PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה Ghz 2.4

Shay
18-05-2009, 11:08:34
טוב אז לא ממש הבנתי איך הטכנולוגיה הזאת עובדת הדבר היחידי שאני מבין זה שהתדר יותר גבוה
ולכן יש לי כמה שאלות:
1)למה יש לזה 2 אנטנו קצרות ולא אחת ארוכה
2)אם כבר יש-2 אנטנטת למה יש כאלה ששמים עוד לווין(שלפי הבנתי זה עוד 2 אנטנטות) או אפילו 2?
3)מה הופך את הטכנולוגיה הזו לטובה יותר?
4)למה יש כל כך הרבה ראשי תיבות מסובכים אם בעצם בכל זה אותו תדר?
5)איך זה בדיוק "קופץ" תדרים?
6)למה זה כל-כך רגיש?
7)למה הנאטנה שבשלט כל כך קצרה וצריך להטות אותה ב90 מעלות?
8)איך בדיוק מתבצע הביינד במקלט הרי הכל זה אותו תדר?
9)איך זה ש-2 שלטים 2.4 יכולים להטיס ביחד ?הם הרי על אותו התדר

נ.ב. יש לי ידע באלקטרוניקה(אמנם לא רב אך יש)
ובבקשה לכתוב בשפה פשוטה ובצורה ברורה
אולי יצוצו עוד כמה שאלות בעתיד.

בתודה מראש וסליחה על החפירות שי :D

DarZeelon
18-05-2009, 16:55:57
מר שופן היקר,

בניגוד למקלט מסונתז, ה-Bind אינו בבחינת 'נעילה' של המקלט על תדר.

המקלט 'ננעל' על קוד הזיהוי של המשדר. מאותו הרגע, אות שמקורו במשדר אחר (שלו קוד זיהוי אחר), יזכה להתעלמות רבתי.

בהתאם לאפנון השידור של מערכת ה-2.4GHz בה מדובר (DSM, DSM2, FASST, ...), התדרים בהם מבוצע השידור בפועל יכולים להיות משתנים ברציפות, או קבועים יחסית, אבל בכל מקרה, שינוי תדר מבוצע בהתאמה במקלט ובמשדר. המקלט גם משדר.

כאשר המשדר פועל ומחברים את המקלט, אין הוא מחפש תדר כלשהו, אלא את האות של המשדר אליו הוא עשה binding... ואז הוא נשמע רק לפקודותיו.

הסיבה לשתי אנטנות היא שמימדי התאבכות השידור ב-2.4GHz, הם קטנים מאלה של 72MHz.
דרושות שתי אנטנות ב-90° זו לזו, כדי שלפחות אחת תהיה תמיד בזוית של פחות מ-45° למקור השידור, כדי להבטיח קליטה רצופה.

לגבי אורך האנטנה; לתדר נמוך דרושה אנטנה ארוכה... 2.4GHz היא תדירות גבוהה פי 34 לערך, מ-72MHz. אורך גל קצר - דרושה אנטנה קצרה.

באותו אתר, יכולים לטוס (ע"פ קורונה) עד 76 טיסנים על 2.4GHz, מבלי לגרום להפרעה הדדית כלל. אם לכל אחד היה תדר משלו, המספר היה יכול להיות גבוה בהרבה.

Shalev054
18-05-2009, 17:53:11
צאלון,
ואם יש לי שלט [dx6i spektrum 2.4] שלו יש אנטנה אחת, אני חשוף להפרעות קליטה? ואם כן, מה לעשות? לקפל אנטנה לכיוון מסויים?

Boogle
18-05-2009, 18:02:38
אשתדל לעשות לך סדר בשפת אלקטרוניקה ל"בגרות"

טוב אז לא ממש הבנתי איך הטכנולוגיה הזאת עובדת הדבר היחידי שאני מבין זה שהתדר יותר גבוה
ולכן יש לי כמה שאלות:
0)בכדי לשדר ולקלוט אתה צריך אנטנה שאורכה כרבע מאורך הגל של תדר השידור, אורך הגל הוא מהירות האור במטרים חלקי התדר בהרצים ולכן ל72 מגההרץ אורך הגל הוא 300000000/72000000=4.16 מטר והאנטנה 1.04 מטר לערך, ל2.4 גיגה הרץ תקבל 300000000/2400000000=0.125 מטר ורבע אורך הגל הוא כ3 ס"מ. החזרות הגלים הפוגעים בעצמים מתכתיים ומוחזרים לאזור האנטנה של הקליטה מסתכמים עם הגלים ששודרו מהמשדר וכך נוצרות נקודות "מתות" במרחב בהן ההחזרות הגיעו בפאזה הפוכה לשידור ולכן השידור בנקודות אלו הוא אפס ז"א אין קליטה. בשל התדר הגבוה התופעות הללו יכולות לקרות במרחקים מאוד קצרים , בד"כ במכפלות של אורך הגל ולכן הסיכוי שלך לפגוש "נקודה מתה" גבוה יותר מב72 מהרץ.
1)למה יש לזה 2 אנטנו קצרות ולא אחת ארוכה - השימוש ב2 אנטנות נהוג בתדר הזה בכדי לפצות על מצבים בהם האנטנה של המשדר לא באותו הכיוון כמו אנטנת המקלט , במקרה הקיצוני בניצב לה ולכן הסיגנל יכול להיות נמוך עד כדי אפס. ולכן מסכמים את הקליטה בשתי האנטנות הניצבות מתוך הנחה שלפחות אחת יהיה לה כוון קליטה טוב יותר כלפי המשדר.
2)אם כבר יש-2 אנטנטת למה יש כאלה ששמים עוד לווין(שלפי הבנתי זה עוד 2 אנטנטות) או אפילו 2? בשל ההתאבכויות שתארתי לעיל ובשל הסיכוי הגדול לפגוש הרבה יותר נקודות מתות כי אורך הגל הוא 12.5 ס"מ והתופעות קורות במרחקים שהם מכפלות של אורך הגל יש הנחה סטטיסטית של אנשי הRF שבמרחק הגדול מ2-3 פעמים אורך הגל תמיד תמצא סיגנל חזק אם בנקודת המדידה שלך הוא אפס. למעשה כך אתה מגביר את אמינות הקליטה שלך. הדבר חשוב מאוד כשאתה משדר סיגנל דיגיטלי (עליו בהמשך)
3)מה הופך את הטכנולוגיה הזו לטובה יותר? - הטכנולוגיה הזו בבסיסה טובה יותר כי אתה משדר סיגנל דיגיטלי של "0" ו"1" שאותו אתה יכול גם לקודד, בכדי להסביר לך את הקידוד , דמיין לך אולם מלא אנשים שכל שניים מדברים אחד עם השני בשפה יחודית ואינם מבינים את השפות האחרות, הם יוכלו לדבר חופשי כי כל יתר השיחות יהיו בבחינתם רעש, מי שבילה במחיצת עולים שלא הבין את שפתם יכול בודאי להבין זאת :). הפרעה במיקרה כזה תהיה רק אם יכנס עוד זוג אנשים שידבר באותה השפה כמו מישהו שכבר באולם. בשיטה האנלוגית ההפרדה הזו בוצעה ע"י שימוש בתדרים בקפיצות של 20 קילוהרץ ולכן אמינותה היתה חלשה יותר וגם רגישותה להפרעות גדלה. בשיטה הדיגיטלית אתה יכול לייצר קודים(שפות) כמעט ללא הגבלה (במגבלות המעבד) ןלכן כולם ידברו באותו התדר(באותו האולם) אבל כל משדר ומקלט (שני אנשים) בקוד שלהם = בשפתם.
4)למה יש כל כך הרבה ראשי תיבות מסובכים אם בעצם בכל זה אותו תדר?
השימוש הוא בפס תדרים שמאושר ל"שימוש אזרחי" ובתחום הזה יש הרבה תדרים, אך מה? היות והתחום מוקצה גם לתקשורת בלוטות' ולתקשורת WIFI ולמיקרוגל הביתי שלך (גם הוא ב2.430 כמדומני) יש לנסות ולשמור על הקשר בין המשדר והמקלט בשיטות מתוחכמות המבוססות על הסתברות וסטטיסטיקה. למשל שיטת "קפיצת התדרים" המשדר והמקלט "מסכמים ביניהם" איך מתי ולפי איזה סדר הם ישנו תדרים ומרגע הסנכרון כל אחד מהם ישדר ויקלוט בתדר נתון לפרק זמן קצוב למשל 2 מילישניות, השידור משודר בצורה כזו שהמקלט מפענח את המידע בודק שאין שגיאה ואז מתרגם את זה לסיגנל לסרוו. "ידוע" שאחת לכמה "חבילות" על תדר מסויים המידע ילך לפח כי היתה הפרעה, אך ההנחה היא שבזמן סיגנל אחד לערוץ אחד כבר שידרת את המידע בעשרה תדרים שונים ולכן השגיאות מסוננות והמידע מועבר בצורה אמינה.
5)איך זה בדיוק "קופץ" תדרים? - ראה לעיל
6)למה זה כל-כך רגיש? - עניתי למעלה
7)למה הנאטנה שבשלט כל כך קצרה וצריך להטות אותה ב90 מעלות?- עניתי למעלה , וכן ההטיה ב90 מעלו היא כי בטיסן האנטנה בד"כ ממוקמת במקביל לקרקע.
8)איך בדיוק מתבצע הביינד במקלט הרי הכל זה אותו תדר? - תלוי במערכת, יש לך נוהל סינכרון, שאכן יכול להשתבש אם מישהו מסנכרן במקביל אליך.
9)איך זה ש-2 שלטים 2.4 יכולים להטיס ביחד ?הם הרי על אותו התדר- ראה לעיל

נ.ב. יש לי ידע באלקטרוניקה(אמנם לא רב אך יש)
ובבקשה לכתוב בשפה פשוטה ובצורה ברורה
אולי יצוצו עוד כמה שאלות בעתיד.

בתודה מראש וסליחה על החפירות שי :D

תזכור, לך, כנער, שימוש ב2.4 יכול להוות סיכון בריאותי יותר מאשר ה72 מגה הרץ. התדר ידוע כ"מרטיט" מולקולות מים ולכן גורם להן לרתיחה, כך שמזער את החשיפה שלך למשדרים מהסוג הזה לאורך זמן ובקרבת הגוף.

Shalev054
18-05-2009, 18:50:51
ואם יש לי שלט [dx6i spektrum 2.4] שלו יש אנטנה אחת, אני חשוף להפרעות קליטה? ואם כן, מה לעשות? לקפל אנטנה לכיוון מסויים?

דור
18-05-2009, 21:35:43
שאומרים 2 אנטנות מתכוונים במקלט ולא במשדר....

דור
18-05-2009, 21:37:55
אהה שאלה שמופנת לבוגל..
איך זה יכול להיות בכדי לשדר ולקלוט אתה צריך אנטנה שאורכה כרבע מאורך הגל של תדר השידור ופוטבה יש אנטנה יותר ארוכה מזו של ספקטרום זה בגלל שיטות שידור שונות?

Shay
18-05-2009, 22:20:34
אשתדל לעשות לך סדר בשפת אלקטרוניקה ל"בגרות"

תזכור, לך, כנער, שימוש ב2.4 יכול להוות סיכון בריאותי יותר מאשר ה72 מגה הרץ. התדר ידוע כ"מרטיט" מולקולות מים ולכן גורם להן לרתיחה, כך שמזער את החשיפה שלך למשדרים מהסוג הזה לאורך זמן ובקרבת הגוף.

תודה רבה רבה רבה :D

אזכור את הטיפ שלך ;)

Boogle
19-05-2009, 19:04:01
דור, אתה מתייחס לאורך של מוט האנטנה במשדר ואורך "כבל האננטנה" במקלט.
אורך האנטנה הוא כאורך החלק ה"חשוף" של החוט. במקלטי 2.4 בד"כ יש לך חוט באורכים משתנים שהוא בעצם קו התמסורת שזה שווה ערך לכבל שיש לך מהקיר לממיר הטלויזיה בבית, ועוד חתיכת חוט קטנה מבצבצת מתוכו, זו האנטנה

אנטנת המשדר בנויה בצורה דומה, רק בחלק מהשפיץ שלה (כ3 ס"מ) יש חוט גלוי שהוא האנטנה ויתר הכבל שבתוכה הוא כבל תמסורת לRF.
ב72 מגה הרץ כל האנטנה המתקפלת היא "אנטנה" שמחוברת בבסיסה ע"י הברגה למעגל השידור ישירות. במקלט 72 האנטנה היא כל החוט והיא מתחברת ישירות למעגל המקלט, לכן מראה העיניים מטעה במקרה זה.

bar5791
24-05-2009, 08:32:38
בקיצור האם כדאי לקנות 2.4 או שזה לא משנה ?
האם בעתיד יהיה רק 2.4 או שזה יהיה במקביל ל-72 ?

mini_guy
26-05-2009, 04:28:07
בהמשך לשאלות על מערכות 2.4 , האם למישהוא יש נסיון עם המודול והמקלטים של ASSAN?

גבי א
26-05-2009, 10:05:44
בוגל, למרות שלא אני הוא ששאלתי את השאלות שנשאלו - השכלתי מהתשובות המתומצתות והמובנות:)