צפייה בגרסה מלאה : תמונות מהיום עם המוטורולה:)
moshiko_a
15-05-2009, 14:48:36
תמונות מהיום עם המוטורולה:)
guyrud
15-05-2009, 15:15:19
נחמד לראות את פקק המכוניות שלמטה יחד עם כל דודי השמש על הגגות....
נו..בקצב הזה עוד תתפוס את השכנה שלך "משתזפת" על הגג..;)
GUY
s.mario
15-05-2009, 15:33:23
שמע איכות התמונות טובה , אבל אני לא מבין ולעולם לא אבין את אלה שמרשים לעצמם להטיס מעל בתים כבישים עמודי חשמל וכיוצ"ב ולהתגאות ע"כ בפורום!
אתה עושה דבר אסור!!!
:cool:
מה יקרה אילו תאבד רדיו\שליטה תו"כ טיסה?!?
moshiko_a
15-05-2009, 15:37:16
שמע איכות התמונות טובה , אבל אני לא מבין ולעולם לא אבין את אלה שמרשים לעצמם להטיס מעל בתים כבישים עמודי חשמל וכיוצ"ב ולהתגאות ע"כ בפורום!
אתה עושה דבר אסור!!!
:cool:
מה יקרה אילו תאבד רדיו\שליטה תו"כ טיסה?!?
בוא לא נסחף... השטח הטסה ממש צמוד וזה נראה כאילו אני ממש מעל אבל אני די רחוק.. המצלמה מכוונת קדימה.
giluriel
15-05-2009, 16:18:42
בוא לא נסחף... השטח הטסה ממש צמוד וזה נראה כאילו אני ממש מעל אבל אני די רחוק.. המצלמה מכוונת קדימה.
מושיקו,
מה שאני כותב מופנה לכולם וממש לא אלייך באופן אישי - אני פשוט מנצל את ה"במה".
הוויכח הזה נימשך כאן בלי סוף. מי שיחשוב לרגע בצורה הפוכה אולי יראה נקודות אחרות:
יש לי חבר שאיבד טיסן במהלך הטסת FPV. הסיבה לא ברורה.. לא ידוע אם מישהו שיבש לו את התדרים, היתה תקלה או .. ??
שורה תחתונה באמצע הטיסה הטיסן צלצל למטה ונעלם באיזו חצר.
התחלתי לחשוב מה צריך כדי לאבטח טיסה כזאת. ז"א משהו שיהיה מסוגל לשרוד תקלה טכנית כזו או אחרת ולתת למטיס "לצאת מזה בכבוד"
אז ככה:
מערכת רדיו כפולה (2.4 ולצידה 72)
חלוקה של מאזנות והגאים ושימוש בשני סרוואים על כל הגה (לא קל .. אבל אפשרי)
הנעה כפולה (מנוע חזית ועוד אחד כ- Pusher כמו ביאיזי סטאר)
שתי סוללת, שני בקרים
עכשיו .. אם לא יהיה איזשהו שבר מכני יש סיכוי שכשתהיה בעיה המטיס יוכל לעבור למערכת השניה ולהמשיך לשלוט בכל העסק (ועדיין לא תמיד זה יהיה אפשרי)
תחשבו כמה דברים יכולים להוציא את הכלים האלה משליטה:
מקלט שנדפק (קרה לי ולא רק שהוא הפסיק להגיב אלא שהוא התחיל להשתולל על אחד הערוצים של ההגאים)
סרוו שמת / נשבר (יש "תקרית" כזו שמעיין הביא לפני כמה ימים)
סוללות שהתנתקו פתאום
מנועים שנשברו ..
שלטים שאיבדו תווך
לא חסר.
בכל תקלה כזאת אנחנו יכולים למצוא את עצמינו אחראים למשקולת רצחנית שנופלת מהשמיים.
תארו לעצמכם שהיא פוגעת במישהו או מרסקת חלון של רכב נוסע ...
יש לזה פוטנציאל טוב לפצוע קשה / הרוג או תאונת שרשרת ..
עכשיו תעצרו רגע , תדמיינו את הסיטואציה ותזכרו שזה הכלי שלכם... (כן כן .. עכשיו)
לא שווה את זה - עם כל היופי שבתמונות
(והן מהממות אני מודה..)
15-05-2009, 16:46:36
גיל...אתה צודק..
תמיד הכל יכול לקרות.
אך......במידה ואתה מטיס לא צעיר..שבודק היטב את הציוד לפני טיסה.
לא "משתולל " באויר ולא מטיס 740 מטר ממך...
הסיכוי האמיתי ..שיקרה לך משהו ..הוא אותו סיכוי שתלך על המדרכה..ונהג שיכור שחזר מבילוי יעלה עליך ויהרוג אותך.
(הכל בסיכוי שאיבדת שליטה וגרמת ישירות לנזק פיזי של אדם) אני לא מדבר על התרסקות על גג\ בניין \, עץ\ חלון בחדר ריק\ וכו" ללא נזק פיזי לאדם.
נו..לא תלך לטייל על מדרכות אף פעם בחיים??!
כמה אפשר בחיים לצלם עצים \ שדות \ פרחים וכבישים שוממים. ..
אדם המטיס באיזורים מיושבים .....לא יפסיק לבצע זאת בגלל איסור של פורום זה!!**
החשיפה ב RCG היא פי כמה וכמה גדולה יותר ..ושם אפשר!!
לא מטיסים באיזורים אלו בגלל "שכולם יראו בפורום EFLY"
שבת שלום
איני רוצה לפתוח חילופי מהלומות בפורום זה. בכלל לא! כך שאני אישית לא אתיחס לנושא יותר..
את הצילומים שלי ..מי שממש רוצה לראות.....רואה..!! והכל!!
גיא
Boogle
15-05-2009, 16:56:42
גיל...אתה צודק..
תמיד הכל יכול לקרות.
הסיכוי האמיתי ..שיקרה לך משהו ..הוא אותו סיכוי שתלך על המדרכה..ונהג שיכור שחזר מבילוי יעלה עליך ויהרוג אותך.
(הכל בסיכוי שאיבדת שליטה וגרמת ישירות לנזק פיזי של אדם) אני לא מדבר על התרסקות על גג\ בניין \, עץ\ חלון בחדר ריק\ וכו" ללא נזק פיזי לאדם.
החשיפה ב RCG היא פי כמה וכמה גדולה יותר ..ושם אפשר!!
לא מטיסים באיזורים אלו בגלל "שכולם יראו בפורום EFLY"
גיא
אני קורא את מה שאתה כותב ושואל את עצמי : איך אגו של בנאדם דוחף אותו למעשי אהבלות?
תרבות השופוני בהתגלמותה.
האם אתה מבין כמה עלובים הם חייך ללא השופוני הזה?:eek:
TREXPRO
15-05-2009, 17:51:53
יש גבול להגיון ולשכל הישר?
אם כבר מסכנים חיי אדם אז שווה לעשות זאת בשביל צילום רציני ולא פלאפון שמודבק באיזולירבנד ושני מקלות כביסה.
כמו כן אם היה קורה משהו אני לא חושב שהביטוח של הפלאפון היה מכסה "תאונה אווירית" כזו (לך תסביר פלאפון מפורק לפרודות)
צריך להטיס רק באיזורים לא מיושבים רצוי באזור הדרום ששם לא מיושב למרות שכבר 61 שנה מנסים.
לחלופין אני לא ממש מבין למה אנשים לא מתקינים מצנח אינרטי בכלי הטייס שלהם ואז ניתן לטוס מעל כל אזור שרק רוצים.
יש בעיה מפעילים את המצנח, אובדן קשר המצנח מופעל וכו'
והכי חשוב להלחם בתרבות השופוני ובמעשי האהבלות??
DarZeelon
15-05-2009, 18:01:48
עיריות מסוימות בארץ (מודיעין, למשל) היו, עד לפני כחצי שנה, שולחות את הפקחים, כל אימת שמישהו היה מדווח על טיסן המרחף לתומו מעל עירם...
היום הם כבר שואלים את המדווח אם מדובר על משהו עם מנוע רועש (יעני; עם מנוע דלק)...
אם מדובר בטיסן חשמלי קל, הם פשוט לא מתייחסים עוד ולא יטרחו לבוא, שכן גם אם המטיס יאבד את השליטה והטיסן יתרסק; לא ייגרם זנק מהותי, אפילו בפגיעה ישירה.
אולי אין בבחינת העניין היתר ישיר להטסת טיסנים מעל בתים ואנשים, אבל הם בהחלט שמו את הדברים בפרופורציה...
טיסן חשמלי איטי, במשקל כולל של כ-300 גרם, כולל המצלמה, שמטיסו איבד את השליטה בו; לא יכול לגרום אפילו למאית האחוז מהנזק, שעלול לגרום אולטרא-לייט, במשקל טיסה של כ-450 ק"ג וטס מהר יותר, המתרסק לתוך בית... ועם עוד שני נוסעים...
את גיא אני מכיר היטב, מאז 1976... 'חמור הקופץ בראש' אינה הגדרה המשקפת את התנהגותו, או את תרבותו. הוא לא יעלה עם טיסן, אם קיים סיכון ממשי כלשהו.
moshiko_a
15-05-2009, 18:11:35
אם כבר מסכנים חיי אדם אז שווה לעשות זאת בשביל צילום רציני ולא פלאפון שמודבק באיזולירבנד ושני מקלות כביסה.
כמו כן אם היה קורה משהו אני לא חושב שהביטוח של הפלאפון היה מכסה "תאונה אווירית" כזו (לך תסביר פלאפון מפורק לפרודות)
צריך להטיס רק באיזורים לא מיושבים רצוי באזור הדרום ששם לא מיושב למרות שכבר 61 שנה מנסים.
לחלופין אני לא ממש מבין למה אנשים לא מתקינים מצנח אינרטי בכלי הטייס שלהם ואז ניתן לטוס מעל כל אזור שרק רוצים.
לא לזלזל בפלאפון.. בינתיים התמונות הרבה יותר איכותיות מה FLYCAMON2 שהרבה חברה מצלמים איתה (גם מעל מבנים)
:)
Boogle
15-05-2009, 19:17:55
עיריות מסוימות בארץ (מודיעין, למשל) היו, עד לפני כחצי שנה, שולחות את הפקחים, כל אימת שמישהו היה מדווח על טיסן המרחף לתומו מעל עירם...
היום הם כבר שואלים את המדווח אם מדובר על משהו עם מנוע רועש (יעני; עם מנוע דלק)...
אם מדובר בטיסן חשמלי קל, הם פשוט לא מתייחסים עוד ולא יטרחו לבוא, שכן גם אם המטיס יאבד את השליטה והטיסן יתרסק; לא ייגרם זנק מהותי, אפילו בפגיעה ישירה.
אולי אין בבחינת העניין היתר ישיר להטסת טיסנים מעל בתים ואנשים, אבל הם בהחלט שמו את הדברים בפרופורציה...
טיסן חשמלי איטי, במשקל כולל של כ-300 גרם, כולל המצלמה, שמטיסו איבד את השליטה בו; לא יכול לגרום אפילו למאית האחוז מהנזק, שעלול לגרום אולטרא-לייט, במשקל טיסה של כ-450 ק"ג וטס מהר יותר, המתרסק לתוך בית... ועם עוד שני נוסעים...
את גיא אני מכיר היטב, מאז 1976... 'חמור הקופץ בראש' אינה הגדרה המשקפת את התנהגותו, או את תרבותו. הוא לא יעלה עם טיסן, אם קיים סיכון ממשי כלשהו.
מר צאלון היקר, אינך מותיר לי כל ברירה אלא להזמין אותך לתחוב אצבע (אחרי זה נמשיך עם האיבר שמשמש לך כמטריה מעל הגוף) לפרופ של טיסן ה300 גרם שלי (אהיה רחמן ואביא את זה שמסתובב רק ב8000 סל"ד)
ואם לא היית מכיר את גיא, מה היית כותב? - סלח לי אך אני נאלץ לסווג את דבריך במסגרת האהבלות הכללית בנושא.
כמשקל נגד אשאל אותך מה בוודאי אומרים "חברים" כמוך של אותו עובד סוציאלי מקרית גת, המטפל בילדים עזובים, על המקרה שלו עצמו עם ביתו שהושארה במכונית....
סבי עליו השלום תמיד טען ש"גם מטאטא יורה פעם אחת בשנה" וזה יכול לקרות לאדם המשתקף מולך במראה.
MDreamer
15-05-2009, 21:05:46
מושיקו,
מחקתי לך את התמונות. בשרשור הקודם קיבלת אזהרה.
בפעם הבאה אני משעה אותך לחודש אם יהיו תמונת על ערים.
אסור להטיס מעל ריכוז אכלוסין לא משנה מה, ועוד להעלות תמונות של זה בפורום?
גיא, אם בגללי אנשים לא נחשפים להטסות המסוכנות שלך ומקבלים דוגמה שלילית עשיתי את שלי, האיסור הוא של פורום EFLY ולא שלי כאם של המדינה שבה אתה חי.
בוגל, אם זה אגו המצב היה טוב, פה אין לי מושג איך להגיד את זה.. אולי ההגדרה טובה לזה תהיה אחרי שלבן אדם יהיה זמן לחשוב לבד.. הרבה זמן. עדיף מאחורי מוטות ברזל.
moshiko_a
15-05-2009, 21:42:54
מושיקו,
מחקתי לך את התמונות. בשרשור הקודם קיבלת אזהרה.
בפעם הבאה אני משעה אותך לחודש אם יהיו תמונת על ערים.
אסור להטיס מעל ריכוז אכלוסין לא משנה מה, ועוד להעלות תמונות של זה בפורום?
גיא, אם בגללי אנשים לא נחשפים להטסות המסוכנות שלך ומקבלים דוגמה שלילית עשיתי את שלי, האיסור הוא של פורום EFLY ולא שלי כאם של המדינה שבה אתה חי.
בוגל, אם זה אגו המצב היה טוב, פה אין לי מושג איך להגיד את זה.. אולי ההגדרה טובה לזה תהיה אחרי שלבן אדם יהיה זמן לחשוב לבד.. הרבה זמן. עדיף מאחורי מוטות ברזל.
"תמונות יפות.
לא לצלם מעל ערים! לא להטיס מעל ריכוזי אוכלוסין! "
זה מה שכתבת.
לא ראיתי שכתבת שאסור לעלות את התמונות..
MDreamer
15-05-2009, 21:49:45
אז עכשיו הבנת למה קיטבג התכוון.
moshiko_a
15-05-2009, 22:15:58
אז עכשיו הבנת למה קיטבג התכוון.
כל הכבוד!
יצאת גבר גבר
MDreamer
15-05-2009, 22:57:25
אני מצר על כך אם נפגעת ולא הבנתי את ההודעה שלי בשרשור הקודם שלך.
כל כוונתי היא למנוע מצב שבו יסגרו לכולנו את הבאסטה בגלל חוסר אחריות של מטיס אחד.
TREXPRO
16-05-2009, 07:54:33
MDreamer
זו הדרך ! תחזיק את הפורום קצר ולא יהיו לך בעיות.
אהבתי את הרוח ההרפתקנית שלך
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
— Mario Andretti
moshiko_a
16-05-2009, 10:14:27
מצנח? אולי תתקין גם מערכת ניווט וטייס אוטומטי ?
ס"כ טריינר צעצוע ששוקל 400 גרם צא מהסרט שאתה חי
MickeyM
16-05-2009, 12:08:47
אני לא מבין את הויכוח... רוב הפורום בדעה ברורה לגבי נהלים לטיסות FPV , מושיקו צאלון וגיא אם זה לא טוב לכם אז תלכו בעקבות גיא ל RCG הוא ניזון מהפידבקים שם לפחות שנה, אנחנו כקבוצה לא מעוניינים לתת במה למעשים חסרי אחריות וזה לא קשור לתחת של דרימר זה קשור לכל העוסקים בענף בארץ.. באמת בנימה חברית , תשחררו אותנו באימש'כם :)
MDreamer
16-05-2009, 14:16:43
לתחת של דרימר
בסוף הכל מגיע לשם:D
ZvikaF
16-05-2009, 14:34:21
מלבד האלכוהול התחמן שמצא דרך אחרת...:)
motiganot
16-05-2009, 14:34:38
הדרמלר שמגיע לתחת של דרימר :D:D:D (לא חשבתי שאתה כזה)
כבר התחלתי להתגעגע לאותם וויכוחים שהיו בפורום תפוז .
נשאר עכשו רק קצת קללות ואיומים והכל חוזר לי .
MickeyM
16-05-2009, 14:45:45
מוטי אם אתה סובל מהלם קרב אני מציע "שוק תרפי" על בסיס 4 סוללות ליפו 6 תאים מחוברות בטור
ואני גורם לך לשכוח את הדברים הרעים (.... וקצת דברים חיוניים)
אההה...הגעתי מאוחר מדיי...כבר השתנתם על המדורה והלכתם הביתה...דווקא הגעתי עם הרבה תחמושת מאוד ממוקדת לאידיוט אחד...אבל לא נורא, משהו כבר עשה עבודה לתפארת באותו עיניין.
motiganot
16-05-2009, 15:16:27
או הזוועה !
הקרבות של 2005~2006 בפרום תפוז היו קשים יותר WW2 .
הרבה חברים נעלמו שם בין שורות הפרום :)
רק דבר אחד אני מבקש, כאשר אתם כותבים תגובה למישהו
תחשבו כאילו הוא עומד ממול !
אז בזמנו היו הרבה "גיבורי מקלדת" עם שמות בדוים שנלחמו
עד האות האחרונה במקלדת שלהם. (רק שאף אחד לא ידע מי אם)
eitan-ro
16-05-2009, 15:36:56
גיל...אתה צודק..
תמיד הכל יכול לקרות.
אני יכול להכיר לך כמה "צעירים" בגילאים 6-18 שמטיסים בהרבה יותר אחריות ורצינות מהרבה "בוגרים" כולל אותך! אני רק אזכיר מקרה בודד שבמפגש פורום האחרון שהיה ברחובות אתה המראת אם הטיסן שלך ישירות לכיוון של מעיין ולא הית רחוק מלפגוע לו בראש אם הפרופלור... אז לפני שאתה מאשים "צעירים" תבדוק את עצמך ה"בוגר"
אני אגיב על זה בשאלה... האם טיסן שהוא בכלל בלי מנוע יכול לעשות לדעתך נזק שהוא מספיק רציני? (אחרי שתענה אני אמשיך לענות)
MDreamer
זו הדרך ! תחזיק את הפורום קצר ולא יהיו לך בעיות.
אהבתי את הרוח ההרפתקנית שלך
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
— Mario Andretti
אף אחד לא מכריח אותך להיכנס לכאן, יש לפורום הזה חוקים, לא טוב לך אל תיכנס!
הפורום הזה הוא בבעלות פרטית וזכותם של בעלי הפורום "להמציא" חוקים ככל העולה על רוחם!
MDreamer
16-05-2009, 15:48:47
אההה...הגעתי מאוחר מדיי...כבר השתנתם על המדורה והלכתם הביתה...דווקא הגעתי עם הרבה תחמושת מאוד ממוקדת לאידיוט אחד...אבל לא נורא, משהו כבר עשה עבודה לתפארת באותו עיניין.
אהה.. נמרוד. מת על התיאורים שלך:)
או הזוועה !
הקרבות של 2005~2006 בפרום תפוז היו קשים יותר WW2 .
הרבה חברים נעלמו שם בין שורות הפרום :)
רק דבר אחד אני מבקש, כאשר אתם כותבים תגובה למישהו
תחשבו כאילו הוא עומד ממול !
אז בזמנו היו הרבה "גיבורי מקלדת" עם שמות בדוים שנלחמו
עד האות האחרונה במקלדת שלהם. (רק שאף אחד לא ידע מי אם)
לא גיבור מקלדת ולא עכבר, לא שם בדוי ולא וענונו. אני לא מתחבא מאחורי כלום:) אפשר לתפוס אותי ולהביא לי מכות בכל יום רביעי בין 18:00 ל 20:00 בקפלינסקי 6.
אני יכול להכיר לך כמה "צעירים" בגילאים 6-18 שמטיסים בהרבה יותר אחריות ורצינות מהרבה "בוגרים" כולל אותך! אני רק אזכיר מקרה בודד שבמפגש פורום האחרון שהיה ברחובות אתה המראת אם הטיסן שלך ישירות לכיוון של מעיין ולא הית רחוק מלפגוע לו בראש אם הפרופלור... אז לפני שאתה מאשים "צעירים" תבדוק את עצמך ה"בוגר"
אווו.. כמעט הצלחתי לשכוח את היום ההוא.. זה היה יום רע! התחיל עם ניסון ההתנקשות הכושל של גיא גרבר והמשיך עם נחיתת אונס של הפילון החדש. לעלות עם טיל באליסטי כזה עם CG אחורי ב 2 מ"מ.. סעמה חוברת הדרכה.
eitan-ro
16-05-2009, 15:56:33
אהה.. נמרוד. מת על התיאורים שלך:)
אווו.. כמעט הצלחתי לשכוח את היום ההוא.. זה היה יום רע! התחיל עם ניסון ההתנקשות הכושל של גיא גרבר והמשיך עם נחיתת אונס של הפילון החדש. לעלות עם טיל באליסטי כזה עם CG אחורי ב 2 מ"מ.. סעמה חוברת הדרכה.
לדעתי זה היה הרבה הרבה יותר מ-2 מ"מ, אם זה היה רק 2 מ"מ לא חושב שהיית מרגיש כמעט
לי אין שום בעיה לקרוא ל"הוא" מהפורום האמריקאי בשמו הפרטי=אידיוט.רק שבקשו ממני במערכת לא לגרום לילדה לבכות, אז ערכתי מחדש וריככתי פגיעות ישירות.
motiganot
16-05-2009, 16:51:38
מעיין הבקשה שלי בטוח לא הייתה מכוונת אליך .
סתם נראה לי שאם מישהו קורא לאדם אחר בפרום "אידיוט"
מין הראוי שיזהה את עצמו לפחות בשמו האמתי .
(אני לא מכיר אף אחד מהמעורבים כמובן)
ואם כבר. אנחנו לא בדיוק "פרום סקס חריג" או "פרום אין אונות"
אז אני לא מוצא שום סיבה למה לא כל חברי הפרום יזהו את עצמם .
מאחר ואתה מתעניין כלכך בשמי , במיוחד בשבילך, נעים להכיר מוטי , שמי נימרוד.
MDreamer
16-05-2009, 17:43:36
לדעתי זה היה הרבה הרבה יותר מ-2 מ"מ, אם זה היה רק 2 מ"מ לא חושב שהיית מרגיש כמעט
זה היה 2.5 מ"מ מהנקובה הכי אחורתי של ה CG המומלץ. הבעיה שהחוברת שקיבלתי התאימה ל swallow 1 , לי היה swallow 2 עם מיתר של 138 מ"מ מרגישים את זה יופי.. ראית מה היה לי שם.
ואם כבר. אנחנו לא בדיוק "פרום סקס חריג" או "פרום אין אונות"
אז אני לא מוצא שום סיבה למה לא כל חברי הפרום יזהו את עצמם .
על זה אפשר להתווכח
מאחר ואתה מתעניין כלכך בשמי , במיוחד בשבילך, נעים להכיר מוטי , שמי נימרוד.
תיזהר מוטי. ככה הוא מתחיל לבצע את זממו, ההודעה הבאה שלו תהיה איפה אתה גר ואם ההורים בבית.
motiganot
16-05-2009, 18:03:55
מעיין אוף איתך למה אתה מגלה !!! :D:D:D
יא אללה... מי עכשיו יעז לעלות לפורום צילום אווירי שיופיע בו פיקסל אחד שרוף מוקף מיליוני פיקסלים ירוקים בלבד :) * כדאי להצטייד בעו"ד וחוברת תירוצים מעודכנת.
DarZeelon
18-05-2009, 06:03:10
איתן,
זה שגיא 'כמעט פגע במעיין אם הפרופלור', אינו ראוי להערה מצידי...
אילו גיא 'כמעט פגע במעיין עם הפרופלור', היה צריך אולי לדון בכך...
אמור לי, איתן, האם אתה לפעמים מעז לחצות כביש במעבר-חציה? השתגעת?
יש סיכוי שמישהו, בחוסר תשומת-לב, יעלה עליך ו-'יגהץ' את נשמתך האומללה מתוך גופך...
כמו-כן, 'ברחש' במסה של 2 מיקרוגרם, יכול לפגוע לך בעין במעופו ולגרום לתאונה מצערת לטיסן שלך... האם בגלל זה הפסקת להטיס?
מילת המפתח היא 'פרופורציה'...
הנזק המינורי שעלול לגרום טיסן חשמלי קל, אינו מצדיק את איסור טיסתו בטווח ראייה, מעל איזורים מיושבים לצורך צילום.
MDreamer
18-05-2009, 06:24:11
איתן,
יש סיכוי שמישהו, בחוסר תשומת-לב, יעלה עליך ו-'יגהץ' את נשמתך האומללה מתוך גופך...
כמו-כן, 'ברחש' במסה של 2 מיקרוגרם, יכול לפגוע לך בעין במעופו ולגרום לתאונה מצערת לטיסן שלך... האם בגלל זה הפסקת להטיס?
הנזק המינורי שעלול לגרום טיסן חשמלי קל, אינו מצדיק את איסור טיסתו בטווח ראייה, מעל איזורים מיושבים לצורך צילום.
דר,
מה לעשות שאיתן לא נולד בארץ. לכתוב עברית עם שגיאות כתיב זה לא משהו שהוא יכול לביא לאפס למרות שמנסה. יש גם אנשים עם דיסלקציה וצרות אחרות.. סתם תחשוב על זה על כל שגיאת כתיב של איתן קיבלת תמונה+הסבר אוירודינאמי או הוראות תבנות והרמה של תחום ה DLG..
זה שיש מטיס כבר באויר עם טיסן ומטיס אחר בוחר להמריא 10 מטר מאחוריו במקום ללכת עד לקו של המטיס הקיים ולהמריא ממנו מקביל לנהג שלך במעבר החציה שלא מוריד מהירות אלא מקווה שהבן אדם ישמור על קצב ההליכה שלו במעבר החציה או אפילו ירוץ כדי שהרכב לא יפגע בו.
אני מבסוט שזה לא ככה כל פעם שאני חוצה כביש.
אני לא הולך להתווכח איתך לגבי המילה הפרופורציה כי נראה שאנחנו לא מסכימים.. (אתה אוהב B CUP, אני יותר חסיד של C CUP ככה זה:D) אבל נפתור את הויכוח בזה שהחוק במדינת ישראל אוסר על הטסה טיסנים 250 מטר ממקום ריכוזי אולוסין. (ולדעתי יכול להיגרם אחלה נזק גם מטיסן של 15 ג'ר שמבהיל נהג רכב)
אנו לא רוצים לתת יד לעבור על החוק.. נזק או לא נזק.
שים לב שגם אנו לא נותנים יד לסימולטורים לא חוקיים בשום צורה ואפילו מחקתי שרשור או 2 בנושא ועל זה אף אחד לא מתווכח למרות ששם גם "לא נגרם נזק".. מה ההבדל?
lior_bar_ami
18-05-2009, 07:14:26
דר,
מה לעשות שאיתן לא נולד בארץ. לכתוב עברית עם שגיאות כתיב זה לא משהו שהוא יכול לביא לאפס למרות שמנסה. יש גם אנשים עם דיסלקציה וצרות אחרות.. סתם תחשוב על זה על כל שגיאת כתיב של איתן קיבלת תמונה+הסבר אוירודינאמי או הוראות תבנות והרמה של תחום ה DLG..
זה שיש מטיס כבר באויר עם טיסן ומטיס אחר בוחר להמריא 10 מטר מאחוריו במקום ללכת עד לקו של המטיס הקיים ולהמריא ממנו מקביל לנהג שלך במעבר החציה שלא מוריד מהירות אלא מקווה שהבן אדם ישמור על קצב ההליכה שלו במעבר החציה או אפילו ירוץ כדי שהרכב לא יפגע בו.
אני מבסוט שזה לא ככה כל פעם שאני חוצה כביש.
אני לא הולך להתווכח איתך לגבי המילה הפרופורציה כי נראה שאנחנו לא מסכימים.. (אתה אוהב B CUP, אני יותר חסיד של C CUP ככה זה:D) אבל נפתור את הויכוח בזה שהחוק במדינת ישראל אוסר על הטסה טיסנים 250 מטר ממקום ריכוזי אולוסין. (ולדעתי יכול להיגרם אחלה נזק גם מטיסן של 15 ג'ר שמבהיל נהג רכב)
אנו לא רוצים לתת יד לעבור על החוק.. נזק או לא נזק.
שים לב שגם אנו לא נותנים יד לסימולטורים לא חוקיים בשום צורה ואפילו מחקתי שרשור או 2 בנושא ועל זה אף אחד לא מתווכח למרות ששם גם "לא נגרם נזק".. מה ההבדל?
http://efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
שורת המפתח היא שכל מי שבוחר לטוס עם טיסנו (חשמלי/ניטרו/חופשי/אטומי/סולארי) עובר על החוק ובפירסום הסרטים כאן, משתמש בפורום לתת במה לדבר העברה.
בטווח הארןך הנפגעים הם אנחנו כי סטטיסטית גם טיסן קטן יגרום אחת ל-לא משנה נזק, בדיוק כמו שטטיסטית אחת ל-לא משנה מישהו נדרס. אני מאוד מקווה שסבירות של המקרה שדר בחר להשוות אליו נמוכה מהטיסן מאחר ותאונות רכב אכן קורות, ואם התכיפות של תאונות טיסנים תהיה זהה יסגרו לנו את התחביב מהר מאוד....
יבואו החכמים ויגידו בכל דבר יש סיכונים, אז קודם כל - נכון! אתם צודקים, אבל כמו כל דבר יש גם מה שנקרא ניהול סיכונים, או סיכונים מחושבים. אם אני מטיס בצורה לא אחראית מעל ראשים של אנשים במנחת (ו/או מעל אנשים ביישוב שזה אותו הדבר מבחינתי) - אני לא מנהל את הסיכונים בצורה אחראית, ומותיר את גורלם של האנשים ליד הגורל בלבד.
DarZeelon
18-05-2009, 16:08:04
ליאור, מעיין,
שום חוק אינו שלם, ללא הסיבה שהביאה לחקיקתו.
התקנה (לא חוק) הנוגעת לאיסור הטסת טיסנים בקרבת מקום ישוב, באה למנוע סיכון, כמו זה היכול להגרם מטיסן במשקל 3-4 ק"ג (או יותר), הפוגע באדם, או ברכושו, במהירות של 150 קמ"ש (או יותר...). כמוכן, אותה תקנה נועדה למנוע מטרד רעש.
הטיסנים החשמליים, האולטרא-קלים בהם מדובר וה-'פואומיס' בעיקר, אינם מקיימים את הסיבות שהביאו לתיקון התקנה האמורה ובגלל זה, אין הם כפופים לתקנה!
כשאתה מטיס חשמלי קל בעיר, עוצרת ניידת סיור משטרתית לידך והשוטרים נהנים מביצועיך... לא רושמים לך דו"ח, שכן גם בית משפט יזרוק אותם מכל המדרגות והם יודעים את זה...
ובכלל, צריך היה לחוקק חוק האוסר על דרורים, בולבולים ויונים, לעוף מעל כבישים, בין גובה הפגוש לגובה השמשה הקדמים של מכונית... מעולם לא דרסתי בעל חיים, אך 'חטפתי' כמה עופות כאלה, שהתנפצו על מכוניתי...
וצריך להקים יחידת משטרה מיוחדת, לאכיפת התקנה...
גישת ה-politically correct של הקפדה על קיום התקנה באשר היא, גם כאשר כוונת המחוקק בתיקונה אינה מתקיימת, אינה מביאה לנו הטיסנאים כל תועלת, היא רק מכניסה לנו, ביוזמתנו אנו, 'מקלות בגלגלים'...
האם ידעתם מה הסיבה העיקרית בגללה חוקק התיקון השני לחוקה של ארה"ב? כדי שלאזרחים יהיה אמצעי חוקי, להתגונן בפני עריצות השלטון! ...הגנה עצמית וצייד? אלה הסיבות המשניות.
ציות 'עיוור' לחוק, מבלי להבינו, הביא עמים אחרים מסוימים למצבים אחרים, כשאנחנו בצד שחוטף כתוצאה מכך...
ולגבי איתן והעברית; כתבתי את שכתבתי בהומור ואני לא חושב שאיתן צריך היה להעלב מכך באופן אישי (גם אם התנגד למה שאמרתי)... בוודאי שגם אתם לא הייתם צריכים... אני מכיר כמה אנשים שדווקא מאוד נהנים מהדיסלקסיה שלהם..., אפילו אצלי במשפחה :D
eitan-ro
18-05-2009, 17:12:40
איתן,
למרות שלא ענית לי על השאלה ששאלתי אותך אני אענה בכל זאת... אם תסתכל בתמונה שלי למעלה אתה תראה שאני מחזיק טיסן לא קטן... אגלה לך משהו קטן - הוא אפילו לא ממונע אבל הוא שוקל מעל 2 קילו! אז מה אומר יעשה נזק או לא?
אני אומנם לא מוצא את התמונה שרציתי שבה רואים חרטום של סוג הטיסנים האלה תקוע 30 ס"מ בתוך האדמה, אבל התמונה הזאת לדעתי תספק את התשובה הרואיה (רק מחדד שהטיסנים האלה בנויים בצורה מאד מאד חזקה וקשיחה, הקורה הראשית שלהם יכולה להחזיק בלי שום בעיה בן אדם!):
http://albums.timg.co.il/userfolders/77/1136150/1136150200959174317.jpg?time=0
אני לא חושב שטיסן כזה שיפול על כביש או ישוב יעשה "נזק מינורי".
אני אוסיף עוד משהו... יש טיסנים חופשיים שנקראים ד-2 שהם דאונים ששוקלים בסה"כ 410-430 ג"ר, אתה בטח חושב "אין סיכוי שהוא יעשה נזק" אז זהו שלא! אני אישית ראיתי טיסן כזה שמתרסק על וולוו מהדגם הישן (מהתקופה שהם היו עשויות מפח משוריין) על הגג ועושה בו חור!! אז נכון שהוא לא יעשה חור בגולגולת של בן אדם אבל זעזוע מוח הוא בטוח יעשה!
כשמדובר על בטיחות להגיד משהו כמו "מילת המפתח היא 'פרופורציה'" זה לא מדויק כי אם אפשר להימנע מלעשות שטויות כמו להמריא 10 מטר מאחורי בן אדם לכיוון שלו או להטיס בכיכר רבין זה מחוץ לפרופורציה מבחינתי וגם מבחינת הפורום ובצדק!
גיא ואנשים כמוהו לא יפסיקו להטיס באיזורים כאלה עד שלא יקרה משהו (כי הם חושבים שהם "בוגרים" או משהו כזה), אבל אם אנשים (בעיקר אלא שחדשים בנושא הFPV) לא ייחשפו לתמונות כאלה אז הם גם כנראה לא יטיסו באותם מקומות ובכך ימנע אסון כמו שהיה במנחת במודיעין לפני כמה שנים.
ולידעתך החוק של ה-250 מטר ממש לא נובע מבעיות רעש, הגבעה ברחובות מוכיחה את זה יפה מאד ואתה גם יכול להיתקשר למינהל התעופה או לקלוב ולשאול אותם בקשר לזה, החוק נובע מהסיבה היחידה של בטיחות ותו לא!
ולשאר השטויות שאמרת פה אני פשוט לא אגיב.
איתן.
oferwain
18-05-2009, 17:34:06
בדרך כלל אני לא נוהג להגיב לשיחות נפש כאלו אבל פשוט הייתי חייב ...
"וואיי וואיי וואי כמה חפרתם כאן"
זהו נרגעתי.:)
איציק רונן
18-05-2009, 19:49:34
צר לי בכל פעם ששרשור כזה נפתח, מה לא ברור? לפורום הזה יש מדיניות ברורה למה כ"כ קשה לכבד זאת?
אבל צר לי עוד יותר לראות סגנון כתיבה מזלזל ותוקפני, זה לא המקום וזה לא חברי.
איציק
MickeyM
18-05-2009, 19:59:29
בדרך כלל אני לא נוהג להגיב לשיחות נפש כאלו אבל פשוט הייתי חייב ...
"וואיי וואיי וואי כמה חפרתם כאן"
זהו נרגעתי.:)
חופשי חפרנו... עד לסין הגענו , נכון איציק?
TREXPRO
18-05-2009, 23:23:52
מהומה רבה על לא דבר !
השרשור הזה לא מוסיף כבוד לאף אחד מהצדדים.
פשוט רדו מהעניין.
בכל מקרה כל אחד עושה ופועל כראות עיניו.
murtk
19-05-2009, 00:02:26
מהומה רבה על לא דבר !
השרשור הזה לא מוסיף כבוד לאף אחד מהצדדים.
פשוט רדו מהעניין.
בכל מקרה כל אחד עושה ופועל כראות עיניו.
לא נכון !!!!
זה נושא קריטי!!
ברגע שחס ושלום יקרה משהו תאמין לי שלא רק האדם הספציפי יסבול
אלא כל ענף הטיסנאות בארץ!!!
לילה טוב
Nlackrif
19-05-2009, 06:53:44
חברים,
קראתי בעיון רב את כל השירשור.
אגב, אני חסיד האיסור להטסה מעל אנשים.
אמנם עדיין אין לי ילדים, אך אני רוצה לשאול שאלה את כל אלה שחושבים שזה בסדר להטיס מעל מקומות מיושבים (הרי הם קנו את הטיסנים שלהם בלוקהיד מרטין ועברו קורס טייס בטופ גאן האמריקאי) האם אתם הייתם יושבים רגועים בביתכם שאתם יודעים "שמישהו" מטיס טיסן ליד הבית שלכם והילד שלכם משחק לו בחוץ (ולצורך העניין זה באמת לא משנה איזה טיסן) כי לא הייתם רוצים שהילד שלכם אפילו ישרט קלות נכון?
בקיצור, יש המון דברים שלא אנחנו נחליט אם יקרו, כמו אם למשל נעבור במעבר חצייה ונדרס וכו', אז למה לא למנוע את מה שאנחנו כן יכולים, אפילו אם הטיסן שוקל 0.001 גרם וממנוע באמצעות גזים מ"התחת" של דרימר...:)
בוקר טוב ישראל.
DarZeelon
19-05-2009, 07:48:23
איתן,
אני מגביל את 'ההיתר' שלי להטסת טיסנים באיזורים עירוניים, לטיסנים חשמליים, שמשקל ההמראה שלהם פחות מ-500 גרם, ו/או כאלה העשויים בעיקר מסוג של פלסטיק מוקצף (,...EPP, EPS, Depron) ושטסים לאט (כל בעלי ה-FunJet, אל תנסו לעלות על העגלה הזו!).
טיסנים תחרותיים? למה שמתחרה ישקול אפילו, להטיס אותם בעיר?
פארק פליירים ופואומיס; אהלן וסהלן.
אל תנסה לשכנע אותנו עם מקרים קיצוניים - כולנו כבר משוכנעים...
אבל אל לך גם לנסות ולקטלג טיסני EPP וסלואו סטיקים למיניהם, באותה הקטגוריה.
הם לא. איציק, מעיין, הטסתם של אלה בניחותא, או לצורכי צילום, ע"י מטיס אחראי, מעל איזורים מיושבים, אינה פוגענית ואינה מסכנת.
אין הרבה כיף בלצלם מדבריות...
הטענה ש-'מי שנכווה מרותחין נזהר אח"כ גם בצוננין', נכונה לטווח קצר מאוד, עד שהוא לומד שאפשר להנות גם מפושרים...
אני יודע שיש דעות שונות כאן, אך זו דעתי.
MDreamer
19-05-2009, 09:19:20
אגב, אני חסיד האיסור להטסה מעל אנשים.
אני איבדתי ענין בשרשור מכיוון שמבחינתי הכל מוצה והתכוונתי לא להגיב.. וכמעט לא הגבתי אבל ניר.. עם משפט כמו שכתבת (תקרא אותו שוב, לאט) מבחינת ניסוח וכוונה זה יכול להפוך לציטוט עולמי בתחום ה RC או לפחות לחתימה שלך:D:D
אני עד עכשיו מתגלגל. הרגת אותי. זהו אפשר לסיים את השרשור.
בברכה
תחתדרימר
moshiko_a
19-05-2009, 10:14:52
אני איבדתי ענין בשרשור מכיוון שמבחינתי הכל מוצה והתכוונתי לא להגיב.. וכמעט לא הגבתי אבל ניר.. עם משפט כמו שכתבת (תקרא אותו שוב, לאט) מבחינת ניסוח וכוונה זה יכול להפוך לציטוט עולמי בתחום ה RC או לפחות לחתימה שלך:D:D
אני עד עכשיו מתגלגל. הרגת אותי. זהו אפשר לסיים את השרשור.
בברכה
תחתדרימר
תגיד הסרטון שיש בשרשור הראשי של FPV " FPV מדהים "
שמטיסים בתוך העיר ברמה של התאבדות. זה בסדר? למה לא כתבת שם משהו אם אכפת לך ואתה שומר על החוקים?
MDreamer
19-05-2009, 11:05:20
אני לא מנסה ולא יכול לתקן את העולם. רק את פינת האלוהים הקטנה שלי. אם כולם יעשו "רק את זה" אנחנו נחיה בעולם טוב יותר.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.