PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה בנושא ריחוף



giladhayoun
09-06-2009, 09:21:00
שלום לכולם.

בהיותי עוד מתחיל אני מבצע ריחוף יציב וטוב בגובה של כ-30-40 ס"מ מגובה הקרקע כאשר הזנב מופנה כלפיי ( TAIL IN HOVER).

מה שקורה זה ככה כאשר אני מזיז את הסטיק ימינה הזנב פונה ימינה וכאשר שמאלה הזנב פונה שמאלה כאשר המצב שנוצר הוא שההסתמכות שלי היא ראייה ע"פ הזנב ולא על פי אף המסוק.
קראתי בלא מעט מקומות שנאמר שהטסה במצב זה היא לא נכונה ויש לרחף כאשר הייחוס הוא אף המסוק בלבד.

למה כל-כך חשוב להטיס לפי אף המסוק ולא הזנב ?? במה הדבר יכול לפגוע בטיסה יותר מתקדמת?
(ההשערה היחידה שאני יכול לעלות היא בביצוע פניות בטיסה מלאה)

עמיתפורת
09-06-2009, 09:28:43
עקרונית ההתייחסות שלך כמטיס היא לפי מה שהעין וההבנה נתפסת כלומר אם נוח לך להביט מעבר לזנב אל הראש של המסוק אז תעשה כך ואם אתה מבין את תנועת המסוק ע"י התבוננות בחרטום המסוק אז גם כאן אין כל פסול.
הרעיון הוא שתדמיין מה קורה כשאתה יושב בתוך המסוק ומטיס אותו ובגלל זה אומרים לך לנסות להביט לחרטום המסוק.
בהצלחה

Yotflow
09-06-2009, 09:36:55
כוונתך היא הסטיק השמאלי במשדר, סטיק הרודר...
לפי התיאור שלך אני מבין שהוא הפוך מפני שכאשר אתה מטה את הסטיק שמאלה אף המסוק אמור לפנות שמאלה נגד כיוון השעון ז"א זנב המסוק יפנה ימינה. שנה את SERVO REVERSE של ערוץ הרודר במשדר.
למה להתייחס לאף המסוק ולא לזנב?
כשאתה נוהג באוטו אתה לא מחשב את כיוון הנסיעה קדימה לפי זנב הרכב אלא לפי אפו, חלקו הקידמי!
התייחס אל אף המסוק כאל המוביל שלך. לפחות בשלב בו אתה נמצא.
בהצלחה.