PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! ירושלמים עזרה בחיתוך כנף קלקר

sdfa
31-08-2017, 09:31:18
אני רוצה לחתוך כנף קלקר לטריינר שאני רוצה לבנות.אשמח לקבל עזרה ממישהו מאזור ירושלים.
תודה רבה

ypython
01-09-2017, 09:41:55
יש הרבה סרטונים ביוטיוב שמסבירים זאת

sdfa
01-09-2017, 11:38:46
כן אני יודע ראיתי הרבה וגם עשיתי את זה בתור ילד עם עזרת מבוגר אבל עכשיו שניסיתי לא יצא טוב קיבל בטן

moshet
03-09-2017, 21:25:59
יכול להיות שהחוט פלדה לא היה מספיק מתוח ולכן קיבלת "בטן"?

אם כן - הפתרון פשוט... :)

flatspin
03-09-2017, 21:41:48
יש לי ניסיון רב בחיתוך קלקר באמצעות חוט להט. מניסיוני, בדרך להשגת מיומנות בחיתוך אוכלים הרבה קש.
על מנת לחסוך ממך מפח נפש, ולצמצם ככל האפשר את זמן ההתמחות, אני מציע לך להתחבר למישהו בסביבתך הקרובה, שהוא בעל ניסיון, ואשר יוכל להדריך אותך. בעיקר בטיפים הקטנים, אלו אשר עושים את ההבדל בין הצלחה וכישלון.

sdfa
04-09-2017, 19:04:37
תודה רבה אני אנסה למצוא מישהו שמבין למרות שאפילו בקלוב אמרו לי שאין להם קשת

Danbo
04-09-2017, 20:35:55
אולי תעלה צילום של הקשת שבנית ?

flatspin
04-09-2017, 20:54:05
חיתוך קלקר עם קשת חשמלית, מורכב הרבה יותר מאשר רק מבנה הקשת. יש בדרך ממיר מתח, יש להגדיר חוט להט מתאים, בעל מקדם התפשטות נמוך ככל האפשר, יש לקבוע את עוצמת הזרם בהתאם לסוג ועובי חוט הלהט, יש להתאים את הטמפ. של החוט לסוג החומר הנחתך, יש לדייק במתח חוט הלהט כך שלא יתרופף בזמן החימום, ועד כל מיני טיפים קטנים.
רק התנסות עם טיסנאי מנוסה תוכל להכשיר את השואל לקראת חיתוך עצמאי מוצלח.

Danbo
04-09-2017, 21:44:15
חיתוך קלקר עם קשת חשמלית, מורכב הרבה יותר מאשר רק מבנה הקשת. יש בדרך ממיר מתח, יש להגדיר חוט להט מתאים, בעל מקדם התפשטות נמוך ככל האפשר, יש לקבוע את עוצמת הזרם בהתאם לסוג ועובי חוט הלהט, יש להתאים את הטמפ. של החוט לסוג החומר הנחתך, יש לדייק במתח חוט הלהט כך שלא יתרופף בזמן החימום, ועד כל מיני טיפים קטנים.
רק התנסות עם טיסנאי מנוסה תוכל להכשיר את השואל לקראת חיתוך עצמאי מוצלח.

ברור, אבל צריך לעזור לבחור

flatspin
05-09-2017, 16:33:12
מזכיר במידת מה לימוד שחיה בהתכתבות :o
כתבתי קודם ואני חוזר על כך שוב. התנסות בחיתוך על סמך הנחיות כתובות, לרבות סרטוני וידאו, אינה שווה את עוגמת הנפש כתוצאה מכישלונות חוזרים ונשנים. לימוד תוך כדי מעשה ממדריך מנוסה, זו הערובה להצלחה בפעילות עצמאית בהמשך. ועוד לא הזכרנו חיתוך כנף טרפזית, כנף דלתא וכנף מדורגת (דוגמת כנף של מוסטנג).
היות והשואל גר בירושלים, כפי שציין, ואני בכרמיאל, אין טעם שאציע לעזור לו באופן מעשי. בכל מקרה אחר הייתי מזמין אותו לסדנתי לראות וללמוד את רזי ביצוע החיתוך באמצעות קשת חשמלית.