צפייה בגרסה מלאה : התקדמתי קצת מסכנות אישיות
AVIV123
30-05-2009, 12:44:27
אני מטיס כ 4 חודשים
המסקנות שלי הם רק על עצמי אך כדאי לעוד חברים לשמוע ההמלצה שלי למתחילים תקנו מסוק קוקסילי על מנת ללמוד ואני יסביר -
1.התחלתי עם מסוק של SYMA 3 ערצים מסוק נחמד אך הקטע של השלט מבלבל מכיון שבכול מסוק שלוש ערוצים הסיבסוס נמצא בצד ימין וב 4 ערוצים ומעלה הסיבסוס בצד שמאל *
לכן מומלץ לגעת במסוקים של 4 ערוצים ומעלה על מנת למנוע בילבול בעתיד .
*המשכתי ל LAMA V4 מסוק זבל אין צורך להמשיך
2. הצעד הבא היה HIROBO XRB תענוג של מסוק קל קל ומצוין ללימוד על מנת שהמוח ילמד איך לשלוט בשלט ותגובות של המסוק לכול תנועה של הסטיקים אני לא שובר כלום במסוק !!!!
ומטיס ללא הפסקה
המסוק פשוט טס חלק יציב ומדויק ב 15 דקות של טיסה .
אני לא יודע איך זה עובד אך המוח לומד איך להגיב לכול תנועה של המסוק לאחר מספר טיסות .
3.קניתי עוד מסוק לילד MCX תענוג של מסוק מצוין ללימודים אין דבר שלא ביצעתי במסוק והבן שלי מראה רמת טיסה מצוינת .
4. אתמול הטסתי בפעם ה 1 מסוק SRB HIROBO מבחינתי זה המסוק ה 1 שיש לו להב זנב ולא קוקסילי הטסתי תמסוק בצורה חלקה שהפתעתי את עצמי ואת כול הנוכחים (וזו היתה טיסתי ה 1 )
הכן הלימודים על קוקסילי הוכיחו את עצמם :D:)
s.mario
30-05-2009, 13:17:42
יפה מאד...לדעתי הוצאת "שכר לימוד" גבוה מהרגיל...אבל למי אכפת?!?!
העיקר שהגעת לנחלה!
שיהיה בהצלחה.
AVIV123
30-05-2009, 13:27:14
יפה מאד...לדעתי הוצאת "שכר לימוד" גבוה מהרגיל...אבל למי אכפת?!?!
העיקר שהגעת לנחלה!
שיהיה בהצלחה.
לא מדויק לגבי שכר הלימוד מכיון שאת הלאמה V4מכרתי במחיר שקניתי ואת XRB אני מפסיד קצת יחסית מכיון שהוא למכירה קיום
TREXPRO
30-05-2009, 14:55:45
תקרע קצת ספרים בנושה
s.mario
30-05-2009, 15:10:10
:p
תקרע קצת ספרים בנושה
למה לקרוע אותם?!? - לא חבל??:p
sababa71
30-05-2009, 16:25:13
מה זה קוקסילי - סליחה על הבורות
noamhagai
30-05-2009, 17:00:23
מסכים איתך אני באופן אישי התחלתי עם ה-mcx סימולטור ו450
בהצלחה לכל המתחילים :D
לא קוסילי אלא קו-אקסיאלי זאת אומרת שני צירים שעובדים ביחד עם שני להבים אחד מעל השני
קאפיש?:D
wind556
30-05-2009, 18:34:22
הוא התכוון ל: קוקסי לי ;)
wind556
30-05-2009, 18:44:56
אביב, אתה צריך להבדיל בין כישרון לבין דרך לימוד נכונה
יתכן מאד שאתה כישרוני אבל הדרך שהלכת בה רחוקה מלהיות מומלצת
היית מגיע להרבה יותר השגים לו היית במקום כל מלאי הצעצועים רוכש סימולטור משובח כמו G4 למשל,ואחרי זה רוכש מסוק אמיתי מסידרת ה450 טי רקס או תואמיו
גם המסוק האחרון שקנית עדיין אינו מייצג מסוק אמיתי,למרות שיש לו רוטור זנב, וברור שכל צעד שתעשה יקדם אותך,אבל באיזה מחיר...
אני הייתי במקום שבו אתה נמצא לא כל כך מזמן, וברור לי שבאופן גורף זו דרך שגויה ויקרה מאד
דרך רחוקה מאד מהדרך המומלצת
בכל מקרה, מאחל לך בהצלחה, וברוך הבא למשפחה
ואם תזדקק לעזרה כלשהי, אתה מוזמן להתקשר
AVIV123
30-05-2009, 19:09:35
תודה על המחמאה יש לי נסיון רב ברכבים על שלט
כ שנה של הסעה במעל ל 80 קמש
יש מצב שזה קצת תרם וה SRB לא שלי
הוא שייך לדור מטסני חיפה מורי ורבי (למרות גילו הצעיר)
ולמה SRB לא מיצג מסוק אמיתי ??
אני שמח בשמחתך על הכיף שהיה לך עם ה Quark ולא משנה המסלול אם עלה לך עוד קצת לא נורא העקר שהגעת, אבל........
אני מצרף קישור לפורום אחר שבו יש הסבר מדוע ה Quark עם מבנה הכנף דיהדרלית הוא יציב יותר מהמסוקים האחרים שלהם כנפיים ישרות. ההסבר מלווה בסרטונים והוא מסביר את הענין היטב.
נראה לי שאם אחרי ה Quark תרצה להתקדם למסוקים האחרים תצטרך ללמוד לרחף עם מסוק עם כנף ישרה!!
http://www.electric-rc-helicopter.com/phpbb/viewtopic.php?t=1682
AVIV123
02-06-2009, 13:42:21
אני חושב לקנות את ה TREX 250 מחול דרך EBAY מה אתם חושבים ??
מסוק נהדר.
למה דווקא בחרת בו??
תסתכל בפורום מוכרים ופורום סוחרים יש שם עסקאות טובות
AVIV123
02-06-2009, 13:51:14
אני אוהב מסוקים קטנים ושמעתי שהוא הטוב ביותר בגודל הזה
שלחתי לך הודעה אישית כדי שלא אנזף
wind556
02-06-2009, 15:01:16
[QUOTE=AVIV123;60354]אני חושב לקנות את ה TREX 250 מחול דרך EBAY מה אתם חושבים ??[/QUOTE
המסוק הזה הוא מה שנקרא מסוק נישה
למיטב ידיעתי אין את המסוק הזה לאף אחד כמסוק יחיד, הוא תוספת מאד ספציפית למי שכבר יש לו מסוק אחר או נסיון במסוקים אחרים
יהיה לך קשה להטיסו, ותוך זמן מאד קצר אתה תרצה מסוק גדול יותר, שיאפשר לך להתמודד עם הטסה אמיתית ,דבר שעדיין אין לך אפילו טיפת נסיון בו (נסיון בקואקסיאלי לא נחשב)
תתחיל עם מסוק 450,וכשתרצה, תוסיף לצי המסוקים שלך גם את הקטנציק הזה...
הדבר הכי חשוב הוא שתקנה משהו שתואם ליכולתך, לרצונך להתקדם,ושיתן את התמורה הכי גבוהה לכספך
בהצלחה
wind556
02-06-2009, 15:06:41
תודה על המחמאה יש לי נסיון רב ברכבים על שלט
כ שנה של הסעה במעל ל 80 קמש
יש מצב שזה קצת תרם וה SRB לא שלי
הוא שייך לדור מטסני חיפה מורי ורבי (למרות גילו הצעיר)
ולמה SRB לא מיצג מסוק אמיתי ??
למסוק קואקסיאלי יש יציבות מובנית בפיזיקה שלו
שני רוטורים שמסתובבים לכיוונים מנוגדים הופכים אותו מצד אחד למאד יציב, ומצד שני לבעל התמדה גבוהה, שמקשה עליך לשנות מצבים
כשתזכה להטיס מסוק אמיתי,אתה תבין שזה משהו שונה לחלוטין ואין אפילו טיפת דמיון מלבד הכיוון של הסטיקים
זה כמו ההבדל בין מכונית לבין אופנוע , גם אם אתה נוהג שנים במכונית, זה לא מכשיר אותך במאומה לגבי נהיגה ושליטה באופנוע
AVIV123
02-06-2009, 15:14:42
אתמול הטסתי שוב את הקוארק (תודה לדור מטסני חיפה מורי ורבי) אני מת על ה קארק רק שהמחיר שחיטה ולדעתי המחיר נכון למסוק ביום שיצע לשוק (מלפני 3 שנים) ולא למצב השוק כיום שמפוצץ במסוקים טובים ומתקדמים יותר .
זה כמו למכור טלויזה מסך רגיל במחיר של מסך LCD חדיש יש להסביר ליבואן שהשוק משתנה ולקארק אין 3D ואין את כול הדברים של מסוקים כיום .
לגבי ה 250 אני מעדיף משהו שיקדם אותי ויתן לי ללמוד מעבר לקארק ולכן ה 250 נראה לי כאפשרות נחמדה
ה 450 מפחיד אותי נראה לי מסוכן וגדול מידי אני אוהב מסוקים קטנים ולא מסוכנים
ולעודד ה קוארק לא קוקסילי
wind556
02-06-2009, 15:51:12
אתה צודק,הוא לא קואקסיאלי, זה מסוק עם מנוע זנב עצמאי
לגבי הפחד ממסוק 450- תתחיל לפחד מהקטנצ'יק, הוא הרבה יותר עצבני ;)
ואין מסוק מסוכן, יש רק מטיס מסוכן
dani2002
03-06-2009, 08:56:07
אביב, אתה צריך להבדיל בין כישרון לבין דרך לימוד נכונה
יתכן מאד שאתה כישרוני אבל הדרך שהלכת בה רחוקה מלהיות מומלצת
היית מגיע להרבה יותר השגים לו היית במקום כל מלאי הצעצועים רוכש סימולטור משובח כמו G4 למשל,ואחרי זה רוכש מסוק אמיתי מסידרת ה450 טי רקס או תואמיו
גם המסוק האחרון שקנית עדיין אינו מייצג מסוק אמיתי,למרות שיש לו רוטור זנב, וברור שכל צעד שתעשה יקדם אותך,אבל באיזה מחיר...
אני הייתי במקום שבו אתה נמצא לא כל כך מזמן, וברור לי שבאופן גורף זו דרך שגויה ויקרה מאד
דרך רחוקה מאד מהדרך המומלצת
בכל מקרה, מאחל לך בהצלחה, וברוך הבא למשפחה
ואם תזדקק לעזרה כלשהי, אתה מוזמן להתקשר
מסכים ומחזק את הנ"ל.
dani2002
03-06-2009, 09:02:01
אתה צודק,הוא לא קואקסיאלי, זה מסוק עם מנוע זנב עצמאי
לגבי הפחד ממסוק 450- תתחיל לפחד מהקטנצ'יק, הוא הרבה יותר עצבני ;)
ואין מסוק מסוכן, יש רק מטיס מסוכן
גם אם המטיס הוא הטוב ביותר וגם במסוק הטוב ביותר עם הרדיו הטוב ביותר עם התחזוקה הטובה ביותר
לצערנו יש הפתעות - ללכן צריך להיות ברור שרמת הסכנה עולה עם הגודל והסל"ד
ומסוקים בגודל 450 מאוד מסוכנים
(אפילו אולי סכנת מוות)
חשוב לא לטעת ביטחון יתר וזילזול.
wind556
03-06-2009, 09:08:04
גם אם המטיס הוא הטוב ביותר וגם במסוק הטוב ביותר עם הרדיו הטוב ביותר עם התחזוקה הטובה ביותר
לצערנו יש הפתעות - ללכן צריך להיות ברור שרמת הסכנה עולה עם הגודל והסל"ד
ומסוקים בגודל 450 מאוד מסוכנים
(אפילו אולי סכנת מוות)
חשוב לא לטעת ביטחון יתר וזילזול.
דני, כמובן שאתה צודק,כל מסוק באשר הוא יכול לפגוע מעצם העובדה שזה כמו פוד פרוססור מעופף.
הבעייה היא שחוסר הקפדה על שימוש נכון ובטיחותי חושף את הסכנות, בעוד ששימוש נכון ואחראי,ממזער את הסיכונים לרמה המאפשרת הנאה מהתחביב (לעולם לא מבטל אותם)
AVIV123
03-06-2009, 16:40:37
רגע רגע אני גם מחזיק סימולטור G4.5 ויש לי שלט של COPTERX לא לזלזל
bendisar
03-06-2009, 17:12:07
רגע רגע אני גם מחזיק סימולטור G4.5 ויש לי שלט של COPTERX לא לזלזל
אף אחד לא בא לזלזל בך! להפך כולם פה באים לקראתך ומנסים למנוע ממך עוגמת נפש.טירקס 250 הוא מסוק מאוד (!!) עצבני בתגובות שלו, הוא לא דומה לשום דבר שהטסת עד עכשיו, והוא רחוק עשרות מונים מכל מסוק קואקסיאלי , או ההירובו quark שהוא לא קואקסיאלי, אבל יש לו להבים בעלי דיהדרל כך שזה לא ממש נחשב. הטי רקס 250 הוא מסוק מאוד זריז, ושהוא מתרחק הוא נעלם מהר מפאת גודלו הקטן. אז זה נכון שהוא חמוד מאוד בגלל שהוא קטן, אבל זה בהחלט לא הופך אותו למסוק מתחילים. מסוק 450 הוא גדול יותר, יציב יותר ואיטי יותר בתגובותיו, זה כלל לא הופך אותו למגושם, אלא רק הופך אותו לקל יותר להטסה למתחיל, בכלל כלל אצבע, ככל שהמסוק גדול יותר כך הוא יציב יותר וקל יותר להטסה בשביל מתחיל 0א זלפי ההיגיון כולם צריכים להתחיל עם טירקס 700, אבל אני חושב שכולנו יודעים למהאף אחד לא מתחיל עם מסוק כל כך יקר), לכן לדעתי מסוקים מגודל 450 ומעלה (ועם דגש על המעלה) מתאימים למי שרוצה ללמוד להטיס מסוקים באמת, מסוקים בגודל של הטירקס 250 מתאימים למטיס מנוסה שרוצה מסוק קטן נוסף
ובקשר לבטיחות, אם תנהג בבטיחות הסיכוי שתקרה לך תאונה הוא קטן מאוד לכן אני ממליץ לדבר עם חברי הפורום המנוסים, שיתנו לך טיפים בטיחותיים כמו לנתק את המנוע של המסוק בזמן כיוונים, לא להטיס קרוב אליך או לחבריך, לא לפרוק את הסוללות יתר על המידה וכו' וכו'
שיהיה ברור שאני לא אומר שאתה לא תצליח ללמוד להטיס על הטי רקס 250 כמסוק ראשון (אני לא מחשיב את המסוקים הקודמים שלך למסוקים, אלא כהכנה למסוקים אמיתיים מהנים ככל שהם יהיו להטסה:D) יכול להיות מאוד שתצליח, השאלה האם תהנה מתהליך הלמידה הזה, או שהוא יעבור עליך כתקופה מייאשת וארוכה מאוד
מקווה שעזרתי :cool:
עמיתפורת
03-06-2009, 17:58:06
אלדד שלום.
עצבנותו של מסוק נמדדת בסט אפ שלו.
ניתן לכייל את המסוק כך שלא יטוס בצורה מפחידה, קופצנית ובלתי יציבה.
250 הוא מסוק נהדר לכל הדיעות לאלה שלא רוצה להכנס להוצאות גבוהות יותר.
bendisar
03-06-2009, 18:12:58
אני יודע שהרקס 250 הוא מסוק מצויין( ואם הייתי יכול להרשות לעצמי תאמין לי שמזמן הייתי קונה אחד להטסות בבית הספר:D), וגם יציב, ושאפשר בעזרת סט אפ וכיול מתאים "לביית" אותו והחריפות שלו, השאלה היא האם מסוק כזה מתאים למתחילים?
AVIV123
03-06-2009, 18:15:05
אתם שוכחים שכמה שזה" מוזר" יש מטיסים שאוהבים את הקלות של ההטסה של מסוק קוקסילי המסוק שאני אכי אוהב להטיס הוא mcx ומי שכמוני שירים תיד
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.