צפייה בגרסה מלאה : שאלה אז מה התחדש בשנים האחרונות בתחום ואיזה שלט בינוני מומלץ?
id.an
10-02-2018, 16:13:15
אני זוכר לפני מספר שנים את ה-Turnigy 9x האם יש לו יורש? ראיתי בחיפוש זריז בהוביקינג את הדגם 9XR PRO.
מחפש שלט אופרטיבי שיתאים גם לטיסנים וגם למסוקים ורחפנים, אילו אופציות טובות עומדות בפניי? עד 200$.
moshet
11-02-2018, 15:20:45
בעיקרון, את הטורניגי 9x עדיין תוכל למצוא בשטח. עם הזמן צברו ניסיון ושידרגו אותו עם מודול שידור של FrSky שנחשב הרבה יותר אמין וטווח קליטה יותר רחוק. יש כאלה שגם שידרגו את התוכנה בשלט וקיבלו כמעט טאראניס (מוזכר בהמשך)
אפשרי למצוא אותו גם משומש מאנשים שרוצים לשדרג. לפי דעתי מחירו זול יחסית לתמורה שהוא מספק ולרמת השידרוגים שניתן לבצע עליו.
9xr / 9xr pro -
מגיעים כבר עם תוכנה משודרגת וללא מודול שידור כך שיש לך פחות עבודה כדי לשדרג אותו. החיסרון שלו בהרגשה ביד. לא לכל אחד הוא מתאים. מציע לך להרגיש אותו ביד לפני הרכישה. גם אותו תוכל למצוא ביד2.
כיום, למי שיש 100-200 דולר הולך על הטאראניס. יש את גרסת הq7x הזולה יותר (100-110דולר) או הגרסה היקרה x9d (סביב 200 דולר תלוי עם/בלי מקלט, מזוודה).
שים לב שהגרסה הזולה יותר לא מגיעה עם סוללה וצריכה להירכש בנפרד. יש עוד קצת הבדלים קטנים בין הגרסאות משאיר לך לחקור קצת לבד :)
כמובן ציינתי רק את השלטים הסיניים הזולים ויש עוד הרבה אחרים וטובים, מותגים וכו'... זה לפחות מהניסיון שיש לי
בהצלחה וברוכים השבים :)
guyst
11-02-2018, 18:14:30
טארניס כמובן. זה השלט הכי פופלרי היום ונותן את התמורה הכי גדולה.
ב-180$ (קופון TOYSHO) (https://www.banggood.com/Original-FrSky-2_4G-16CH-ACCST-Taranis-X9D-Plus-Transmitter-Carton-Package-p-1121799.html?p=B02318149761201303Y9&cur_warehouse=CN)
captain_kirk
11-02-2018, 20:54:02
אולי תפרט קצת מה אתה מחפש בדיוק- מה זה ״שלט בינוני״??.... יש לי את הטראניס והוא שלט מצויין- אבל יש לו חסרונות: הוא כבד מדי לטעמי ומסורבל מבחינת ההגדרות, אני מטיס את הטיסנים שלי בעיקא עם שלט flysky i6- עולה 50$ ומספק תמורה מצויינת- קטן, קל, אמין ופשוט ונוח לשימוש, יש עדכון קושחה שמוסיף לו טיימר וערוצים נוספים- מה שדי מייתר את הטראניס לטעמי, אם אתה מטיס מספר סוגים של טיסנים יש שלט נוסף שאולי יעניין אותך-Jumper T8SG. עולה 80$ אבל תומך במספר רב של תקני שידור בלי צורך לרכוש מודל שידור שונה לכל אחד.
id.an
17-02-2018, 15:34:19
moshet
מה המשמעות שה-9XR PRO מגיע ללא מודול? קראתי בפורום כאן עליו בהשוואה ל-9X הישן (והטוב) והביקורות לא הכי טובות.
בפורום מכירה יש בעיקר דיוני מכירה של השלט - ייתכן וזה מצביעה כי השלט לא הכי מוצלח.
MODE1 עם המצערת בצד ימין נוח יותר נכון?
שם החבר Taranis או FrSky? איזה דגם ייתן מענה טוב יותר על שילוב של טיסנים, מסוק או שניים ורחפנים? מאיפה מומלץ לרכוש את הדגם Q7X?
guyst
למה דווקא הדגם הזה? שווה את ההשקעה (עוד 100$) ביחס לדגם השני Q7X? בקישור הוא מגיע ללא מקלט.
יש עוד חנויות מלבד BANGGOOD המהוות אלטרנטיבה?
captain_kirk
אסביר בכללי, שוקל לחזור לתחום ולא מעוניין לקנות שלט רדיו איכותי ב2-4K, משהו צנוע ונחמד סדר גודל 80-200$ שיתן מענה טוב לטיסנים בסגנון ססנה, אולי איזה 3D אחד בהמשך.
ושיהיה נוח להטיס גם מסוקים ורחפנים. אני יודע שלא כל שלט מתאים להכל ולכל אחד יש את האופטימום, מחפש אותו מניסיון של אחרים שעדיין בתחום.
אם יש לך דגשים לפני קנייה, מה כדאי לשים לב ודברים שבטח הספקתי לשכוח אשמח לשמוע.
והאם יש ל-HOBBYKING מתחרים ראויים? אני רואה שהם עוד קיימים והמחירים שלהם עלו לא מעט במהלך השנים.
לעומת זאת, אתרים אחרים שרכשנו מהם לפני 5 ויותר שנים כבר נעלמו מהאופק.
תודה לכם על המידע חברים.
guyst
17-02-2018, 16:33:04
אני משתמש בדגם הזה והוא יותר פופולרי. הQ7X גם טוב רק אין לו סליידרים ועוד כמה דברים קטנים (תבדוק בהשוואות). לא ידעתי איזה מקלטים אתה צריך (אני משתמש בעיקר בD4R לטיסנים קטנים ורחפנים לכן שמתי קישור לשלט בלבד.
הוביקינג כבר פחות פופולרים מבחינת מחירים, באנגוד זו החנות שרובנו קונים בה, מחירים אטרקטיביים ושירות מעולה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
moshet
16-03-2018, 14:33:00
moshet
מה המשמעות שה-9XR PRO מגיע ללא מודול? קראתי בפורום כאן עליו בהשוואה ל-9X הישן (והטוב) והביקורות לא הכי טובות.
בפורום מכירה יש בעיקר דיוני מכירה של השלט - ייתכן וזה מצביעה כי השלט לא הכי מוצלח.
MODE1 עם המצערת בצד ימין נוח יותר נכון?
שם החבר Taranis או FrSky? איזה דגם ייתן מענה טוב יותר על שילוב של טיסנים, מסוק או שניים ורחפנים? מאיפה מומלץ לרכוש את הדגם Q7X?
סליחה על האיחור "הקטן" בתשובה, מקווה שלא פיספסתי את המועד :)
אענה בכל מקרה כאן לצורך האחרים שמתלבטים או שיתלבטו בעתיד...
המודול שידור זה החלק בפועל שמשדר, בעוד שהשלט עצמו הוא אוסף של סטיקים וכפתורים. ללא מודול שידור השלט לא משדר.
במידה ותחליט על 9xr / pro - השלט מגיע ללא מודול שידור. נדרש להוסיף לו מודול שידור. אתה יכול לבחור כל מודול בפורמט JR, הרוב משתמשים עם FrSky שנותן תמורה מצוינת במחיר לעומת האיכות.
כמובן שתצטרך גם מקלט מותאם למודול השידור שבחרת.
הביקורות על השלט לא ממש טובות וזאת בזכות המבנה שלו. כמו שכתבתי למעלה לא נוח בידיים לכל אחד ולכן המלצתי להחזיק ביד לפני הקנייה.
לא ידוע לי על תקלות שיש ב9XRים
לדעתי, היתרון הגדול שלו (לעומת ה9X) הוא בשדרוג התוכנה שכבר מגיע מוכן וחוסך לך זמן וסיכון בפתיחת ה9X וצריבת תוכנה.
כולנו מטיסים עם מוד2 (מצערת בצד שמאל), לא מכיר מטיסים בארץ עם מוד1
שם החברה FrSky, שם השלט Taranis.
אגב, שים לב שמודול השידור שהמלצתי הוא גם FrSky. מה שאומר שאתה יכול להתחיל עם שלט משומש וזול של 9xים עם מודול שידור FrSky ובעתיד לשדרג לTaranis. המקלטים יעבדו גם מול הTaranis
כל השלטים שציינתי יכולים להתאים להכל, אין שלט ספציפי לכלי ספציפי.
יש אולי שלט שיהיה יותר נוח לכלי מסוים.
למשל הסליידרים בx9d (כמו שגיא ציין) יעזרו בטיסות Fpv ורחפני צילום כדי להזיז את המצלמה.
אבל זה לא אומר שלא תוכל להזיז מצלמה עם 9xr. פשוט תצטרך לבצע זאת בעזרת כפתור במיקום אחר שיהיה (אולי) פחות נוח...
יש בארץ כאלה שמוכרים טרניס 7 וגם 9. וכמובן אפשר להזמין מחו"ל.
אם תרצה להזמין מחו"ל, תצטרך להמציא אישור משרד התקשורת.
לגבי מוכרים בארץ - שלח בפרטי ואשמח לעזור
בהצלחה !
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.