PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה ייצור תבניות ובהמשך גוף

nirmodan
21-03-2017, 16:25:52
שלום לכולם,

שאלה שבה אני מתחבט כבר זמן מה ומנסה למצוא תשובה חד משמעית, ברורה ופשוטה לאיך לעשות את הדבר הבא.

אני מתכוון לייצר תבניות עבור טיסן. לשם כך אני אצור גולם וממנו שני חצאי תבנית, תבנית צד ימין ותבנית צד שמאל. עכשיו אחרי שחלצתי את הגולם, הגיע הזמן לייצר את הגוף המיוחל מפיברגלס. אני מניח בכל אחד מחצי התבנית יריעות פיברגלס ואפוקסי ועכשיו רוצה לחבר את שני חצאי התבנית.

השאלה כזו: מה גורם לשני החלקים להתחבר אחד לשני? איך עושים את החיבור של שני חצאי הפיברגלס? זה שאסגור את התבניות ואתן לזה להתמצק, לא אומר שיקרה קסם והחלקים יתחברו.

חרשתי את הרשת אחר התשובה, אחד הפתרונות שמצאתי כרוך בגישה אל פנים התבנית ומצריך הנחת רצועה נוספת של פיברגלס על קו החיבור בין החלקים. הייתי רוצה שיהיה רצף בין החלקים.
אפשרות נוספת היא ייצירת ג'וגל. אני לא בטוח שאני אוהב את הרעיון אבל יכול להיות שזו הדרך לייצר חיבור?

אם יש למישהו כאן ניסיון עם הנושא, אשמח אפילו לקבל תמונות והמחשות של פתרונות אפשריים.
תודה רבה לעונים,

ניר

asafsee
21-03-2017, 19:59:10
הי ניר,
מה שנדרש לעשות כאן, זו הדבקה עיוורת
כמובן שחשוב לציין הכנת שטח טובה.
קח יריעת פיבר ברוחב של כ 2 אינץ לכל מקטע החיבור הנדרש, הדבק עם אפוקסי לצד אחד, חבר את התבניות יחדיו ולאחר מכן בעזרת מכחול או מברשת ארוכה יישם את החצי השני על הצד השני של התבנית. כמובן שחשוב מראש להרטיב מראש את כל אזורי ההדבקה תרם החיבור בכדי שיהיה לך קל לבצע את התפירה בין שני החצאים.

nirmodan
22-03-2017, 06:01:32
זאת אומרת שאצטרך לתכנן את התבנית עם פתח באיזשהי נקודה על מנת ליצור גישה פנימה? כעיקרון גם ככה צריך ליצור גישה פנימה כדי להכניס אלקטרוניקה למשל אבל חשבתי ליצור את הפתח בהמשך אחרי שהחלק יצא מהתבנית.

wind556
22-03-2017, 17:35:33
יש דרך פשוטה יותר שאינה כרוכה כלל בבניית תבנית
גלף לך את הגוף הנחשק מקלקר רגיל, עטוף אותו בשכבות פיברגלס עם ליטוש בין שכבה לשכבה, ולאחר ההתמצקות אתה פותח את הפתחים הרלונטיים ופשוט מפורר החוצה את הקלקר
ראה כאן, בטיסן הזה כך בניתי את הגוף
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=53628

גם בעתיד כך אבנה, יש ים של יתרונות לשיטה הזאת . בעיקר אתה מקבל גוף כמיקשה אחת ללא תפרים וללא צורך ביצור תבניות

nirmodan
23-03-2017, 20:12:59
הבנתי. זה רעיון. היתרון בתבנית הוא שלא צריך להכין כל פעם גולם במידה ורוצים לשכפל. אני בהחלט אשקול את הגישה הזו גם כן.

איפה קונים איזה חומר מוקצף שאוהב אפוקסי, ג'לקוט וכאלה שקל לשיוף?

תודה

roydor
23-03-2017, 21:29:16
פה תמצא הרבה מידע על עבודה עם חומרים מרוכבים

www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=37696

wind556
24-03-2017, 16:24:28
הבנתי. זה רעיון. היתרון בתבנית הוא שלא צריך להכין כל פעם גולם במידה ורוצים לשכפל. אני בהחלט אשקול את הגישה הזו גם כן.

איפה קונים איזה חומר מוקצף שאוהב אפוקסי, ג'לקוט וכאלה שקל לשיוף?

תודה

השיטה הזאת מתאימה רק אם אין בכוונתך לשכפל. אלא לחסוך זמן וכסף ליצירה חד פעמית
אני השתמשתי בקלקר רגיל (EPS) וזה עבד מצוין עם אפוקסי וללא צורך בג'לקוט ועבר צביעה לאחר הליטוש הסופי
אני גם הטמעתי בתוך הקלקר את כל האביזרים הדרושים להמשך, כמו תושבת כנף עם האומים שלה, ותושבת מנוע. הפיברגלס עטף ונעל את הכל במקום בצורה מושלמת והכל עבד מהר וביעילות
והכי חשוב: תימנע לחלוטין מכל רעיון של חומר הפרדה בין הקלקר לפיברגלס, זה מתכון לצרות בהמשך ואין בזה בכלל צורך

solly
25-03-2017, 20:29:22
דאונים ומטוסים (פול סקייל) בנוים מחומרים מרוכבים ברובם משתמשים בשיטת הג'וגל לחיבור שני חצאי הגוף. את איזור התפר ממלאים משייפים וצובעים. שום זכר לתפר אם עושים את זה נכון. בהצלחה
סולי