
אם אנשים היו יותר חזקים הם היו לומדים לקח לא להתעמר בנו...
neilr
03-11-2016, 12:23:07
ברוב הפעמים שמגיע לי טיסנים מהוביקינג יש עליהם מדבקה שאומרת לא לקבל את החבילה במקרה של פגיעה בקרטון.
אז אני מניח שהדואר סופג את העלות.
eyalaz16
03-11-2016, 12:41:49
גם לי זה קרה 250 שקל על חבילה עם סוללות ומטען
Sent from my iPhone using Tapatalk
moshet
03-11-2016, 12:59:21
לא מובן.
איך יכול להיות ששווי החבילה 50 דולר והם מבקשים 180 שח?
אמור להיות תשלום "סמלי" של 32-35 שח מקסימום.
אלא אם כן הם טוענים שהחבילה שלך שווה יותר מ75 דולר למרות שמצוין 50 דולר. ועל זה צריך לצאת ל"מלחמת חורמה" ולהוכיח להם את האמת. נדמה לי שיש מקום לערער על התשלום ההזוי הזה
eyalaz16
03-11-2016, 13:00:21
יש להם עמלות טיפול ויד עוד עמלת טיפול של הדואר
moshet
03-11-2016, 13:02:29
לא מובן.
האם יש תעריפון חדש שנכנס לאחרונה?!
עד 75 דולר יש עמלה של 32-35 שח בלבד. יש לך קישור שאומר אחרת?
dudu_abdu
03-11-2016, 19:57:11
איך זה עובד בדיוק? כי גם אני באותה סירה, חבילה מהובי קינג עם מקלט נתקעה במכס, ובמכתב שקיבלתי כתוב שאני חייב 81.9 שקל עמילות דואר. על הדרך ידחפו לי עוד עמלות? כי החבילה עלתה מתחת ל75 דולר
סאונד בראש
04-11-2016, 06:31:07
צור עם הדואר קשר , למרות שאני יודע שזה מתיש
ושאל על מה החיוב , חבילות מתחת ל 75$ פטורות ממס בכל מקרה
תבקש אסמכתא על מה מחייבים אותך
בגדול העמילות בשווי 200 ש"ח מתחילה מ 76$ ומעלה
eitanbin
04-11-2016, 13:16:19
כאשר חבילה שנשלחת ב EMS מוצהרת בפחות מ 75$ ואין לדואר חשד שהערך גבוה יותר
או יש מוצר שנעצר לבדיקה נוספת למשל אישור משרד התיקשורת.
אזי משלמים 35 שח עמלת שיחרור קולקטיבית
ברגע שיש עצירה/בדיקה נוספת לחבילה גם אם הם טעו וערכה פחות מ75$.
אזי משלמים דמי שיחרור ועמילות מכס .
עמלת שחרור ממכס ברשימון פרטני 154 ש"ח
עמלת טיפול באישורים מיוחדים (תקשורת/תקנים/וכו') 384 ש"ח
דמי הקצאת אשראי 2% מסך המיסים ו/או מינימום 20 ש"ח
דמי אחסנה 6.90 ש"ח (ליום החל מהיום החמישי)
הובלה מיוחדת לבית הלקוח(לחבילות או צרורות ולפריטים שאינם EMS 25 ש"ח
dudu_abdu
04-11-2016, 15:52:48
אז על חבילה שנעצרה במכס שחושדים שהערך שלה הוא מעל 75$ (למרות שהוא לא) ובנוסף נדרש אישור ממשרד התקשורת על מקלט, כמה אני אמור לשלם? לא הבנתי
eitanbin
04-11-2016, 16:23:33
אז על חבילה שנעצרה במכס שחושדים שהערך שלה הוא מעל 75$ (למרות שהוא לא) ובנוסף נדרש אישור ממשרד התקשורת על מקלט, כמה אני אמור לשלם? לא הבנתי
אצל EMS זה לא מדע מדוייק.
בכל מקרה תשלם לדעתי ,עמלת שחרור ממכס ברשימון פרטני 154שח לפחות.
מקווה בשבילך שלא.
eyalaz16
04-11-2016, 16:37:57
עמלת שחרור ממכס ברשימון פרטני154 ש"ח
עמלת טיפול באישורים מיוחדים (תקשורת/תקנים/וכו')384 ש"ח
דמי הקצאת אשראי2% מסך המיסים ו/או מינימום 20 ש"ח
דמי אחסנה6.90 ש"ח (ליום החל מהיום החמישי)
הובלה מיוחדת לבית הלקוח(לחבילות או צרורות ולפריטים שאינם EMS25 ש"ח
זה בדיוק הבעיה מספיק שזה נעצר אתה משלם מלא...
הייתי גם בסיפור של העמילות מכס וכל העמלות שקר שלהם
זה קורה רק מעל 75 דולר ואם זה מתחת אתה צריך לשלם רק 35.1 ש"ח על עמלת שקר אחרת
אצלי קיבלתי החזר מהמוכר על 120 שקל שהems לקחו אבל ברוב המקרים לא תקבל החזר ולכן לפעמים משתלם יותר לדחות את קבלת החבילה והיא תוחזר לשולח
סאונד בראש
04-11-2016, 22:58:33
עמלת שחרור ממכס ברשימון פרטני 154 ש"ח
עמלת טיפול באישורים מיוחדים (תקשורת/תקנים/וכו') 384 ש"ח
דמי הקצאת אשראי 2% מסך המיסים ו/או מינימום 20 ש"ח
דמי אחסנה 6.90 ש"ח (ליום החל מהיום החמישי)
הובלה מיוחדת לבית הלקוח(לחבילות או צרורות ולפריטים שאינם EMS 25 ש"ח
אפשר לדעת איפה זה כתוב
eitanbin
05-11-2016, 03:36:22
אפשר לדעת איפה זה כתוב
http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/238
dudu_abdu
05-11-2016, 10:13:25
מה אתם מבינים משורה 2? זה שאני הולך לקחת את החבילה נחשב כ"שחרור באופן אישי"? ואם אני לא בא לשחרר מי כן ישחרר אותה ואז זה יהיה בחינם?
142290
אין פשוט גוף רקוב הדואר במדינה הזאת
זה רק אם אתה מודיע להם בפקס לפני שהחבילה מגיעה לארץ
Sent from my ONE A2003 using Tapatalk
dudu_abdu
05-11-2016, 10:45:52
זה רק אם אתה מודיע להם בפקס לפני שהחבילה מגיעה לארץ
*** מודיע להם מה? שאני חוזה שחבילה שעולה פחות מ75 דולר ומכילה מקלט שלא צריך שום אישור תיתקע אצלהם במכס?
סאונד בראש
05-11-2016, 14:35:13
http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/238
איפה כתוב שגם אם החבילה אינה עברה 75$ הם יכולים לחייב אותך במה שבא להם ?
*** מודיע להם מה? שאני חוזה שחבילה שעולה פחות מ75 דולר ומכילה מקלט שלא צריך שום אישור תיתקע אצלהם במכס?
שאתה רואה שזה חבילה בems אז כן
לפי דעתי זה טעות שלהם שהם מחייבים אותך על עמילות מכס אם הפריט מתחת ל75 דולר אז תתקשר אליהם ותשאל
דרך אגב בקבלה עם הפירוט של העמלות יש הוצאה על מכס או מעמ ? אם כן זאת הסיבה
mickmack
07-11-2016, 07:54:51
בינתיים התגובה הכי אינפורמטיבית ונכונה הינה של איתן.
עצם זה שהחבילה נעצרה במכס (מסיבה ביטחונית/חשד שערכה גבוה יותר)
יש לשלם עמלת שיחרור פרטני במקום קולקטיבי (35 ש"ח) 81 ש"ח באם אתה מגיע בעצמך לת"א, 154 + מע"מ לעמיל מכס של דואר ישראל
ואם לא די בכך, הם שלחו לי 3 טפסים למלא. אחד מהם זה מינוי עמיל מכס. נראה כמו טופס ללקיחת משכנתא.
הבנתי שזה הולך ומסתבך, ואז אפילו HK יעצו לי לדחות את החבילה. נכון, הפסדתי את עלות השילוח אבל זו מצווה
לא לממן חזירות.
Observer
07-11-2016, 09:22:22
הבעיה שלי היא לא החזירות שלהם. זה נופל תחת סעיף 'מצליח'.
הבעיה שלי היא שאני מזמין חלקים שאין להשיג בארץ, ואם יש אז הם במחירים שלא מהעולם הזה וגם צריך להניע רכב, לנסוע, לחנות, ולבזבז חצי יום עבודה.
אני הראשון שהיה מפסיק להזמין מחו"ל ולהמתין חודש לכל חבילה במשקל 27 גרם בעלות של 2 דולר, אבל אין. אין לנו בארץ חנויות גדולות שמחזיקות מלאי זמין וזול ואני מבין למה - חנויות ומחסנים עולים כסף - הרבה מאוד כסף. ולהזכירכם, הבעיה שלי היא לא החזירות. הבעיה שלי זה שרוצים שאני אשאר מאחור ולא אתפתח. הם רוצים שאשלם יותר כדי שאעבוד יותר שעות, כדי שאהיה יותר עצבני על הכביש, כדי לנפח את הכלכלה. פשוט. אנחנו מתעסקים עם צעצועים בדולרים בודדים אבל מרגישים כאילו אנחנו יבואנים גדולים רק בגלל הבירוקרטיה. אני מבין שיש צורך בחוקים כי אנחנו חיים במדינת חוק, אבל התחושה היא שעושים הכל כדי שנסבול בדרך. לפעמים הבלאגן לטובתינו, לעיתים קרובות פשוט ממרר את חיינו.
אנחנו לא יבואנים פר אקסלנס.
אנחנו קונים מחנויות ולא מסיטונאים ולא מקבלים הנחת כמות. אנחנו גם משלמים עשרות דולרים למשלוח.
חבילות שאני מזמין מאיביי נשלחות ביום למחר, עם מספר מעקב, ומגיעות לארץ יחסית מהר מאוד, ואז.. אז הן נחות להן מספר שבועות בשק מוזנח בקרן מחסן ולמה? כי אנחנו מקבלים מצב זה בהכנעה.
כשאני בניו יורק אני רוכש מחנויות ברחבי ארה"ב ומקבל תוך 48 שעות. אין אפילו צורך לרדת מהמשרד לחנות או למסעדה ברחוב כדי לקנות ציוד משרדי או ארוחת צהרים. אם אני בוחר להזמין אונליין, אני מקבל את הזמנותיי תוך שעה עם שליח וחיוך.
יעילות, זה שם המשחק.
לפי דעתי הפתרון הוא פשוט לא להזמין דרך משלוח EMS.
האמת שלשלם 35 שקל לחבילה שמגיעה תוך פחות משבוע זה עוד איכשהו סביר אם מתעלמים מהעובדה שהם לא מציינים את זה מראש לפני ביצוע ההזמנה אבל כשזה מגיעה לבדיקה במכס המחיר כבר עובר כל גבול וזה או לשלם ולהידפק או לדחות את קבלת החבילה והחבילה אמורה לחזור לשולח (קיים סיכון מסויים שהחבילה תאבד).
בכל מקרה אם זה מהובי קינג מהמחסן האירופאי שרשום bpost וזה בעצם EMS אז הפתרון הוא פשוט לסמן בסוף ההזמנה סכום שפחות מ75 דולר ואז לשלם רק את ה35.1₪
dudu_abdu
07-11-2016, 14:35:44
בכל מקרה אם זה מהובי קינג מהמחסן האירופאי שרשום bpost וזה בעצם EMS אז הפתרון הוא פשוט לסמן בסוף ההזמנה סכום שפחות מ75 דולר ואז לשלם רק את ה35.1₪
מציע לך לקרוא את הפוסט שלי לפני שאתה מציע פה הצעות
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=87321
דואר ישראל ושירותי המכס שמו לעצמם למטרה כל חבילה שכתוב עליה השם "הוביקינג", וזה כי הם מודעים לטריק ש-by default האתר מצהיר רק על חלק מעלות המוצר.
קראתי כבר את הפוסט ורק אמרתי את דעתי בנושא.
בקשר למה שאתה אומר זה לא קשור להובי קינג אלא לחברה "bpost" כי כשאני הזמנתי חבילה מחברה אחרת והם שלחו לי אותה דרך bpost מהולנד גיליתי שקיים מספר מעקב נוסף שמתחיל באתיות EA אני חושב שהוא אומר שזה הems הזה. בשום אתר אחר מלבד דואר ישראל הפריט לא מופיע כems אלא כדואר בלגי רגיל. דיברתי עם הפקידה בדואר על כך שזה דואר בלגי אקספרסס רגיל ודואר ישראל היחידי שמגדיר אותו כems וגובים תשלומי עתק לעצמם אך לא הצלחתי לשנות את הסכום של העמלות שקר שלהם.
דרך אגב במקרה שלי הזמנתי רכיב אלקטרוני ששוקל 150 גרם ויותר קטן מטלפון נייד שעלה 90 דולר והייתי צריך לשלם 60 ש"ח מעמ (זה בסדר גמור) ועוד 120 ש"ח על העמיל מכס (שדרך אגב הוא גם דואר ישראל) זאת אומרת לשלם פי 2 מהמעמ בשביל שמישהו ישלם לי על המעמ שאפילו לא ביקשתי ולא נשאלתי.
בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה להימנע ממשלוחים מחברות שילוח או "bpost" ולמצוא מישהו ששולח דרך דואר רגיל.
דרך אגב לגבי מה שאתה אומר בhobby king אני נדרשתי לשלם על חבילה שהמכס בדק, פתח, השחית את הקופסא שלמזלי לא נשבר שום דבר רק 35.1 ש"ח על העמלת שקר הרגילה שלהם
dudu_abdu
07-11-2016, 23:02:36
כששחררתי את החבילה ניסיתי להבין על מה אני משלם עמלה והפקידה אמרה לי "על זה שהפריט עוקב ע"י המכס", זה כמו ששוטר יעצור אותי לבדיקת רישיון, ימצא שהכל תקין, אבל ידרוש שאני אשלם קנס על זה שהוא בכלל עצר אותי, זה פשוט ביזיון. ומה שאמרתי לגבי הוביקינג נאמר לי ע"י נציגה של המכס בטלפון כשהתקשרתי לברר למה הפריט עוקב, שאלה מאיפה ביצעתי את ההזמנה, וכשאמרתי מהובי קינג ישר אמרה שבגלל שזה ידוע שהם לא מצהירים שם על הערך האמיתי של החבילה הם עוצרים חבילות גדולות שלהם. יש בכלל אפשרות להזמין מהמחסן האירופאי בהובי קינג מבלי שזה יהיה EMS ? כי סוללות אפשר להזמין רק משם
עד כמה שידוע לי מהמחסן האירופאי זה רק הems הזה אבל כשהמכס בדק לי חבילה מהובי קינג הם לקחו לי רק את ה35.1₪.
בכל מקרה זה יכול להיות שונה מאדם לאדם והם גם עובדים בצורה ביריונית של תשלם או לא תקבל את החבילה
סאונד בראש
08-11-2016, 05:25:00
אם באמת כך הדברים , חוצפה בריונית של דואר ישראל
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.